Dat boekhouders een goed loon hebben is een feit, maar hiervoor moeten ze ook genoeg doen. Je moet er een aantal jaar voor naar school of toch verschillende opleidingen voor behalen. 

Boekhouding is ook een vak waar je in het algemeen veel verschillende kanten mee uit kan. Zo kan je je eigen financiële situatie beter beheren of er zelfs een beroep van maken. De conclusie is dat je met een kennis van boekhouding een heel brede waaier aan verschillende jobs voor jezelf opent. 

Woon je niet in de buurt van Aalst, maar wil je toch boekhouding leren? Het is dan mogelijk dat een van onze andere blogs je kan helpen bij het vinden van de juiste organisatie. Lees hier bijvoorbeeld de blog die over boekhouden in Antwerpen gaat!

Kunnen boekhouden is een vaardigheid dat veel mensen eigenlijk nodig hebben. Op school leren ze je namelijk niet hoe je je eigen geld het beste kan beheren. Met een kennis op een boekhoudkundig vlak kan je dit wel doen. 

Wanneer je aan boekhouding doet ben je bezig met het verwerken van de financiële handelingen van jezelf of een onderneming. Als je dit voor jezelf doet, doe je dit meer om je eigen financiële situatie in te kunnen schatten of bij te kunnen houden. Ondernemingen moeten het boekhouden een stuk serieuzer nemen. Aangezien een onderneming de boekhouding ook aan de staat moet laten zien, moeten bedrijven hun boekhouding op een officiële manier uitvoeren.

Voor ondernemers betekent boekhouden vaker “Het verwerken van inkomende en uitgaande facturen”. Naast het runnen van hun eigen onderneming hebben ze vaak weinig tijd om deze facturen op de juiste manier te kunnen verwerken. Het kan ook zijn dat de ondernemer niet eens weet hoe hij of zij dit op de juiste manier moet doen. 

Daarom maken bedrijfsleiders vaak aanspraak op de diensten van een boekhouder. Als boekhouder in dienst van het bedrijf zal je dus vaak adviezen moeten geven over bepaalde aankopen die een bedrijf gaat doen en ben je bezig met het sorteren van de financiële handelingen van dit bedrijf.

Hebben we je innerlijke boekhouder kunnen wakker schudden, of had je al interesse in het leren van boekhouden? We gaan het vandaag hebben over de organisaties in Aalst die cursussen boekhouding organiseren! 

Woon je niet in de buurt van Aalst en je wilt toch graag boekhouding leren? Dan kan je altijd een van onze andere blogs lezen. Deze gaan over boekhouding lezen in andere steden in Vlaanderen. Lees bijvoorbeeld onze blog die gaat over leren boekhouden in Gent!

Leren boekhouden in Aalst
Boekhouders werken vaak via hun computer!
De beste leraren Boekhouding beschikbaar
Noah
Noah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jef
Jef
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Souhail
Souhail
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
June
5
5 (3 reviews)
June
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pieternel
Pieternel
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maarten
Maarten
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (1 reviews)
Rusudan
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milan
Milan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noah
Noah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jef
Jef
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Souhail
Souhail
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
June
5
5 (3 reviews)
June
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pieternel
Pieternel
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maarten
Maarten
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (1 reviews)
Rusudan
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milan
Milan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat verstaan we onder boekhouden? 

Boekhouding is een vak dat zich focust op de monetaire handelingen die een bedrijf maakt. In België volgens een bepaald systeem je inkomsten en uitgave van de onderneming bijhouden. De doelen van boekhouding heeft voor bedrijven verschillende doelen, deze doelen zijn:

  • Winst of verlies: De meeste ondernemers weten wel dat het niet altijd mogelijk is om winst te maken. Maar het berekenen van de precieze winst of verlies is een moeilijker proces. Hiervoor houden de bedrijven al hun inkomsten en uitgaven nauwkeurig bij. Op het einde van het jaar kan men aan de hand hiervan de winst of het verlies berekenen door alle kosten van alle inkomsten af te trekken.

  • Overzicht: Boekhouding is een goede manier om de financiële situatie van een bedrijf in de gaten te kunnen houden. Doordat alle transacties goed worden bijgehouden en meteen worden gesorteerd kan een bedrijf gemakkelijk weten waar het geld naar toe gaat en waar het vandaan komt. Zo kan de bedrijfsleider ook zeer gemakkelijk zijn financiële positie bepalen.
  • Rapport uitbrengen voor de overheid: Alle bedrijven die actief zijn in België moeten hun boekhouding via het officiële systeem meerdere malen per jaar indienen. Aan de hand hiervan zal de overheid bepalen hoeveel belastingen je zou moeten betalen. 

Deze gegevens moeten allemaal op een bepaalde manier worden bijgehouden voor de ondernemingen. Als ze dit niet zouden doen lopen ze een risico op geldboetes die worden uitgeschreven door de overheid. Iedere slimme ondernemer wilt deze graag vermijden. 

Deze blog heeft het over de verschillende organisaties die boekhoudcursussen organiseren in Aalst. Woon je eigenlijk in de buurt van Brugge, dan kan je best deze blog lezen! We hebben het hier namelijk over de organisaties die actief zijn in Brugge!

De geschiedenis van het boekhouden

Boekhouden bestaat al een tijdje, maar dat wist je zelf vast wel. Ze zeggen vaker dat het boekhouden samen met de munt geïntroduceerd werd! Toen het pas ontwikkeld werd was het wel nog een stuk eenvoudiger dan de boekhouding van vandaag de dag. Eerst werden alle transacties bijgehouden in een groot boek maar als het wat drukker werd, was het nogal moeilijk om dit georganiseerd te houden. 

Ondernemer doet aan boekhouding
Een ondernemer die haar boekhouding zelf doet.

Als eerst werd er dus een enkele vorm van boekhouden uitgevonden, alle transacties werden 1 keer genoteerd. Maar ook hier merkten ze al snel op dat als er een fout gemaakt werd, deze niet makkelijk te vinden was maar ook niet makkelijk was om op te lossen. 

Ook zijn alle transacties moeilijker en moeilijker geworden: Je hebt nu bijvoorbeeld belastingen en verschillende vormen van ondernemingen. De foutmarges moesten daarom zo klein mogelijk gehouden worden. 

Hiervoor werd het dubbel boekhouden geïntroduceerd. Deze vorm van boekhouden vereist dat elke transactie twee keer genoteerd wordt. Zo kunnen fouten die gemaakt worden sneller teruggevonden en gecorrigeerd worden. Dubbel boekhouden heeft nog andere voordelen, zo kan je bijvoorbeeld op ieder gewenst moment je inventaris raadplegen zonder dit effectief te hoeven controleren.

Toen het dubbel boekhouden zijn intrede deed werd het enkel gebruikt door groothandelaren, maar omdat de manier van werken zo goed was werd het geïntroduceerd als een vereiste voor elke onderneming in België. Ondernemers en boekhouders mogen nu enkel nog systemen gebruiken die hierop gebaseerd zijn en voor hun type onderneming werken. 

De boekhouding van bedrijven wordt vaak nog in grote boeken bijgehouden met een digitale back-up, maar doordat de technologie sterk geëvolueerd is mag je tegenwoordig ook al je boekhouding online indienen bij de overheid. Dit kan wel enkel met erkende online boekhouddiensten. 

Woon je in de buurt van Leuven en zou je graag bij jou in de buurt een cursus boekhouding vinden? Dan kan je best onze blog lezen die zich hierop toe spitst. Je vindt hem hier!

Waar in Aalst kan je terecht om boekhouding te leren

Hebben we je helemaal kunnen overtuigen om boekhouding te leren en woon je in de buurt van Aalst? Dan ben je op het juiste adres! We hebben het nu namelijk over de verschillende locaties waar je in Aalst terecht kan voor cursussen boekhouding. 

Middelbare scholen: 

Veel mensen die uiteindelijk iets in de boekhoud wereld zullen doen, beginnen vaak met de economische studierichtingen die op de meeste middelbare scholen aangeboden worden. Deze richtingen kan je vinden op de meeste middelbare scholen die ASO richtingen hebben. Hier krijgen de meeste mensen een eerste aanraking met boekhoudkundige vakken die hen voorbereiden op de verschillende verdere studies. 

Online boekhouding leren
Online leren boekhouden gaat!

Centrum voor Avondonderwijs ( Campus Odisee ) 

In het centrum voor avondonderwijs in Aalst kan je terecht voor een cursus Accounting & administration. Dit is een graduaat opleiding waar je 2 verschillende trajecten volgen: Men heeft het modeltraject, een voltijdse opleiding die overdag plaatsvindt, en een online traject. Het online traject is meer gefocust op de studenten die overdag moeten werken en maar een beperkte vrije tijd hebben. 

BRB-VZW

Bij de BRB-VZW kan je terecht voor opleidingen die je klaarstomen voor rekenkundige beroepen in de bedrijfswereld, hier hoort boekhouding ook bij. Je vindt een groot overzicht van de seminaries op de website van de organisatie. 

Volwassenenonderwijs KISP 

Bij deze organisatie kan je terecht voor verschillende cursussen die te maken hebben met boekhouding. Zo kan je er een opleiding volgen voor boekhoudkundig assistent, maar je vindt er ook een opleiding om effectief een boekhouder te worden. Deze cursussen hebben verschillende locaties waar je naar toe zult moeten gaan. De meeste liggen wel in de buurt van Aalst! 

Woon je in de buurt van Mechelen en zou je ook graag een cursus boekhouding volgen? Dan kom je er in deze blog achter waar je hiervoor terecht kan!

Deze opties zijn handig voor de mensen die nog naar een middelbare school kunnen of voor mensen die graag in grotere groepen lessen volgen. De mensen die dit niet goed kunnen of zich gewoonweg niet kunnen concentreren in een grotere groep hebben echter weinig aan deze opties. Voor die mensen bestaat er nog altijd het privé onderwijs. 

Leren boekhouden met een privé leerkracht
Privé leerkrachten geven je alle aandacht bij het aanleren van het vak!

Superprof

Via de online diensten van Superprof is het vinden van een privé leerkracht een fluitje van een cent! Zoek niet langer en boek vandaag nog bijles boekhouden in Vlaanderen.

De docenten die hun diensten aanbieden via het online platform hebben ervaring in het vak en willen dit jou graag bijbrengen! 

Bij het privé onderwijs krijg je alle aandacht van de leerkracht en gaan de lessen dus ook volledig op jouw tempo. Het is echter wel belangrijk dat je een goede relatie hebt met de prof die je lessen geeft. Dit weten de proffen die via Superprof werken en daarom geven ze de eerste les meestal gratis. Hier zullen ze dan kennis met je maken en een inschatting proberen te maken over je huidige boekhoudkundige kennis. 

Het is zeer belangrijk dat je weet hoeveel je per les kan betalen. Het zou namelijk jammer zijn als je de lessen zou moeten stopzetten omdat je het eigenlijk niet kan betalen. Zo zal je in een ander moment weer helemaal van 0 moeten beginnen. 

Vind vandaag nog een prof in de buurt van Aalst! 

Woon je ergens anders in Vlaanderen en wil je toch een cursus boekhouding bij jou in de buurt vinden? Dan kan je best onze blog lezen waarin we vertellen waar je in Vlaanderen terecht kan voor deze cursussen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!