Iedereen weet dat boekhouders genoeg verdienen, dit geld krijgen ze echter niet om niets te doen. Boekhouding is een job waar je wiskundig sterk voor moet zijn en waar je nauwkeurig alles in de gaten moet blijven houden. 

Om een effectieve erkende boekhouder te worden zal je ook een aantal diploma’s en examens moeten halen. Maar het kan ook zijn dat je wilt leren boekhouden om je eigen financiële handelingen beter te kunnen beheren. 

In deze blog gaan we het hebben over wat een boekhouder precies voor een onderneming doet en waar je in Brugge terecht kan voor een cursus boekhouding.

Woon je dichter bij de stad Antwerpen en wil je ook meer weten over boekhouding? Dan kan je best onze blog over boekhoudcursussen in Antwerpen lezen!

Als je kan boekhouden beschik je over een vaardigheid die je in veel verschillende situaties kan gebruiken. Je leert er namelijk om al je transacties bij te houden en als gevolg hiervan kan je dus ook beter je geld beheren. 

Boekhouders of mensen die aan boekhouding voor hun gezin doen, verwerken de financiële transacties van zichzelf of ondernemingen. Wanneer je dit voor jezelf doet, gebeurt dit op een niet officiële manier en is het meer om je eigen financiën te beheren. Bedrijven moeten dit echter op een officiële en correcte manier kunnen doen, aangezien de overheid dit controleert en hier de belastingen op baseert. 

Boekhouden Brugge
Boekhouden kan tegenwoordig ook online!

Als je aan een ondernemer of bedrijfsleider zou vragen wat voor hen de boekhouding inhield krijg je waarschijnlijk het volgende antwoord: “Ik stuur al mijn inkomende en uitgaande facturen door naar mijn boekhouder”. Maar zo eenvoudig is boekhouden niet, de boekhouder krijgt al deze facturen binnen en moet deze op een bepaalde manier sorteren en classificeren. 

En juist omdat het op een specifieke manier gedaan moet worden heeft een ondernemer zelf meestal geen tijd om zijn eigen boekhouding in orde te brengen. Ze hebben gewoonweg de tijd niet om het vak te kunnen leren!

Een boekhouder heeft dus een hele hoop werkmogelijkheden, ze kunnen namelijk bij elk bedrijf gaan solliciteren om de boekhouder van dit bedrijf te worden. Als boekhouder ben je dus vooral bezig met het verwerken en sorteren van de financiële transacties de onderneming maakt.

Ben jij altijd een kei in wiskundige vakken geweest en is de economie een interessant onderwerp voor je? Dan is boekhouding misschien wel de richting voor jou. Vandaag hebben we het over de cursussen boekhouding die je kan binden in de buurt van Brugge. 

Woon je in de buurt van Gent en wil je ook leren boekhouden? We hebben een blog over de cursussen boekhouden in Gent die je kan vinden!

Boekhouding-belastingen
een nauwkeurige boekhouding is verplicht voor de berekening van de belastingen.
De beste leraren Boekhouding beschikbaar
Rusudan
5
5 (4 reviews)
Rusudan
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seppe
5
5 (3 reviews)
Seppe
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
June
5
5 (3 reviews)
June
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milan
Milan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yngwie
Yngwie
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anis
Anis
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Filip
Filip
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
Ayoub
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (4 reviews)
Rusudan
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seppe
5
5 (3 reviews)
Seppe
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
June
5
5 (3 reviews)
June
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milan
Milan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yngwie
Yngwie
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anis
Anis
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Filip
Filip
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
Ayoub
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat houdt boekhouden eigenlijk in?

Als boekhouder moet je volgens een bepaald systeem de financiële handelingen van een bedrijf verwerken en classificeren. Voor de meeste ondernemingen heeft een boekhouder dezelfde doelen: 

  • Adviseren: Als boekhouder kan je voor een bedrijf berekeningen maken die te maken hebben met het aantal belastingen dat een organisatie zal moeten betalen op het einde van het jaar. Deze ondernemingen zullen dan ook advies vragen om deze belastingen zo laag mogelijk te kunnen houden.
  • Berekenen van winst of verlies: Voor een bedrijf is het zeer belangrijk om te weten of ze winst of verlies hebben gedraaid doorheen het jaar. Als boekhouder kan het jouw taak zijn om alle kosten van alle inkomsten af te trekken om zo de winst of het verlies te kunnen berekenen.
  • Rapportage uitbrengen: Als boekhouder moet je de boekhouding van een onderneming indienen bij de overheid zodat ze deze kunnen controleren. Daarom moeten boekhouders altijd zeer nauwkeurig te werk gaan! 

Als boekhouder is het belangrijk dat je alles op de juiste manier classificeert, de ondernemingen riskeren namelijk grote geldboetes als ze de boekhouding niet op de juiste manier indienen. 

Deze blog heeft het vooral over organisaties die actief zijn in Bruggen. Woon je ergens anders in Vlaanderen, bijvoorbeeld in Aalst? Dan kan je best even onze blog lezen die gaat over boekhoudcursussen in Aalst. Deze artikels hebben we voor verschillende steden in Vlaanderen!

Leren-Boekhouden in Brugge
Een student die boekhoud oefeningen op papier maakt

Waarom zou je boekhouding willen leren? 

We hebben het al eerder gezegd, als je kan boekhouden kan je bij bijna elke firma gaan werken. Boekhouden is dus een pad naar verschillende jobs die je aankan. In het algemeen is boekhouding een vak waarvoor je graag met geld, economie en wiskunde bezig bent. 

In Vlaanderen heb je op de meeste middelbare scholen de keuze om vanaf de eerste graad al voor een economische richting te kiezen. In deze studierichting krijg je ook al vormen van boekhouden, om in de tweede of derde graad ook een introductie tot het officiële boekhouden te krijgen. Deze studierichtingen zijn een zeer goede voorbereiding voor de studenten die effectief economie of boekhouding verder zouden willen studeren. 

We hadden het eerder over de jobmogelijkheden die je als boekhouder kreeg: dit komt doordat iedere onderneming vaker gebruik maakt van de diensten van een boekhouder. Je kan dus in principe overal gaan werken. Ondernemingen hebben boekhouders nodig om hun eigen boeken in orde te brengen en om financieel advies te krijgen. 

Als je met meer bedrijven tegelijk wilt werken, kan je best voor een boekhoudings' firma gaan werken. Hier werk je samen met andere boekhouders voor verschillende bedrijven. Het is hier ook handig als je een eigen specialisatie hebt. Dan kan je namelijk deze taak voor alle bedrijven vervullen! 

Als je zelf een zaak wilt starten is het hebben van een boekhoudkundige opleiding ook een groot voordeel. Je kan namelijk de eerste jaren je boekhouding volledig zelf bijhouden. Zo bespaar je een hele hoop geld! 

Gaf dit laatste deeltje je de doorslag om een cursus boekhouden te volgen en woon je in de buurt van Brugge? Dan raden we je aan om verder te lezen, we gaan het vandaag namelijk hebben over de organisaties die in Brugge actief zijn en boekhoudcursussen volgen. 

We hebben ook een blog die gaat over de boekhoudcursussen in Leuven. Dus als je dichter bij Leuven zou wonen kan je best deze blog eens doornemen!

Waar in Brugge kan je terecht voor boekhoudcursussen?

In Brugge zijn er verschillende organisaties waar je kan leren boekhouden. We geven je wat meer uitleg over deze organisaties in het volgende deel van onze blog. 

Middelbare School:

In Brugge hebben de meeste ASO scholen een studierichting die te maken heeft met economie. Bij deze studierichting krijg je onder andere vakken zoals boekhouden. Dit gebeurt echter nog maar op een zeer gemakkelijk niveau. Het is wel al een zeer goede voorbereiding aangezien de studenten alle verrichtingen wel zelf al moeten kunnen. 

Hogeschool Howest

Bij de Hogeschool Howest in Brugge kan je terecht voor een cursus Graduaat accounting administration - boekhouden. In deze opleiding leren ze je alles wat te maken heeft met boekhouden. Je kan op twee verschillende momenten starten, namelijk in september of in februari van het schooljaar. 

Ook kun je er terecht voor verschillende planningen, je hebt de keuze uit: Dagonderwijs, Weekend- en avond onderwijs! Voor ieder wat wils dus. 

Vives 

Bij deze organisatie kan je terecht voor dezelfde graduaat opleiding boekhouden als bij Howest. Deze lessen worden echter vaker tijdens de avond gegeven zodat de mensen die overdag werken ook naar de cursus kunnen komen. 

Bij Vives kan je ook nog terecht voor een zomercursus boekhouden. Dit is voor de mensen die uiteindelijk de andere cursus ook willen volgen. Deze zomercursus bereid je voor op de lessen die je door het jaar heen zou krijgen. 

Deze opties zijn vooral geschikt voor studenten die goed kunnen studeren in het bijzijn van andere mensen en die goed op zichzelf informatie kunnen verwerken. Maar je hebt ook mensen die meer aandacht nodig hebben van de leerkracht of die eigenlijk niet meekunnen met het tempo van de klas zelf. Voor deze mensen bestaat er altijd nog Superprof! 

Woon je gewoonweg niet in de buurt van Brugge, maar bijvoorbeeld in de buurt van Mechelen? Dan kan je best onze blog over Mechelen, en waar je hier kan leren boekhouden, lezen. Je vindt hem hier!

Boekhouding leren met superprof
Boekhouding leren via Superprof is eenvoudig en snel!

Superprof

Via het online platform van Superprof vind je eenvoudig een privé leerkracht die jou kan leren boekhouden. De docenten hebben ervaring in het vak en kunnen je zeker helpen bij het leren van de fijne kneepjes van het boekhouden. Hulp nodig? Via Superprof boek je gemakkelijk je bijles boekhouden in een paar klikken.

De proffen die werken via Superprof vinden het belangrijk dat je een goede relatie met hen hebt. Daarom krijg je meestal de eerste les gratis. Deze les wordt dan gebruikt als kenningsmakingsles. Hier leer je elkaar wat beter kennen en hier kan de docent je ook al een aantal vragen stellen over je huidige kennis van het boekhouden!

Het is ook geen enkel probleem als je niet zo gemakkelijk kan verplaatsen of als je vaak onderweg bent en daarom niet naar een bepaalde locatie toe kan komen. De privé leerkrachten hebben ervaring met lessen geven via diensten zoals Skype of Zoom. Zo kan waar je ook bent je lessen volgen, het enige dat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding en een mobiel apparaat waarmee je de les kan volgen! 

Vind vandaag nog je privé prof in de buurt van Brugge! 

We hebben ook een artikel dat zich volledig focust op alle grotere steden in Vlaanderen en waar je hier terecht kan om boekhouding te leren. Dit kan handig zijn als je niet in de buurt van Brugge zou wonen. Je kan de blog hier lezen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!