Ben je altijd al graag met geld bezig of ben je meer geïnteresseerd in de economie van een land en hoe dit allemaal werkt? Dan is boekhouding misschien iets voor jou. Vandaag gaan we het hebben over locaties waar je boekhouding kan leren in Leuven, en waar boekhouden vandaan komt! 

Woon je in de buurt van Antwerpen en zou je toch graag willen leren boekhouden? Dan raden we je aan om de blog over boekhouding in Antwerpen te lezen!

Boekhouders krijgen in het algemeen goed betaald. Maar voordat ze een boekhouder konden worden moesten ze wel verschillende studies en diploma’s behalen. Het vak vereist ook enige wiskundige kennis en een enorme interesse in de economie. 

Vandaag hebben we het over wat een boekhouder precies doet en waar ze overal kunnen werken.

Indien je ooit al hebt leren boekhouden kan dit een voordeel zijn in je alledaagse leven. Doordat je zelf je financiën goed georganiseerd kan houden heb je een beter inzicht in waar je geld vandaan komt en waar het naartoe gaat. Als je dit voor jezelf doet hoef je dit ook niet op een officiële manier te doen! 

Dringend nood aan privélessen? Ontdek dankzij Superprof waar je overal bijles boekhouden kan volgen. Talloze leraren staan bereid om je les te geven.

Erkende boekhouders
Als boekhouder moet je op een lijst van erkende boekhouders staan om je diensten uit te voeren!

Wanneer je als erkende boekhouder werkt is het echter wel belangrijk dat je een paar regels volgt. Je behandelt dan namelijk de boekhouding van bedrijven en als dit niet volgens de regels wordt gedaan kunnen de bedrijven grote geldboetes krijgen. 

Wanneer je aan een CEO van een bedrijf zou vragen wat voor hen “De boekhouding doen” betekent, dan geven ze je waarschijnlijk als antwoord dat ze de inkomende en uitgaande facturen naar de boekhouder doorsturen! 

Als boekhouder is dit echter niet zo eenvoudig. Je moet namelijk alle verschillende soorten transacties in de juiste categorieën classificeren. Doordat dit zo moeilijk is laten CEO’s dit vaak aan de boekhouders over. Ook zullen de ondernemers vaker om adviezen vragen. 

Je hebt als boekhouder dus meer dan genoeg werkmogelijkheden aangezien bijna elke onderneming wel een boekhouder kan gebruiken! 

Ben je benieuwd naar wat een boekhouder voor een bedrijf kan betekenen, lees dan maar snel verder! We laten je ook later weten waar in Leuven je terecht kan om eventueel een cursus boekhouding te volgen. 

Woon je niet in de buurt van Leuven, maar zou je toch graag een cursus boekhouden willen volgen? We hebben verschillende blog posts die gaan over andere steden in Vlaanderen. Lees bijvoorbeeld hier waar je in Gent boekhouden kan volgen.

Boekhouding Leuven
Als boekhouder moet je alle transacties van een onderneming sorteren!
De beste leraren Boekhouding beschikbaar
Noah
Noah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jef
Jef
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Souhail
Souhail
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
June
5
5 (3 reviews)
June
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pieternel
Pieternel
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maarten
Maarten
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (1 reviews)
Rusudan
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milan
Milan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noah
Noah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jef
Jef
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Souhail
Souhail
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
June
5
5 (3 reviews)
June
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pieternel
Pieternel
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maarten
Maarten
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (1 reviews)
Rusudan
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Milan
Milan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat houdt de job van een boekhouder eigenlijk in?

Een boekhouder betekent voor de meeste ondernemingen hetzelfde. Ze moeten namelijk volgens een bepaald systeem de financiële handelingen van een bedrijf sorteren en classificeren. Een onderneming heeft echter wel een aantal vereisten waaraan de boekhouder moet voldoen: 

Advies geven: Als boekhouder ga je vaak op zoek moeten naar de meest gunstige financiële situaties. Je helpt de bedrijven door ze te waarschuwen als ze teveel kosten hebben maar ook wanneer ze meer kosten moeten inbrengen. 

Winst Verlies berekeningen: Doordat je als boekhouder alle transacties goed bijgehouden worden is het makkelijk voor een boekhouder om op het einde van het jaar alle kosten van alle inkomsten van elkaar af te trekken, om tot een winst of verlies resultaat te bekomen. 

Als boekhoudkundige is het dus zeer belangrijk dat je nauwkeurig te werk gaat en alles op de juiste manier sorteert en classificeert. 

We hebben het in deze blog meer over de organisaties die in Leuven actief zijn. Woon je ergens anders in Vlaanderen, bijvoorbeeld in Aalst? Dan kan je best de blog lezen die we speciaal op maat gemaakt hebben voor boekhoudingen in Aalst!

Leren boekhouden met privé leerkracht
Je kan ook leren boekhouden met een privé leerkracht!

Waarom zouden mensen willen leren boekhouden?

We hebben het al eerder gezegd maar het hebben van kennis op boekhoudkundig vlak is een grote plus wanneer het aankomt op jobmogelijkheden. Je kan er namelijk veel verschillende kanten mee uit dat je bijna te veel keuzes hebt. 

De meeste middelbare scholen in Vlaanderen, waar je ASO richtingen kan volgen, hebben een of andere richting die te maken heeft met economie en boekhouden. Dit is voor veel mensen de eerste aanraking met het concept van boekhouden. Hier worden wel ook al de officiële concepten uitgelegd, maar gewoon op een minder complex niveau. 

Deze studierichtingen zijn een goede voorbereiding op een studie van het hoger onderwijs dat je kan volgen aan een universiteit of hogeschool. Met het behalen van een diploma in deze richtingen kan je er bijna zeker van zijn dat je geen zomercursus meer nodig hebt om te kunnen beginnen aan de verdere studies. Mensen zonder deze achtergrond die toch een economische richting willen studeren op de hogeschool of op een universiteit zullen wel een zomercursus moeten volgen om volledig mee te kunnen met het hoge niveau van de andere opleidingen!

De jobmogelijkheden die je met een boekhoudkundige achtergrond creëert zijn oneindig. Dit komt doordat elke onderneming tegenwoordig de diensten van een boekhouder gebruikt. Je kan er voor kiezen om als boekhouder voor een bepaald bedrijf te gaan werken maar je hebt ook nog een aantal andere mogelijkheden. 

Indien je met meerdere bedrijven tegelijk wilt werken, of enkel in je specialisatie verder wilt gaan kan je best bij een boekhoudingskantoor gaan werken. Hier werk je samen met andere boekhouders en specialisten aan de boekhouding van verschillende bedrijven! 

Je kan natuurlijk ook altijd zelf een zaak opstarten. Als je dan al kennis hebt van boekhouding hoef je in het begin geen boekhouder in te huren. Je bespaard zo een hoop geld en je hoeft je geen zorgen te maken dat je boekhouding niet op de juiste manier bijgehouden wordt! 

Hebben we je helemaal kunnen overtuigen om een cursus boekhouding te volgen? Woon je in de buurt van Leuven? Dan kan je best verder lezen, we laten je namelijk weten waar in Leuven je deze cursussen kan vinden.

We hebben ook een blog die over boekhoudcursussen in Brugge gaat. Dit is handig voor de mensen die dichter bij Brugge wonen. Je kan dan best deze blog eens doornemen!

Lessen boekhouding zijn zwaar
Boekhouding kan soms zeer complex en moeilijk zijn!

Waar in Leuven kan je terecht voor een cursus boekhouden?

We lijsten nu een aantal organisaties op waar je terecht kan voor verschillende soorten boekhoudcursussen in de buurt van Leuven!

Middelbare scholen 

Zoals we al eerder in deze blog vertelde, kan je op de meeste ASO scholen een economisch en boekhoudkundig gerelateerde studierichting vinden. Deze zijn een goede voorbereiding op de verdere studies die je in Vlaanderen kan volgen! 

Syntra

Bij Deze organisatie kan je terecht voor een professionele bijscholing over de basisprincipes van het Boekhouden. Dit is vooral handig voor de ondernemers die pas begonnen zijn met hun bedrijf en die eigenlijk nog geen boekhouder kunnen betalen! 

Centrum Voor Volwassenenonderwijs Volt

Bij het centrum voor volwassenenonderwijs Volt kan je terecht voor een opleiding tot boekhoudkundig assistent. Deze opleiding duurt 3 semesters dus je zou er in ongeveer 1,5 jaar mee klaar kunnen zijn. Dit is vooral handig voor de mensen die meteen een job willen vinden in boekhouding maar hier niet een volledige bachelor voor willen volgen! 

UCLL 

Bij de UCLL in Heverlee, kan je terecht voor een graduaatsopleiding in accounting en administration. Met deze opleiding wordt je klaargestoomd voor een baan als erkende boekhoudkundige. Je moet eerst wel het diploma behalen en dan een stage volgen om door de IBA erkend worden als erkende boekhouder! 

Katholieke universiteit Leuven

Wil je een opleiding aan de universiteit volgen, dan kan je verschillende studierichtingen kiezen. Opties zoals toegepaste economische wetenschappen en economische wetenschappen zijn vakken waar je veel te maken zult krijgen met boekhoudkundige vakken. 

Deze opties zijn handig voor de mensen die goed kunnen studeren in een grotere groep en die in de buurt van Leuven wonen. Echter als dit niet het geval is kan je ook nog altijd terecht op Superprof! 

Woon je in de buurt van Mechelen, dan lees je best ons artikel dat gaat over leren boekhouden in Mechelen!

Superprof

Via het online platform van superprof vind je eenvoudig en snel een privé leerkracht die je kan helpen met boekhouding. De docenten die via onze diensten werken hebben ervaring in het vak dat ze geven en zullen de passie die zie hiervoor hebben graag met je delen!

Ze vinden de connectie die je met een privé docent hebt zeer belangrijk en daarom krijg je de eerste les gratis. Hier maak je dan kennis voordat je effectief doorgaat met de lessen. 

Indien je je niet goed kan verplaatsen of weinig tijd hebt om dit te doen, is dat geen enkel probleem. De proffen die via Superprof hun diensten aanbieden hebben vaak ervaring met diensten zoals Skype of Zoom. Je kan je lessen dus van overal volgen zolang je maar een stabiele internetverbinding hebt! 

Vind vandaag nog een prof die bij jou past! 

We hebben ook een artikel dat gaat over alle grote steden in Vlaanderen waar je terecht kan om boekhouding te leren, lees deze blog hier!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!