Ben je op zoek naar een nieuwe hobby en vind je het kijken van een voetbal wedstrijd een leuke bezigheid? Dan zijn voetbal trainingen misschien wel iets voor jou! Op deze manier kun je namelijk je favoriete bezigheid ook zelf uitvoeren!

Lees in deze blog waar je kan voetballessen in Gent kan volgen!

Veel mensen denken dat je niet meer kan leren voetballen wanneer je wat ouder bent. Dit is echter niet waar! Er zijn namelijk verschillende organisaties die zowel voetbal trainingen voor professionele spelers als voor recreanten die pas beginnen met voetballen organiseren! Ook voor jongeren zijn er veel verschillende teams van allerlei niveaus waarbij je kan leren voetballen.

Voetbal is een van de meest gespeelde sporten over heel de wereld!

Wanneer je aan voetbal doet, zul je verschillende voordelen ervaren. Zo zul je aan je conditie werken, je zult nieuwe mensen leren kennen en een wekelijkse sociale activiteit hebben! Het leren voetballen is dus goed voor meerdere dingen. Kom er in het volgende deel van de blog achter waar in Antwerpen je kan leren voetballen!

Voetballers in Santiago Bernabeu
Als je goed je best doet tijdens de trainingen, kan je uiteindelijk voor een grote club in een stadion spelen!
Bron: Unsplash, Credit: Vienna Reyes
De beste leraren Voetbal beschikbaar
Xander
Xander
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
Faisal
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelore
Annelore
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
Wannes
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margaux
Margaux
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilias
Ilias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saajan
Saajan
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Xander
Xander
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Faisal
Faisal
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelore
Annelore
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
Wannes
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margaux
Margaux
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ilias
Ilias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saajan
Saajan
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Antwerpen kan je leren voetballen

Ben je op zoek naar een manier om te leren voetballen en woon je in de buurt van Antwerpen? Dan  is dit de perfecte blog voor jou! We gaan het namelijk hebben over de verschillende verenigingen waarbij jij kan leren voetballen in de buurt van Antwerpen.

Kom er in deze blog achter waar je voetballessen in Aalst kan volgen.

VK Valaarhof

Volwassenen die in de buurt van Antwerpen graag willen leren voetballen kunnen terecht bij de club VK Valaarhof. Deze club heeft namelijk verschillende ploegen voor volwassenen waarbij iedereen terecht kan om te leren voetballen. Deze ploegen zijn gerangschikt op niveau. De eerste ploeg is de ploeg die deel neemt aan het hoogste niveau van de competitie waar het team in toegelaten is. De volgende 3 ploegen zijn ploegen die telkens in een lager competitie niveau spelen.

Op deze manier is er een plaats voor elke persoon van elk niveau die graag wilt leren voetballen. De mensen die ooit al eens gevoetbald hebben zullen eerder naar de 2e of 1ste ploeg gaan, terwijl nieuwe spelers eerder naar de 3e en 4e ploeg zullen gaan om de basis van het spel onder de knie te krijgen.

Deze club heeft ook een damesploeg waar vrouwen die graag willen leren voetballen terecht kunnen om dit te doen. Bij deze ploeg komen alle verschillende niveaus samen aangezien er niet genoeg mensen zijn om verschillende ploegen te maken.

De jeugd die graag wilt leren voetballen kan ook bij deze ploeg terecht. Kinderen tot en met 8 jaar kunnen terecht in de "Pupillen 2" ploeg, de kinderen van 8 tot 9 kunnen terecht in de "Pupillen 1" ploeg. Jongeren tussen 9 en 13 jaar komen terecht bij de "miniemen". Van 13 tot 17 zullen de kinderen terecht komen in de Scholieren groep, vandaar zullen ze doorstromen naar de junioren. De laatste ploeg is tot en met 21 jaar. Na de laatste jeugdploeg zul je in een van de hogere ploegen komen.

Om deel te kunnen nemen aan de trainingen kan je maximum 3 test trainingen volgen. Na deze trainingen moet je het lidgeld betalen. Dit bedraag €160 per nieuwe speler. In dit lidgeld zit de prijs voor een trainingspak van de club ook inbegrepen!

Voetballer is aan het trainen
Tijdens de trainingen zul je verschillende soorten oefeningen uitvoeren!
Bron: Unsplash, Credit: Nigel Msipa

Antwerpse Voetbalschool

Heeft je kind veel potentieel om een professionele voetbal ster te worden? Dan kan hij of zij zeker terecht bij de Antwerpse Voetbalschool. Bij deze organisatie kunnen jongeren tussen 6 en 16 jaar terecht voor een persoonlijke begeleiding die hun voetbalcarrière bevordert.

Ontdek in deze blog alle verschillende organisaties waarbij je voetballes in Brugge kan volgen.

De club zorgt door middel van trainingen en stages dat de voetbalvaardigheden van de spelers naar het volgende niveau getild zal worden. Dit doen ze door tijdens de trainingen verschillende aspecten aan bod te laten komen.

  • Looptraining
  • Coördinatie
  • Techniek
  • Spelinzicht

Dit zijn enkele voorbeelden van dingen waar de trainingen vooral op focussen. Om je kind in te schrijven bij deze club zul je €210 moeten betalen voor 18 lessen die elk anderhalf uur zullen duren. In de prijs die je betaald zitten de volgende dingen inbegrepen: Ongevallen verzekering, trainingspak of keeper handschoenen, AVS T-shirt, Drinkbus en een evaluatie verslag.

Way to Play VZW

De organisatie Way to Play VZW is een technische voetbal school in Antwerpen. Deze club focust zich vooral op het aanleren van de voetbal techniek aan jongeren tussen de 6 en 13 jaar. De voetbalopleidingen bestaan bij deze organisatie uit 4 hoofddoelen: Techniek, Tactiek, Fysiek en Mentaliteit. De focus word echter wel altijd op de techniek gelegd!

Je hebt verschillende niveaus en leeftijdscategorieën die bepalen in welke soort training je terecht komt. Zo heb je de WTP Junior trainingen voor de jongste leden. Hier krijgen jongeren van 6 tot 9 jaar de techniektraining die bij veel andere clubs overgeslagen wordt. Ieder jaar worden er 2 lesreeksen van 10 trainingen die elk 1 uur duren gegeven. De kinderen worden tijdens deze sessies in verschillende groepen ingedeeld op basis van hun vaardigheden die ze op de eerste training laten zien. Om je kind voor deze lessenreeks in te schrijven zul je €150 moeten betalen! In deze prijs zit ook het volledige trainingspakket inbegrepen. Dit zijn de kleren die je kind tijdens de trainingen zal moeten dragen.

Lees hier waar je een voetbal cursus in Mechelen kan volgen.

De jongeren tussen 9 en 13 zullen terecht komen in de WTP Professional trainingen. Hier worden de jongeren niet meer per niveau opgedeeld, maar per cyclus. Zo moet je kind bijvoorbeeld de technieken van cyclus 1 onder de knie hebben om door te kunnen stromen naar cyclus 2. De lessenreeksen van de WTP Professional trainingen hebben 12 lessen die elk 1 uur duren, de laatste 2 lessen van deze reeksen zijn echter "Examen" trainingen waarbij de jongeren getest worden op hun technieken om te zien of hij of zij door kunnen stromen naar de volgende cyclus!

Om deel te nemen aan deze lessen moet je €165 per inschrijving betalen. In deze €165 zit ook een volledig trainingspakket inbegrepen! Indien je kind een cyclus zou moeten herhalen, zal hij of zij hier slechts €110 voor moeten betalen.

Jeugd teams spele voetbalwedstrijd
Wanneer je kinderen leren voetballen, kunnen ze ook deelnemen aan de competitie!
Bron: Unsplash, Credit: Omar Ram

KSVB Driehoek Antwerpen

Iedereen die in de buurt van Antwerpen graag wilt leren voetballen kan terecht bij de organisatie KSVB Driehoek. Hier kunnen kinderen vanaf 5 jaar tot 21 jaar terecht bij de jeugdtrainingen. Voor de mensen die hierna nog meer willen voetballen, kunnen ook nog terecht in een van de 5 volwassenen teams terecht.

De jongeren tot en met 13 jaar krijgen trainingen waarbij alle niveau's gecombineerd worden. van 14 tot 17 worden de teams echter opgedeeld in een A en B team. Het A team is voor de jongeren die al op een hoger niveau kunnen spelen. De laatste 4 jaar van de jeugdtrainingen zijn weer voor iedereen hetzelfde.

De volwassenen die graag willen leren voetballen komen terecht in de Veteranen groep. Hier zul je niet vaak competitie hoeven spelen. Wil je dit liever wel? Dan kan je bij een van de reserve teams terecht. Indien je vaardigheden op een hoog genoeg niveau liggen, heb je de mogelijkheid om in het eerste elftal te gaan spelen!

Voor de meisjes en dames die graag willen leren voetballen zijn er ook verschillende teams beschikbaar. SBV Ladies is het volwassenen team voor de dames die graag willen leren voetballen en die al volwassen zijn. Voor de jongeren is er het meisjes team waarbij de meisjes die willen leren voetballen terecht kunnen!

Zoals je kan zien zijn er in Antwerpen verschillende opties om te leren voetballen voor zowel jongeren als voor volwassenen. De meeste opties zijn echter allemaal opties waarbij je meteen mee moet trainen met een team. Dit kan voor sommige mensen niet zo handig zijn.

Om deel te kunnen nemen aan de trainingen zullen jeugdspelers €100 moeten betalen, dames zullen €100, voor de senioren die willen spelen kost het €120 om deel te kunnen nemen aan de trainingen.

Kinderen volgen lessen voetbal
Je bent nooit te jong om te leren voetballen!
Bron: Unsplash, Credit: Md Mahdi

Leer voetballen met Superprof

Wil je eerst wat aan je technieken werken voordat je mee gaat doen met een effectief voetbalteam? Dan zijn privélessen waarschijnlijk iets voor jou! De mensen die graag bepaalde technieken willen verbeteren kunnen ook profijt hebben aan privélessen.

Woon je in de buurt van Antwerpen en wil je graag privé voetballessen volgen? Dan kan je vast en zeker terecht op het platform van Superprof. Hier vind je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een privé coach die je kan helpen met de voetbaltechnieken die je onder de knie wilt krijgen. Op het platform kan je de regio waar je de lessen wilt volgen ingeven. Wanneer je dit doet, krijg je een lijst te zien met alle verschillende coaches die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je voetbal trainingen geven. Het enige wat je nog te doen staat is een van deze coaches een berichtje sturen om een eerste training in te plannen.

Kom er in deze blog achter waar je privé voetballessen in Leuven kan volgen!

Deze eerste training wordt in de meeste gevallen gratis aangeboden. Dit komt doordat je coach deze training zal gebruiken als kennismaking training. Hier komt hij of zij er achter op welk niveau je huidige voetbal vaardigheden zitten en wat jouw precieze verwachtingen van de privé lessen zijn.

De coaches die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van voetbaltrainingen. Ze zullen je op een enthousiaste manier de kneepjes van het vak bijbrengen.  Je kan er dus bijna zeker van zijn dat je voetbal vaardigheden naar het volgende niveau getild zullen worden!

Wanneer je privé trainingen volgt heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben wanneer je groepstrainingen zou volgen. Zo kan je de privé trainingen volledig zelf in plannen en je zult tijdens deze trainingen alle aandacht van je coach krijgen. Wanneer je dus een beweging niet goed uitgevoerd krijgt of wanneer je moeite hebt met de techniek zal de coach je hier extra uitleg over kunnen geven!

Zoals je kan zien zijn er verschillende redenen om privé-trainingen voetbal te volgen. Wacht niet langer en plan vandaag nog je eerste les in!

Kom er in deze blog achter waar je kan lessen voetballen in Vlaanderen kan volgen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!