Heb je altijd al interesse gehad in het maken van muziek, maar wil je niet echt een instrument leren spelen? Dan is de rol van muziek producent misschien wel iets voor jou! Lees in deze blog waar je overal in Brugge terecht kunt voor het volgen van lessen om een muziek producer te worden.

Lees in deze blog waar je muziekproductie lessen in Antwerpen kunt volgen.

De liedjes die je op de radio hoort zijn niet in enkele minuten ontstaan. Er zitten uren werk in van zowel de artiesten als van een persoon die vaak vergeten wordt: de muziekproducent. Het opnemen, mixen en afwerken van een liedje tot een mooi resultaat wordt volledig gedaan door een muziek producent!

Muziek producers maken vaak gebruik van Apple computers aangezien er specifieke audio software beschikbaar is voor deze modellen.

Heb je zelf interesse in het worden van een muziek producent? Dan zijn er een aantal dingen die je zeker nodig hebt. Denk maar aan opname apparatuur en een zeer krachtige computer om de audio software te kunnen draaien.

Heb je zelf interesse in het volgen van een cursus in de muziek productie? Dan kun je best even verder lezen!

Muziek producer speelt gitaar
Als muziek producent is het altijd handig om verschillende instrumenten te kunnen spelen.
Bron: Unsplash, Credit: Maxwell
De beste leraren Muziekproductie beschikbaar
Athila
5
5 (5 reviews)
Athila
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cyprien
Cyprien
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordy
5
5 (3 reviews)
Jordy
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sammy
Sammy
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robin
Robin
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Igor
Igor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Patrick
Patrick
100€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Athila
5
5 (5 reviews)
Athila
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cyprien
Cyprien
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordy
5
5 (3 reviews)
Jordy
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
Mohamed
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sammy
Sammy
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robin
Robin
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Igor
Igor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Patrick
Patrick
100€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Brugge kun je muziek productie lessen volgen?

Woon je in de buurt van Brugge en wil je graag muziek productie lessen volgen? Heb je echter geen idee bij welke organisaties je hiervoor terecht zou kunnen. Lees dan snel verder en kom er alles over te weten in deze blog.

Kom er in deze blog achter bij welke organisaties je muziekproductie lessen in Gent kunt volgen!

The Jam Academy

De mensen die in de buurt van Brugge graag muziek productie lessen willen volgen hebben de mogelijkheid om bij de muziekschool "the Jamm Academy" lessen voor te volgen.

Bij deze muziekschool kun je voor verschillende soorten muziek lessen terecht. Zo kun je er leren spelen op een gitaar of je kunt er zelfs DJ lessen volgen, maar de school heeft ook nog een aanbod aan muziek productie lessen! De lessen muziek productie worden bij deze organisatie gegeven door Eva Tylleman, een songwriter en Producer die zelf als DJ al verschillende singles heeft uitgebracht.

De lessen muziek productie worden georganiseerd voor zowel beginners die nog geen ervaring hebben als voor gevorderden die graag aan hun vaardigheden als muziek producers willen werken.

Lees hier alles over lessen muziekproductie in Aalst.

Indien je nog niet zeker bent dat je de lessen zou willen volgen heb je de mogelijkheid om een proefles van 30 minuten of 60 minuten te volgen. De normale lesreeksen zullen doorgaan in reeksen van 10 weken waarbij je wekelijks een les krijgt. Indien er nog plaats is en je meteen zou willen instappen zul je enkel de resterende lessen moeten betalen. Per 10 lessen van 30 minuten zul je 235 euro moeten betalen en om deel te nemen aan een lessenreeks van 10 lessen die elk 60 minuten duren, moet je 470 euro betalen.

Indien er een les is die niet kan doorgaan door de leraar, zal er een inhaalles gepland worden zodat de volledige lessenreeks afgewerkt kan worden.

Mix instrumenten
Als muziek producent heb je vaak mix apparatuur van hoge kwaliteit nodig.
Bron: Unsplash, Credit: Adi

VOXX Academie

Een andere organisatie waarbij je in Brugge terecht kunt om lessen muziek productie te volgen is bij de VOXX Academie. Bij deze kunst academie kun je namelijk terecht voor verschillende soorten lessen die met muziekproductie te maken hebben.

De workshop Soundlab Songwriting & Muziekrpoductie is een workshop reeks waarbij je iedere dinsdag een uurtje les zult krijgen in de muziek productie. Tijdens de workshop leer je hoe je je eerste idee volledig kunt uitwerken tot een volwaardig liedje.

Bij de workshop reeks krijg je ook nog 2 uur studiotijd. Hierbij moet je afspreken met de professionele producer en zul je samen je eerste liedje opnemen. Om deel te nemen aan deze workshops zul je in totaal 295 euro moeten betalen.

Metronoom

Iedereen die in de buurt van Brugge woont heeft ook nog de mogelijkheid om bij de organisatie Metronoom muziek productie lessen te volgen. Bij deze organisatie kunnen zowel volwassenen als kinderen terecht voor het volgen van een aantal muziek productie lessen.

Kom in deze blog alles te weten over muziek productie lessen in Mechelen.

Kinderen die graag met muziek bezig zijn en hun eigen muziek willen leren opnemen en mixen, kunnen terecht bij deze organisatie voor het volgen van een cursus muziek produceren voor kinderen. Hierin leren ze al de basis van het maken van hun eigen hits en zullen ze leren hoe ze van een eerste geluid, naar een volledig uitgewerkt liedje kunnen gaan.

Deze lessen worden op een zeer praktische manier gegeven zodat het leuk voor de kinderen is om naar de lessen te komen. De lessen muziek productie zullen in privé les of in Duo les doorgaan. Per privé les van 30 minuten betaal je 27 euro, per privé les van 60 minuten betaal je 51 euro. Indien je met een vriend of vriendin naar de lessen gaat zul je slechts 15 euro per persoon moeten betalen voor een les van 30 minuten en 30 euro per persoon voor een duoles van 60 minuten!

Ook voor volwassenen zijn er bij deze organisatie de mogelijkheden om muziek productie lessen te volgen. In de cursus Home Recording / Producing, zul je leren hoe de digitalisering van de muziekwereld ervoor heeft gezorgd dat je tegenwoordig van thuis uit liedjes en opnames kunt maken.

Muziek productie instrumenten
Als muziek producent zul je zeer georganiseerd moeten zijn om een kabel jungle te voorkomen.
Bron: Unsplash, Credit: Adi

Tijdens de lessen zul je niet alleen de basis van het muziek produceren krijgen, maar je zult ook leren wat er allemaal bij het muziek produceren komt kijken. Hierbij moet je denken aan welke microfoons je zou moeten gebruiken voor bepaalde instrumenten op te kunnen nemen, welke audio software er gebruikt wordt en welke toepassingen deze software heeft. Tijdens deze lessen zul je ook te weten komen welke computer je best zou kunnen gebruiken.

Volwassenen hebben ook de mogelijkheid om privé les of duo lessen te volgen. Deze worden opgedeeld in lessen van 30 en 60 minuten. Voor een privé les van 30 minuten zul je 27 euro moeten betalen,  voor een privéles van 60 minuten zul je 51 euro moeten betalen.

Wil je de lessen samen met je partner volgen of heb je een vriend die graag mee zou komen, dan betaal je 15 euro per persoon voor een duo les van 30 minuten en 30 euro per person voor een duo les van 60 minuten! Om aan lessen deel te nemen bij deze organisatie heb je geen specifieke voorkennis van het muziek produceren nodig.

Zoals je kunt zien zijn er in de buurt van Brugge verschillende mogelijkheden om aan muziek productie cursussen deel te nemen. De meeste opties die we zojuist besproken hebben zijn echter opties waarbij de lessen in groep gegeven zullen worden. Voor de mensen die liever een op een lessen zouden willen volgen bestaat er echter ook nog een oplossing. Lees er alles over in het volgende deel van deze blog!

Privé lessen muziek productie in de buurt van Brugge

Woon je in de buurt van Brugge en zou je graag privé lessen muziek productie willen volgen? Dan kun je best eens een kijkje nemen op het online platform van Superprof. Via dit online platform zijn er namelijk veel verschillende muziek productie leraren die hun diensten in jouw buurt aanbieden.

Het enige wat je moet doen om een leraar te vinden is de regio van Brugge, waar je de lessen wilt volgen, ingeven. Zodra je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien van alle mogelijke leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je lessen muziek productie te komen geven.

Kom er in deze blog achter waar je privé lessen muziek productie in Leuven kunt volgen!

Het enige wat je hierna nog zou moeten doen is een van deze muziek productie leerkrachten contacteren om een eerste les in te plannen. Deze eerste les zal in de meeste gevallen gratis gegeven worden aangezienn het een kennismakingsles is. Tijdens deze les zal de leerkracht erachter komen waarom jij precies privé lessen zou willen volgen en welke vaardigheden je al onder de knie hebt. Nadat de eerste les voorbij is, zal de leraar een gepersonaliseerd lesplan kunnen opstellen.

Computers met audiosoftware
Tegenwoordig zijn de meeste mix instrumenten digitaal te verkrijgen waardoor je minder apparaten moet aankopen.
Bron: Unsplash, Credit: Josh

De leraren die hun diensten aanbieden via Superprof hebben stuk voor stuk ervaring en zullen jou helpen om je muziek productie vaardigheden naar het volgende niveau te tillen. Dit doen ze door je op een enthousiaste manier de kneepjes van het vak aan te leren.

Wanneer je privé muziek productie lessen volgt via Superprof volgt heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben indien je bij een andere organisatie lessen zou volgen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf de lessen in te plannen. Dit is vooral handig voor mensen die niet altijd op dezelfde momenten vrij kunnen hebben, maar toch aan een nieuwe hobby willen beginnen. Een ander voordeel dat je hebt is dat de lessen volledig aan jou worden aangepast. Zo zul je zelf kunnen bepalen over welke vaardigheden je het tijdens de lessen vooral wilt hebben. Dit zorgt er ook meteen voor dat de lessen volledig op jouw tempo gegeven worden! Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste les in via Super prof!

Lees in deze blog waar je overal lessen muziek productie in Vlaanderen kunt volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!