Woon je in de buurt van Mechelen en heb je altijd interesse gehad in het maken van muziek? Ben je ook geïnteresseerd in het technische gedeelte van het maken van een liedje? Dan is een opleiding tot muziek producent misschien wel iets voor jou!

Kom er in deze blog achter waar je in muziek productie lessen in Antwerpen kunt volgen.

Muziek producenten zijn de mensen die wat de artiesten helpen bij het maken van hun top hits. Zo zal de artiest inspringen met het schrijven van de teksten en het spelen van de instrumenten. De muziek producent is echter verantwoordelijk voor het opnemen en het mixen van deze aparte instrumenten. Ook is hij verantwoordelijk voor het afwerken van de mix tot een mooi eindresultaat dat klaar is om op de radio's gespeeld te worden.

Muziekproducenten hebben de mogelijkheid om met verschillende grote artiesten te werken!

Heeft dit je interesse kunnen wekken om ook een cursus te volgen of wil je gewoon meer te weten komen over muziekproductie? Dan kun je deze blog als gids gebruiken bij het zoeken naar een cursus die het beste bij jou past. Lees snel verder.

Muziek producer met apparatuur
Als je zelfstandig muziek producer wilt worden, zul je je eigen studio moeten opbouwen.
Bron: Unsplash, Credit: Avi
De beste leraren Muziekproductie beschikbaar
Athila
5
5 (5 reviews)
Athila
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robin
Robin
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
Thomas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cyprien
Cyprien
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordy
5
5 (3 reviews)
Jordy
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daen
Daen
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Henri
Henri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sander
Sander
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Athila
5
5 (5 reviews)
Athila
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robin
Robin
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
Thomas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cyprien
Cyprien
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordy
5
5 (3 reviews)
Jordy
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daen
Daen
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Henri
Henri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sander
Sander
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in de buurt kun je lessen muziek productie volgen in Mechelen?

Heb je interesse in het volgen van een cursus muziekproductie en woon je in de buurt van Mechelen? Dan zijn er een aantal verschillende opties waaruit je kunt kiezen om zo een cursus te volgen.

Kom er hier achter waar je lessen muziekproductie in Gent kunt volgen.

Muziek productie lessen bij Klankacademie in Mechelen.

De organisatie Klankacademie in Mechelen is een van de organisaties waar je terecht kunt voor het volgen van een aantal lessen muziek productie. Er zijn verschillende mogelijkheden die je bij deze organisatie hebt om de lessen te volgen. Zo heb je een muziek productie bootcamp waarbij je een introductie tot de basis technieken krijgt. De bootcamp sessies worden in 2 weekends gegeven waarbij je de basis opname technieken aangeleerd krijgt. Per weekend krijg je iedere zaterdag en zondag van 10 uur 's morgens tot 8 uur 's avonds les. Iedere les zul je tot 1 uur meer aan studio technieken en theorie werken zodat je deze technieken in de namiddag meteen kunt inoefenen.

Tijdens de eerste les ga je het hebben over de basis studiotechnieken en maak je kennis met de apparatuur zoals microfoons en de audio software waar je uiteindelijk mee gaat werken. In de laatste lessen zul je de basis technieken volledig onder de knie krijgen en zul je je eigen project kunnen afwerken!

De lessen worden gegeven over 4 dagen waarbij je 10 uur per dag les zult volgen. Er kunnen maximaal 6 mensen per groep deelnemen. Dit wordt door de organisatie gedaan zodat mensen individuele aandacht van de lesgevers kunnen krijgen. Om deel te nemen aan de cursusreeks zul je 750 euro exclusief BTW moeten betalen!

Je kunt bij de klankacademie ook nog terecht voor het volgen van een effectieve opleiding muziek produceren. De opleiding wordt onderverdeeld in 6 verschillende niveaus waar je deel aan zou kunnen nemen.

Het eerste niveau is voor de mensen die nog geen ervaring hebben in het muziek produceren. Hierbij krijg je namelijk een basiscursus van geluidstechnieken. In totaal zal deze cursus reeks 20 uur duren en zal in lessen van 4 uur per les gegeven worden. Tijdens deze lessen zul je de basis van de volgende dingen leren: microtechnieken, Pre-amps, effecten, digitale audio technieken, hoe je moet opnemen en nog veel meer. Dit niveau is voor echte beginners, maar zal toch in een stevig tempo gegeven worden.

Wil je graag privé muziekproductie lessen in Aalst volgen? Lees er dan alles over in onze blog!

In het tweede niveau zul je volledig leren werken met de audio software die door veel verschillende professionals gebruikt wordt. Bij dit niveau krijg je een cursus handboek van meer dan 200 pagina's dat boordevol informatie staat. De sessies worden gegeven in groepen van 14 deelnemers. Dit niveau zal in 2 dagen gegeven worden waarbij je per dag 7 uur les zult krijgen. Bij de opleiding zal de lesgever nog enkele extra tips geven zodat je gratis plug ins op een legale manier kunt krijgen.

In de laatste niveaus krijg je verschillende mogelijkheden om in studio's te werken met effectieve muzikanten die liedjes willen opnemen. Zo zul je van niveau 3 tot en met niveau 6 steeds meer praktijk ervaring krijgen in het opnemen van verschillende muziek instrumenten en zul je leren hoe je deze opnames kunt mixen zodat je een mooi eindresultaat krijgt.

Muziek producer met koptelefoon
Als muziek producer, zul je vaak alleen werken aan het mixen van alle muziek opnames zodat je een goed eindresultaat krijgt.
Bron: Unsplash, Credit: Tanner

Om deel te nemen aan de de cursussen heb je verschillende prijsplannen. Zo heb je de mogelijkheid om aan individuele cursussen deel te nemen. Voor een basis cursus geluidstechniek, die in 5 lessen op zaterdag voormiddag gegeven wordt, zul je 500 euro per persoon moeten betalen. indien je enkel wilt leren werken met de audio software pro tools zul je 300 euro moeten betalen.

Je kunt ook kiezen om van niveau 1 tot niveau 4 alle lessen te volgen. Dit kost dan 2500 euro, zonder BTW. Het volledige traject met niveau 6 kost in totaal 4750 zonder de BTW.

Om deel te nemen aan de cursussen heb je geen voorkennis nodig en maakt het niet uit op welke leeftijd je zit. De cursussen zijn effectief voor iedereen bedoeld.

De mensen die interesse hebben in P.A. kunnen bij deze organisatie ook terecht. Ze voorzien namelijk een workshop waarin je leert mixen en waarin je meer kennis opdoet zodat je zelf in bijberoep kunt beginnen. Aan deze workshop kunnen maximaal 6 mensen deelnemen per groep. Om deel te nemen heb je geen voorkennis nodig, maar zul je wel 200 euro moeten betalen.

Centrum Voor Mens en Dier

De mensen die in de buurt van Mechelen graag een opleiding in muziek productie zouden willen volgen, kunnen hiervoor bij de organisatie Centrum Voor Mens En Dier terecht. Deze organisatie voorziet namelijk een basiscursus muziekproductie. Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van de muziek productie. Zo zul je leren werken met de professionele audio software en zul je de basistechnieken van het muziek opnemen aangeleerd krijgen.

Lees in deze blog alles over de muziekproductie cursussen in Brugge!

De opleiding zal gegeven worden in 12 sessies van 3 uur les. Het voordeel aan het volgen van deze lessen is dat je deze vanuit je eigen woonkamer zou kunnen volgen. De lessen worden namelijk in virtual Group classes gegeven. Om de lessen te volgen zul je 467 euro moeten betalen.

De klankacademie is echter de enige organisatie in Mechelen met een groot aanbod aan muziek productie lessen die je effectief in hun faciliteiten kunt volgen. De lessen zullen in groep gegeven worden, waardoor het voor veel mensen ook een sociaal moment kan zijn. Echter zijn er ook veel mensen die graag een op een lessen zouden willen volgen kunnen best even verder lezen in deze blog.

Mix instrumenten
Tijdens de muziek productie lessen zul je ook leren werken met mix en opname apparatuur!
Bron: Unsplash, Credit: Yassine

Privé lessen muziek productie in Mechelen.

Woon je in de buurt van Mechelen en wil je graag lessen muziek productie volgen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden die je in de buurt van Mechelen hebt om privé lessen muziek productie te volgen. We hebben er over in het volgende deel van deze blog.

Privé muziek productie lessen in Mechelen via Apprentus

Via het platform van Apprentus kun je een privé leerkracht, die je muziek productie lessen kan komen geven in jouw buurt, vinden. Je geeft de regio in van Mechelen waar je de lessen zou willen volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een overzicht van de leerkrachten in jouw buurt te zien. Hier moet je er dan nog eentje van contacteren om een les in te plannen.

Lees hier hoe je privé muziek productie lessen in Leuven volgt!

Een op Een muziek productie lessen via Superprof in Mechelen.

De mensen die in de buurt van Mechelen graag privé lessen muziek productie willen volgen kunnen best eens een kijkje nemen op het online platform van Superprof. Hier kun je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een privé leerkracht vinden in jouw buurt.

Je moet hiervoor de regio in Mechelen waar je lessen wilt volgen op het platform ingeven. Zodra je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien van alle leerkrachten die beschikbaar zijn om in jouw buurt muziek productie lessen te komen geven.

Het enige wat je hierna nog moet doen is een van de leerkrachten contacteren om een eerste les in te plannen. Deze eerste les zal in de meeste gevallen gratis gegeven worden. Dit komt doordat de eerste les vaker gebruikt wordt als een kennismakingsles. Tijdens deze les leer je de leraar beter kennen en zal de leerkracht erachter kunnen komen wat jouw doelen van de privélessen zijn. Zodra de les voorbij is kan de leerkracht een gepersonaliseerd lesplan opstellen zodat jij muziek kunt leren produceren.

Muziek producer in studio
Bij de meeste muziek productie opleidingen zul je ook praktijk lessen krijgen in een effectieve opname studio.
Bron: Unsplash, Credit: John

De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben vaak al een aantal jaar aan ervaring in het geven van privélessen muziek productie. Je kunt er dus zeker van zijn dat de privélessen van hoge kwaliteit zullen zijn.

Indien je ervoor kiest om privé lessen via Superprof te volgen, zul je merken dat er enkele voordelen aan het volgen van deze lessen zitten. Zo heb je bijvoorbeeld het voordeel dat je de lessen vrijwel volledig kunt inplannen volgens je eigen agenda. Dit is vooral handig voor mensen die na hun werk nog af en toe willen werken aan hun muziek productie vaardigheden. Een ander voordeel is dat je via deze privé lessen volledig zelf kunt kiezen over welke onderwerpen de lessen zullen gaan! Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste les via Superprof in!

Lees in deze blog waar je muziek productie privélessen in Vlaanderen kunt volgen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!