Heb jij altijd fit willen zijn maar heb je eigenlijk geen idee hoe je hieraan moet beginnen? Wil je graag gewicht verliezen maar vind je het moeilijk om mentaliteit en je acties op een lijn te brengen? Dan kan een personal trainer je eventueel helpen om de eerste stappen te zetten! 

Voor veel mensen zijn personal trainers “wandelende spierbundels” die niet veel anders kunnen dan sporten, maar meestal is dit helemaal niet waar. Vaak hebben ze zelf wel een goed getraind lichaam, maar dit is niet hun enige troef. De meeste personal trainers hebben verschillende studies gevolgd en hier ook diploma’s van gehaald. Ze kunnen dus heel wat meer teweeg brengen dan je zou denken! 

Wanneer je gaat samenwerken met een personal trainer uit Vlaanderen of eender specifieke stad zal je samen met hem of haar een routine opbouwen die je goed kan volgen en ze zullen je proberen om je zo gemotiveerd mogelijk te houden voor de trainingen! Maar dit is niet alles wat een personal trainer voor je kan betekenen: Ze helpen je namelijk ook vaker met je voedingspatroon en ze kunnen helpen om je mentaliteit in de juiste richting te krijgen! 

We hebben het vandaag over de verschillende voordelen die personal trainers met zich meebrengen en wat je eigenlijk allemaal van hen kan verwachten. Je vindt alle informatie in deze blog terug! 

Personal trainer Aalst
Je personal trainer zal je helpen met oefeningen!
De beste leraren Personal trainer beschikbaar
Randall
5
5 (6 reviews)
Randall
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jan
5
5 (1 reviews)
Jan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastian
Sebastian
65€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Imran
Imran
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jitske
Jitske
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nora
Nora
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessio
5
5 (4 reviews)
Alessio
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Randall
5
5 (6 reviews)
Randall
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jan
5
5 (1 reviews)
Jan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastian
Sebastian
65€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Imran
Imran
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jitske
Jitske
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nora
Nora
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessio
5
5 (4 reviews)
Alessio
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat zou je van een personal trainer kunnen verwachten? 

Dat een personal trainer je zal helpen bij het sporten is nogal voor de hand liggend, maar je moet goed weten dat iedere coach op zijn eigen manier training zal geven. Het is dus belangrijk dat je goed overweg kan met je trainer! Ze doen veel meer dan je enkel uitleg geven over de bepaalde oefeningen die je moet doen. 

Een privé coach is iemand die veel weet over hoe je moet bewegen, hoe je aan sport kan doen en hoe je een gezond dieet kan volgen. Je kan dus ook altijd vragen stellen aan je coach als het gaat over deze onderwerpen. Ook zal een personal trainer je mentaal trainen zodat je zo goed en positief mogelijk door het leven kan gaan! 

Je zult ook geholpen worden met het stellen van haalbare en realistische doelen. Hierbij houden de personal trainers je leeftijd, fysieke en mentale toestand in het achterhoofd. De doelen die we zelf stellen aan het begin van een dieet zijn meestal zeer onrealistisch zoals “ik zal nooit meer suiker eten” of “Ik zal 10 kg verliezen in 1 week”. De trainer zal je hierop wijzen en meer effectieve doelen geven. Zo heb je iedere week een doel dat je kan behalen. Dit helpt om je langer gemotiveerd te houden! 

Personal trainers werken vaak in een sportschool ( of in dienst van een sportschool ). Meestal is dit dan een private sportplek waar je enkel terecht kan als je een lid zou worden. Dit is voor de mensen die zeker willen zijn dat ze op hun eigen tempo kunnen sporten. Voor de mensen die dit liever niet hebben, bijvoorbeeld mensen die liever thuis aan sport doen, zijn er ook personal trainers die tot aan je huis komen. Ze geven je dan een aangepast trainingsschema dat je volledig van thuis uit kan volgen en zullen je hier ook in begeleiden. 

Dit zijn de diensten die je ongeveer van iedere personal trainer kan verwachten, indien hij of zij het er niet meteen over heeft kan je het altijd vragen. Nog niet heel zeker of jij een personal trainer wilt inhuren? Dan kunnen de voordelen die een privé trainer met zich meebrengt jou misschien wel overtuigen! 

Interesse om personal trainers te vinden in een ander stad als Mechelen? Ontdek de opties hier.

Personal trainer motiveert
Motivatie door een personal trainer kan vaak tot goede resultaten leiden!

Voordelen van een personal trainer 

We hebben het al eerder vermeldt: een privé coach brengt een aantal voordelen mee die voor de hand liggend zijn, maar ook een aantal voordelen waar je niet meteen aan denkt. We hebben er in deze blog een aantal voordelen opgelijst waar je misschien niets van wist! 

Techniek

Wanneer het aankomt op sporten is de techniek die je hierbij gebruikt van groot belang. Maar de meeste mensen durven in een sportschool niet om hulp te vragen en doen daarom maar gewoon wat. Als je dit doet heb je een grote kans dat je heel snel een langdurige blessure zal oplopen omdat je je spieren niet op de juiste manier gebruikt. 

Voordat je aan je oefeningen begint zal je trainer je een goede opwarming laten doen en erna uitleg geven en voorbeelden laten zien van hoe de oefeningen nu precies moeten. Zodra jij dan zelf aan je oefeningen begint zal je coach je goed in de gaten houden en eventueel een opmerking geven als je iets beter zou kunnen doen. Door dit toe te passen train je een stuk efficiënter en heb je minder kans om langdurige blessures op te lopen.

Superprof geeft eveneens een overzicht van de organisaties in andere steden om personal trainers te vinden, Leuven is hierbij maar een voorbeeld.

Doelen behalen 

We hebben allemaal wel motivatie in het begin om gewicht te verliezen of om fitter te worden, maar als we niet snel genoeg resultaten zien zullen we al sneller opgeven. De personal trainer zal daarom samen met jou doelen opstellen waar je effectief naar toe kan werken.  

Het is voor de meeste mensen ook belangrijk dat ze de doelen op lange termijn kunnen behouden. De doelen die je zelf stelt zijn meestal maar tijdelijk en het resultaat is meestal niet langdurig. De coach zal je doelen aanpassen met een focus op resultaten die je op lange termijn kan behouden. 

Interesse om in Antwerpen personal trainers te vinden? Superprof somt de verschillende opties op.

Voeding speelt een belangrijke rol
Goede voeding is een van de essentiële dingen bij het sporten!

Voeding 

Een niet zo voor de hand liggend voordeel is dat personal trainers je vaak ook kunnen helpen met je voeding! Voor veel mensen is beweging niet het enige dat zal moeten veranderen om tot een goed resultaat te komen.

Voeding speelt een belangrijke rol in de hoeveelheid energie je hebt en bij de heropbouw van je spieren. Als je dieet dus niet voldoende voedingstoffen heeft zul je langer spierpijn hebben of minder energie hebben. Personal trainers kunnen je helpen door je voedingsadviezen te geven, recepten te delen en zelfs laten zien hoe je de recepten moet klaarmaken. 

Wat je ook kan doen is samen met je coach een voedingsschema op te stellen, hierbij kan je zelf dagen invullen maar krijg je toch nog de input van je coach! Zo wordt het niet echt een dieet maar kan je het toch makkelijker volgen. 

Motivatie 

Iedereen die begint met sporten heeft een overvloed aan motivatie, maar deze motivatie sterft langzaam maar zeker af. Dit zien we doordat de meeste mensen binnen de eerste paar weken al terug stoppen met het sporten. Wanneer je een personal trainer inhuurt wordt het vaak moeilijker om te stoppen, dit heeft verschillende redenen. 

Wanneer je alleen gaat sporten is het makkelijker om te zeggen dat je niet gaat, maar wanneer je aan iemand een soort verantwoording moet afleggen en een excuus moet verzinnen om niet te hoeven gaan zal dit een stuk moeilijker zijn. 

Je trainer heeft echt wel begrip als je een keer een afspraak moet verplaatsen door het een of het ander, maar hij of zij zal je altijd wel proberen te overtuigen om toch te komen sporten. Ook al is het maar aan 70% van de normale intensiteit. Het gaat er vooral om dat je blijft sporten! 

Hebben de voordelen je helemaal kunnen overtuigen en kan je niet wachten om aan de slag te gaan met een personal trainer? Woon je in de buurt van Aalst? Dan ben je op de juiste plek terecht gekomen! 

Woon je dichter in de buurt van Brugge? Dan kan je best onze blog lezen over de personal trainers in Brugge!

Personal trainers in Aalst
Waar kan je personal trainers vinden in Aalst?

Personal trainers in Aalst

Hebben we je volledig kunnen overtuigen om meteen aan de slag te gaan met een personal trainer? Meestal hoef je niet ver te zoeken voordat je er eentje gevonden hebt!

Indien dit niet het geval is, hebben wij een aantal opties opgelijst waar je personal trainers kan terugvinden in de buurt van Aalst! 

Fit to go

Bij Fit to go in Aalst kan je terecht voor een professionele begeleiding bij het sporten. De organisatie heeft een team van coaches die elk hun eigen aanpak hebben. Zo kan je kiezen welke manier van sporten je het leukste vindt. Als je dit gekozen hebt kan je verdergaan met die privé coach! 

René De Rop Coaching 

Bij René De Rop Coaching kan je terecht voor een make-over van zowel je lichaam als je geest. Het personal trainings pakket is gefocust om je energieker en sterker het leven in te sturen! 

Deze opties zijn goed voor mensen die graag naar een effectieve sportschool willen gaan en hulp willen krijgen bij de oefeningen die je in een fitness begeleiding sessie kan doen. Maar voor de mensen die liever hebben dat de personal trainer tot aan je huis is dit niet zo evident.

Personal trainer vinden in Gent?! Is eveneens mogelijk! Ontdek ze mogelijke opties in volgend artikel.

Superprof 

Op het online platform van Superprof kan je altijd terecht om een onafhankelijke personal trainer te vinden. Een personal trainer uit Antwerpen of eender welk ander stad uit Vlaanderen? Superprof biedt je de weg.

De coaches die hun diensten via ons platform aanbieden hebben ervaring in hun vak en willen graag hun passie hiervoor delen met jou! 

Ze weten ook dat het zeer belangrijk is dat je een goede relatie met je coach hebt, daarom geven ze de eerste lessen meestal gratis. Hierin maak je kennis met de trainer en zullen ze proberen om je levensstijl en situatie in te schatten. Hiermee zullen ze uiteindelijk dan ook je gepersonaliseerde schema’s mee opstellen. 

Personal training ergens in Vlaanderen boeken?! Waar wacht je nog op?

Voordat je een trainer in dienst neemt is het belangrijk dat je weet hoeveel je wilt betalen. Het is vervelend als je midden in je vooruitgang zou moeten stoppen omdat je de trainer niet meer kan betalen. De meeste personal trainers hebben hier begrip voor en staan daarom open voor onderhandelingen over de prijs die je uiteindelijk per uur zal betalen! 

Vind vandaag nog een personal trainer bij jou in de buurt! 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!