Wil jij aan je lijn werken? Of wil je graag meer te weten komen over de juiste technieken die je kan gebruiken in de sportschool? Dan kan een personal trainer je waarschijnlijk wel helpen! 

Veel mensen denken dat een personal trainer een hoop geld verspilling is, maar de mensen die ervaring hebben met een goede personal trainer weten dat je met hun hulp net dat beetje extra uit jezelf kan halen. 

Met een personal trainer heb je ook een soort gevoel van verantwoording. Als je eens besluit om niet naar een training of afspraak te gaan, moet je hier vaak toch nog voor betalen of de personal trainer probeert je te overtuigen om toch naar de afspraak te komen!

Heb je zelf interesse om een personal trainer te vinden, maar weet je niet goed wat ze nu precies doen? Dan kan je best even verder lezen, we hebben het vandaag namelijk over wat een personal trainer is, wat ze doen en welke voordelen je er mee kan hebben. Vind vandaag nog jouw personal trainer in Vlaanderen via de diensten van Superprof!

Personal-trainer
Een personal trainer die helpt bij de techniek van een oefening!
De beste leraren Personal trainer beschikbaar
Randall
5
5 (6 reviews)
Randall
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Danny
Danny
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Felix
Felix
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jan
5
5 (1 reviews)
Jan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Raffaele
Raffaele
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benjamin
Benjamin
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seppe
Seppe
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claude
Claude
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Randall
5
5 (6 reviews)
Randall
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Danny
Danny
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Felix
Felix
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jan
5
5 (1 reviews)
Jan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Raffaele
Raffaele
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benjamin
Benjamin
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seppe
Seppe
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claude
Claude
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat is een personal trainer?

Een privé coach of een personal trainer is een persoon die veel weet over beweging, voeding en mentaliteit. Ze begeleiden de meeste mensen ook op deze vlakken, zo krijg je begeleiding bij het bewegen, bij je voedingskeuzes en coaching op mentaal vlak.

Hij of zij stelt samen met jou een schema op waar je mee kan beginnen. Dit schema wordt meestal ontworpen aan de hand van je fysieke en mentale toestand waar je je nu in bevind. 

Ze geven je volledige aandacht en laten je zien hoe je bepaalde oefeningen kan doen met een juiste techniek. Ook zullen ze je oefeningen aanpassen aan de hand van je locatie. Sport je liever thuis of in de buurt van je huis, of heb je liever lessen in de sportschool over hoe je bepaalde machines kan gebruiken? Voor de privé coach maakt dit niet al te veel uit, ze zullen je altijd een geschikt schema kunnen geven. Is Antwerpen niet de geschikte locatie voor je? Neem kan een kijkje om een personal trainer in Gent te vinden bijvoorbeeld.

Naast het begeleiden tijdens het sporten, hebben veel personal trainers ook ervaring met het opstellen van een voedingsplan. Hierbij kijken ze naar je huidige eetgewoontes en maken ze hier een schema op zodat je je lichaam de juiste voedingsstoffen geeft! 

Een personal trainer kan je ook helpen wanneer je blessures of pijnklachten hebt. Ze zullen je extra oefeningen geven om bepaalde spieren sterker te maken of ze zullen je laten zien hoe je bepaalde blessures voorkomt. 

Het uiteindelijke doel van een personal trainer is om jou zo fit mogelijk te krijgen. Hiervoor stellen ze vaker een doel in het begin van de samenwerking. Op de weg naar dit doel zal je privé coach een motiverende en ondersteunende rol spelen! 

Ben je nog niet helemaal overtuigd of je wel een personal trainer wilt inhuren, lees dan de voordelen die je met een personal trainer kunt ervaren. 

Woon je dichter in de buurt Aalst? Dan kan je best onze blog lezen over de personal trainers in Aalst!

Voordelen van een personal trainer
Een coach zal altijd zijn trainee aanmoedigen om verder te gaan!

De voordelen van een personal trainer!

Zoals we eerder al gezegd hebben zijn er voordelen die een personal trainer met zich mee kan brengen! Een aantal van deze voordelen hebben wij voor jou opgelijst.

Voordeel 1: Je leert juiste technieken aan! 

Wanneer je op je eentje naar de sportschool zou gaan of wanneer je zelf thuis aan gewichtheffen zou doen, kan het zijn dat je jezelf foute technieken aanleert. Dit lijkt misschien niet zo erg, je bent nog steeds in beweging toch?! Dit is echter een fout die wat tot ernstige gevolgen kan leiden. Zo kan je door de verkeerde technieken blessures creëren waar je voor de rest van je leven nog last van zult hebben!

Een personal trainer staat langs je terwijl je met je oefeningen bezig bent. Ze zullen ook meteen een opmerking geven als ze zien dat je niet de juiste techniek gebruikt. Zo voorkom je blessures op lange termijn, en zie je uiteindelijk beter het resultaat van de juiste technieken die je gebruikt. 

Voordeel 2: Met een personal trainer haal je makkelijker doelen! 

Je zult niet ineens meer vet verbranden of van de ene op de andere dag 10kg kwijt raken. Wat je echter wel kan verwachten is dat een personal trainer samen met jou realistische doelen opstelt die je kan behalen. Wanneer dat je personal coach ziet dat je extra motivatie nodig hebt, zal hij of zij deze ook kunnen geven. 

Ook is het belangrijk dat je doelen haalbaar, maar ook langdurig zijn. Hier zal je personal trainer ook bij helpen. Je hebt namelijk niks aan een tijdelijk gewichtsverlies als je het er een maand later terug bij hebt! 

Is Antwerpen geen optie voor je? Je ontdekt dankzij Superprof de mogelijkheden aan personal trainers in Leuven.

Personal trainer motivatie
Een personal trainer zal je altijd motiveren!

Voordeel 3: Motivatie en verantwoording 

Als je op je eentje sport is het al makkelijker om te zeggen dat je niet naar de sportschool gaat. Als je een afspraak hebt met een personal trainer zal deze je altijd proberen over te halen om toch te gaan sporten. Zelfs als je dit maar op 20% van je normale intensiteit doet! Mensen stellen niet graag andere mensen teleur, wanneer je je personal coach afzegt zal dit ook een gelijksoortig gevoel geven. Dit er nét voor zorgen dat je wel naar de sportschool gaat, om het gevoel te vermijden.

Ergens in Vlaanderen een personal trainer volgen zoals in Gent? Het kan met Superprof. Boek zo meteen je les.

Voordeel 4: Voedingsschema’s

Bij de meeste mensen begint het gezonde leven niet bij het sporten, maar bij het eten. We weten allemaal dat ons dieet een stuk beter kan! Dit betekent niet dat de meeste mensen altijd ongezond eten, maar dit in combinatie met totaal niet aan sport doen zorgt ervoor dat je minder energie hebt en altijd vermoeid bent! 

Goede voeding kan hierbij helpen, en je personal trainer zal samen met jou een voedingsschema opstellen. Dit hoeft niet persé een dieet te zijn, maar meer een voedingsgids waaruit je kan leren. 

Waar kan je een personal trainer vinden in Antwerpen?

Hebben we je helemaal kunnen overtuigen om een personal coach te vinden? Woon je in de buurt van Antwerpen en heb je geen idee waar je een privé trainer kan vinden? Geen enkel probleem, we hebben het nu namelijk over de verschillende locaties waar je terecht kan in Antwerpen voor de diensten van een personal trainer. 

Woon je niet in Antwerpen maar bijvoorbeeld in de buurt van Brugge en wil je toch nog een personal trainer vinden? Dan kan je best ons artikel lezen over personal trainers in Brugge.

HoliFit! personal trainer

HoliFit heeft als doel je te helpen naar een trainingsschema waaraan jij je kan houden. De coaching die je zult krijgen is volledig aangepast aan jouw eigen lichaam, de training die je zult krijgen zal altijd uitdagend genoeg zijn. Omdat ze bij HoliFit weten dat een gezond lichaam uit meer bestaat dan uit een goede conditie zullen ze je ook helpen met je voeding, stressmanagement, je slaap en nog veel meer. 

Hanna Mariën

Hanna Mariën is een voormalig topsporter die na haar sportcarrière andere mensen graag zou willen helpen met hun sportprestaties. Ook wil ze mensen helpen die hun sportieve zelf terug willen vinden. Ze focust erop dat de klanten zich goed voelen in de omgeving waar ze zullen gaan sporten. Ze leert je de juiste technieken aan om je doelen zo goed en snel mogelijk te behalen. 

Vigor Fitness in Antwerpen

De personal trainers van Vigor fitness in Antwerpen zijn zeer gedreven op het vlak van gezondheid en fitness. Ze gaan dus verder dan de fysieke bewegingen die je maakt en kijken ook hoe ze je mentaal fitter kunnen krijgen. Voor de mensen die niet graag naar een sportschool gaan, hebben ze ook de optie om als afstandscoaches te werken. ( Dit wordt altijd per 12 weken geboekt!) 

Dit zijn enkele voorbeelden van organisaties en personen waar je eventueel terecht kan voor personal trainers. Maar er zijn echter veel meer mensen die hier kennis van hebben dan je denkt! 

Interesse om personal trainers te vinden in een ander stad als Mechelen? Ontdek de opties hier.

Personal trainer in Antwerpen
Personal trainers in Antwerpen vind je makkelijk via Superprof!

Superprof

Via de online diensten van superprof kan je bij jou in de buurt verschillende personal coaches terugvinden. De personal trainers die werken via de diensten van superprof hebben ervaring in de technieken die ze jou zullen aanleren. 

Het is belangrijk dat je een goede relaties hebt met je personal trainer. Dit maakt het aangenamer om te gaan sporten. De coaches die hun diensten via superprof aanbieden begrijpen dit vaak en bieden daarom hun eerste les gratis aan. Ze zullen deze lessen gebruiken om een trainingsschema op te stellen. Wanneer je dan effectief bezig bent met de lessen kan je ook uitbreiden naar een aangepast voedingsschema.

Het is ook belangrijk dat je op voorhand goed weet hoeveel je bereid bent om te betalen voor de lessen die je gaat volgen. Het laatste dat je wilt is in het midden van je vooruitgang moeten stoppen omdat je het eigenlijk niet meer kan betalen.

Omdat de meeste proffen die werken via Superprof dit begrijpen staan ze altijd open om te onderhandelen over de prijs die je per uur zal betalen.  

De coaches die hun diensten aanbieden via Superprof hebben ook ervaring met lessen geven via diensten zoals Skype of Zoom. Zo kunnen ze je op elk moment helpen met het verbeteren van je technieken en feedback geven over je vooruitgang!

Vind vandaag nog een personal trainer die bij jou past via Superprof! Een personal trainer Antwerpen wacht op je.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!