Heb jij goede voornemens voor jezelf en wil je fit worden? Ben je al begonnen aan je dieet en zou je nu graag op de juiste manier willen sporten? Dan kan je vast en zeker de hulp van een personal trainer gebruiken! 

Voor veel mensen is een personal trainer een hoop geld verspilling. Maar het tegendeel is echter waar. De diensten van een personal trainer gaan veel verder dan enkel sporten. 

Een privé coach zal er alles aan doen om je toch naar een training of naar een afspraak te krijgen. Ook zorgen voor de extra motivatie die je nodig hebt wanneer het even niet meer zo goed gaat. Vaak helpen ze je ook nog met andere dingen dan enkel je fysieke toestand. Zo helpen ze je met je voeding en zorgen ze voor mentale training waardoor je je doelen zult behalen! 

Ben je benieuwd naar de voordelen die je hebt wanneer je de diensten van een privé coach gebruikt? Of heb je meer interesse in wat een personal trainer nu precies doet? Dan heb je geluk, in deze blog hebben we het namelijk over wat een personal trainer doet, en de voordelen die ze vaak met zich meebrengen! 

Personal trainer vinden in Gent
Personal trainer helpt de klant met oefeningen.
De beste leraren Personal trainer beschikbaar
Randall
5
5 (6 reviews)
Randall
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Danny
Danny
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Felix
Felix
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jan
5
5 (1 reviews)
Jan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Raffaele
Raffaele
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benjamin
Benjamin
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seppe
Seppe
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claude
Claude
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Randall
5
5 (6 reviews)
Randall
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Danny
Danny
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Felix
Felix
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jan
5
5 (1 reviews)
Jan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Raffaele
Raffaele
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benjamin
Benjamin
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seppe
Seppe
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claude
Claude
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat is een personal trainer eigenlijk? 

De diensten van een personal trainer worden vaak veralgemeend: Mensen zeggen namelijk dat ze helpen bij het sporten. Hoewel dit wel waar is, is het vrij vaag en geeft het niet genoeg erkenning aan de privé coaches die er zijn. 

In het algemeen is een personal trainer een persoon die veel weet over beweging, voeding en de mentaliteit die nodig is om je doelen te kunnen behalen. Een personal trainer zal een klant begeleiden op de meeste van deze vlakken.

In een van de eerste kennismakingen zul je samenzitten met je coach om na te gaan wat je uiteindelijke doelen nu precies zijn. Hierna zal je samen met hem/haar een gepersonaliseerd trainingsschema aanmaken. Dit wordt meestal gedaan met je fysieke en mentale toestand in het achterhoofd!

De privé coach zal alle aandacht aan jou geven, bijvoorbeeld door te laten zien hoe je een oefening juist uitvoert, maar ook door na de uitleg je nauwkeurig in de gaten te houden. Je hoeft voor de meeste privé coaches ook helemaal nergens naar toe te gaan. 

Vaak komen ze tot bij je thuis of tot aan de gewenste sportschool. Ze zullen ook je trainingsschema aanpassen aan jouw voorkeur. Bijvoorbeeld als je niet graag naar een sportschool gaat zal de personal trainer een schema opstellen die je vanuit je eigen woonkamer kan volgen. De coach zal altijd een motiverende en ondersteunende rol spelen bij jouw trainingen.

Hebben deze dingen je nog niet volledig overtuigd? Misschien dat de voordelen van een personal trainer dit wel kunnen doen! 

Interesse om personal trainers te vinden in een ander stad als Mechelen? Ontdek de opties hier.

Voordelen van een personal trainer! 

Wanneer je een personal trainer inhuurt zijn er een aantal voordelen die je krijgt ten opzichte van het op je eigen gaan sporten in een sportschool. We hebben een paar van deze voordelen voor jou opgelijst! 

Voordeel 1: Het behalen van doelen

Iemand die gewicht wilt verliezen wil dit vaak zo snel mogelijk doen. En als het dan niet zo snel gaat als ze verwachten hebben ze de neiging om al snel op te geven. Een personal trainer stelt samen met jou, haalbare realistische doelen op. Wanneer je iedere week of twee een ander doel behaalt blijf je kleine stapjes vooruit zetten. Dit zorgt ervoor dat je langer gemotiveerd blijft en vaker door zal zetten wanneer het eventjes tegenzit! 

Het is ook belangrijk dat je doelen blijven op lange termijn. Gewicht verliezen in een week om het de week erna terug bij te krijgen heeft namelijk weinig zin. Een personal trainer zorgt ervoor dat je je resultaat op een lange termijn behoudt door je de juiste doelen te geven. 

Superprof geeft eveneens een overzicht van de organisaties in andere steden om personal trainers te vinden, Leuven is hierbij maar een voorbeeld.

Leer de juiste fitness technieken met een personal trainer in Gent
Een personal trainer leert je de juiste technieken aan

Voordeel 2: De juiste techniek

Veel mensen gaan op zichzelf naar de sportschool en beginnen zomaar wat te doen. Ze kijken naar andere en proberen dit te imiteren. Op deze manier kan het zijn dat je snel blessures oploopt waardoor je niet meer naar de sportschool kan gaan, of je ziet niet de resultaten die je wenst. 

Je privé coach kan hierbij helpen. Aan de hand van jouw doelstellingen zal hij of zij andere soorten oefeningen voor je opstellen en je hiervoor de juiste techniek aanleren. Zo heb je minder kans op blessures en zie je een stuk sneller een resultaat waar je het verwacht.

Voordeel 3: Je blijft gemotiveerd

Wanneer je aan een sport begint zal je voor de eerste week heel gemotiveerd zijn, maar hoe langer je gaat hoe minder motivatie je krijgt als je de resultaten niet snel genoeg ziet. Maar je lichaam heeft tijd nodig. Hierbij kan een personal trainer ook helpen. Mensen vinden het namelijk niet leuk om een afspraak af te zeggen. Ook zal de personal trainer je altijd proberen te overtuigen om toch naar de afspraak te komen. 

Voordeel 4: Juiste voeding 

Veel mensen denken dat ze met alleen sporten hun droomlichaam wel zullen halen, maar meestal is er toch meer verandering nodig dan alleen dat. De voeding die je je lichaam geeft speelt namelijk een grote rol in je energie niveaus en de herstel en opbouw van je spieren. Een privé coach zal daarom samen met jou een leuk voedingsschema opstellen waar je toch nog lekker bij kan eten, maar gewoon in verschillende hoeveelheden. 

Een personal trainer Leuven of eender waar anders in Vlaanderen kan je verder de weg wijzen. Ontdek alle mogelijkheden.

Gezond eten zal je personal trainer uit Gent als eerste verandering vragen
Gezond eten is essentieel bij het sporten!

Een personal trainer vinden in Gent!

Hebben de voordelen van een personal trainer je overtuigd om zelf ook eentje in dienst te nemen? Woon je in de buurt van Gent? Dan ben je aan het juiste adres, we gaan het hier namelijk hebben over de verschillende opties die je in Gent hebt om personal trainers te vinden! 

Woon je eigenlijk dichter bij Antwerpen? Dan kan je beter ons artikel lezen dat gaat over personal trainers in Antwerpen! Een personal trainer Antwerpen kan je vast en zeker je verder helpen in je zoektocht.

STERK Gent

Deze organisatie heeft een heel team van verschillende personal trainers in gent. Ze hebben ook een private trainingszaal waardoor het enkel toegankelijk is voor leden. Indien je liever met een vriend of partner gaat sporten hebben ze bij STERK ook nog kleine groepslessen voor maximaal 4 personen! 

LEAN Gent

Bij lean gent heb je verschillende personal trainers die elk hun eigen specialisatie hebben. Dit is vooral handig als je doorheen je volledige gewichtsverlies op andere manieren wilt leren trainen. Zo heb je altijd wel iemand die je naar het volgende niveau kan helpen! 

Ook kan je er terecht voor verschillende andere soorten training zoals: Stressmanagement, rugscholing en lifestyle coaching. 

Fox Fit

Bij Fox-Fit ligt de focus van de personal trainers vooral op een goed gevoel creëren zodat de klanten zich goed voelen in hun eigen vel. Dit doen ze door een soort gids te zijn voor de klant bij de zoektocht naar een betere versie van zichzelf. Ze geven advies op vlak van voeding, lifestyle en training/workouts. 

W-Move Gent

Bij de organisatie W-Move in Gent kan je terecht voor veel verschillende diensten. Bijvoorbeeld voor personal coaching, hierbij krijg je sessies waarbij je zelf met enkel een personal trainer zult samenwerken. Maar je kan er ook terecht om af en toe eens mee te doen aan een small groep training hierbij ga je trainen met andere leden van W-Move. Dit is vooral handig wanneer extra motivatie wilt hebben van andere leden! 

Deze opties zijn allemaal geschikt voor de mensen die graag naar een sportschool willen gaan of die zich willen aansluiten bij een specifieke vestiging. Maar er zijn ook mensen die veel liever van thuis uit willen sporten of die liever hebben dat de personal coach tot bij hun thuis komt. 

Woon je dichter in de buurt Brugge? Dan kan je best onze blog lezen over de personal trainers in Brugge!

Je personal trainer uit Gent zal je steeds blijven motiveren
Motivatie door een personal trainer kan vaak tot goede resultaten leiden!

Superprof

Via het online platform van superprof kunnen deze laatste groep van mensen terecht om voor zichzelf een personal trainer te vinden. 

De personal coaches die hun diensten via Superprof aanbieden hebben ervaring in het vak en zijn niet bang om hun eigen passie met jou te delen! 

De relatie tussen jou en je personal trainer moet goed zitten, en omdat de meeste coaches die wat hun diensten via superprof aanbieden dit weten, bieden ze hun eerste les gratis aan. Deze les wordt dan gebruikt als kennismakingsles en om al eens te kijken wat je uiteindelijke doelen nu precies zijn. 

Op deze manier kan de trainer een gepersonaliseerd schema aanmaken waarmee jij je doelen sneller en efficiënter mee kan behalen.

Woon je dichter in de buurt Aalst? Dan kan je best onze blog lezen over de personal trainers in Aalst!

Het is ook vrij belangrijk dat je op voorhand weet hoeveel je wilt betalen voor je personal trainer. Het zou namelijk jammer zijn als je een goede relatie met iemand hebt en dat je ineens zou moeten stoppen omdat je het niet kan betalen! Hier hebben de meeste coaches ook wel begrip voor en staan daarom ook open om te onderhandelen over de prijs die je per uur moet betalen. 

Vind vandaag nog jouw personal trainer in Vlaanderen via de diensten van Superprof! 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!