Studeer of woon je in de buurt van Leuven en wil je fitter worden, maar heb je geen idee hoe je hier precies aan moet beginnen? Of heb je gewoon een extra duwtje in de rug nodig om je volledig te kunnen geven? Dan kan je de hulp van een personal trainer waarschijnlijk heel goed gebruiken! 

Personal trainers worden vaak beschouwd als mensen die enkel helpen bij het sporten, maar ze zijn echter vele malen meer dan dat! Ze hebben vaak zelf wel een getraind lichaam maar dit is niet het enige dat ze kunnen. Wat veel mensen niet beseffen is dat je een aantal studies moet voltooien om toch een personal trainer te kunnen worden. Een personal trainer in Vlaanderen is gemakkelijk te vinden dankzij Superprof. 

Wanneer je de besluit om een personal trainer te in te huren, zal je al snel merken dat hij of zij je wilt zo snel mogelijk een routine wilt bijbrengen. Dit doen ze met de focus op de algemene einddoelen die je zelf wilt behalen. De routine opbouwen is een van de essentiële elementen om gemotiveerd te blijven tijdens het sporten. Dit is echter niet alles waar een personal trainer je mee zal helpen. Ze kunnen je namelijk op meerdere vlakken helpen dan enkel beweging, zoals bijvoorbeeld voeding maar ook helpen ze met je mentaliteit en energie! 

Ben je geïnteresseerd wat een personal trainer precies doet? Of ben je nieuwsgierig naar de voordelen die ze voor jou in petto hebben? Dan ben je op de juiste plek terecht gekomen! Je vindt namelijk alle informatie hierover in dit artikel! 

Personal trainers in Mechelen is eveneens een optie indien Leuven niet interessant voor je is. Superprof somt alle mogelijke opties in deze stad.

Personal trainers Leuven
Personal trainer helpt klant om door te zetten!
De beste leraren Personal trainer beschikbaar
Randall
5
5 (6 reviews)
Randall
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jan
5
5 (1 reviews)
Jan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastian
Sebastian
65€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Imran
Imran
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jitske
Jitske
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nora
Nora
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessio
5
5 (4 reviews)
Alessio
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Randall
5
5 (6 reviews)
Randall
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jan
5
5 (1 reviews)
Jan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sebastian
Sebastian
65€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Imran
Imran
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jitske
Jitske
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nora
Nora
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessio
5
5 (4 reviews)
Alessio
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat kan je van je personal trainer verwachten?

Een privé coach zal je eerst en vooral helpen bij het sporten. Dit is nogal voor de hand liggend, toch? Wat je wel in je achterhoofd moet houden is dat iedere trainer op zijn of haar manier trainingen zal geven. Het is dus zeer belangrijk dat je een goede klik hebt met de trainer voordat je verder gaat! Een privé coach doet echter nog veel meer dan je enkel uitleg geven over de bepaalde oefeningen die je moet doen. Dit is iets dat je snel zal merken als je start met je trainer! Fitness begeleiding kan ook hierbij terug gevonden worden dankzij Superprof.

Wanneer je het over een personal trainer hebt, denk je vaak aan iemand die je wel iets weet over bewegen en hoe je aan sport moet doen. Maar vaak hebben ze ook nog een brede kennis over andere dingen die belangrijk zijn bij het sporten. Zo hebben ze vaak ook kennis over de voeding die je lichaam nodig heeft om je spieren te ondersteunen en te herstellen. Een van de andere zaken waar je coach je mee kan helpen om je mentaliteit de juiste richting op te krijgen. 

Doelen stellen die je effectief kan behalen is een van de dingen die je zullen helpen om op lange termijn door te blijven gaan. Wanneer je begint met sporten kan het zijn dat je zelf een doel stelt dat niet echt haalbaar is. Wanneer je deze dan niet haalt, heb je sneller de neiging om toch op te geven. Je trainer zal je helpen met realistische doelen op te stellen die je ook daadwerkelijk kan behalen. 

De meeste personal trainers werken vaak in een vaste sportschool. Of in dienst van deze sportschool. Je kan bij deze sportscholen vaak enkele binnen als je lid bent van de club. Je zult dan wel nog extra lessen moeten betalen voor de personal trainer zelf. Voor de mensen die liever van thuis uit sporten zijn er ook nog onafhankelijke personal trainers die tot aan je huis kunnen komen. Ze stellen dan andere doelen op en ze geven je een aangepast gepersonaliseerd trainingsschema! 

Dit zijn de algemene diensten die je van een personal trainer kan verwachten. Als ze deze niet specifiek vermelden maar ze toch belangrijk voor je zijn, kan je altijd eventjes vragen of ze deze ook aanbieden! 

Interesse om buiten Leuven les te volgen? Je vindt personal trainers ook in Antwerpen!

De voordelen die je hebt met een personal trainer!

We hebben het al gezegd, een personal trainer brengt een hoop voordelen met zich mee. Kan je je niet bedenken wat deze voordelen zouden kunnen zijn? Geen enkel probleem, we hebben er voor jou een aantal kunnen oplijsten. Kan je zelf ook nog andere voordelen bedenken?

Fitness techniek
Een personal trainer leert je de juiste technieken aan

Techniek bij het sporten

Sporten is een kunst, dat weet iedereen. De meeste mensen die beginnen te sporten zullen al snel merken dat het niet altijd even eenvoudig is. Wanneer je de juiste technieken niet gebruikt kan het zijn dat je een grotere kans hebt op ernstige blessures. Wanneer we alleen gaat sporten durven we meestal niet iets te vragen aan de andere sporters. 

Personal training Gent. Met dit weet Superprof genoeg waar je naar op zoek bent. Vind je geschikte leraar vandaag nog.

Met een personal trainer verhelp je deze problemen vanaf het begin! Voordat je aan je oefeningen begint zal je coach je een degelijke opwarming geven zodat je spieren er helemaal klaar voor zijn! Hierna zal hij of zij dan ook de oefeningen goed uitleggen en voordoen zodat je de juiste techniek kan gebruiken. Wanneer je zelf dan ook aan je oefeningen begint zal je privé coach je goed in de gaten houden en je eventueel een aantal opmerkingen geven zodat je zo efficiënt en goed mogelijk kan sporten!

Wanneer je het advies van een trainer opvolgt, maak je de kans op blessures een stuk kleiner. 

Je zal je doelen behalen!

Wanneer je begint te sporten heb je een groot doel voor ogen. Dit duurt vaak lang om naar toe te werken. Doordat het doel zo ver weg lijkt is het mogelijk dat je onderweg de neiging hebt om op te geven. Daarom zal je persoonlijke trainer je doelen geven die je op korte termijn kan behalen. 

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de resultaten van deze doelen ook op langere termijn kan behouden. Je hebt er namelijk weinig aan om je doel te bereiken en dan een week later terug bij het begin te zijn. Daarom zijn de doelen die je privé coach stelt ook gefocust op het behouden van deze resultaten op langere termijn! 

Ook in Aalst zijn er opties! Ontdek nu de mogelijkheden aan personal trainer in deze stad dankzij Superprof.

Voedingsadviezen 

Een van de essentiële elementen om gezonder en fitter te worden is een gebalanceerd dieet. De juiste voeding helpt namelijk bij het herstellen van je spieren wanneer je deze intensief gebruikt hebt, maar ook bij je algemene energieniveau. Als je een slecht dieet volgt zullen je spieren langer pijn doen of zul je je een stuk vermoeider voelen dan wanneer je een effectief gebalanceerd dieet volgt. 

Je personal trainer kan hierbij op verschillende manieren helpen. Hij of zij kan je verschillende recepten geven of je adviezen geven over de verschillende voedingswaarde van je eetgewoontes die je nu hebt. Maar ze kunnen je ook helpen door een effectief voedingsschema op te stellen. 

Meestal kan je bij dit voedingsschema ook zelf een aantal dagen invullen waar je kan kiezen wat je wilt eten. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om gezonder te leven.

Voordelen van een personal trainer
Een coach zal altijd zijn trainee aanmoedigen om verder te gaan!

Motiveren en ondersteunen 

Als je alleen gaat sporten ben jij de enige die je kan motiveren. Als je dan een keertje minder zin hebt kan je al sneller zeggen dat je niet gaat. ( Wie zou er achter komen, toch?) 

Met een personal trainer heb je dit niet. Hij of zij zal er alles aan doen om je op een positieve manier te beïnvloeden om toch te gaan sporten. (zelfs al doe je maar de helft van wat je normaal doet!) 

Ook heb je een soort verantwoording die je moet afleggen aan je personal trainer. Als je dan minder zin hebt zul je toch naar de fitness gaan, of je moet een soort excuus verzinnen. 

Hebben de voordelen je volledig kunnen overtuigen om een personal trainer in dienst te nemen? kan je niet meer wachten om zelf aan de slag te gaan? Dat komt dan heel goed uit we hebben namelijk een lijst van organisaties waar je terecht kan voor deze verschillende diensten! 

Is Leuven geen optie voor je? Je ontdekt dankzij Superprof de mogelijkheden aan personal trainers in Brugge.

Personal trainers in Leuven!

Woon je in de buurt van Leuven, of zit je er op kot? Wil je een personal trainer hebben die je helpt bij het fitter worden? Dan is een van de volgende opties misschien iets voor jou! 

3-2-1 Fit

Bij 3-2-1 Fit in Leuven kan je terecht voor een personal trainer lessen die focussen om je 100% fitter te krijgen. Ze hebben zelfs een 100% tevredenheidsgarantie, als je niet tevreden bent krijg je meteen je geld terug!  

Move Fit Leuven

Bij Move Fit in Leuven kan iedereen genieten van de sportbegeleiding die hij of zij nodig heeft. Dit proberen ze op een betaalbare wijze toe te brengen. De prijs hangt daarom af van de hoeveelheid begeleiding je per week nodig hebt. Indien je dus maar enkele dagen in de week gaat sporten heb je een goedkopere factuur dan iemand die iedere dag een aantal uur begeleid moet worden! 

Personal trainers in Gent kan je er ook vinden. Ontdek ze nu dankzij Superprof in volgend blog.

Personal trainer Leuven
Je personal trainer zal je helpen met oefeningen!

Superprof

Voor deze opties moet je naar de effectieve sportscholen waar deze organisaties gevestigd zijn. Indien je liever een onafhankelijke privé coach hebt kan je het beste terecht op Superprof! 

Via het online platform van superprof kan je eenvoudig en snel verschillende personal trainers bij jou in de buurt vinden! Deze personal trainers hebben elk ervaring in het vak en willen graag hun passie voor het fitte leven met jou delen! 

Zoals we eerder al verteld hebben is het belangrijk dat je een goede relatie hebt met je personal trainer! Omdat de onafhankelijke trainers dit begrijpen zullen ze hun eerste les gratis aanbieden. Dit doen ze om kennis te maken en om een beeld te krijgen van je huidige fysieke en mentale toestand. 

Personal trainer Antwerpen of in een andere stad naar keuze wacht op je! Waar wacht je nog op?

Het is ook zeer belangrijk dat je op voorhand een bedrag bepaald waar je comfortabel mee bent om het per les te betalen. Het zou natuurlijk jammer zijn als je middenin je vooruitgang ineens zou moeten stoppen omdat je het niet meer kan betalen! 

Vind vandaag nog een personal trainer die bij jou past! 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!