Heb jij altijd je droom lichaam al willen hebben? We zijn er allemaal wel al eens aan begonnen, maar na 1 of 2 weken sporten geven we al op omdat we niet snel genoeg resultaten kunnen zien. Is jou dit ook al overkomen? Dan kan je misschien best de hulp inschakelen van een personal trainer! 

Personal trainers worden vaker beschouwt als spierbundels die je helpen bij de fitness, dit is echter niet helemaal waar. Vaak zijn ze wel getraind maar ze kunnen veel meer voor je betekenen dan enkel helpen bij de fitness. Naast de hulp die ze je aanbieden, brengen ze vaak ook een hoop voordelen met zich mee waar je waarschijnlijk niet meteen aan denkt!

Een personal trainer helpt je met het opstellen van een eenvoudig volgbaar routine zodat je je hele levensstijl positief kunt beïnvloeden. Ook zullen ze je motiveren om naar elke afspraak die je maakt te komen. Dit zijn echter niet alle diensten die de meeste privé coaches zullen leveren: Ze helpen je vaak ook met je voedingspatroon en met je mentaliteit de juiste richting op te krijgen! 

Vandaag zullen we het hebben over de verschillende voordelen die een personal trainer voor jou in petto heeft en wat een privé coach eigenlijk doet! Lees dus maar snel verder!

Personal trainers vinden in Antwerpen?! Je kan ze ook vinden dankzij Superprof.

De beste leraren Personal trainer beschikbaar
Randall
5
5 (6 reviews)
Randall
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seppe
5
5 (6 reviews)
Seppe
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessio
5
5 (4 reviews)
Alessio
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lynn
5
5 (2 reviews)
Lynn
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rani
5
5 (3 reviews)
Rani
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Koen
5
5 (3 reviews)
Koen
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gust
Gust
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Randall
5
5 (6 reviews)
Randall
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seppe
5
5 (6 reviews)
Seppe
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessio
5
5 (4 reviews)
Alessio
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lynn
5
5 (2 reviews)
Lynn
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rani
5
5 (3 reviews)
Rani
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Koen
5
5 (3 reviews)
Koen
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Gust
Gust
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat kan je van een personal trainer verwachten?

De diensten van een privé coach zijn vrij voor de hand liggend, maar iedere personal trainer zal toch zijn of haar eigen aanpak hebben. Voor veel mensen zijn het gewoon mensen die je uitleg geven bij het sporten, maar iemand die ervaring heeft met een personal trainer weet dat je veel meer hebt aan een privé coach. 

Personal trainers zijn personen die veel weten over beweging, sport en voeding. Hij of zij zal je dus ook op deze vlakken kunnen begeleiden om je leven positief te beïnvloeden. Ze zullen je helpen met je mentaliteit op de juiste plaats te krijgen.  Deze heb je nodig om al je doelen te kunnen halen. 

De doelen die je voor jezelf opstelt zijn vaak niet heel realistisch ( bijvoorbeeld 10 kg kwijtraken in minder dan 2 weken ) De privé coach zal samen met jou nieuwe doelen stellen die je effectief kan behalen. Deze nieuwe doelen zal je kunnen behalen met het gepersonaliseerde trainingsschema dat je zult krijgen van je personal trainer! 

Veel personal trainers werken in een vaste sportschool. Dit is dan een private fitnessclub waar je enkel toegang tot hebt als je een lid bent. Dit is vooral handig als je er zeker van wilt zijn dat je rustig al je oefeningen kan doen. Voor de mensen die dit liever niet hebben zijn er ook onafhankelijke personal trainers die aan huis komen. Ze helpen je dan met oefeningen die je vanuit je eigen woonkamer kan doen en zullen hier ook een speciaal trainingsschema voor opstellen. 

Wanneer je een personal trainer inhuurt kan je deze diensten op verwachten, indien hij of zij ze niet meteen vermeld kan je er altijd naar vragen! Ben je nog niet zeker of je zelf een personal trainer kan gebruiken? Misschien helpen de voordelen die je met een privé coach zult hebben wel om je volledig te overtuigen! 

Superprof geeft eveneens een overzicht van de organisaties in andere steden om personal trainers te vinden, Leuven is hierbij maar een voorbeeld.

Personal trainer motiveert
Motivatie door een personal trainer kan vaak tot goede resultaten leiden!

De voordelen van een personal trainer.

Zoals we net al lieten weten, heb je een heel aantal voordelen die je krijgt wanneer je gaat sporten met een personal trainer. Dit zijn voordelen die niet iedereen zich kan indenken. We hebben daarom 4 van deze voordelen opgelijst! 

Voordeel 1: Technieken 

Een voordeel dat je jezelf misschien wel had kunnen bedenken: Juiste technieken! Wanneer je met een personal trainer gaat samenwerken kan je er bijna zeker van zijn dat je de juiste technieken aangeleerd krijgt. 

Dit is belangrijk omdat je zonder juiste technieken kans hebt op zware en langdurige blessures! Ook weten weinig mensen of ze een oefening wel juist bezig zijn. De coach zal je hierbij kunnen begeleiden en helpen zodat je zo efficiënt maar toch zo goed mogelijk traint! 

Door een degelijke uitleg te krijgen en door erna goed in de gaten gehouden te worden, maak je de kans op zware blessures een stuk minder groot! 

Voordeel 2: Behalen van je doelen

Je trainer zal samen met jou doelen stellen die je effectief kan behalen. Zo heb je om de week een doel wat je kan halen en krijg je kleine vormen van succes. Dit zal helpen om je op lange termijn gemotiveerd te houden. Een personal trainer zal ook de doelen focussen op lange termijn.

Wanneer je zelf snel gewicht verliest, kan het zijn dat je een week later alweer de helft terug bijgekomen bent. De personal trainer zal je hier dus bij begeleiden om de resultaten zo lang en zo goed mogelijk te behouden!

Woon je dichter in de buurt Brugge? Dan kan je best onze blog lezen over de personal trainers in Brugge!

Gezond eten
Gezond eten is essentieel bij het sporten!

Voordeel 3: Je dieet! 

Iedereen weet dat je je gewicht niet enkel kan veranderen door de bewegen. Maar als je een goed resultaat wilt zul je toch meerdere dingen moeten veranderen. Zoals je voedingspatroon! 

De meeste personal trainers hebben veel kennis over voedingspatronen en dieetvormen. Ze kunnen je daarom helpen door je verschillende voedingsadviezen te geven zodat je je dieet op een gezonde manier kan aanpassen. Vaak doen ze dit met je bepaalde recepten te geven en de hoeveelheden van voedsel van persoon tot persoon aan te passen. 

Je kan vaak ook vragen of de coach samen met jou een voedingsschema opstelt, hierbij kan je meestal een aantal dagen zelf invullen. Dit maakt het gemakkelijker voor jou om een bepaald plan te volgen.  

Woon je dichter in de buurt Aalst? Dan kan je best onze blog lezen over de personal trainers in Aalst!

Voordelen van een personal trainer
Een coach zal altijd zijn trainee aanmoedigen om verder te gaan!

Voordeel 4: Motivatie

Wanneer je pas begint met sporten zal je de eerste week zeer gemotiveerd zijn, maar hoe langer je dit doet hoe minder zin je erin begint te krijgen. Daarom geven de meeste mensen het alweer snel op. Met een personal trainer zorg je ervoor dat je zelf moeilijker kan stoppen. 

Het is namelijk veel makkelijker om niemand te laten weten dat je niet meer gaat sporten, dan dat je iemand moet afzeggen die een afspraak met je gepland hebt. Ook zal de personal coach zelf proberen om je toch aan het sporten te krijgen. Zelfs al is het op 50% van de moeite die je normaal zou doen! 

Hebben de voordelen je volledig kunnen overtuigen en wil je meteen op zoek gaan naar een personal trainer in jouw buurt? Als je in de buurt van Mechelen woont, ben je aan het juiste adres. 

Woon je ergens anders in Vlaanderen, dan neem je best eens een kijkje in deze blog!

Waar vind je een personal trainer in de buurt van Mechelen?

Wil je meteen aan de slag met een personal trainer? Om een privé coach te vinden hoef je meestal niet al te ver te gaan zoeken, er is er vast wel eentje bij jou in de buurt. Misschien kent iemand in je familie wel een personal trainer.

Wij hebben in elk geval ook nog een aantal opties opgelijst voor de mensen die in de buurt van Mechelen wonen! 

Form Coach

Bij Form in Mechelen kan je terecht voor verschillende diensten. Zo kan je er terecht voor personal training maar ook voor groepslessen. De organisatie heeft een familiaal sportconcept waar je op jouw niveau verder kan groeien!

Mpc Mechelen

Bij de organisatie Mpc Mechelen kan je terecht voor personal training maar ook voor kinesitherapie wanneer je kleine blessures hebt. Een groot voordeel dat deze organisatie heeft is coaching op afstand. Dit is vooral handig voor de mensen die niet graag in een sportschool trainen. 

Je kan op de website van de organisatie de volledige prijslijst vinden die ze zullen hanteren wanneer je lessen wilt nemen bij hun. 

Motion Academy 

De personal training van Motion Academy zal je op verschillende vlakken kunnen helpen. Zo kan je er terecht voor privé coaching die zich focust op vetverlies én spieropbouw, maar ook voor een training om je spieren net iets sterker te maken zodat je minder pijn ervaart en meer energie overhoudt. 

Deze opties zijn handig voor de mensen die graag naar een effectieve sportschool gaan wanneer ze sporten. Maar je hebt ook mensen die veel liever thuis of in de buurt ervan. 

Personal trainer vinden in Gent?! Is eveneens mogelijk! Ontdek ze mogelijke opties in volgend artikel.

Vind jouw personal trainer in Mechelen!
Personal trainers komen naar jou toe om in de buurt te trainen!

Superprof

Voor deze mensen bestaan er ook verschillende coaches die tot aan je huis zullen komen. Deze vind je eenvoudig op het online platform van Superprof! 

De mensen die als personal trainer werken via Superprof hebben ervaring in het vak en willen graag hun passie met jou delen.

De eerste les zullen ze meestal gratis geven, dit doen ze om kennis te maken en om een beeld te krijgen van je huidige fysieke niveau en je levensstijl. Wanneer je dan uiteindelijk beslist om verder te gaan zal je verschillende gepersonaliseerde schema’s krijgen. 

Het is ook belangrijk dat je op voorhand goed weet hoeveel je eigenlijk wilt betalen per les. Het zou namelijk jammer zijn om midden in een programma ineens te moeten stoppen omdat je de coach niet meer kan betalen.

De meeste personal trainers op Superprof begrijpen dit en zijn daarom bereid om te onderhandelen over de prijzen die ze aanrekenen. Een personal trainer uit Antwerpen of eender welk ander stad uit Vlaanderen? Superprof biedt je de weg.

Ook zullen de coaches zich aan jou aanpassen, indien je liever van thuis uit sport kunnen er ook eventueel trainingen gegeven worden via diensten zoals Skype of Zoom! 

Ergens in Vlaanderen een personal trainer volgen zoals in Leuven? Het kan met Superprof. Boek zo meteen je les.

Vind vandaag nog een personal trainer in de buurt van Mechelen! 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!