Homepagina
Lessen geven

Bijles wiskunde op basisschool doorheen Vlaanderen ⚡

🥇 La crème de la crème
💻 3531 leraren
👌 Geverifieerde reviews
💸 Superprof vraagt geen commissie

Waar zoekt u naar wiskunde lessen?

Vind je privéles, bijles en cursus met Superprof

Onze selectie van
wiskunde leraren

Bekijk meer leraren

4.9 /5

Onze sterleraren met een gemiddelde rating van 4.9 sterren en meer dan 473 beoordelingen.

17 €/u

De beste deals: 100% van onze leraren biedt hun eerste les gratis aan. en de gemiddelde uurprijs bedraagt €17

5 u

Zo snel als het licht! Onze leraren reageren gemiddeld binnen 5 uur.

01

Vind uw perfecte leraar

Raadpleeg gratis alle profielen en neem contact op met de leraar naar keuze, op basis van uw eisen (uurtarief, kwalificaties, beoordelingen, enzovoort).

02

Plan uw lessen

Overleg met uw leraar over de lessen, geef aan wat u precies wilt leren en bespreek mogelijke data en tijden.

03

Doe nieuwe ervaringen op

Als student op Superprof hebt u ongelimiteerd toegang tot alle leraren, coaches en workshops op ons platform. Tijd om nieuwe passies te ontdekken met geweldige mensen!

Onze leerlingen
beoordelen hun leraar wiskunde

Bekijk ons aanbod aan wiskunde les op basisschool niveau

Neem bijles wiskunde op basisschool niveau

Waarom wiskunde leren?

De stelling van Pythagoras, algebra, vergelijkingen oplossen, vraagstukken oplossen, driehoeksmeetkunde… Het zijn allemaal wiskundige begrippen die menig scholier en student wel eens slapeloze nachten hebben bezorgd.

Maar is dat terecht? En waarom zijn mensen soms zo bang voor wiskunde?

Wiskunde is overal

Net zoals taal is wiskunde overal in ons leven aanwezig. Getallen en cijfers zijn overal. Vanaf dag één op school maak je kennis met de letters van het alfabet en de cijfers – beide vormen ze de basis van onze kennis. Met het alfabet leer je lezen, met de cijfers leer je rekenen.

Doe je inkopen in de supermarkt? Dan moet je kunnen rekenen om te weten of je voldoende geld hebt. Schilder je de muren van de woonkamer? Dan moet je de oppervlakte berekenen voor je verf koopt. Bak je tijdens het weekend een taart? Dan reken je met inhoudsmaten. Rekenen en een basiskennis van wiskunde heb je gewoon nodig in onze moderne maatschappij.

Wiskunde, een universele taal

Maar wiskunde is meer dan rekenen alleen. Wiskunde gaat ook over ingewikkelde formules, over verbanden leggen – bijvoorbeeld tussen tijd en snelheid – en over ellenlange berekeningen. Zonder de hogere wiskunde lagen er geen bruggen over rivieren, bouwden we geen appartementsblokken van honderden meters hoog, waren we nooit op de maan geland en hadden we nu geen computer of smartphone.

Omdat wiskunde werkt met cijfers, getallen, symbolen en formules is het bovendien een universele taal. Of je nu Nederlands spreekt, Italiaans, Arabisch of Chinees: overal ter wereld begrijpen wiskundigen elkaar.

Waarom leer je wiskunde op de basisschool school?

Het nut van rekenen en wiskunde is dus wel duidelijk. Net daarom krijgt iedere basisschool scholier in Vlaanderen een flink pakket wiskunde waarbij je de eerste begrippen leert kennen. Deze stap is het bouwsteen van het hele kennis dat je op latere termijn zal opdoen. 

Opleiding, cursus of bijscholing: de beste manier om wiskunde te leren

Op het internet is veel informatie voorhanden waarmee je jezelf kan bijscholen en eindeloos veel wiskunde-oefeningen kan maken.

Je kan natuurlijk ook hulp vragen aan iemand die beter is in wiskunde dan jij. Alles hangt af van je eigen niveau en het wiskundeonderdeel waarvoor je hulp nodig hebt.

Bijles met een privéleerkracht is een goede oplossing. Dan krijg je bijscholing op maat en precies de oefeningen die jij nodig hebt om je wiskundekennis bij te spijkeren. Bij Superprof vind je heel wat wiskundedocenten op basisschool niveau die jou kunnen helpen.

Vind een cursus wiskunde via Superprof

Heeft jouw zoon of dochter nood aan bijles wiskunde of extra wiskunde-oefeningen op basisschool niveau? 

Via Superprof vind je gemakkelijk een docent wiskunde die jou de juiste cursus of bijles op maat geeft. Leer op je eigen tempo en maak oefeningen die voor jou nuttig zijn. En dat allemaal bij jouw thuis aan jouw bureau.

Scrol door de verschillende docenten wiskunde op Superprof, bekijk de profielen en commentaren van andere cursisten, vergelijk en kies.