Homepagina
Lessen geven
Lokeren 
Nico - Prof duits - Lokeren
Lokeren 
 • (8 beoordelingen)
C
Chahid
« Herr Wieme ein SuperProf? Niemand zou deze titel kunnen... Lees meer »
C
Chahid
« Herr Wieme ein SuperProf? Niemand zou deze titel kunnen tegenspreken! Herr Wieme was niet alleen een topleerkracht, hij was ook een voorbeeld voor veel van ons. Hij heeft mij altijd gesteund bij moeilijke momenten, advies gegeven op zowel schoolvlak als in levenswijze, veel bijgeleerd op taalgebied, maar wat het grootste verschil maakte was: --> Hij zag zijn leerlingen niet alleen als tieners, maar als mensen! Je moest maar naar hem kijken om wederzijds respect te geven en te nemen. Als voetballiefhebber, was Nico de aanspreekpunt! Met elkaar grappen maken over onze favoriete clubs/spelers, even spreken over voetbalmomenten, het was super fijn om dit gedeeld te hebben! Ik denk dat veel huidige leraren van hem kunnen leren, op vlak van: -Communicatie met zijn leerlingen -Zijn jarenlange ervaringen -Zijn mensheid -Zijn kennis omtrent taal en hoe hij dit GRAPPIG & MOTIVEREND kan laten overkomen waardoor iedereen snel mee is! Hartelijk bedankt Herr Wieme voor al de mooie jaren samen! "Nieuwhaar" ;) Je oud-leerling, Chahid Machichi »
25€/u
1e les gratis!
Geverifieerd lerarenprofiel
Reactietijd 24u
Lessen aangeboden door Nico
 • Individueel
De lessen vinden plaats
Onderwezen onderwerpen
 • Duits
Niveaus
 • Alle niveaus

Master talen wil leerlingen en studenten helpen met het onder de knie krijgen van kennis en vaardigheden van de Duitse taal

Methodologie

Als ik aan leerlingen in het reguliere onderwijs les geef, zorg ik ervoor dat alle vaardigheden in één les aan bod komen, dit in combinatie met een kennisgedeelte (woordenschat, grammatica, Landeskunde, literatuur ...). Ik maak daarbij gebruik van de methode "Alles im Griff (Opgeslagen informatie) maar ik gebruik evengoed eigen lesmateriaal. Ik hou van structuur in mijn leven en dat vertaalt zich ook in mijn lessen. Van karakter ben ik een vrij rustig iemand. Ik luister naar de noden van de leerlingen en probeer elk op zijn/haar niveau beter te maken.

Ervaring

Ik ben licentiaat Germaanse talen en geef al meer dan 21 jaar Duits in het hoger secundair onderwijs. Ik heb zelf een jaar in Beieren gestudeerd en ik heb verschillende meerdaagse bijscholingen in Duitsland gevolgd. In 2017 heeft een leerlinge van mij de Talenprijs van de Rotary Aalst gewonnen, een prestigieuze prijs waaraan leerlingen van de verschillende Aalsterse scholen deelnemen. Mijn leerlinge liet o.a. twee native speakers Duits achter zich. Ondertussen zijn er ook een aantal oud-leerlingen van mij afgestudeerd als master talen (Duits).

Tarieven

Tarief voor lessen via de webcam : 25€/u
Tarief voor 5 lesuren : 110€
Tarief voor 10 lesuren : 200€

Specificaties

Tarief leerlingen middelbaar onderwijs: € 25,00/u
Tarief studenten hoger onderwijs: € 28,00/u. Voordeeltarief bespreekbaar indien er een pakket van meerdere uren gereserveerd wordt

Lessen aangeboden door Nico
Individueel
De lessen vinden plaats
Bij de leraar thuis
Bij u thuis
Onderwezen onderwerpen
 • Duits
Niveaus
 • Alle niveaus

Nico's achtergrond

Studies:

1994-1998
Universiteit Gent
Kandidaat in de taal- en letterkunde: Germaanse talen, voldoening
Licentiaat in de taal- en letterkunde: Germaanse talen, onderscheiding
1ste en 2de kandidatuur: voldoening
studies kandidaturen: Duitse taalkunde, Duitse letterkunde, Zweedse taalkunde, Zweedse letterkunde
1ste licentie: grote onderscheiding
2de licentie: onderscheiding
studies licenties: Duitse taalkunde, Duitse letterkunde, Algemene Taalwetenschap

1996-1997
Universität Bayreuth (Duitsland, Bayern)
grote onderscheiding

1999-2000
Vrije Universiteit Brussel
Geaggregeerde voor het hoger secundaire onderwijs en het hoger onderwijs van het korte type (pedagogisch diploma): grote onderscheiding

Werkervaring

01/1999 – heden
Koninklijk Atheneum II, Pontstraat 51, 9300 Aalst
Leraar AV: Duits – Nederlands 2de en 3de graad ASO

Internationale bijscholingen

• Periode: 15/10/2000 – 20/10/2000
• Organisator: Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, departement Secundair Onderwijs
• Plaats: Landesinstitut für Schule, Am Weidedamm 20, D – 28 215 Bremen
• Inhoud bijscholing: Erlebte Landeskunde – Erkundung einer deutschen Großstadt

• Periode: 10/11/2002 – 16/11/2002
• Organisator: Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, departement Secundair Onderwijs
• Plaats: Dialog-Institut Dr. Kilian, Sprachenschule, Institut für Lehrerfortbildung, Friedrich-Ebert-Straße 45/47, D – 34 117 Kassel
• Inhoud bijscholing: Kommunikativer Deutschunterricht

• Periode: 15/10/2007 – 20/10/2007
• Organisator: Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, departement Secundair Onderwijs
• Plaats: Landesinstitut für Lehrerfortbildung, Lehrerweiterbildung und Unterrichtsforschung von Sachsen-Anhalt, Riebeckplatz 09, D – 06110 Halle (Saale)
• Inhoud bijscholing: Didaktisch-methodische Anregungen im Fremdsprachenunterricht und Landeskunde

• Periode: 08/11/2009 – 13/11/2009
• Organisator: Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, departement Secundair Onderwijs
• Plaats: Goethe Institut, Neue Schönhauser Straße 20, D-10178 Berlin
• Inhoud bijscholing: Berlin heute

De 8 beoordelingen over Nico
 • 5/5

Al onze beoordelingen zijn verzameld door ons en zijn 100% betrouwbaar. Ze komen overeen met de ervaringen van leerlingen van de leraar.

8 aanbevelingen

C
Chahid

Herr Wieme ein SuperProf?

Niemand zou deze titel kunnen tegenspreken!

Herr Wieme was niet alleen een topleerkracht, hij was ook een voorbeeld voor veel van ons.

Hij heeft mij altijd gesteund bij moeilijke momenten, advies gegeven op zowel schoolvlak als in levenswijze, veel bijgeleerd op taalgebied, maar wat het grootste verschil maakte was:

--> Hij zag zijn leerlingen niet alleen als tieners, maar als mensen! Je moest maar naar hem kijken om wederzijds respect te geven en te nemen.

Als voetballiefhebber, was Nico de aanspreekpunt! Met elkaar grappen maken over onze favoriete clubs/spelers, even spreken over voetbalmomenten, het was super fijn om dit gedeeld te hebben!

Ik denk dat veel huidige leraren van hem kunnen leren, op vlak van:
-Communicatie met zijn leerlingen
-Zijn jarenlange ervaringen
-Zijn mensheid
-Zijn kennis omtrent taal en hoe hij dit GRAPPIG & MOTIVEREND kan laten overkomen waardoor iedereen snel mee is!

Hartelijk bedankt Herr Wieme voor al de mooie jaren samen! "Nieuwhaar" ;)

Je oud-leerling,
Chahid Machichi

A
Aurelie

Nico was jarenlang mijn leerkracht Nederlands & Duits. Met veel vreugde kan ik terugblikken naar deze tijd. Hij is zeer gepassioneerd door zijn vak, en dat merk je als leerling ook. Hij begeleidt zijn leerlingen op een begripvolle en motiverende manier.

Voor mij is Nico een echte Superprof! Iemand die steeds klaarstaat voor zijn leerlingen!

M
Mireille

Een leerkracht dat alles geeft om zijn leerlingen de Duitse taal over te brengen.

G
Geoffrey

Nico was jarenlang mijn leerkracht Duits & Nederlands. Steeds zorgde hij voor schwung en positivisme in de les. Geloof je niet in jezelf dat je zou slagen, Nico deed het je wél geloven!

Geweldige motivator en een down-to-earth mentaliteit. Zelfs jaren na mijn studies houden we nog steeds contact en blijft hij diezelfde humor hanteren.

Wanneer je nog extra vragen/ moeilijkheden hebt, staat de deur voor jou open, zelfs na de schooluren. Hij durft de zaken ook bij naam te noemen en zal niet aarzelen om eens aan de boom te schudden. Wat maakt van hem dat hij een transparante communicatie hanteert.

Het is heel fijn les krijgen van hem omdat het zo natuurlijk aanvoelt. Hij staat niet boven jou, hij staat er mét jou! Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik met een autoritaire leerkracht sprak. Een leerkracht om de rest van jouw leven te onthouden!

J
Jens

Als oud-leerling en huidig collega van Nico weet ik goed hoe hij werkt. Zijn lessen zijn gestructureerd en logisch opgebouwd en doorspekt met humor. Met zijn manier van lesgeven weet hij zijn leerlingen te boeien en te motiveren.

A
Annelien

Zelf ben ik een oud-leerling (28) van deze Superprof. Ik kan met veel waardering terugblikken op de fijne lessen die ik van hem kreeg. Het was altijd weer uitkijken naar de volgende les. Wat gaan we vandaag leren? Wat zou hij nu weer bedenken om de les boeiend te houden?

Volgens mij is hij niet alleen leraar, maar ook tovenaar. Hij weet dan ook altijd iedereen te betoveren met zijn magie. Hij steekt je aan, doet je zin krijgen om mee na te denken over taal. Zonder dat je goed en wel beseft “dit is een les” weet hij je veel dingen bij te leren. Hij verklapt de wereld van de taal spelenderwijs. Met zijn portie humor kan hij vaak iedereen betrekken bij de les.

Nico is er eentje met heel veel passie voor zijn vak. Een echte aanrader!

N
Nico

Zeer gemotiveerde leerkracht die aandacht heeft voor zijn leerlingen, een leuke sfeer in de klas brengt, steeds probeert om het talent van zijn leerlingen zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen en een luisterend oor biedt wanneer ze met iets op hun lever zitten.

2 jaar Duitse les van Nico gekregen wat mij persoonlijk enorm geholpen heeft bij mijn carrière in de Duitse automobielindustrie.

A
Ayco

Nico was mijn leraar Duits in het Lyceum Aalst. Hij is zeer gepassioneerd in de Duitse taal. Hij maakt gebruik van allerlei leermiddelen zoals filmpjes, ingesproken Powerpoints, conversaties in het Duits enz. Daarnaast voorziet hij ook oefeningen en natuurlijk zijn deskundige uitleg. Ik raad hem u aan omdat hij een fijne leerkracht is die leeft voor zijn vak en zijn leerlingen veel bijleert.

Vergelijkbare leraren

Duits in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken.

Bilzen
Master taal- en letterkunde Duits wil je graag met haar passie jou helpen.
20€
Anke
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Aan de hand van hedendaags en zo authentiek mogelijk materiaal probeer ik je de taal eigen te maken. Bovendien probeer ik...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Zedelgem
Private taallerares met 20 jaar ervaring geeft Franse, Engelse Nederlandse en Duitse lessen gebied Brugge/Knokke/Torhout.
25€
Georgette
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

Bij een eerste gesprek maak ik een analyse van probleem en noden van de leerling/student. Dan ontwikkel ik een heel...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Arendonk
Met een Master Duits en de Educatieve Master op zak geef ik (bij)les aan elke leeftijd!
30€
Marie
1e les gratis!

Ik werk heel persoonsgericht. Allereerst toets ik bij jou af wat jouw noden/behoeften zijn. Vervolgens ga ik op zoek naar...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Erpe-Mere
Masterstudent Vertalen zorgt ervoor Duits geen geheimen meer heeft voor mensen uit Aalst en omstreken
20€
Nina
1e les gratis!

Ik bekijk steeds met de leerling de thema's waarmee ze de meeste moeilijkheden ervaren. Dan behandel ik die moeilijkheid...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Antwerpen
English - Nederlands - Deutsch Student toegepaste taalkunde met master in het vertalen met passie voor talen en lesgeven // Regio Antwerpen en Limburg
25€
Noor
1e les gratis!

Ik ben flexibel en pas mij aan de noden en wensen van mijn leerlingen aan. Het belangrijkste vind ik de vaardigheden...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Gent
Duits voor eender welk niveau van een tolk aan een scherpe prijs
15€
Amanda
 • (2 beoordelingen)
1e les gratis!

In de eerste les ga ik na wat het niveau van de leerling(e) is. Vervolgens bereid ik verschillende lessen voor die afstemmen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Gent
Bijles Duits, regio Gent en Bornem, student 1e bac psychologie (afgestudeerd in Latijn talen)
15€
Hanne
1e les gratis!

Ik pas mijn methode van lesgeven heel hard aan aan de student zelf. Ik baseer mij liefst op een handboek, maar ik heb ook...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Kontich
KUL rechtenstudent geeft Duitse les aan kinderen/jongeren die het moeilijk hebben met deze taal!
20€
Lotte
 • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Ik baseer mijn lessen op mijn eigen ervaring en de ervaring van mijn oma die zelf leerkracht Duits is geweest. Ik ben geen...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Galmaarden
Leerkracht met universitair diploma wil graag studenten helpen met hun vaardigheden/kennis van de Duitse taal
25€
Eva
1e les gratis!

Mijn lesmethode bestaat eruit om jou te helpen. Ik kan verschillende strategieën toepassen afhankelijk wat jij nodig hebt....

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Gent
Afgestudeerd als master in het Engels en Duits, ervaring als vertaler aan het Europees Parlement. Graag kijk ik samen met jou om de leerstof af te stemmen op jouw noden. Stuur me gerust een berichtje!
25€
Dennis
1e les gratis!

Ik kan met veel geduld een onderwerp uitleggen totdat de leerling het voldoende begrijpt. Ik probeer de leerling op een...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Mechelen
Van opleiding leraar Duits, in Duitsland geboren en opgegroeid en dus moedertaalspreker
25€
Mathias
1e les gratis!

Afhankelijk van het lesonderwerp en het doel pas ik mijn lessen heel hard aan op maat. Eerst de theorie begrijpen om deze...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Oudenaarde
Regio Oudenaarde - les in Duits: lezen, schrijven, spreken en conversatie - universitair niveau
20€
Anne
1e les gratis!

Ik pas mijn lessen aan aan het gewenste niveau. Ik heb handboeken ter beschikking maar kan ook met opgegeven handboeken...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Londerzeel
Leer Duits voor op vakantie, voor op het werk of gewoon uit interesse. Ik breng mijn passie voor de Duitse taal met plezier over!
35€
Marian
1e les gratis!

Mijn methode van lesgeven is zowel praktijk- als theoriegericht en flexibel naar waar de student problemen of vragen bij...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij u thuis Online (via webcam)
1 uur 25€ 25€ 25€
5 uur 110€ 110€ 125€
10 uur 200€ 200€ 250€
Boek een les