Uitstekend
reviews op

Onze selectie leraren latijn

Bekijk meer leraren

5.0 /5

Onze sterleraren met een gemiddelde rating van 5.0 sterren en meer dan 51 beoordelingen.

18 €/u

De beste prijzen: 98% van de leraren bieden hun eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost €18 per uur.

5 u

Zo snel als het licht! Onze leraren antwoorden normaal gesproken binnen de 5 uur.

Latijn leren is nog nooit
zo makkelijk geweest

2. Organiseer je lessen

Overleg met je leraar en leg hem of haar alles uit over wat jouw doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

3. Beleef nieuwe ervaringen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie!

Veelgestelde vragen

💰Wat is de gemiddelde prijs voor lessen Latijn?

De gemiddelde prijs van lessen Latijn is €18.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij je thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan

Vind een leraar bij jou in de buurt.

💡 Waarom lessen Latijn nemen?

Met de hulp van een Latijn kan je goed worden in Latijn 

Onze privéleraren delen hun expertise zodat je elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtendienst via je dashboard maakt het voor jou mogelijk om direct in contact te komen met de leraren op onze website en met hen te overleggen over jouw lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

💻 Kan je op Superprof ook online bijles Latijn volgen, thuis, via webcam?

Talloze leraren bieden ook lessen les aan via webcam.

En wist je dat online cursussen meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

Online lessen bieden bovendien alle mogelijkheden om in een mum van tijd veel vooruitgang te boeken dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen enkel probleem meer!

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

🎓Hoeveel leraren zijn er beschikbaar voor het geven van lessen Latijn?

Er zijn momenteel 196 leraren beschikbaar bij je in de buurt om Latijn lessen te geven.

Je kan de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor jou te vinden.

Vind je ideale leraar uit 196 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Latijn beoordeeld?

Gemeten over een aantal van 51 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 5.0 op 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om jou te helpen.

Je kan de gebruikersreviews bekijken via de review-pagina.

Wil je Latijn leren?

Laat je bekoren door een enorme keuze aan getalenteerde leraren Latijn!

Bekijk meer leraren Aan de slag

Latijnse les volgen met persoonlijke begeleiding van een privéleraar: een misschien wel onvervangbare hulp!

Waarom Latijn studeren?

Waarom zou je een taal leren die niemand nog spreekt? Je kan toch niets doen met die dode taal in onze maatschappij? Dn wat is het nut van bijlessen Latijn?

En toch is Latijn studeren een verrijking, zowel voor wie van wiskunde houdt als voor wie van talen houdt. De Romeinen hebben met hun cultuur de basis gelegd voor onze hedendaagse maatschappij. Studeer je Latijn, dan leer je via de oude teksten automatisch over de cultuur, geschiedenis, filosofie, de literatuur, het recht en de politiek van Europa en krijg je een breder inzicht in onze wereld van tegenwoordig. Met de studie van Latijn leg je de basis voor een brede waaier aan opleidingen in het hoger onderwijs, ongeacht of je nu een beroepsrichting studeert of naar de universiteit gaat. Hetzelfde geldt trouwens voor Grieks.

Latijn is goed voor je geheugen

Omdat Latijn een dode taal is en je ze dus niet al sprekend kan inoefenen, vraagt het studeren van Latijn veel geheugenwerk. Volgens een onderzoek van Paul Bernard Diederich van de universiteit van Chicago telt het Latijn een kleine 200 000 woorden. Als je die allemaal wilt leren, moet je heel wat lijstjes met woorden van buiten leren. Om nog maar te zwijgen van de vele grammaticaregels. Een uitstekende training voor je geheugen en je doorzettingsvermogen. Vind je dit al een moeilijk onderdeel van het vak Latijn? Dan kan een bijlesdocent jou ongetwijfeld wat studietips geven om die duizenden woorden van buiten te leren.

Latijn is de moeder van onze moderne talen

Het Frans, Spaans, Portugees, vrijwel alle Romaanse talen vinden hun oorsprong in het Latijn. En ook op Germaanse talen zoals Engels en Duits heeft het Latijn invloed gehad. Ken je de Latijnse woordenschat, dan heb je al een voorsprong om een vreemde taal te leren. De verschillende naamvallen in de Latijnse grammatica komen terug in de naamvallen van het Duits en het Russisch en helpen je om van complexe talen de grammaticale structuur te begrijpen.

Latijn is een goede basis voor wetenschappen

Zinnen in het Latijn zijn zo complex opgebouwd dat een grondige tekst- en taalanalyse nodig is om ze te begrijpen en te vertalen. Door Latijn te studeren, leer je analytisch denken. En dat is dan weer een grote hulp om wetenschappelijke vakken te studeren zoals natuurkunde, biologie of wiskunde.

Lessen Latijn zijn nuttig voor iedereen

Het idee dat Latijn studeren alleen is weggelegd voor leerlingen uit de betere sociale klassen is achterhaald. Latijn was lang de voertaal onder filosofen en wetenschappers en bijvoorbeeld in de latere middeleeuwen werden boeken over natuurkunde, scheikunde en wiskunde in het Latijn geschreven. Bovendien was Latijn lang de officiële taal van de katholieke kerk. Daardoor hadden aanvankelijk vooral rijke gezinnen uit de hogere klassen zoals de adel met kennis van het Latijn toegang tot goed onderwijs.

De steeds snellere ontwikkelingen in de wetenschap en vooral het ontstaan van het internet heeft dat gelukkig verandering in gebracht. Tegenwoordig vind je online alle kennis die je maar wilt, over biologie, scheikunde, wiskunde, Frans, Engels en Duits en dus ook over Grieks en Latijn. Met het vele gratis lesmateriaal dat je online vindt is Latijn allang geen studie meer voor de elite alleen. Iedereen heeft nu toegang tot het Latijn en een goede bijlesleerkracht of privédocent helpt je ook om de leerstof op school en van het internet te verwerken.

Opleiding, cursus of bijlessen: de beste manier om Latijn te leren

Wil je Latijn leren, dan kies je als leerling bewust voor die studierichting in het secundair onderwijs. Sommige scholen bieden het vak in beperkte vorm aan als extraatje buiten de schooluren. Online vind je zelfs methodes om via zelfstudie Latijn te leren.

Wil je liever persoonlijke begeleiding, dan zoek je een privéleerkracht die jou bijlessen Latijn geeft, huiswerkbegeleiding voor het vak Latijn of studiebegeleiding. Of je nu de richting Latijn volgt op de middelbare school en bijlessen nodig hebt of uit interesse wilt kennismaken met Latijn, een leraar begeleidt jou waar en wanneer het voor jou past.

Volg bijlessen Latijn online met de privéleerkrachten van Superprof

Als je liever niet aan de slag wilt op een fysieke locatie met je leraar dan kun je er ook voor kiezen om een cursus of les Latijn online te volgen. Veel van onze docenten Latijn en Grieks in Vlaanderen staan ervoor open om online lessen te geven aan leerlingen en studenten. Het enige wat je nodig hebt om online je les Latijn te volgen is een computer en een internetverbinding. In de lijst met docenten Latijn die je krijgt via de zoekterm ‘Latijn Vlaanderen’ zie je meteen welke docent de mogelijkheid biedt om lessen of cursussen online te volgen.

Vind bijles Latijn in Vlaanderen via Superprof

Superprof is al jarenlang het uitgelezen platform in Vlaanderen voor alle soorten cursussen en lessen, zowel voor leerlingen en studenten die bijles zoeken of een hobby willen leren als voor leraren die graag les willen geven over hun passie en kennis. En dat zowel voor zowel beginners als voor gevorderden.

Op Superprof vind je een gevarieerde verzameling aan leraren en leraressen die jou studiebegeleiding geven om de woordjes en de grammatica van het Latijn te leren. Het zijn allemaal vakmensen met veel kennis en een grote passie voor wat ze doen, klassiek geschoold in Latijn en vaak ook Grieks die hun kennis graag aan jou overbrengen.

Een betere manier om bijlessen Latijn te nemen is er niet! Je gaat naar Superprof, zoekt op ‘Latijn Vlaanderen’ en krijgt meteen een lange lijst met docenten te zien. Vervolgens kan je je zoekopdracht filteren op basis van je voorwaarden om zo de bijlesleerkracht te kiezen die daadwerkelijk bij je past Vind je het moeilijk om uit zoveel goede docenten een keuze maken? Kijk dan zeker nog even naar de recensies en commentaren van andere cursisten. We beloven je, Superprof heeft voor iedere student en leerling de geschikte docent om jou studiebegeleiding Latijn te geven!

Wanneer wil jij privéles Latijn volgen?

Een van de vragen die je jezelf moet stellen is op welke dag en hoe vaak je les wilt volgen. Sommige docenten in Vlaanderen kunnen alleen op maandag, dinsdag en woensdag en anderen juist alleen op dinsdag, woensdag en donderdag. Sommige docenten geven voltijds les, andere bijlesleerkrachten bieden misschien alleen in het weekend lessen aan. Hoe dan ook biedt de uitgebreide keuze op Superprof jou alle mogelijkheden.

Hoeveel kosten bijlessen Latijn?

Een ander belangrijk criterium is het tarief. De docenten en bijlesleerkrachten op Superprof bepalen zelf hun prijs in functie van het vak en het onderwijsniveau. Bij de meeste docenten in Vlaanderen is de eerste les gratis. Zo kan je op een eenvoudige en budgetvriendelijke manier de leerkracht zoeken die het beste bij jou past.

Zoek je bijlessen voor een ander vak. Voor biologie, Frans, Engels of economie? Superprof heeft voor jou de geschikte leraar!

Aan de slag!

Volgt jouw zoon of dochter de studierichting Latijn op de secundaire school en is er nood aan bijles of extra grammaticale oefeningen? Wil jij jezelf beter voorbereiden op het komende examen Latijn met studiebegeleiding of huiswerkbegeleiding? Of wil je je uit interesse verdiepen in deze taal en meer leren over de Romeinse geschiedenis als bakermat van onze maatschappij?

Via Superprof vind je gemakkelijk een privédocent Latijn die jou de juiste cursus of bijles op maat geeft. Leer op je eigen tempo en maak oefeningen die voor jou nuttig zijn. En dat allemaal bij jou thuis aan jouw bureau.

Scrol door de verschillende docenten Latijn op Superprof, bekijk de profielen en commentaren van andere cursisten, vergelijk en kies. Zo ben je binnen de kortste keren klaar voor je volgende examen Latijn!

Wat wil je leren?