Uitstekend
reviews op

Onze selectie leraren aan privéleraren piano

Bekijk meer leraren

5.0 /5

Onze sterleraren met een gemiddelde rating van 5.0 sterren en meer dan 77 beoordelingen.

29 €/u

De beste prijzen: 99% van de leraren bieden hun eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost €29 per uur.

6 u

Zo snel als het licht! Onze leraren antwoorden normaal gesproken binnen de 6 uur.

Piano leren is nog nooit
zo makkelijk geweest

2. Organiseer je lessen

Overleg met je leraar en leg hem of haar alles uit over wat jouw doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

3. Beleef nieuwe ervaringen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie!

Veelgestelde vragen

💰Wat is de gemiddelde prijs voor lessen Piano in Vlaanderen?

De gemiddelde prijs van lessen Piano is €29.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij je thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan

Vind een leraar bij jou in de buurt.

💡 Waarom lessen Piano nemen?

Met de hulp van een Piano kan je goed worden in Piano 

Zeggen Chopin, Beethoven of Mozart je iets? Deze top pianisten zijn de allerbesten als het gaat om bekende pianisten! Wil je ook zo goed piano leren spelen als deze muzikale genieën? Met een bijles leraar bij Superprof zul je binnen de kortste keren Piano leren spelen als nooit tevoren. Boek vandaag nog je pianoles in Vlaanderen.

Een berichtendienst via je dashboard maakt het voor jou mogelijk om direct in contact te komen met de leraren op onze website en met hen te overleggen over jouw lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

💻 Kan je op Superprof ook online bijles Piano volgen, thuis, via webcam?

Talloze leraren bieden ook lessen les aan via webcam.

En wist je dat online cursussen meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

Online lessen bieden bovendien alle mogelijkheden om in een mum van tijd veel vooruitgang te boeken dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen enkel probleem meer!

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

🎓Hoeveel leraren zijn er beschikbaar voor het geven van lessen Piano?

Er zijn momenteel 386 leraren beschikbaar bij je in de buurt om Piano lessen te geven.

Je kan de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor jou te vinden.

Vind je ideale leraar uit 386 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Piano beoordeeld?

Gemeten over een aantal van 77 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 5.0 op 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om jou te helpen.

Je kan de gebruikersreviews bekijken via de review-pagina.

Wil je piano leren?

Laat je bekoren door een enorme keuze aan getalenteerde leraren piano!

Bekijk meer leraren Aan de slag

Prive pianoles met persoonlijke begeleiding van een privéleraar: een misschien wel onvervangbare hulp!

Waarom pianolessen volgen?

Muziek is zo oud als de mensheid. Dat blijkt onder andere uit grottekeningen van onze voorouders die meer dan honderdduizend jaar geleden in holen leefden. Op die tekeningen zijn fluiten en muziekbogen te herkennen. De eerste fluiten produceerden waarschijnlijk alleen een signaaltoon en dienden als communicatiemiddel. Later ontstonden er fluiten met meerdere gaatjes die vermoedelijk bestemd waren om muziek te maken. Het lijkt erop dat samen met de evolutie van de mens ook de muziek verder evolueerde.

Of je nu muziek beluistert, speelt of creëert, muziek heeft een ontspannend effect en verlaagt het stressniveau in ons lichaam. Volgens wetenschappelijk onderzoek zorgt muziek studeren bovendien voor meer interactie tussen onze beide hersenhelften waardoor de algemene leercapaciteit verhoogd wordt.

Je bijscholen in de kunst van het pianospelen, met bijlessen, een cursus of een goede privéleraar is dus zeker een goed idee. Bovendien heb je in Vlaanderen een grote keuze aan uitstekende leerkrachten en privédocenten die pianoles geven.

Waarom kiezen voor piano?

Om piano te spelen, moet je veel verschillende dingen tegelijk kunnen. Je leest de muzieknoten, je moet je handen in de juiste positie op de piano zetten en actief luisteren naar de melodie die je speelt en het tempo aanhouden. Bovendien speel je met je linker- en je rechterhand een andere melodie. Pianospelen verbetert je concentratievermogen en scherpt de oog-handcoördinatie aan.

Nu klinkt dat allemaal moeilijk, maar eigenlijk is de piano een van de eenvoudigste instrumenten om te leren bespelen. Veel muzikanten beginnen dan ook met pianoles voor ze overschakelen op een ander instrument. Bij blaasinstrumenten bijvoorbeeld moet je niet alleen verschillende vingerposities leren, maar is ook de stand van je mond en de spanning van je lippen belangrijk. Het klavier van een piano daarentegen is eenvoudig en rijgt steeds dezelfde noten in dezelfde volgorde aan elkaar. Is een piano goed gestemd, dan komt er sowieso een perfect geluid uit zodra jij een toets indrukt.

Krijg je nu al zin in je eerste pianoles? Zoek dan op Superprof jouw privémuziekleraar in Vlaanderen.

Alleen of in groep: met piano kan je kiezen

Veel instrumenten zijn op hun best in een band of in een orkest. Een triangel in zijn eentje bespeeld zegt niet zo veel, maar in een orkest geeft hij net dat tikkeltje meer schwung aan een muziekstuk.

Voor piano bestaan er veel solostukken die magistraal gebracht worden door grote pianisten. Als beginner speel je in de pianoles meestal enkel solostukken. Maar je kan met de piano ook zang of een heel orkest begeleiden. Met pianoles kan je alle kanten uit.

Moet ik noten kunnen lezen om piano te spelen?

Het is mogelijk om piano te leren spelen zonder dat je noten kan lezen. Enerzijds kan je gewoon op het gehoor spelen en liedjes met behulp van een filmpje op YouTube naspelen. Daarnaast bestaan er ook methodes offline en online waarbij je akkoorden leert spelen op de piano. Een akkoord bestaat uit een reeks noten die je tegelijk aanslaat op de pianotoetsen. Er zijn vier simpele basisakkoorden waarmee je al heel wat leuke liedjes kan spelen.

Wil je graag Mozart, Bach of Ravel achterna en alles kunnen spelen wat er ooit aan pianomuziek geschreven is, dan leer je wel best noten lezen.

Workshop, cursus of les: de beste manier om pianoles te nemen

Er zijn veel mogelijkheden om pianoles te nemen. Op de muziekacademie volg je het klassieke traject met eerst muziektheorie en notenleer en aansluitend de pianolessen met een pianoleerkracht. Muziekacademies bieden over het algemeen de klassieke solfège aan. Buiten de academie bestaan er nog andere methodes om noten te leren, zoals de Suzuki-methode.

Daarnaast zijn er tal van workshops, avondlessen, muziekboeken en online cursussen ter beschikking om pianolessen te nemen. Of zoek een privéleerkracht die jou stap voor stap leert pianospelen.

Leer online pianospelen!

Wist je dat je ook online goede pianolessen kunt volgen? Veel van de privédocenten bij Superprof in Vlaanderen staan ervoor open om online lessen in realtime te geven aan leerlingen en studenten, ook voor pianolessen en muzieklessen. Sommige privé-muziekleerkrachten beschikken zelfs over een thuisstudio. Het enige wat jij nodig hebt om online pianoles te volgen is een computer met webcam en een internetverbinding. En een klassieke piano, digitale piano of keyboard natuurlijk. Je leert de technieken dan aan via videolessen of hebt in realtime online contact met de pianoleerkracht. In de lijst met pianoleerkrachten die je krijgt via de zoekterm ‘piano Vlaanderen’ zie je meteen welke privédocent de mogelijkheid biedt om lessen of cursussen online te volgen.

Elke leerkracht bij Superprof is een expert op het gebied van muziek en kan je overal mee helpen: noten leren lezen, akkoorden spelen, liedjes spelen op het gehoor, lessen aan beginners of lessen aan leerlingen op een niveau voor gevorderden. Zelfs experts vinden bij Superprof de goede privédocent om hun pianospel te verfijnen. Dankzij Superprof kun je met een leraar of lerares naar keuze aan de slag waar en wanneer je maar wilt.

Vind pianolessen in Vlaanderen via Superprof

Superprof is al jarenlang het uitgelezen platform in Vlaanderen voor alle soorten cursussen en lessen, zowel voor leerlingen en studenten die bijles zoeken of een hobby willen leren als voor leraren die graag les willen geven over hun passie en kennis. En dat zowel voor zowel beginners als voor gevorderden.

Op Superprof vind je een gevarieerde verzameling aan goede leraren en leraressen om die jou piano leren spelen. Het zijn allemaal vakmensen met veel kennis en een grote passie voor wat ze doen, die het instrument zelf al jaren spelen, ervaring hebben met lesgeven aan muziekscholen, zelf op conservatoria hebben gezeten of zelfs een professionele carrière als gitarist hebben.

Een betere manier om piano te leren spelen is er niet! Je gaat naar Superprof, zoekt op ‘pianoles Vlaanderen’ en krijgt meteen een lange lijst met docenten te zien. Vervolgens kan je je zoekopdracht filteren op basis van je voorwaarden om zo de pianoleerkracht te kiezen die daadwerkelijk bij je past Vind je het moeilijk om uit zoveel goede docenten een keuze maken? Kijk dan zeker nog even naar de recensies en commentaren van andere cursisten. We beloven je, Superprof heeft voor iedere student en leerling de geschikte privédocent!

Wanneer wil jij privéles piano volgen?

Een van de vragen die je jezelf moet stellen is op welke dag en hoe vaak je les wilt volgen. Sommige docenten in Vlaanderen kunnen alleen op maandag, dinsdag en woensdag en anderen juist alleen op dinsdag, woensdag en donderdag. Sommige docenten geven voltijds les, andere pianoleerkrachten bieden misschien alleen in het weekend lessen aan. Hoe dan ook biedt de uitgebreide keuze op Superprof jou alle mogelijkheden.

Hoeveel kosten pianolessen?

Een ander belangrijk criterium is het tarief. De docenten en pianoleerkrachten op Superprof bepalen zelf hun prijs in functie van het vak en het onderwijsniveau. Bij de meeste docenten is de eerste les een proefles en dus gratis. Zo kan je op een eenvoudige en budgetvriendelijke manier de leerkracht zoeken die het beste bij jou past.

Aan de slag!

Heb je geen tijd om naar de academie of avondles te gaan of wil je nog extra bijlessen naast je pianolessen op de muziekacademie? Zoek dan een privéleerkracht die jou persoonlijk tot pianist opleidt en speel de liedjes die jij leuk vindt.

Via Superprof vind je gemakkelijk een pianoleerkracht die jouw ritme volgt. Bij jou thuis, op jouw tempo.

Scrol door de verschillende pianoleerkrachten op Superprof, bekijk de profielen en commentaren van andere cursisten, vergelijk en kies. Wie weet, sta jij binnenkort op het podium van de Koningin Elisabethwedstrijd!

Wat wil je leren?