Homepagina
Lessen geven

Pianolessen volgen over heel Vlaanderen

🥇 La crème de la crème in piano
🎹 232 pianisten
đź‘Ś Geverifieerde reviews
đź’¸ Geen commissie

Waar zoekt u naar piano lessen?

Vind je privéles, bijles en cursus met Superprof

Onze selectie van leraren piano

Bekijk meer leraren

5.0 /5

Onze sterleraren met een gemiddelde rating van 5.0 sterren en meer dan 25 beoordelingen.

26 €/u

De beste prijzen: 100% van de leraren bieden hun eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost €26 per uur.

5 u

Zo snel als het licht! Onze leraren antwoorden normaal gesproken binnen de 5 uur.

01

Vind je ideale leraar Piano

Bekijk vrijblijvend de profielen van onze leraren Piano en neem contact op met de beste leraren die je kan vinden op basis van jouw eisen (prijs, kwalificaties, beoordelingen, thuislessen/ webcam-lessen)

02

Organiseer je lessen Piano

Overleg met je leraar en leg hem of haar alles uit over wat jouw doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je mailbox.

03

Ontdek nieuwe dingen en Piano instrumenten

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie!

Onze leerlingen
beoordelen hun leraar piano

Bekijk ons aanbod aan piano lessen

Piano lessen met persoonlijke begeleiding van een privéleraar: een misschien wel onvervangbare hulp!

Waarom pianolessen volgen?

Muziek is zo oud als de mensheid. Dat blijkt onder andere uit grottekeningen van onze voorouders die meer dan honderdduizend jaar geleden in holen leefden. Op die tekeningen zijn fluiten en muziekbogen te herkennen. De eerste fluiten produceerden waarschijnlijk alleen een signaaltoon en dienden als communicatiemiddel. Later ontstonden er fluiten met meerdere gaatjes die vermoedelijk bestemd waren om muziek te maken. Het lijkt erop dat samen met de evolutie van de mens ook de muziek verder evolueerde.

Of je nu muziek beluistert, speelt of creëert, muziek heeft een ontspannend effect en verlaagt het stressniveau in ons lichaam. Volgens wetenschappelijk onderzoek zorgt muziek studeren bovendien voor meer interactie tussen onze beide hersenhelften waardoor de algemene leercapaciteit verhoogd wordt.

Waarom kiezen voor piano?

Om piano te spelen, moet je veel verschillende dingen tegelijk kunnen. Je leest de muzieknoten, je moet je handen in de juiste positie op de piano zetten en actief luisteren naar de melodie die je speelt. Bovendien speel je met je linker- en je rechterhand een andere melodie. Pianospelen verbetert je concentratievermogen en scherpt de oog-handcoördinatie aan.

Nu klinkt dat allemaal moeilijk, maar eigenlijk is de piano een van de eenvoudigste instrumenten om te leren bespelen. Veel muzikanten beginnen dan ook met pianoles voor ze overschakelen op een ander instrument. Bij blaasinstrumenten bijvoorbeeld moet je niet alleen verschillende vingerposities leren, maar is ook de stand van je mond en de spanning van je lippen belangrijk. Het klavier van een piano daarentegen is eenvoudig en rijgt steeds dezelfde noten in dezelfde volgorde aan elkaar. Is een piano goed gestemd, dan komt er sowieso een perfect geluid uit zodra jij een toets indrukt.

Alleen of in groep

Veel instrumenten zijn op hun best in een band of in een orkest. Een triangel in zijn eentje bespeeld zegt niet zo veel, maar in een orkest geeft hij net dat tikkeltje meer schwung aan een muziekstuk.

Voor piano bestaan er veel solostukken die magistraal gebracht worden door grote pianisten. Als beginner speel je in de pianoles meestal enkel solostukken. Maar je kan met de piano ook zang of een heel orkest begeleiden. Met pianoles kan je alle kanten uit.

Moet ik noten kunnen lezen om piano te spelen?

Het is mogelijk om piano te leren spelen zonder dat je noten kan lezen. Enerzijds kan je gewoon op het gehoor spelen en liedjes met behulp van een filmpje op YouTube naspelen. Daarnaast bestaan er ook methodes waarbij je akkoorden leert spelen op de piano. Een akkoord bestaat uit een reeks noten die je tegelijk aanslaat op de pianotoetsen. Er zijn vier simpele basisakkoorden waarmee je al heel wat leuke liedjes kan spelen.

Wil je graag Mozart, Bach of Ravel achterna en alles kunnen spelen wat er ooit aan pianomuziek geschreven is, dan leer je wel best noten lezen.

Workshop, cursus of les: de beste manier om pianoles te nemen

Er zijn veel mogelijkheden om pianoles te nemen. Op de muziekacademie volg je het klassieke traject met eerst muziektheorie en notenleer en aansluitend de pianolessen. Muziekacademies bieden over het algemeen de klassieke solfège aan. Buiten de academie bestaan er nog andere methodes om noten te leren, zoals de Suzuki-methode.

Daarnaast zijn er tal van workshops, avondlessen, muziekboeken en onlinecursussen ter beschikking om pianolessen te nemen. Of zoek een privéleerkracht die jou stap voor stap leert pianospelen.

Vind pianolessen via Superprof

Heb je geen tijd om naar de academie of avondles te gaan of wil je nog extra bijlessen naast je pianolessen op de muziekacademie? Zoek dan een privéleerkracht die jou persoonlijk tot pianist opleidt en speel de liedjes die jij leuk vindt.

Via Superprof vind je gemakkelijk een pianoleerkracht die jouw ritme volgt. Bij jou thuis, op jouw tempo.

Aan de slag!

Scrol door de verschillende pianoleerkrachten op Superprof, bekijk de profielen en commentaren van andere cursisten, vergelijk en kies. Wie weet, sta jij binnenkort op het podium van de Koningin Elisabethwedstrijd!

Veelgestelde vragen

đź’°Wat is de gemiddelde prijs voor lessen Piano?

De gemiddelde prijs van lessen Piano is €26.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij je thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan

Vind een leraar bij jou in de buurt.

đź’ˇ Waarom lessen Piano nemen?

Met de hulp van een Piano kan je goed worden in Piano 

Onze privéleraren delen hun expertise zodat je elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtenservice maakt het voor jou mogelijk om direct in contact te komen met de leraren op onze website en met hen te overleggen over jouw lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

đź’» Kan je op Superprof ook online bijles Piano volgen, thuis, via webcam?

80% van de leraren biedt ook lessen les aan via de webcam.

En wist je dat online cursussen meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

Online lessen bieden bovendien alle mogelijkheden om in een mum van tijd veel vooruitgang te boeken dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen enkel probleem meer!

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

🎓Hoeveel leraren zijn er beschikbaar voor het geven van lessen Piano?

Er zijn momenteel 232 leraren beschikbaar bij je in de buurt om Piano lessen te geven.

Je kan de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor jou te vinden.

Vind jouw ideale leraar uit 232 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Piano beoordeeld?

Gemeten over een aantal van 25 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 5.0 uit 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om jou te helpen.

Je kan de gebruikersreviews bekijken via de review-pagina.