Uitstekend
reviews op

Onze selectie leraren schaken

Bekijk meer leraren

4.8 /5

Onze sterleraren met een gemiddelde rating van 4.8 sterren en meer dan 12 beoordelingen.

24 €/u

De beste prijzen: 97% van de leraren bieden hun eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost €24 per uur.

4 u

Zo snel als het licht! Onze leraren antwoorden normaal gesproken binnen de 4 uur.

Schaken leren is nog nooit
zo makkelijk geweest

2. Organiseer je lessen

Overleg met je leraar en leg hem of haar alles uit over wat jouw doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

3. Beleef nieuwe ervaringen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie!

Veelgestelde vragen

💰Wat is de gemiddelde prijs voor lessen Schaken?

De gemiddelde prijs van lessen Schaken is €24.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij je thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan

Vind een leraar bij jou in de buurt.

💡 Waarom lessen Schaken nemen?

Met de hulp van een Schaken kan je goed worden in Schaken 

Onze privéleraren delen hun expertise zodat je elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtendienst via je dashboard maakt het voor jou mogelijk om direct in contact te komen met de leraren op onze website en met hen te overleggen over jouw lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

💻 Kan je op Superprof ook online bijles Schaken volgen, thuis, via webcam?

Talloze leraren bieden ook lessen les aan via webcam.

En wist je dat online cursussen meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

Online lessen bieden bovendien alle mogelijkheden om in een mum van tijd veel vooruitgang te boeken dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen enkel probleem meer!

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

🎓Hoeveel leraren zijn er beschikbaar voor het geven van lessen Schaken?

Er zijn momenteel 31 leraren beschikbaar bij je in de buurt om Schaken lessen te geven.

Je kan de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor jou te vinden.

Vind je ideale leraar uit 31 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Schaken beoordeeld?

Gemeten over een aantal van 12 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 4.8 op 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om jou te helpen.

Je kan de gebruikersreviews bekijken via de review-pagina.

Wil je Schaken leren?

Laat je bekoren door een enorme keuze aan getalenteerde leraren Schaken!

Bekijk meer leraren Aan de slag

Schaaklessen volgen leren met persoonlijke begeleiding van een privéleraar: een misschien wel onvervangbare hulp!

Word de volgende schaak meester met lessen schaken in Vlaanderen

Wil je graag aan schaak lessen deelnemen of ben je op zoek naar een leraar die je kan leren schaken? Dan kun je deze blog gebruiken als hulpmiddel bij het zoeken naar een leraar die je lessen schaken kan komen geven!

Schaken, ook wel Chess in het engels genoemd, is een denksport die al meer dan duizend jaar bestaat. Schaken is dan ook meteen de meest populaire denksporten die over heel de wereld gespeeld worden. Zo wordt er ieder jaar een wereld kampioenschap schaken gehouden.

Aangezien er veel verschillende tactieken zijn die je tijdens het schaken kunt gebruiken zijn er verschillende organisaties die lessen schaken voorzien. Over heel Vlaanderen kun je wel een schaak club bij jou in de buurt vinden waar je een lessen schaken van een schaak leraar kunt krijgen!

Heb je interesse in het volgen van lessen schaken of zou je je graag willen aansluiten bij een club om deel te nemen aan het clubkampioenschap schaken? Dan kun je best even verder lezen.

Waarom aan lessen schaken deelnemen?

De meeste mensen denken dat lessen schaken of het leren spelen van schaken een enorme tijdsverspilling is, dit is echter niet zo! Er zijn verschillende redenen om te leren schaken! We hebben een paar redenen om te leren schaken in deze blog voorzien.

Door te leren schaken zul je meer geduld hebben

Kinderen die van jongs af aan al aan lessen schaken deelnemen, zullen al zeer snel leren hoe ze geduldig moeten afwachten. Zo zullen ze meer nadenken over de volgende zetten ze zullen gebruiken tijdens de partijen schaken. Uiteindelijk zullen ze dit ook hebben voor andere situaties buiten het schaken.

Met schaken zul je tactisch leren denken

Zoals we eerder al vertelde is Schaken een echte denksport, er zijn honderden verschillende tactieken die je zou kunnen gebruiken. Wanneer je lessen volgt om te leren schaken zul je deze tactieken leren. Tijdens een partij schaken zal het echter zo zijn dat de tegenstander op ieder moment een andere tactiek kan kiezen. Bij iedere zet tijdens je partij schaken zul je dus een aantal zetten vooruit moeten denken!

Indien kinderen lessen schaken volgen, zullen ze uiteindelijk op lange termijn leren denken en minder snel beslissingen maken met een resultaat op korte tijd.

Met schaken kun je nieuwe mensen leren kennen

De regels van het schaken liggen over heel de wereld vast. Hierdoor is het eenvoudig dat wanneer je lessen schaken gevolgd hebt, je over heel de wereld nieuwe mensen kan uitdagen om een aantal partijen schaken te spelen! Zo kun je met schaken over heel de wereld nieuwe vrienden maken!

De voordelen van het schaken die voor kinderen gelden, zijn natuurlijk ook handig om aan volwassenen te leren. Daarom raden we iedereen aan om toch aan een aantal lessen schaken deel te nemen en de basis van het schaken aan te leren.

Waar in Vlaanderen kun je lessen vinden om te leren schaken?

Hebben we je kunnen overtuigen om te leren schaken of wil je graag een aantal lessen schaken volgen en woon je in Vlaanderen? Dan heb je verschillende manieren om dit te kunnen doen.

Je zou bijvoorbeeld lid kunnen worden van een club en hier een schaak leraar vinden die je lessen schaken zal kunnen geven. Hier kun je ook wekelijks een partij schaken komen spelen! Kinderen hebben bij een schaak club vaak een leraar die hen kan leren schaken in verschillende lessen. Wanneer je naar de website van een schaak club gaat zul je kunnen zien welke lessen er voor kinderen zijn om te leren schaken.

Je kunt ook online terecht op het platform van superprof om leraren die je kunnen leren schaken te vinden! Hier geef je de regio waar je wilt leren schaken ingeven. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst van alle leraren die je lessen schaken kunnen komen geven in jouw buurt. Je kunt op verschillende manieren aan deze les deelnemen.

Zo kun je naar de leraar thuis gaan om de lessen schaken te volgen, je kunt ook vragen of je leerkracht naar jou thuis toe komt om je lessen schaken te geven. Indien beide opties niet gaan heb je nog een aantal online Chess games, waarbij je via je computer online kunt schaken tegen je leraar. Je kunt dan via de webcam en online diensten zoals Skype en Zoom de les volledig volgen.

De eerste les schaken die je krijgt via Superprof zal in de meeste gevallen gratis gegeven worden. Je leraar zal hier namelijk een partij met je schaken om erachter te komen op welk niveau jouw vaardigheden van het schaken ligt. Wacht dus niet langer en begin vandaag nog met het leren schaken!

Wat wil je leren?