Uitstekend
reviews op

Onze selectie leraren viool

Bekijk meer leraren

5.0 /5

Onze sterleraren met een gemiddelde rating van 5.0 sterren en meer dan 22 beoordelingen.

32 €/u

De beste prijzen: 100% van de leraren bieden hun eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost €32 per uur.

5 u

Zo snel als het licht! Onze leraren antwoorden normaal gesproken binnen de 5 uur.

Viool leren is nog nooit
zo makkelijk geweest

2. Organiseer je lessen

Overleg met je leraar en leg hem of haar alles uit over wat jouw doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

3. Beleef nieuwe ervaringen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie!

Veelgestelde vragen

💰Wat is de gemiddelde prijs voor lessen Viool?

De gemiddelde prijs van lessen Viool is €32.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij je thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan

Vind een leraar bij jou in de buurt.

💡 Waarom lessen Viool nemen?

Met de hulp van een Viool kan je goed worden in Viool 

Onze privéleraren delen hun expertise zodat je elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtendienst via je dashboard maakt het voor jou mogelijk om direct in contact te komen met de leraren op onze website en met hen te overleggen over jouw lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

💻 Kan je op Superprof ook online bijles Viool volgen, thuis, via webcam?

Talloze leraren bieden ook lessen les aan via webcam.

En wist je dat online cursussen meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

Online lessen bieden bovendien alle mogelijkheden om in een mum van tijd veel vooruitgang te boeken dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen enkel probleem meer!

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

🎓Hoeveel leraren zijn er beschikbaar voor het geven van lessen Viool?

Er zijn momenteel 91 leraren beschikbaar bij je in de buurt om Viool lessen te geven.

Je kan de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor jou te vinden.

Vind je ideale leraar uit 91 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Viool beoordeeld?

Gemeten over een aantal van 22 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 5.0 op 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om jou te helpen.

Je kan de gebruikersreviews bekijken via de review-pagina.

Wil je viool leren?

Laat je bekoren door een enorme keuze aan getalenteerde leraren viool!

Bekijk meer leraren Aan de slag

Vioollessen volgen met persoonlijke begeleiding van een privéleraar: een misschien wel onvervangbare hulp!

Lessen viool

Viool leren spelen is een prachtige bezigheid. Een van de stijlen van muziek waarin met oefening je alsmaar beter wordt. Het beste in deze reis is om de docent te vinden die je bijstaat.
Een gids, een leraar of lerares, geven je graag de viool les in combinatie met het leren lezen van noten, de juiste technieken van het vasthouden en bespelen van de viool die naar de muziek leidt die je wenst te spelen.

Bij superprof helpen we je graag aan de leraar of lerares die het beste bij je past voor de vioolles. Via deze website vind je leraren die ervaring hebben met het helpen van studenten aan de prachtige strijken op de viool. De leraar of lerares die de unieke beleving van het muziek van de viool geven.
De vioollessen van leraren die hebben gestudeerd aan het conservatorium en vaak ook lid zijn van the string teachers association zijn op deze website te vinden. Het volgen van deze lessen accelereren jouw niveau van viool spelen vooral in combinatie met het regelmatig oefenen.

Leertechniek

Viool leren spelen kan je op drie manieren. Dit geldt voor beginners of gevorderden. Van jong tot oud. Van kind tot volwassenen.
Om de juiste muziek te krijgen van elke strijk van je vioolstok zijn er bepaalde technieken nodig. Je postuur, de rust waarin je de viool vasthoudt en de soepele transformatie van de houding van je vingers tot het weelderig strijken over de snaren. Begeleid door een ander instrument zoals de piano of volledig als solo orchestra.

Deze technieken kan je alleen leren. Zonder enige vioollessen. Dat neemt tijd in beslag. Een snellere manier is om lessen te volgen. Niet gratis maar wel een waardevolle investering. Dat kan online, via een video kanaal, een digitale docent of een boek. Jij en je instrument zijn niet voldoende. Terugkoppeling van de docent aan jou is essentieel. Dus is de vraag, welke docent, leraar of lerares helpt jou het beste?

Wat Superprof aanbiedt

Met Superprof ben je aan het juiste adres om deze vraag te beantwoorden en de docent te vinden die bij je past. De recensies en de beoordelingen per leraar zie je op de profielpagina's op de website. Het komt soms voor dat de eerste les gratis wordt gegeven. Benader vooraf de leraar of deze kenningsmakingsles gratis is. Tijdens de kennismaking bepaal je jouw niveau en hoeveel vioollessen je wenst te volgen. Ook de status van je instrument en welke muziek stijl je wilt leren.
Als je een leraar selecteert die ervaring heeft aan het conservatorium dan krijg je bijvoorbeeld de academische klassieke benadering mee. Wil je graag andere muziekstijlen combineren dan kan je die vragen ook stellen vooraf je aan de les begint. Soms is het dat de leraar dan een andere muziekschool heeft gevolgd maar nog steeds van hoog niveau les geeft.

Als kind vooral is het handig om geen cursus te volgen maar privelessen of groepsles te volgen. Leer de basis en je speelt op een steeds hoger niveau. Kinderen spelen soms al binnen 6 maanden hun eerste mini concert. Zo houden ze het contact met de vooruitgang en de bevestiging dat hun ervaring en niveau verbetert.

Dit is belangrijk omdat het de geduld vergt om de innerlijke blijheid te vinden tijdens het spelen van de viool. De perfecte tonen komen niet in 1 dag, week of maand. Dat maakt het juist zo waardevol om de balans te volgen en de juiste tonen te vinden. Menig leraar van the royal conservatory in the Verenigd Koninkrijk tot aan het Koninklijk conservatorium van Brussel gebruiken nog steeds de beginner oefeningen als warm-up.

Het is een dankbare bezigheid om dagelijks te kunnen spelen. Kinderen hebben hun niveau goed kunnen verbeteren door minstens driemaal per week te spelen. Aan de muziekschool of via een priveles. Over het algemeen worden privelessen voor de viool als beste ervaren.

Binnen een jaar van het volgen van de meermaalse vioolles is menig beginner aan de deur van het niveau van een gevorderde. Dit is zo voor jong en oud. Jonge leerlingen en kinderen gaat het hierin makkelijker af. Vooral de voldoening zonder de drukte van het uiteindelijke resultaat helpt hierin. Het voltooien van de vioolles is het gewenste resultaat. Docenten geven je graag inzage over je instrument, de aandacht die je geeft aan het instrument en de lessen die je gaat volgen bepalen hoe snel je niveau verbetert.

Hoe en waar met Superprof

Vioolles kan je volgen in Antwerpen, Brussel, resterend Vlaanderen en eigenlijk heel Belgie. Via de website van superprof vind je de docenten die je graag helpen aan vioollessen om de muziek te spelen op je viool.

Elke vioolles heeft zo een basis die ervoor zorgen dat je de bouwstenen hebt voor het verbeteren van je niveau. Als je naast de vioollessen prive genoeg oefent bereik je zeker dat gewenste niveau. Vergeet nooit dat oefening kunst baart. De vioollessen alleen maken je niet beter. Jouw aandacht en ervaring worden alleen beter door regelmatig te spelen. Dat weten de meeste leerlingen van de muziekschool, de academie, elke conservatorium en de orchestra.

Maak contact met de leraren op de website en je bepaalt zeer snel welke docent jou helpt aan het beter spelen van de viool.

Of het aan huis is of in een lokaal, krijg bijles in je stad van een ervaren leraar. Je cijfers of prestaties verbeteren, je accent vervagen, je in een onderwerp verdiepen is doeltreffender wanneer iemand je begeleidt.

Wat wil je leren?