Heb je het moeilijk tijdens de lessen economie op school en wil je graag extra ondersteuning krijgen? Of ben je gewoon geïnteresseerd in economie en wil je er meer over leren? Dan kan je in Gent terecht bij heel wat uitstekende privéleraars economie. Zij beantwoorden al je vragen en helpen je beter te scoren op je volgende test. Bovendien kan je ook op andere manieren bijleren over alles wat met economie te maken heeft.

Economie is overal. Je komt er dagelijks mee in aanraking, zowel wanneer je boodschappen doet als wanneer je rekeningen betaalt. Onze wereld draait nu eenmaal rond economie.

Gent is één van de economische voortrekkers in Vlaanderen. De haven van Gent is een belangrijke factor, maar de Oost-Vlaamse hoofdstad staat daarnaast ook bekend als een centrum van innovatie. Gent heeft de ambitie om uit te groeien tot technologiehoofdstad van Europa en is een broeiplaats voor coole start-ups en scale-ups. Gent ademt met andere woorden economie. Geen betere plek om erover bij te leren dus!

De lessen economie zijn niet gemakkelijk. Je hebt een stevige basis wiskunde nodig om berekeningen te kunnen maken en grafieken te kunnen interpreteren. Daarnaast moet je ook abstracte begrippen interpreteren en dat is niet eenvoudig. Het is één iets om de definities van economische begrippen zoals inflatie en obligaties uit het hoofd te leren, maar het is nog iets helemaal anders om die concepten ook echt te begrijpen. Niet vreemd dus dat veel leerlingen bijles economie nodig hebben.

Op zoek naar privéleraars economie in Mechelen? Je vindt in volgende blog alle mogelijke locaties om lessen economie te volgen.

Bovendien is economie een erg ruim begrip. De lessen bouwen doorheen het jaar steeds verder op de vorige lessen. Wanneer je een hoofdstuk of een bepaald begrip niet goed begrepen hebt, zal je dus problemen blijven ervaren. Het is daarom belangrijk om meteen uitleg te vragen en te krijgen wanneer je iets niet begrijpt in de les economie. Krijg je die hulp niet tijdens de les, dan schakel je het beste een privéleraar economie in. Hij zal je de lessen die je niet begrijpt opnieuw uitleggen met andere woorden en een frisse blik. Zo leer je razendsnel bij. In Gent kan je een beroep doen op heel wat bijlesgevers economie.

Les economie kan in gent gevolgd worden
We kunnen je garanderen dat een saaie economieles niet de beste manier is om over economie te leren.

Wanneer je de lessen economie niet goed begrijpt, ligt dat heus niet altijd aan jezelf. Soms klikt het gewoon niet goed met de economieleerkracht of gaan de lessen te snel. Wanneer je de kans niet krijgt om vragen te stellen, kan je ook niet bijleren. Of misschien botert het niet goed tussen jij en de leerkracht of misschien durf je geen vragen te stellen in de les met je klasgenoten erbij. De beste oplossing is dan een privéleraar economie. Je kan bij de bijlesgever met al je vragen terecht en hij zal je uitleg geven tot je de leerstof ook echt begrepen hebt.

Interesse om bijlessen economie in Leuven te volgen? Er is keuze op tal van locaties! Ontdek het in volgende blog.

Maar waar kan je nu bijlessen economie volgen in Gent? En op welke andere manieren kan je over economie bijleren zonder in een stoffig klaslokaal te zitten? Je komt het in dit artikel te weten.

De beste leraren Economie beschikbaar
Rusudan
5
5 (4 reviews)
Rusudan
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louis
5
5 (3 reviews)
Louis
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noah
Noah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jef
Jef
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caro
5
5 (1 reviews)
Caro
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Souhail
Souhail
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aigul
5
5 (3 reviews)
Aigul
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emma
5
5 (3 reviews)
Emma
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rusudan
5
5 (4 reviews)
Rusudan
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louis
5
5 (3 reviews)
Louis
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noah
Noah
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jef
Jef
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caro
5
5 (1 reviews)
Caro
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Souhail
Souhail
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aigul
5
5 (3 reviews)
Aigul
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Emma
5
5 (3 reviews)
Emma
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Je privéleraar economie vinden bij Superprof

Heb je bijlessen economie nodig om een goed examen af te leggen? Of wil je gewoon bijleren over economie van een professional? Ons platform Superprof koppelt uitstekende privéleraars economie in Gent met gemotiveerde leerlingen.

Heb je het moeilijk om de lessen economie op school te volgen, dan is een privéleraar een goed idee. In tegenstelling tot de leerkracht economie in school, kan een privéleraar alle tijd nemen om je vragen te beantwoorden. Hij zal de juiste informatie met je delen op een heldere manier en je uitleggen waarom jouw redenering precies fout zit. Zo voorkom je dat je dingen uit het hoofd leert zonder ook echt te begrijpen wat je precies aan het leren bent.

Wanneer je in de klas aan de leerkracht economie vraagt om een stukje nog eens opnieuw uit te leggen, zal de leraar dat vaak in precies dezelfde bewoordingen doen als tijdens de eerste uitleg. Dat helpt je natuurlijk niet veel vooruit en daarom raden we je aan om geen bijlessen te volgen bij je schoolleerkracht economie. Een privéleraar economie van Superprof zal de leerstof uitleggen met andere bewoordingen en nieuwe voorbeelden gebruiken. Dat is de sleutel tot succes.

Geld is niet enigste drijfveer van economie
Een bijles economie doet je economie met een andere bril zien.

Het grote voordeel van onze bijlesgevers economie is dat ze zich, net als de andere privéleraars van Superprof, erg flexibel opstellen. Jij bepaalt zelf wanneer je de bijles volgt en ook hoe vaak je bijles wil volgen. Heb je enkel moeite met een bepaald hoofdstuk uit de les? Dan vult de privéleerkracht economie dat gat in je economische kennis graag op. Heb je ondersteuning nodig voor economie in het algemeen, dan kan de privéleraar je het hele jaar door ondersteunen.

Elke privéleraar economie in Gent heeft zijn eigen aanpak en leermethodes. Je vindt er sowieso eentje die bij jou en je budget past. Lessen kunnen zowel bij jou thuis, bij de privéleraar thuis of zelfs online gehouden worden. Aangezien je op Superprof je eigen leraar kiest, ben je er zeker van dat het klikt met je nieuwe leraar en dat is cruciaal voor optimale resultaten en een goed examen.

Bezoek de profielen van onze economieleerkrachten in Gent en plan alvast je eerste bijles in. Je vindt ook bijlesgevers economie in Aalst en in alle andere Vlaamse gemeentes.

Breng een bezoek aan de haven van Gent

De haven van Gent, en de bedrijven die er gevestigd zijn, zijn van groot belang voor de Vlaamse economie. De grote havens met hun gigantische containerschepen zijn het uithangbord van de Vlaamse economie. Het is dan ook een leuke manier om de lessen eens vanuit een andere invalshoek te bekijken. Je ziet de economie dan in levenden lijve aan het werk.

Het Havenbedrijf Gent organiseert elke zaterdag rondvaarten. Een gids geeft je op een twee uur durende boottocht alle uitleg over hoe de haven precies werkt en hoe belangrijk de Gentse haven is om onze economie draaiende te houden. Er worden ook tours per bus georganiseerd die je op twee uur tijd doorheen de haven loodsen. Je bekijkt eerst een film en daarna ga je alles in het echt gaan bekijken. De ideale bijles economie als je het ons vraagt! Zoek je bijlessen economie in Brugge. Je kan ook de haven daar bezoeken.

Haven van Gent bezoeken kan interessant zijn om meer te leren over economie
Een bezoek aan de haven van Gent is een leuke bijles economie.

Opleiding economie aan de UGent of een hogeschool

Heb je de smaak van economie nu helemaal te pakken en wil je graag verder studeren in een economische richting? Dan kan dat aan de UGent, de Hogeschool Gent of de Arteveldehogeschool. Meer zelfs, je hebt de keuze uit heel wat verschillende economische opleidingen.

Aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde kan je kiezen uit vijf verschillende bacheloropleidingen: bestuurskunde en publiek management, economische wetenschappen, handelsingenieur, handelswetenschappen en toegepaste economische wetenschappen. De Arteveldehogeschool biedt dan weer onder andere de opleidingen accountancy en fiscaliteit, bedrijfsmanagement, business and languages en internationaal ondernemen aan. Bij de Hogeschool Gent kan je dan weer terecht voor de opleiding bedrijfsmanagement (met verschillende afstudeerrichtingen) en de banaba internationaal bedrijfsmanagement. Keuze genoeg dus voor wie zich helemaal in de economie wil storten!

Een economische les in Antwerpen volgen? Maar kan je geen keuze maken uit het aanbod? Superprof klaar het uit in volgend blog.

Conclusie

Bijlessen economie hoeven lang niet saai te zijn. Een bezoek aan de haven van Gent zal je bijvoorbeeld ongetwijfeld het vak economie in een nieuw daglicht doen zien. Zo combineer je inspanning met ontspanning.

bijles economie boeken
Privéles economie kan bijzonder leerzaam zijn.

Natuurlijk blijven echte bijlessen economie de beste manier om de economielessen op school beter te begrijpen en dus ook betere examens af te leggen. De privéleraars economie in Gent van Superprof helpen je met veel plezier om je wegwijs te maken in de wereld van de economie. Jij bepaalt zelf wanneer je bijles economie wil en ook hoe vaak en waar je die bijlessen wil krijgen. Wil je vooral net voor de examenperiode een paar bijlessen economie nemen om al je vragen aan een professional te kunnen stellen? Of krijg je liever het hele jaar door hulp voor het vak economie? Het kan allemaal op Superprof. Een groot voordeel is dat je helemaal zelf kiest wie je bijlesgever economie in Gent wordt. Zo is een goede klik gegarandeerd en leer je snel bij.

Wil je andere leuke plekken in Vlaanderen bezoeken waar je in de wereld van de economie kan duiken? Er zijn heel wat opties om economische lessen in Vlaanderen te maken. Je komt er alles over te weten op onze economieblog.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...