Stel je voor dat de maandelijkse academische resultaten van je kind dalen en je hebt besloten om te kiezen voor privé academische studiebegeleiding om hem/haar vooruit te helpen.

De bijlesmarkt in Nederland bedraagt naar schatting tussen de 185 miljoen en 286 miljoen euro. Betaalde bijles neemt een grote vlucht: een op de drie scholieren spijkert bij.

Bijna een derde van de leerlingen op de middelbare school kreeg in 2017 betaalde bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining.

Echter, ongeveer twee derde van deze studenten studeerden wiskunde. Als je ooit moeite had met onderwerpen als driehoeksmeting, meetkunde en algebra, kun je waarschijnlijk begrijpen waarom dit aantal zo hoog is!

De groeiende populariteit van bijles diensten is niet verrassend. Investeren in het toekomstige academische en professionele succes van een kind is de reden waarom zoveel ouders besluiten een bijlesdocent te zoeken.

Als je echter wekelijks bijles of intensieve privélessen tijdens de schoolvakanties hebt, kun je een persoonlijk actieplan ontwikkelen om eventuele hiaten of problemen op te lossen om je te helpen met huiswerk.

In deze blog vraagt ​​Superprof hoe privé thuisonderwijs of online bijles een student kan voorzien in individueel onderwijs.

De beste leraren Bijles beschikbaar
Natasja
5
5 (4 reviews)
Natasja
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elise
5
5 (5 reviews)
Elise
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisa
5
5 (5 reviews)
Lisa
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Katoo
4,5
4,5 (2 reviews)
Katoo
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tiara
5
5 (1 reviews)
Tiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Matthias
5
5 (2 reviews)
Matthias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anske
Anske
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amber
Amber
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natasja
5
5 (4 reviews)
Natasja
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elise
5
5 (5 reviews)
Elise
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisa
5
5 (5 reviews)
Lisa
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Katoo
4,5
4,5 (2 reviews)
Katoo
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tiara
5
5 (1 reviews)
Tiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Matthias
5
5 (2 reviews)
Matthias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anske
Anske
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amber
Amber
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Privé Bijlessen: Onderwijsondersteuning

Er werden privé bijlessen ontwikkeld om tegemoet te komen aan de groeiende bezorgdheid van ouders over de enorme gebreken van een nationaal onderwijssysteem dat geen persoonlijk onderwijs kan aanbieden.

Door privéles kom je niet achter in de klas
Privéles kan je kind helpen om vooruit te komen in de klas ǀ Bron: Pixabay - markusspiske

Dit is het verschil tussen lessen op school en privé bijles per uur:

Op de basisschool of in het voortgezet onderwijs maakt een gediplomeerde docent een uniforme reeks lessen voor een groep van ongeveer dertig leerlingen.

Ze moeten een strikt schema volgen, vaak iets van een hoofdstuk per elke vier of vijf uur lesuren, wat betekent dat ze geen tijd hebben om rekening te houden met leerlingen die dat niet bij kunnen bijhouden.

Het inhuren van privé thuisonderwijs of een online bijlesdocent biedt persoonlijke ondersteuning, tijd om bij te praten en begrippen te begrijpen die de student anders misschien had gemist. In feite bieden privé bijlesdocenten ook academische coaching.

Tijdens zijn/haar bijlessen probeert de docent het begrip van de student over het onderwerp te verbeteren.

Een bijlesdocent moet kalm zijn, luisteren naar zijn student en bruikbare leermiddelen gebruiken om de beste pedagogische benadering te realiseren.

Of het nu gaat om wiskunde, natuurkunde, scheikunde, Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Portugees of Russisch, er is een standaard onderwijsmodel dat elke privéleraar zou moeten volgen:

 • Lees elke oefening, tekst of statistiek duidelijk
 • Geef je student tijd om na te denken
 • Werk van algemene ideeën naar specifieke informatie: begin met het stellen van algemene vragen voordat je aan een oefening begint
 • Als een oefening moeilijk is, werk dan naar het antwoord toe, door gerelateerde vragen te stellen voordat je het oorspronkelijke antwoord hebt bereikt
 • Moedig je student aan, geef ze positieve feedback wanneer ze het goed doen
 • Geef ze praktische voorbeelden van ingewikkelde onderwerpen
 • Vereenvoudig indien nodig technische termen door ze in alledaagse woorden uit te leggen

Thuisonderwijs: Ondersteun Leervaardigheden

Privé academische ondersteuning en - muziek bijlessen (zoals jazz piano-, gitaar- of viool bijlessen) vragen een andere benadering dan regulier schoolonderwijs.

Leren door te doen
Leren in de praktijk ǀ Bron: Pixabay - skeeze

Wekelijkse privélessen zijn de tijd voor de docent en de student om samen te werken aan een bepaald vak, onderwerp, examen of reeks oefeningen.

Dit betekent dat de student zijn aanpak kan perfectioneren, studievaardigheden kan leren, aan een opdracht kan werken of huiswerkbegeleiding kan krijgen. Thuisonderwijs geeft ze alles wat ze nodig hebben om te slagen in hun voortgangstests en examens.

Als je het moeilijk hebt met je aanpak, ideeën samenbrengen in concrete en gestructureerde plannen, dan is het inplannen van je privé huiswerkbegeleider of het online vinden van een bijlesdocent de beste manier om je vooruit te helpen.

Hoe?

Door steeds weer te oefenen. Opnieuw en opnieuw.

Hier is een geweldige manier om studenten te helpen beter te presteren in open examenvragen voor vmbo, havo en vwo:

 • Geef studenten een open vraag van een oud examen
 • Vraag de studenten om te brainstormen over alles wat hen te binnen schiet, als ze nadenken over het onderwerp (ideeën, auteurs, theorieën, enzovoort.)
 • Laat ze een ruw concept in eigen woorden maken van een tekst die de hoofdpunten weergeeft, om de belangrijkste argumenten te benadrukken
 • Laat ze deze hoofdargumenten organiseren in een essay opzet
 • Bouw voort op de punten van het argument
 • Vraag je student om een ​introductie samen te stellen, waarbij je ze eraan herinnert om met een invalshoek te beginnen, achtergrondinformatie te geven, het onderwerp te beschrijven, de voorwaarden van het onderwerp te definiëren, de kwestie en de doelstelling van het essay te schetsen
 • Trek de conclusie
 • De inhoud van het essay verfijnen, met een argument, een voorbeeld, een bron en bewijsmateriaal
 • Vergeet niet om de referentie correct te vermelden
 • Verander nooit van een punt zonder het duidelijk te hebben uitgelegd en geef nooit een persoonlijke mening (zorg dat je neutraal bent)

Natuurlijk kan deze aanpak niet worden gebruikt voor het oplossen van wiskunde- of natuurkundeproblemen, maar voor vakken als Engels, Frans, Spaans, geschiedenis of aardrijkskunde is het fantastisch voor essays.

De bijlesdocent moet ervoor zorgen dat academische ondersteuning de student helpt bij het vormen van gewoonten en het doorbreken van zijn schadelijke oude gewoonten.

Als je op zoek bent naar privé studiebegeleiding om je eigen manier van studeren te verbeteren, is dit het juiste moment.

Privé studiebegeleiding is geweldig voor leerlingen van de basisschool, de middelbare school en de universiteit.

Privé bijles biedt studenten persoonlijk onderwijs dat voor hen werkt. Maar is een privé bijlesleraar iets voor jou?

Persoonlijke Studiebegeleiding voor de Student

Het hele jaar door is aanvullende studiebegeleiding geweldig om een ​​student bijles te geven, maar geeft hem/haar ook de vaardigheden om een betere leerling te worden.

Met privéles kom je verder
Stijg boven het gemiddelde uit door bijles te nemen ǀ Bron: Pixabay - PIRO4D

Een privé bijlesleraar kan zich concentreren op alles waar zijn of haar student mee worstelt en een aangepast leerprogramma creëren dat op hem/haar is afgestemd. Dit is waar privé huiswerkbegeleiding over gaat.

Het lijkt een beetje op het renoveren van een huis:

Elk onderwerp is als een kamer die aan vernieuwing toe is vóór de deadline (meestal de examendatum).

Je moet regelmatig de voortgang van het werk controleren (feedback geven over voortgangstests aan de ouders). Er kunnen nog steeds een paar scheuren in het gips zitten (hiaten of problemen), en het kan langer duren dan verwacht (intensieve bijlessen tijdens de schoolvakanties kunnen noodzakelijk zijn).

Gedurende privélessen werkt de privédocent voor zijn/haar leerling.

Aan de ene kant houden ze ervan om hun studenten les te geven en zijn ze blij als hun student het goed doet en de ouders gelukkig zijn.

Aan de andere kant, studenten zijn ook hun levensonderhoud en de privé bijlessen vormen hun inkomen.

Gebruik een Privéleraar om Vooruit te Komen en je Vertrouwen Terug te Winnen

Ten slotte is een privéleraar een gepersonaliseerde academische adviseur voor je kind. Academische ondersteuning is de reden waarom de beste docenten in de eerste plaats bijlesdocent willen worden!

Coachen is ook een onderdeel van thuisonderwijs
Een persoonlijke studiebegeleider kan je ook coachen ǀ Bron: Pixabay - KeithJJ

Maar ze doen zoveel meer dan alleen maar lesgeven. Zodra je kind het op school moeilijk heeft, raakt het gefrustreerd. Gevoelens van teleurstelling kunnen zelfs studenten demoraliseren die in wezen academisch briljant zijn. De taak van hun bijlesdocent als motiverende coach is om de student op een pad van begeleide ontdekking te leiden dat leidt tot academisch succes.

Een thuisbegeleidingsprogramma stelt de bijlesdocent in staat om alle hiaten in de kennis van de student in te vullen en ook om hun inzicht in het leerproces te verbeteren door regelmatig te studeren.

Natuurlijk zullen de cijfers van de student verbeteren en dan zullen ze hun vertrouwen terugkrijgen.

Academische coaching kan de student vertrouwen geven in zijn studiebegeleider die hen kan motiveren: een tevreden student zal vragen om nog meer werk zodat ze verder kunnen gaan.

Het is de sleutel tot succes!

Niet overtuigd door de voordelen van persoonlijke studiebegeleiding? Lees hier wanneer bijles niet geschikt is voor jou.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!