"Wat is het moeilijkste aan zingen? Er voor betaald worden.” - Jacques Dutronc

De Franse zanger Jacques Dutronc zat vol met geweldige zangtips, vooral toen hij beschreef hoe moeilijk het kan zijn om een ​​beroemde zanger te worden en genoeg geld te verdienen om te overleven door je passie te volgen. Het is een moeilijke roeping die leidt tot zangsucces voor slechts een handvol mensen die in het bezit zijn van een prachtige zangstem.

Als liedjes alleen door beroemde zangers (en in harmonie) konden worden gezongen, zouden ze zeldzamer zijn dan goud! Gelukkig voor jou is leren correct te zingen iets dat toondove beginners gratis kunnen doen vanuit hun eigen huis.

Dit is het soort zang waar we het in dit artikel over zullen hebben. Zingen voor de lol. Het type zang waar elke beginneling of amateurzanger plezier in kan hebben zonder uitgebreide zangtraining. Iedereen kan tenslotte mee neuriën met welk nummer dan ook, ongeacht hoe goed hun stemmen zijn.

De melodieën, deuntjes en geluiden zijn ook geweldig om ons humeur op te vrolijken als we ons down voelen. Zelfs als je niet alle teksten goed begrijpt, maakt het niet uit, de muziek zelf kan je opvrolijken.

Dit is de reden waarom opera's van Wagner niet alleen populair waren in Duitstalige landen en er zijn bijvoorbeeld genoeg Nederlandstaligen die bijvoorbeeld bekend zijn met Nessun Dorma.

De beste leraren Zang beschikbaar
Elizabeth
5
5 (3 reviews)
Elizabeth
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
4,7
4,7 (7 reviews)
Hanne
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Athal melchior
4,8
4,8 (4 reviews)
Athal melchior
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sana
5
5 (9 reviews)
Sana
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Diaba
Diaba
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (3 reviews)
Laura
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zias
5
5 (3 reviews)
Zias
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noa
Noa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elizabeth
5
5 (3 reviews)
Elizabeth
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
4,7
4,7 (7 reviews)
Hanne
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Athal melchior
4,8
4,8 (4 reviews)
Athal melchior
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sana
5
5 (9 reviews)
Sana
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Diaba
Diaba
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (3 reviews)
Laura
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zias
5
5 (3 reviews)
Zias
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noa
Noa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Leren Zingen en de Voordelen voor je Welzijn

Zingen is een kunst waar bijna iedereen in kan komen. In feite kan iedereen zijn hart en ziel in het zingen steken, zelfs als hij niet zuiver kan zingen of een van de hoge noten kan raken!

Hoewel het wordt aanbevolen dat je leert om zuiver te zingen (met behulp van een zangcoach) als je wilt verbeteren, is het simpele feit dat, zelfs als je niet zuiver zingt, zingen leuk en plezierig is en je gelukkiger kan maken. Het is tenslotte een vrijetijdsbesteding. Je zou hetzelfde kunnen zeggen voor alle muziek in het algemeen.

Het bijzondere van zingen, alleen of als onderdeel van een groep, is dat het actief is, in tegenstelling tot alleen muziek luisteren.

Neem je eigen stem op en luister ernaar ǀ Pixabay

Zingen leren voor de lol met een zangleraar komt met het voordeel van het verlichten van stress. Helaas kan hetzelfde niet worden gezegd voor degenen die deelnemen aan zangwedstrijden of zingen voor de kost.

Je kunt geen plankenkoorts krijgen als je onder de douche of in de auto zingt. Je hoeft je immers geen zorgen te maken dat jouw zang de rekeningen moet betalen. Je kunt er gewoon van genieten zoals het is, een beetje plezier. Als je ervoor kiest om in een groep te zingen, zullen de dingen een beetje anders zijn. Je moet op een gegeven moment de oefeningen bijwonen, je opwarmoefeningen doen, luisteren naar de coaching van de andere leden en openstaan ​​voor kritiek en bereid zijn om te verbeteren.

Het kalmerende effect van muziek wordt goed begrepen. Dit is eigenlijk de reden waarom er muziektherapie bestaat. Net als bij sportactiviteiten kunt je met zingen spanning en stress verlichten.

Howard Gardner, een Amerikaanse onderzoeker, denkt dat muziek een van de basisfuncties van ons brein is, net als logica en taal. Dit betekent dat je eraan moet werken om cerebrale atrofie (het krimpen van de hersenen) te voorkomen. Vergeet niet dat als je voor je keel wilt zorgen, zanglessen geweldig zijn om je de zangtechnieken en opwarmoefeningen te leren die je moet doen om het meeste uit je zang te halen zonder jezelf te schaden.

Dit betekent ook dat je moet overwegen om zo snel mogelijk muziek te leren. Wist je dat je muziek in de baarmoeder kunt leren?

Zingen heeft een Positieve Invloed op alle Aspecten van ons Leven

Naast de voordelen die zingen kan hebben voor je welzijn, zijn er een aantal redenen dat iedereen zou moeten overwegen om zo vaak mogelijk te zingen en te werken met zangleraren.

Ten eerste hebben kinderen die zingen of spelen vaak betere resultaten op school dan hun leeftijdsgenoten zonder enige vorm van muzikale opvoeding.

Zang helpt niet alleen onze vaardigheden in de harde wetenschappen (zoals wiskunde) te verbeteren, het biedt ook een aantal voordelen voor artistieke onderwerpen, geeft ons een beter begrip van kunst en helpt ons menselijke waarden beter te begrijpen.

Het gebruik van je stembanden en je oren (zonder het te overdrijven) is de beste manier om te voorkomen dat je stembanden strakker worden, je je stem verliest of doof wordt.

Helaas is niet iedereen in dit opzicht hetzelfde. Je kunt beginnen met zingen als je jong bent en nog steeds je stem verliezen of beroemd worden als je ouder bent.

Je kunt bijna overal zang- en muzieklessen volgen ǀ Caio Resende

De voordelen van zingen zijn rijk, gevarieerd, raar en prachtig, als je erover nadenkt.

De actie van zingen is een soort van een zeer lichte krachttraining waarbij je spieren flexibeler en ontspannen kunnen worden.

Bovendien zal het je helpen je ademhaling onder controle te krijgen (en hoe je je middenrif gebruikt), wat over het algemeen je conditie verbetert. Als je de voordelen in overweging neemt die zingen heeft in termen van je zelfvertrouwen en balans, zou je kunnen zeggen dat het een beetje op yoga lijkt. Zorg ervoor dat je ook je houding verbetert!

Zingen fungeert als een spa dag voor je ziel zonder dat je het geld hoeft uit te geven dat je beroemdheden ziet betalen voor een detox.

Op de lange termijn kan de vocale actie ook de spieren in je gezicht verbeteren en rimpels voorkomen en de tekenen van veroudering vertragen. Zingen is eigenlijk het tegenovergestelde van drinken.

Het laatste wat we moeten vermelden, is het pure genot dat je kunt bereiken door te zingen. Het is nog leuker als je deze momenten deelt met andere mensen.

Kun je nog andere vrijetijdsactiviteiten bedenken die evenveel voordelen en zo weinig kans op blessures hebben (in tegenstelling tot sport)?

Hoe kun je Leren Zingen Zonder Gedoe?

Als je ervoor kiest om voor de lol te zingen in plaats van om een ​​ster te worden, wordt het veel gemakkelijker en leuker. Dingen langzaam doen kan vaak de meest effectieve manier zijn om te leren zonder zelfs maar te beseffen hoeveel vooruitgang je boekt in een zangles.

In tegenstelling tot studenten op een muziekschool die elke dag naar huis moeten gaan om te oefenen om een ​​bepaald cijfer te halen, kun je in de zomer leren zingen met regelmatige privé zanglessen vanuit je eigen huis. Je kunt ze altijd minder regelmatig maken als je het druk hebt of vaker als je de tijd hebt.

Als je het geluk hebt om al zuiver te zingen, goed voor jou! Aan de andere kant kunnen degenen die moeite hebben om een ​​deuntje te zingen veel baat hebben bij een tweede stel oren om hun fouten te corrigeren en te helpen verbeteren.

Het is ook een goed idee om verschillende zangstijlen te leren kennen door naar verschillende genres te luisteren. Je kan dit namelijk doen in diverse Vlaamse steden. Zangles Gent kan gevolgd naast tal van andere steden in Vlaanderen. Ontdek nu het aanbod.

Een muziekinstrument bespelen en muziektheorie leren helpen je met leren zingen ǀ freestocks.org

Als je dit eenmaal hebt bereikt, gaat er een hele wereld aan muziek voor je open.

Je moet overwegen muziektheorie te bestuderen om de bladmuziek van je favoriete nummers te ontcijferen en ervoor te zorgen dat je ervoor kiest om nummers te zingen die binnen je vocale bereik liggen.

Als je dit eenmaal hebt gedaan, ben je vrij om je eigen muzikale repertoire samen te stellen zonder te buigen naar de wil van een veeleisend publiek of een artistiek leider. Je kunt de nummers kiezen die je het leukst vindt en er helemaal gek van worden!

Voor Amateurs die Verder Willen Gaan ...

Als je klaar bent met het zijn van een amateurzanger en liever ergens anders dan onder je douche of in de auto zingt, dan zul je dingen een beetje moeten veranderen.

De manier waarop je voor het eerst begint te leren zingen, zal altijd hetzelfde zijn, of het nu voor de lol is of niet. Je moet op zoek gaan naar een zangleraar die klaar staat om je de juiste vocale technieken en zangoefeningen te leren.

Alles zal afhangen van hoeveel werk je erin stopt, hoeveel lessen je krijgt, hoe gemotiveerd je bent en hoe bereid je bent om aan je vocale techniek te werken.

Als je wilt leren zingen, moet je je eigen stem en stijl ontdekken ǀ Thibault Trillet

Een zangcoach is nodig om je te helpen met bepaalde zangoefeningen om je op het niveau te krijgen dat nodig is om deel te nemen aan zangwedstrijden en naar een auditie te gaan. We hebben het echter nog niet over The Voice of The X Factor. Overweeg eerst bescheiden zangwedstrijden met een kleiner publiek.

Met een beetje geluk en talent (en de middelen), zou je in staat moeten zijn om naar een muziekschool te gaan of een artiest te vinden die je onder zijn/haar vleugels neemt en je de kneepjes van het vak laat zien. Wil je dit doen in de grooste stad van Vlaanderen? Het is zeker mogelijk! Naast zangles Antwerpen kan je ook les zang volgen in tal van andere steden.

Vergeet niet dat deze sterren ook artiesten zijn! Je moet werken aan je aanwezigheid op een podium en presentatie als je in de branche wilt doorbreken. Als je een beroemde zanger wilt worden, moet je in jezelf geloven.

Pavarotti, die grotendeels autodidact was, moest onmetelijk vertrouwen hebben om het podium op te gaan. Het uitvoeren van de groten zoals Verdi vereist immers een zekere mate van durf.

Naast hetzelfde niveau van vertrouwen als de groten, moet je ook kunnen zingen zoals zij, anders neemt niemand je als kunstenaar serieus.

Wist je dat Susan Boyle 47 was toen ze werd ontdekt? Het laat alleen maar zien dat als je een beroemde zanger wilt worden, je misschien geduld moet hebben! Je kunt een stemtraining krijgen van een privé muziekleraar en online zangles via Skype.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!