Vind je computers interessant en wil je zelf graag leren hoe je applicaties kan maken? Dan kom je er in deze blog achter waar in Leuven je hier een cursus voor zou kunnen volgen.

Programmeurs zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zo heeft elke grote onderneming tegenwoordig een heel team van programmeurs die applicaties ontwikkelen en implementeren. Er is dus een grote vraag naar programmeurs, maar doordat het programmeren zo moeilijk lijkt blijft het aanbod schaars.

Wil jij graag aan de slag als programmeur maar weet je niet waar je hier een cursus voor kan volgen? Dan kom je er in deze blog achter! Lees snel verder.

Ontdek alle mogelijkheden om lessen programmeren in Antwerpen te volgen.

De beste leraren Programmeren beschikbaar
Robin
4,8
4,8 (4 reviews)
Robin
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
4,8
4,8 (5 reviews)
Arno
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lorenzo
4,9
4,9 (9 reviews)
Lorenzo
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lukas
Lukas
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
5
5 (2 reviews)
Wannes
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
4,8
4,8 (5 reviews)
Nick
36€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Toon
5
5 (4 reviews)
Toon
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robin
4,8
4,8 (4 reviews)
Robin
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
4,8
4,8 (5 reviews)
Arno
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lorenzo
4,9
4,9 (9 reviews)
Lorenzo
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lukas
Lukas
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
5
5 (2 reviews)
Wannes
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
4,8
4,8 (5 reviews)
Nick
36€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Toon
5
5 (4 reviews)
Toon
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Leuven kan je leren programmeren?

Ben je op zoek naar een cursus waar je kan leren programmeren in de buurt van Leuven? Dan kom je er in het volgende deel van de blog achter bij welke organisaties je dit zou kunnen doen.

Middelbareschool

Studeer je nog aan de middelbare school en wil je graag leren programmeren, dan kan je dit waarschijnlijk op je eigen school doen. Je kan namelijk in de meeste ASO scholen kiezen voor een opleiding "Boekhouden informatica". Dit is een goede voorbereiding voor iedereen die graag wilt leren programmeren. Het volgen van deze studie is ook de perfecte manier om erachter te komen of een opleiding in de informatica in het hoger onderwijs iets voor deze leerling is.

Indien je niet meer op een middelbare school zit is deze optie niet handig voor je. Gelukkig zijn er wel nog verschillende andere opleidingen die je in Leuven kan volgen.

Programmeren is een vaardigheid van de toekomst. Met een wereld die steeds meer naar de digitale oplossingen zoekt zul je hier altijd werk mee kunnen vinden!

Programmeurs werken samen aan project
In een IT-bedrijf zul je vaak met een team aan verschillende applicaties moeten werken. Bron: Unsplash, Credit: CoWomen

Hogeschool UCLL

Bij de UCLL hogeschool kan iedereen die graag wilt leren programmeren terecht voor het volgen van een graduaat opleiding programmeren. Deze opleiding is een 2 jaar lange opleiding die de focus vooral legt op het praktijkgericht lesgeven. Je leert in deze cursus op een hands-on manier hoe je jezelf nuttig kan maken in de snel vooruitgaande IT-wereld.

Tijdens de opleiding zal je op een zeer praktijkgerichte manier de leerstof kunnen verwerken. Zo heeft de school een systeem waarbij je een groot deel van de studie effectief ergens zult leren werken. Het doel hiervan is om jou een beeld te geven van hoe het in de bedrijfswereld er aan toe gaat en je zult leren werken aan teamwork en soft skills.

Ontdek in deze blog alle organisaties waarbij je lessen programmeren in Gent kan volgen!

Nadat je de opleiding behaald hebt krijg je een diploma waarmee je kan aantonen dat je de graduaat opleiding succesvol hebt afgerond. Je kan dan aan de slag bij een bedrijf als programmeur of je kan zelfs je eigen bedrijf starten en gaan werken als programmeur die applicaties voor verschillende bedrijven ontwikkelt.

Nog niet klaar met studeren? Dan heb je ook de mogelijkheid om een vervolgtraject aan de professionele bachelor "Toegepaste informatica te volgen"

Indien je er al zeker van bent kan je ook deze bachelor opleiding in een keer volgen. Dit is een 3 jaar lange opleiding die iets minder praktijkgericht is en die veel meer onderwerpen behandelen. Wanneer je voor deze opleiding kiest krijg je nog steeds verschillende projecten waarbij je de theorie die je krijgt ook meteen kan oefenen.

Leerkracht geeft uitleg bij programmeren
Tijdens een groepscursus kan je altijd hulp vragen aan je medestudent of aan je leerkracht. Bron: Unsplash, Credit: Icons8 Team

Katholieke Universiteit Leuven

Heb je er altijd van gedroomd om een universitaire bachelor te volgen en wil je graag leren programmeren? Dan is de bachelor in de informatica aan de katholieke universiteit in Leuven misschien wel iets voor jou.

Lees in deze blog waar je privélessen programmeren in Aalst kan volgen. Talloze mogelijkheden liggen klaar voor je.

In deze opleiding leer je op een systematische manier moeilijke en complexe probleem oplossen. Je krijgt een abstracte kennis van veel verschillende onderwerpen in de informatica wereld. Hoe verder je in de opleiding zit, hoe meer je te maken krijgt met het maken van effectieve programma's zo zul je uitdagingen op hoog niveau krijgen. Denk hierbij maar aan algoritmes,  het uitdenken van volledige software systemen, software uittesten en zelfs beginnen aan artificiële intelligentie.

Naast informatica gerelateerde vakken zul je nog andere wetenschappelijke vakken zoals wiskunde, fysica en data-analyse volgen. Dit heb je nodig om complexe algoritmes te kunnen begrijpen.

Nadat je deze bachelor behaald hebt kan je terecht in de master opleiding als burgerlijk ingenieur met als afstudeer richting computerwetenschappen.

Centrum voor volwassenenonderwijs Volt

Voor de volwassenen die niet meer naar de hogeschool of universiteit kunnen gaan, hebben de mogelijkheid om in Leuven te leren programmeren. Deze mensen kunnen namelijk terecht bij de ICT gerelateerde cursussen van het Centrum voor Volwassenenonderwijs Volt. Zo heb je voor beginners een opleiding waarbij je de beginselen van het programmeren in de programmeertaal Python kan volgen.

Ben je op zoek naar lessen programmeren in Brugge? Lees dan onze blog!

Python is een van de meest populaire programmeertalen die er op dit moment bestaan. Het wordt gebruikt in bijna alle nieuwe applicaties die op de markt komen, dus als je leert programmeren in deze taal weet je dat je altijd een job kan vinden. Voor de mensen die de basis al onder de knie hebben is er ook de opleiding python 2. Hier verdiep je je op de informatie die je in de basisopleiding gevolgd hebt.

Je hebt bij deze organisatie ook nog andere cursussen die je kan volgen, zo kun je bijvoorbeeld leren om een website te maken of hoe je aan database beheer moet doen. Dit zijn aanvullende opleidingen die je kan gebruiken zodat je alles van het ontwikkelen van applicaties tot het maken van websites zelfstandig kan doen.

Mensen programmeren in Bedrijf
Wanneer je een diploma hebt van een programmeer opleiding kan je meestal meteen aan de slag als programmeur. Bron: Unsplash, Credit: CoWomen

CodeFever

Zijn je kinderen geïnteresseerd in computers en wil je ze voorbereiding geven op de toekomst? Dan kan je ze inschrijven bij een van de beginnerscursussen programmeren bij Codefever. Deze organisatie voorziet programmeer lessen voor kinderen van 8 tot 15 jaar. In de eerste niveaus zullen ze een basis opbouwen waarmee ze in verschillende talen leren programmeren.

De kinderen worden voor de basiscursus opgedeeld in 3 verschillende groepen:

  • ByteBusters: 8 tot 10 jarigen kunnen hier leren programmeren
  • CodeKraks: 10 tot 12 jarigen zullen in deze groep programmeren
  • Digiheroes: 12 tot 15 jarigen kunnen in deze groep terecht

De organisatie voorziet cursussen op een aangename manier, zo moeten de kinderen hun eigen leuke programma's maken in een lessen reeks van 10 lessen. Nadat ze de basis onder de knie hebben kunnen ze hier ook in verdergaan. Zo heb je bijvoorbeeld de E-ridder groep, dit is het eerste niveau van de gevorderde cursus voor kinderen die de basis levels al behaald hebben. Indien je je kind voor deze eerste opleiding wilt inschrijven zul je in totaal €245 moeten betalen.

Lees in deze blog waar je programmeer lessen in Mechelen kan volgen. Ontdek er alles over.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende mogelijkheden voor zowel kinderen als voor volwassenen waarmee je kan leren programmeren. Alle bovengenoemde opties zijn echter groepslessen en dit is handig voor de mensen die graag nieuwe mensen leren kennen terwijl ze een nieuwe vaardigheid opdoen. Maar er zijn ook veel mensen die zich beter kunnen concentreren wanneer ze een-op-een lessen volgen. Indien jij tot die laatste groep behoort hebben we ook voor jou een geschikte oplossing: Privélessen

Privélessen programmeren via Superprof in Leuven

Ben je op zoek naar een privé leerkracht die jou leert programmeren in de buurt van Leuven? Dan kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof. Hier geef je de regio waar je de lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je programmeer vaardigheden op dat moment zitten. Hierna krijg je een lijst te zien met alle leerkrachten die er in jouw buurt programmeer cursussen kunnen geven. Je kiest hier eentje uit en stuurt deze docent een bericht om een eerste les in te plannen.

Deze eerste les wordt meestal gratis aangeboden, aangezien deze les vaak gebruikt wordt als kennismakingsles. Tijdens deze les zal de leerkracht erachter komen op welk niveau je effectief zit en wat jouw precieze verwachtingen van de lessen zijn. Na de les zal de leerkracht een lesplan opstellen waarmee jij kan volgen wanneer je welke nieuwe vaardigheden zal leren.

De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van programmeer cursussen. Ze zullen jou dus op een enthousiaste en aangename manier de kneepjes van het vak willen aanleren.

Vrouw is zelfstandig programmeur
Wanneer je leert programmeren kan je een eigen bedrijf starten dat programma's ontwikkeld. Bron: Unsplash, Credit: Nicole Wolf

Wanneer je lessen volgt via het online platform van Superprof heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben in een groepsles. Zo worden de lessen bijvoorbeeld volledig aan jou aangepast. Indien de lessen iets te snel gaan zal de leerkracht vertragen. Je hebt namelijk alle tijd die je nodig maar wilt om bepaalde concepten onder de knie te krijgen. Een ander voordeel aan het volgen van privélessen is dat je deze volledig zelf kan inplannen. Dit is vooral handig voor mensen die een druk werkschema hebben en niet iedere week op dezelfde momenten vrij kunnen krijgen. Waar wacht je nog op? Plan vandaag nog je eerste les in!

Lees in deze blog waar je een privécursus programmeren in Vlaanderen kan volgen. Wacht niet langer en boek je eerste les vandaag nog.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!