Ben je op zoek naar een nieuwe vaardigheid waar je een carrière mee kan starten, en heb je altijd al interesse gehad in computers? Woon je in de buurt van Leuven en wil je graag leren programmeren? Dan zijn er verschillende cursussen die je kan volgen.

Voordat je je inschrijft voor een cursus programmeren moet je er eerst achter komen welke programmeer taal je wilt leren. Zo heb je bijvoorbeeld de programmeertaal C++ waarmee je grote complexe programma's mee kan ontwerpen.

Leren programmeren is een goede vaardigheid die je kan opnemen. Er zijn namelijk verschillende organisaties die programmeurs nodig hebben!

De programma's die in C++ geschreven worden zijn vooral in gebruik door bedrijven in de financiële sector. Het is dus belangrijk dat je op een goede en veilige manier code leert schrijven. Lees in het volgende deel van de blog waar je dit overal kan leren.

Kom er in deze blog achter waar je een cursus C++ in Antwerpen kan volgen.

Computer met code
Wanneer je C++ leert, kun je verschillende applicaties op een zelfstandige manier ontwikkelen. Bron: Unsplash, Credit: Negative Space
De beste leraren Programmeren beschikbaar
Robin
4,8
4,8 (4 reviews)
Robin
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
4,8
4,8 (6 reviews)
Arno
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lorenzo
4,9
4,9 (9 reviews)
Lorenzo
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
4,9
4,9 (7 reviews)
Nick
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dar
5
5 (5 reviews)
Dar
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
5
5 (2 reviews)
Wannes
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noa
5
5 (5 reviews)
Noa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
4,7
4,7 (3 reviews)
Dieter
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robin
4,8
4,8 (4 reviews)
Robin
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
4,8
4,8 (6 reviews)
Arno
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lorenzo
4,9
4,9 (9 reviews)
Lorenzo
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
4,9
4,9 (7 reviews)
Nick
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dar
5
5 (5 reviews)
Dar
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
5
5 (2 reviews)
Wannes
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noa
5
5 (5 reviews)
Noa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
4,7
4,7 (3 reviews)
Dieter
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Leuven kan je een cursus C++ volgen?

Wil je graag leren programmeren in C++ en woon je in de buurt van Leuven? Dan heb je verschillende mogelijkheden wanneer het aankomt op het volgen van cursussen.

Hogeschool UCLL

Voor de jongeren die pas afgestudeerd zijn, kunnen terecht in verschillende scholen. Zo heb je bijvoorbeeld een studie aan de hogeschool UCLL waarbij je leert programmeren in C++. Het vak Programmeren voor multimedia geeft je een introductie tot de programmeertaal.

Wanneer je deze studie volgt, wordt er van je verwacht dat je uiteindelijk de basis van de programmeer taal volledig onder de knie hebt. Tijdens de opleiding leer je ook de verschillen tussen Java en C++ kennen. Dit is een meer praktisch gerichte opleiding, perfect dus voor iedereen die graag op een hands on manier wilt leren programmeren.

Lees hier alles over de verschillende C++ cursussen in Gent!

Aangezien dit een opleiding aan de hogeschool is, wordt er van je verwacht dat je uiteindelijk kleine tot middelgrote programma's in deze taal kunt schrijven. Dit vak is de perfecte voorbereiding voor iedereen die graag wilt gaan werken in een software bedrijf.

Katholieke universiteit Leuven

Op de katholieke universiteit in Leuven kunnen jongeren die graag verder willen studeren terecht voor het volgen van een opleiding "informatica". Deze bachelor opleiding is een voorbereiding op een afstudeer richting zoals "master in de computerwetenschappen". Dit is een afstudeerrichting als burgerlijk ingenieur. Tijdens de bachelor opleiding zul je te maken krijgen met verschillende programmeertalen waaronder C++.

Aangezien het een universitaire opleiding is, wordt er van je verwacht dat je op een zelfstandige manier de leerstof kan verwerken. Zo zullen de lessen meer theoretisch gericht zijn en zul je deze theorie zelf thuis in praktijk moeten omzetten. Je kan dit vaak ook doen in de oefensessies die georganiseerd worden.

Jongen schrijft code op computer
Als je aan de universiteit studeert, wordt er van je verwacht dat je de leerstof zelf kan omzetten naar praktijk! Bron: Unsplash, Credit: Hitesh Choudhary

Noble Prog

De mensen die al ervaring in C++ hebben kunnen terecht bij de Advanced C++ lessen van Noble Prog. Om deze lessen te volgen moet je toch wat voorkennis hebben als je wilt kunnen mee volgen. Je gaat namelijk verder op de basis van de programmeertaal. In deze cursus krijg je over 5 dagen de volledige uitbreiding van de basis van de C++ programmeertaal. Dit is een cursus die bedoeld is voor software ontwikkelaars die graag complexe applicaties willen leren maken. Om deze opleiding te volgen zul je in totaal €7450 moeten betalen.

Voor de mensen die al veel ervaring in de programmeertaal hebben, heeft deze organisatie ook nog een cursus waarin je je code leert beschermen in C++. De opleiding C++ Secure Coding is speciaal ontworpen om programmeurs te helpen bij het beschermen van hun code tegen mensen die hier misbruik van willen maken. De cursus behandelt alle veiligheidsmaatregelen die je zelf kan implementeren voordat je je code uitbrengt. Aangezien je vaak voor financiële instellingen zult moeten gaan programmeren, zul je ook moeten kunnen garanderen dat deze programma's waterdicht zijn tegen eventuele lekken.

Deze cursus duurt in totaal 21 uur. In deze 21 uur leer je de volledige geïntegreerde veiligheidsmaatregelen van C++ en hoe je je code op een veilige manier kan schrijven. Indien je deze cursus wilt volgen zul je in totaal €4850 moeten betalen.

Lees in deze blog waar je lessen C++ in Aalst kan volgen.

C++ Leren door online cursussen

Door de digitalisering hebben veel verschillende organisaties nu ook online cursussen voorzien. Zo kunnen namelijk meer mensen over heel de wereld deelnemen aan deze cursus. Aangezien er in Leuven niet zo heel veel opties zijn om C++ cursussen te volgen, hebben we een aantal van deze cursussen aan de blog toegevoegd.

Office Elearning Menu

Zo heb je bijvoorbeeld de online cursus C++ Certified Associate Programmer CPA van de organisatie Office Elearning Menu. Deze online cursus heeft in totaal 8 uur en 25 minuten aan lessen, die je volledig  op je eigen tempo kan volgen. Nadat je de opleiding hebt afgerond zul je ook een kleine test moeten doen. Wanneer je slaagt voor deze test zul je een certificaat van deelname ontvangen.

Dit certificaat kan je dan toevoegen aan je huidige CV wanneer je gaat solliciteren voor een nieuwe baan!

Voor de mensen die na deze studie nog een stapje verder willen gaan kunnen ook nog de cursus "C++ Institute Certified Professional Programmer" volgen. Dit is een online cursus die in totaal 5 uur en 34 minuten aan lessen heeft. Hier ga je dieper in op enkele basis principes die je in andere C++ cursussen geleerd hebt. Om toegang te krijgen tot deze cursus zul je in totaal €228 moeten betalen. Hiermee krijg je een jaar lang 24 uur per dag toegang tot het cursus materiaal. Dit is vooral handig als je de cursus afgerond hebt, maar toch nog af en toe wat wilt herhalen.

Privélessen C++ in Brugge? Kom er in deze blog alles over te weten!

Zoals je ziet zijn er verschillende manieren om een C++ cursus te volgen. Zo heb je verschillende groepslessen of online cursussen waar je deze programmeertaal leert. Maar deze opties zijn niet handig voor iedereen. Zo zijn er mensen die extra hulp nodig hebben bij hun normale cursussen of mensen die veel liever een-op-een lessen volgen. Voor deze mensen hebben we ook een oplossing: Privélessen

Computer met code
C++ lessen zijn handig voor mensen die graag financiële applicaties willen ontwikkelen! Bron: Unsplash, Credit: Markus Spiske

Leer programmeren in C++ met privélessen

Privélessen zijn een perfecte manier om mensen die moeite hebben met de studie die ze op dat moment volgen te helpen. Ook is het handig voor mensen die gewoon bepaalde technieken willen aanleren en dus geen volledige cursus hoeven te volgen. Ben jij ervan overtuigd dat privélessen de beste optie voor je is, maar heb je geen idee waar je deze kan vinden? Geen enkel probleem, we zijn met het team van Superprof op zoek gegaan naar de verschillende organisaties waar je deze lessen zou kunnen volgen.

Op zoek naar programmeerlessen in je buurt? Vind er snel dankzij Superprof!

Apprentus

Op het online platform van Apprentus kan je terecht voor het vinden van een privé leerkracht bij jou in de buurt. Wanneer je je regio ingeeft en laat weten dan je C++ vakken wilt volgen, krijg je een overzicht van alle leerkrachten die jou eventueel zouden kunnen helpen. Je kan deze leerkrachten contacteren om je eigen lessen in te plannen.

Privélessen met Superprof

Ben je op zoek naar privélessen C++ in de buurt van Leuven? Dan kan je vast en zeker terecht op het online platform van Superprof. Hier geef je de regio waar je lessen wilt volgen in en laat je weten welke C++ technieken je graag zou willen leren. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien met alle verschillende leerkrachten die je in jouw buurt kunnen komen helpen. Het enige wat je nog moet doen is een van deze leerkrachten een berichtje sturen om een eerste les in te plannen.

Lees in deze blog waar je C++ cursussen in Mechelen kan volgen.

Deze eerste les wordt in de meeste gevallen gratis gegeven. Dit komt doordat de leerkracht deze les meestal gebruikt als kennismakingsles. Tijdens deze eerste les, zal je leerkracht er proberen achter te komen waar je precies moeite mee hebt bij het programmeren in C++. Jij kan tijdens deze les ook verschillende onderwerpen aanvragen zodat de leerkracht precies weet wat je doelen en verwachtingen van de lessen zijn.

Man schrijft code op computer
Je kan privélessen C++ ook vaak volgen via online diensten zoals Skype of Zoom! Bron: Unsplash, Credit: Vlad Bagacian

De leerkrachten die hun diensten via superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het vak dat ze geven en zullen, door middel van een gepersonaliseerd lesplan, jou op een enthousiaste manier alle kneepjes van het vak willen bijbrengen. Zo kan je er bijna zeker van zijn dat je programmeer niveau in C++ naar het volgende niveau getild kan worden.

Wanneer je privélessen volgt, heb je ook een aantal voordelen die je niet zou hebben wanneer je groepslessen of online zelfstudies volgt. Zo kan je bijvoorbeeld al je eigen lessen inplannen, wat vooral handig is voor mensen die een zeer afwisselend of onverwacht werkschema hebben en toch hulp nodig hebben bij het leren programmeren. Privélessen zijn ook een goede ondersteuning van andere groepscursussen. Zo kun je bij je privéleerkracht terecht met al je vragen die je normale leerkracht niet heeft kunnen beantwoorden.

Zoals je ziet zijn er verschillende redenen om privélessen te nemen. Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste privé C++ Les in!

Kom er in deze blog achter waar je C++ privélessen in Vlaanderen kan volgen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!