Ben jij geïnteresseerd in het leren van computer code schrijven? Woon je in de buurt van Antwerpen? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres! We hebben het vandaag namelijk over de verschillende mogelijkheden die je in Antwerpen hebt om Python te leren.

Door de groei in de populariteit van de computers zijn er steeds meer bedrijven die zich specialiseren in het ontwikkelen van software programma’s. Vaak worden deze programma’s geschreven in de code taal Python

Ontdek in deze blog waar je les Python in Gent kan volgen!

Doordat Python een van de relatief gemakkelijke programmeertalen is, is het een van de meest gebruikte talen die er in de computerwereld bestaan.

Er zijn verschillende redenen waarom het leren van Python handig voor je kan zijn. Wat de reden ook is, kunnen programmeren is een goede vaardigheid. Zo kan het je helpen om een nieuwe baan te krijgen of je kan zelf applicaties gaan ontwikkelen.

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van een cursus in Python en woon je in de buurt van Antwerpen? Of wil je eerst meer te weten komen over waarom het programmeren eigenlijk zo handig voor je kan zijn?

Lees dan maar snel verder! We hebben het eerst over de verschillende redenen die je hebt om Python te leren en hierna bespreken we de verschillende mogelijkheden die je in de buurt van Antwerpen hebt om Python te leren.

Leren programmeren via Python. Het bevat tal van tekens!
Kunnen programmeren is een vaardigheid die je in de toekomst nog goed kan gebruiken! Bron: Pexels, Credit: Pixabay
De beste leraren Python beschikbaar
Lorenzo
4,9
4,9 (8 reviews)
Lorenzo
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
5
5 (2 reviews)
Wannes
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Toon
5
5 (4 reviews)
Toon
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noa
5
5 (5 reviews)
Noa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
4,7
4,7 (3 reviews)
Dieter
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
5
5 (2 reviews)
Nick
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karlien
5
5 (1 reviews)
Karlien
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lorenzo
4,9
4,9 (8 reviews)
Lorenzo
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
5
5 (2 reviews)
Wannes
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Toon
5
5 (4 reviews)
Toon
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noa
5
5 (5 reviews)
Noa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
4,7
4,7 (3 reviews)
Dieter
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
5
5 (2 reviews)
Nick
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karlien
5
5 (1 reviews)
Karlien
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom is Python zo handig?

Leren programmeren is een handige vaardigheid die je onder de knie wilt hebben. We hebben hier een aantal verschillende redenen voor. Deze redenen gaan we in het volgende deel van de blog bespreken, blijf dus verder lezen!

Python leren in Aalst of ergens anders? Lees dan onze blogs die het hier over hebben!

Je jobkansen gaan omhoog

Een van de belangrijkste redenen die je kan hebben voor het leren van een vaardigheid zijn de werkmogelijkheden die je krijgt nadat je deze vaardigheid onder de knie hebt. Wanneer je kan programmeren in python kun je verschillende richtingen uit. Zo kan je bijvoorbeeld een zelfstandige worden die programma’s voor verschillende bedrijven maakt.

Kunnen programmeren in Python zal je in de toekomst zeker kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe baan!

Je kan er ook voor kiezen om in een technologisch bedrijf te gaan werken en je hier verder ontwikkelen tot een volwaardig programmeur.

Doordat er een grote vraag is naar het ontwikkelen van nieuwe programma’s heb je met het leren van deze programmeertaal bijna meteen werk.

Zo kan je bijvoorbeeld te werk gaan als een technisch consultant, die bedrijven adviezen geeft over nieuwe applicaties die ze kunnen gebruiken!

Lessen Python in Mechelen volgen? Je hebt er keuze om een expert te worden in programmeren.

Programmeren is niet meer weg te denken van het dagelijks bedrijfsleven met tal van computers!
Bedrijven werken steeds meer met computers en hebben steeds meer nood aan specifieke applicaties! Bron: Pexels, Credit: Fauxels

Computers worden steeds noodzakelijker

Doordat de populariteit van de computers nog steeds stijgt, wordt de online wereld ook nog steeds belangrijker. Kunnen programmeren is dus een vaardigheid die je zeker kan gebruiken in de toekomst! Dit komt doordat er steeds meer en meer programmeurs nodig zijn om de bedrijven te voorzien van technische ondersteuning en verschillende nieuwe applicaties die het bedrijf kan gebruiken om efficiënter te worden.

Het is een populaire programmeertaal

Doordat de taal relatief gemakkelijk is om te leren, is het ook een veel gebruikte taal in de programmeer wereld. Wanneer je deze taal dus onder de knie hebt, kan je bijna aan de slag met elk programma!

Artificiële intelligentie (AI)

Artificiële intelligentie is tegenwoordig de hoofdgedachte van programmeurs. Het ontwikkelen van deze kunstmatige intelligentie wordt vooral gedaan in de programmeertaal Python.

Het doel is om een software te ontwikkelen die zichzelf nieuwe dingen kan aanleren. Hier wordt er wereldwijd onderzoek naar gedaan en er zijn zelfs verschillende bedrijven die zich enkel met deze technologie bezighouden.

Het is een universele taal

Deze programmeertaal is een universele taal die over de hele wereld gebruikt wordt. Wanneer je deze taal onder de knie hebt, kan je dus ook aan applicaties en programma’s werken met mensen over de hele wereld. 

Dit is vooral handig voor de mensen die graag een baan willen hebben in het buitenland!

Niet alleen is de taal universeel in de wereld, maar ook universeel op computers. Dit betekent dat wanneer je een programma of applicatie hebt ontwikkeld in python, je deze op bijna elk computersysteem kan gebruiken.

Lees in deze blog waar je terecht kan voor lessen Python in Brugge!

Waar kan je Python leren in de buurt van Antwerpen?

Hebben we je kunnen overtuigen om de computer taal Python te leren? Woon je in de buurt van Antwerpen? Dan kan je best even verder lezen.

We zijn met het team van Superprof op zoek gegaan naar de verschillende opties die je in de buurt van Antwerpen hebt om Python te leren!

Groepslessen

Voor de mensen die graag nieuwe mensen leren kennen terwijl dat ze werken aan een nieuwe vaardigheid zijn er verschillende opties die je in Antwerpen ter beschikking hebt.

Groepslessen zijn ook handig aangezien je na verloop van tijd, je medestudenten om adviezen en tips kan vragen.

Syntra AB

Voor mensen die nog geen ervaring hebben in het programmeren in Python, kunnen in Antwerpen terecht bij de organisatie Syntra AB voor een beginnerscursus in de programmeertaal Python.

Deze basiscursus heeft in totaal 8 lessen van 3u per les. Dit is de perfecte cursus voor mensen die graag een carrière als programmeur willen volgen. Om deze specifieke cursus te volgen betaal je €992.

Je kan bij deze organisatie ook nog terecht voor andere cursussen voor Python. Deze cursussen zijn meer gefocust op gevorderde die de basis al onder de knie hebben.

Zo kan je bijvoorbeeld een cursus voor python die zich meer specialiseert in Data Analyse volgen! Deze cursus is geschikt voor gevorderden en het kost €810,70 om deze cursus te volgen.

Gefocused zijn bij het programmeren op computers
In groepslessen krijg je toegang tot de denkwijze van verschillende medestudenten! Dit kan je helpen om de leerstof sneller op te nemen. Bron: Pexels, Credit: ThisIsEngineering

Centrum voor Volwassenenonderwijs Encora

Bij het centrum voor volwassenenonderwijs Encora in Antwerpen kan iedereen terecht die wilt leren programmeren in Python.

Deze cursus is geschikt voor beginners die graag een programmeertaal willen leren, de volledige tijd die er voor nodig is om deze opleiding te volgen is 60 lestijden! Voor deze 60 lestijden betaal je in totaal €90 en dan nog eens €5 voor het materiaal dat gebruikt zal worden.

Bij deze instelling heb je ook nog de kans dat je via de staat een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het cursusgeld krijgt.

De mensen met een gedeeltelijke vrijstelling zullen €23 moeten betalen en de mensen met een volledige vrijstelling, betalen slechts €5, dit is om de kosten van het cursusmateriaal te dekken.

Deze opties zijn vooral handig voor de mensen die graag in een groep studeren. Er zijn echter mensen die sneller dingen bijleren wanneer ze alleen lessen volgen, andere mensen hebben dan weer geen tijd om de lessen over verschillende maanden te krijgen.

Voor de mensen die dus een aangepast traject nodig hebben of die zich beter kunnen concentreren wanneer ze alleen zijn, bestaan er ook nog altijd privélessen.

Privélessen

Het volgen van privélessen kan voor heel wat mensen een aantal voordelen met zich meebrengen die men niet zou ervaren wanneer men in een groepsles leert programmeren.

Kan je je niet meteen bedenken wat deze voordelen zouden kunnen zijn? Geen enkel probleem, we hebben er een paar voor je uitgelegd.

  • Privé leerkrachten geven je 100% van de aandacht
  • Je kan je eigen lessen inplannen
  • Lessen worden aan jouw niveau aangepast!

Je bent de enige leerling wanneer je voor privélessen kiest, het is dus bijna vanzelfsprekend dat jij alle aandacht krijgt van je leerkracht. Wanneer je dan vragen hebt, hoef je niet bang te zijn om deze te stellen en je krijgt dan een uitgebreid antwoord op deze vragen.

Het volgen van privélessen is ook handig voor mensen die een vaak wisselend werkschema hebben en dus nooit op dezelfde momenten vrij hebben. Je hoeft namelijk enkel rekening te houden met de planning van de leerkracht en wanneer je zelf beschikbaar bent.

Wanneer je een beginner bent zullen de lessen zeer eenvoudig worden gegeven, maar wanneer je een gevorderde bent die graag iets nieuws wilt leren, kan het ook zijn dat de privé leerkracht je een echte uitdaging geeft.

Programmeren is handig wanneer je meerdere computers gebruikt
Privélessen zijn handig wanneer je op een kortere tijd wilt leren programmeren in Python. Bron: Pexels, Credit: ThisIsEngineering

Apprentus

Apprentus is een online platform waar je terecht kan voor het zoeken naar een privé leerkracht voor programmeren. Zo heb je in Antwerpen verschillende mensen die cursussen voor zowel beginners als voor gevorderde aanbieden!

Zo heb je bijvoorbeeld een leerkracht in Antwerpen die een beginnerscursus aanbiedt voor €399. In dit geval betaal je dit voor 8 lessen van 1,5 uur!

Ontdek in deze blog waar je terecht kan voor privélessen Python in Leuven kan.

Superprof

Superprof is het platform waar je terecht kan om op een eenvoudige en snelle manier een privé docent te vinden die je kan helpen om je kennis van Python uit te breiden.

De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van lessen en willen graag de fijne kneepjes van het vak ook aan jou bijbrengen.

Wanneer je een keertje niet de mogelijkheid hebt om naar de afgesproken locatie te gaan, kan je ook altijd vragen of je leerkracht naar jou toe komt of dat je de les online kan mee volgen. Er zijn namelijk een heel aantal leerkrachten die ervaring hebben met het geven van lessen via diensten zoals Skype en Zoom.

De prijs van een privé leerkracht kan verschillen van leerkracht tot leerkracht maar over het algemeen betaal je tussen de €10 en de €45 per uur.

Vindt vandaag nog een privé leerkracht in Antwerpen!

Ontdek in deze blog waar je terecht kan om lessen Python in Vlaanderen. Wacht niet langer.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!