Hoofdstukken
- 01. 1. Minder Academisch
- 02. 2. Flexibele Planning
- 03. 3. Goedkopere Academische Ondersteuning Via de Webcam
- 04. 4. De Beste Bijlesdocenten Kiezen van Overal Ter Wereld
- 05. 5. Optimaal Gebruik Maken van Moderne Technologie Tijdens Online Bijles Geven
- 06. 6. Online Bijlessen Voorbereiden met Educatieve Apps
- 07. 7. Gemakkelijker te Organiseren
- 08. 8. Korte en Gerichte Discussies
Wat is Academische ondersteuning via de webcam?
Lesgeven via de webcam combineert traditionele aspecten van lesgeven (oefeningen, lessen, nakijken, enzovoort) en het werken vanuit huis.
Dankzij digitale technologieën kun je studenten van over de hele wereld bereiken en meer te weten komen over nieuwe technologieën.
Volgens een studie opiniepeiling in 2015 gaf 6% van de ouders aan dat vertrouwdheid met digitale technologieën de belangrijkste kwaliteit was voor een bijlesleraar.
Ouders zijn zich bewust van hoe belangrijk moderne technologieën tegenwoordig zijn. Als docenten bij de tijd willen blijven en wat vaardigheden aan hun cv willen toevoegen, zullen ze academische ondersteuning en bijlessen via de webcam moeten aanbieden.
Bijles geven - meld je aan via Superprof.
Hier is onze top 8 van voordelen om een online bijlesdocent te worden.
1. Minder Academisch
Niet voor niets is bijles via de webcam zo populair aan het worden. Veel studenten hebben het moeilijk met leren.
Volgens een opiniepeiling over studeren in 2012 zei 33% van de studenten dat ze in bepaalde vakken tekortschoten omdat ze niet goed met hun leraar konden opschieten.
Ze voelen zich het mikpunt, gepest of achtergelaten door hun leraar en willen geen deel uitmaken van de school. Aan de andere kant zijn online bijlessen veel persoonlijker voor de student en is het werken op je computer veel minder formeel dan werken in de klas.
Er zitten ook voordelen aan het hebben van het e-mailadres of Skype adres van je bijlesdocent.

In plaats van een puur formele relatie te hebben, kunnen de leerlingen gemakkelijker contact opnemen met hun bijlesdocent, wat veel minder stressvol is voor de leerling. Dit is vooral het geval wanneer ze het moeilijk hebben met hun huiswerk of iets niet begrepen wat ze in de klas te horen kregen.
De leeftijd van docenten helpt ook. Docenten die webcam bijlessen aanbieden, zijn meestal vrij jong (tussen 20 en 30 jaar), wat ook de leeftijdskloof tussen de studenten en docenten verkleint. Webcam bijlessen zorgen voor leuke, maar toch serieuze uitwisselingen en een-op-een bijlessen.
Bijles geven - meld je aan via Superprof.
2. Flexibele Planning
Flexibiliteit is een van de grootste voordelen van webcam bijlessen. Dingen zijn minder ingewikkeld, omdat je meer ruimte in je agenda hebt.
Stel je voor dat je om vier uur klaar bent met je werk en je moet om zes uur een bijles geven. Met privé bijles zou je van tevoren geen les van een uur kunnen invoegen. Met webcam lessen hoef je alleen maar je computer aan te zetten en te beginnen met lesgeven.
Als je een uur vrij hebt, kun je altijd een chatdienst gebruiken om snel samen met je student een geïmproviseerde les in te plannen.
Geïmproviseerde lessen vinden het meest plaats:
- In de middag
- In de weekenden
- In schoolvakanties
- Op feestdagen
- In de avonden
Met academische lessen op afstand, zelfs als je op vakantie bent in een ander land, kun je nog steeds in contact blijven met je studenten en rondom je andere activiteiten tijd inplannen.
3. Goedkopere Academische Ondersteuning Via de Webcam
Als je snel naar Superprof kijkt, zie je dat webcam lessen over het algemeen goedkoper zijn dan traditionele privé bijlessen.
Waarom?
Wanneer bijlesleraren geen reiskosten hebben, kunnen ze minder rekenen. Dat is geweldig voor jou.

Ouders zullen blij zijn om minder betalen, vooral als het gaat om het kunnen kiezen van bijlesdocenten van over de hele wereld.
Webcam lessen zijn ook een goede gelegenheid om meerdere studenten tegelijkertijd les te geven. Via programma's zoals Skype, kun je videoconferenties organiseren en academische ondersteunende bijlessen geven aan groepen studenten.
Hoewel dit soort onderwijs ouders kan helpen geld te besparen omdat de bijlesdocent minder kan vragen, kunnen bijlesdocenten ook meer studenten bereiken. Omdat leerlingen uit het hele land het moeilijk hebben met hun lessen op school, krijg je steeds meer studenten.
Bovendien hoef je niet te investeren in traditioneel lesmateriaal zoals schrijfmateriaal, omdat je digitaal zult werken. Dankzij online oefeningen en MOOCs kun je je lessen plannen zonder in je portemonnee te tasten.
Online academische ondersteuning is een geweldige oplossing voor studenten uit het hele land die vooruit willen komen of leerstof willen inhalen.
4. De Beste Bijlesdocenten Kiezen van Overal Ter Wereld
Je moet een goed lerarenprofiel hebben als je wilt dat ouders juist jou als kandidaat zien.
Volgens een studie opiniepeiling uit 2015 zei 43% van de ouders dat 'vakkennis' de belangrijkste reden is dat ze voor een bijlesdocent kiezen, gevolgd door het zijn van 'een goede luisteraar'.
Je moet echter meer zijn dan alleen een goede bijlesleraar. Sommige van je potentiële leerlingen beoordelen je alleen op je kwalificaties. Als je kwalificaties hebt van goede universiteiten of professionele onderwijskwalificaties, zou je het heel goed kunnen doen als webcam bijlesdocent.
Ouders uit kleinere steden en dorpen in het hele land worstelen vaak met het vinden van academische bijlesdocenten met goede kwalificaties. Dit is waar webcamlessen echt op hun plaats komen: met slechts een computer kunnen ouders in contact komen met gekwalificeerde bijlesdocenten uit het hele land.
Je kunt bijna in elk onderwerp lesgeven via de webcam, waaronder:
- Frans, Spaans, Duits (grammatica, lezen, schrijven, spreken, luisteren, enzovoort)
- Engels (essays schrijven, examenvoorbereiding, enzovoort)
- Wiskunde (inclusief analyse, algebra, statistieken, meetkunde, enzovoort)
- Natuurkunde, scheikunde, biologie
- Wijsbegeerte
- Aardrijkskunde
- Muziek
- Economie
Bijles geven - meld je aan bij Superprof.

Je kunt leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs helpen zich voor te bereiden op hun examens (universiteit, vmbo, havo, vwo). Of om studenten die het moeilijk hebben leerstof in te halen.
5. Optimaal Gebruik Maken van Moderne Technologie Tijdens Online Bijles Geven
Het internet is een fantastische uitvinding. Met de komst van nieuwe technologieën hebben we de manier waarop we leren revolutionair kunnen veranderen. Lang geleden zijn de dagen van eindeloos doorlezen van schoolboeken en het maken van gefotokopieerde notities voor studenten. Met slechts je computer kun je documenten naar je studenten verzenden in slechts een paar klikken.
Om met je leerling te communiceren via internet, kun je verschillende van de volgende methoden gebruiken:
- Instant messaging diensten met bestandsdeling (Google Hangouts, Skype, enzovoort)
- E-mail programma's (Yahoo, Gmail, Hotmail, enzovoort)
- Bestanden delen en clouddiensten (Dropbox, Google Drive, enzovoort)
Je kunt moeiteloos wiskunde hulpmiddelen, websites met vreemde talen of videobibliotheken delen met je student.
Als onderdeel van je educatieve rol, is het jouw doel om een academisch ondersteuningsprogramma te creëren dat jouw studenten aanmoedigt om te leren.
6. Online Bijlessen Voorbereiden met Educatieve Apps
Wat is een educatieve app?
Net als andere apps kun je educatieve apps downloaden naar je smartphone of je computer via online winkels zoals:
- Play Store
- Apple Store
- Windows Store
Je kunt er traditionele lesmethoden downloaden, zoals: taalactiviteiten, tests, quizzen, oefenprogramma's, enzovoort vinden. Als online bijlesleraar kun je de hulpmiddelen gebruiken die jij noodzakelijk vindt.

Apps kunnen nuttig zijn voor je student om te oefenen tussen de bijlessen door of om bepaalde aspecten van je onderwerp te bestuderen. Aanvullende lessen zijn veel beter als ze leuk zijn!
Apps kunnen je ook helpen bij het plannen van je lessen. Je kunt serieuze apps gebruiken voor hun coaching en examens, aangezien veel van deze apps ontworpen zijn door onderwijsdeskundigen. De oefeningen kunnen zelfs jou inspireren voor je volgende bijles.
7. Gemakkelijker te Organiseren
Alle webcam leraren zullen je vertellen dat het organiseren van academische ondersteuning via internet veel eenvoudiger is. Je hoeft niet na te denken over het plannen van je route, je kunt je gewoon concentreren op de eigenlijke bijlessen zelf!
Naast het besparen van geld, kun je online lesgeven waar je maar wilt. Veel universiteitsstudenten kiezen ervoor om privélessen te geven. Dankzij webcam lessen kun je een online bijles geven in de ruimte tussen twee colleges en wat extra geld verdienen.
Of je nu in een café zit, thuis of ergens anders, je hoeft niet te stoppen met het geven van online bijlessen. In slechts een paar klikken kunt je contact opnemen met jouw studenten.
8. Korte en Gerichte Discussies
Webcam bijlessen laten de studenten in realtime communiceren met hun online docent. Er wordt geen tijd verspild met reizen en al je materialen tevoorschijn halen en je kunt je student direct antwoorden.
Als je student het moeilijk heeft met een bepaald onderwerp, stuur hem/haar dan links naar nuttige oefeningen die hem/haar zullen helpen om te leren. Ze zijn klaar voor je volgende les en dit zal hen helpen meer vooruitgang te boeken. Bovendien heb je niet zoveel te maken met de ouders. De student kan de leiding nemen over zijn eigen leerproces.
Webcam bijlessen veroorzaken ook minder kletspraatjes. Je kunt gefocust blijven op de betreffende taak, waardoor je student effectiever zal leren en zijn inzet vergroten.
Volgens een studie opiniepeiling uit 2015, vond 59% van de volwassenen een bepaald onderwerp op school leuk vanwege de leraar die het onderwees.
Dus als je studenten uit het hele land wilt inspireren zonder het huis te hoeven verlaten, waarom zou je dan geen bijlesdocent voor online academische ondersteuning worden?
Meld je aan bij Superprof en maak je eigen profiel. Zorg ervoor dat je je kwalificaties, de apparatuur, hulpmiddelen die je gebruikt, en je ervaring als bijlesdocent of leraar vermeldt!
Voor meer informatie kun je onze blog lezen met alle informatie over online bijles geven!
Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt