Homepagina
Lessen geven
50€/u
Helaas is deze leraar onbeschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.
Geverifieerd lerarenprofiel
Reactietijd 24u
Lessen aangeboden door Fred
  • Individueel
De lessen vinden plaats
Onderwezen onderwerpen
  • SQL
  • Database
  • Data-analyse
  • Oracle
Niveaus
  • Basisschool
  • Secundair onderwijs
  • Laatstejaarsstudent secundair onderwijs
  • Master
  • Volwassenenonderwijs
  • Bachelor
  • Bachelor afgestudeerd
  • Doctoraat
  • Anders
  • Beginner
  • Intermediair
  • Gevorderd
  • Professioneel
  • Ander niveau
  • Kind

Leergang Data Management en Analyse gegeven door een ervaren Consultant met doceerervaring

Methodologie

Mijn lessen zijn op maat gemaakt en ik verbind op een waardevolle manier de theorie met de praktijk. Lessen bij mij zijn nooit saai omdat ik positief in het leven sta en ingewikkelde dingen op een eenvoudige wijze weet uit te leggen.

Ervaring

Fred is een senior ICT consultant en Docent die complexe materie weet te doorgronden en vertaalt naar eenvoudige en overdraagbare oplossingen. Dit met een sterk inlevingsvermogen in de behoefte van de klant. Hij heeft ruimte ervaring op de scheidslijn tussen ICT en de Business met een heldere visie op Data Management- én Governance. Is gewend om hands on professionals aan te sturen. Zowel projectmatig als zelfstandig werken passen hem. Aansturend is hij in staat om verschillende disciplines op collegiale wijze tot een concreet resultaat te brengen.

Hij is analytisch, nauwkeurig, leergierig, zelfstandig én pragmatisch. Fred werkt graag in een situatie waarin doelmatigheid een voorwaarde voor succes is. Handelend voldoet hij aan de eisen van de klant en neemt graag initiatief. Zijn werk doet hij het liefst met een minimum aan overbodige kosten en tijd. De zaken waarvoor hij zich inspant worden gestroomlijnd. Wat overbodig is werkt hij weg en overdaad brengt hij terug tot de essentie. Zowel in de rol van Trainer als Consultant is hij inzetbaar.

Fred heeft Data Management opdrachten uitgevoerd voor ondermeer FNV, ING, Qbuz, IND, SGS (Shell en BP), Air Miles en DAMA Nederland. Bij DAMA is hij actief betrokken o.a. voor Data Quality issues. Doceren en coaching o.a. voor FNV en NieuwlandGeo. Uitstekende referenties.

Tarieven

Tarief voor lessen via de webcam : 40€/u
Tarief voor 5 lesuren : 175€
Tarief voor 10 lesuren : 350€
Lessen aangeboden door Fred
Individueel
De lessen vinden plaats
Bij de leraar thuis
Bij u thuis
Onderwezen onderwerpen
  • SQL
  • Database
  • Data-analyse
  • Oracle
Niveaus
  • Basisschool
  • Secundair onderwijs
  • Laatstejaarsstudent secundair onderwijs
  • Master
  • Volwassenenonderwijs
  • Bachelor
  • Bachelor afgestudeerd
  • Doctoraat
  • Anders
  • Beginner
  • Intermediair
  • Gevorderd
  • Professioneel
  • Ander niveau
  • Kind

Fred's achtergrond

Functie Senior Consultant
Bedrijf Scamander Solutions B.V.
Periode: Augustus 2019 – Heden. Namens Scamander werkzaam voor:

Functie: Data Management Consultant en Trainer
Opdrachtgever: FNV
Periode: Mei 2020 – Juli 2020
Werkzaamheden: Begeleiden van het FNV Data team om datamanagement op orde te krijgen. Dit met een theoretisch spoor voor begripsvorming rond datamanagement én data governance. Het tweede spoor is een praktisch spoor met als scope concrete business cases van de FNV. In dit spoor inventariseert Fred met de FNV betrokkenen de gegevensstromen van data naar afnemer en brengt deze in kaart, gebruikmakend van het Damhof model en DM-BOK principes.

Functie: Data Modeler
Opdrachtgever: Heineken International
Periode: Oktober 2019 – April 2020
Werkzaamheden: Binnen het Data Driven Transformation programma als Senior Data Management specialist verantwoordelijk voor:
Opstellen van een Generiek Datamodel volgens Industry Standard GS1. Vervolgens integreren van bestaande Data modellen. Dit op Conceptueel, Logisch en Fysiek niveau. Eenduidig ophalen van Business Requirements en vertalen naar de Heineken Business Glossary. Review en verbeteren van de data beheerprocessen wereldwijd. Selectie Data Value Chain ondersteunende Hard-en Sofware om data nog effectiever in te zetten. Cruciale brugfunctie tussen Business en ICT. Agile en Use Case driven.


Functie: Data Management Consultant en Trainer
Opdrachtgever: Qbuzz
Periode: Januari 2019 – Juli 2019
Werkzaamheden: Inrichting Data Governance omgeving in termen van techniek, beheerprocessen en mensen. Grootste issue was Data Integratie.
Training geven Microsoft Stack en Data Governance. Implementatie CDW als bron voor KPI Dashboards. Betrokken bij Data architectuur, Source Analyse. AVG compliancy en Standaard GLO. Daarnaast Conceptuele en Fysieke Datamodellen opstellen obv Kimball.
Requirements vaststellen voor Devops team en bewaken voorgang.
Deliverables opgeleverd binnen Agile Scrum way of working. Hands on projectmanagement in complex en versnipperd umfeld.
Heldere documentatie en templates voor overdracht naar BI team Qbuzz.


Functie Senior Consultant
Bedrijf OceanBI
Periode: December 2016 – Juli 2019. Namens Ocean BI werkzaam voor:

Functie: Data Modeler
Opdrachtgever: ING
Periode: Juli 2018 – December 2018
Werkzaamheden: Onboarden van diverse sources of record in internationaal Datalake. Daarvoor opstellen van conceptuele en fysieke datamodellen voor de Devops Engineers.In overleg met stakeholders eenduidig bepalen en vastleggen van business terms. Dataprofilering en mapping van sourcedata en opstellen transformatie rules ETL process. Initiator van verbeteringen omtrent DAMA data governance-processen. Requirements vaststellen voor data quality, privacy & security. Fungeren als bruggenbouwer tussen business en IT in een internationale context.

Functie: Data Modeler
Opdrachtgever: Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)
Periode: Augustus 2017 – Mei 2018
Werkzaamheden: Eindverantwoordelijk voor het opleveren van een Data Governance Framework tbv Prognose-en Risicomodellen. Ontwerp Generiek ontvangstmodel, internationaal bruikbaar naar standaarden data exchange overheid (UMF). Oplevering Dataquality monitor plus standaardisatie data definities in de Data Foundation. Definiëren Architectuur vanuit data perspectief. Betrokken bij issues als Data lineage en data integratie. Ook Vreemdelingketen breed.

Functie: Business Analist Data Management
Opdrachtgever: SGS (Shell en BP)
Periode: April 2017 – Juli 2017
Werkzaamheden: Op lokatie bij Shell en BP heeft Fred een radicale optimalisatie gerealiseerd in de data management processen rond vastlegging en inmeten van röntgen-analysefoto’s. Door deze herinrichting werden in luttele weken ruim duizend kritische rapportages uit achterstand weggewerkt, en werden tegelijkertijd processen gestroomlijnd om deze achterstanden in de toekomst te vermijden.

Functie: Business Analist Data Management
Opdrachtgever: Philips Lighting
Periode: Februari 2017 – Maart 2017
Werkzaamheden: Voor Philips werd ondersteuning geleverd op de ontwikkeling van een rapportage in Power BI ten behoeve van een zeer tijdkritische informatievraag. Fred zorgde voor de analyse van informatievraag en beoordeelde de randvoorwaarden en succesfactoren. Advies werd geleverd aan de klant om een tijdige levering mogelijk te maken die beantwoordde aan de eisen en wensen van de opdrachtgever.

Functie: Data Management specialist
Opdrachtgever: OceanBI
Periode: December 2016 – Januari 2017 (In december gestart bij Ocean BI)
Werkzaamheden: Op uitnodiging van DAMA Nederland de DAMA Maturity Scan ontwikkeld. Deze Maturity Scan wordt bij de Erasmus MC en diverse Gemeenten naar tevredenheid gebruikt.

Functie Oprichter, Projectleider Computerbedrijf We can do IT
Bedrijf GGZ Central
Periode Maart 2013 – November 2016
Werkzaamheden: Integratie van cliënten in het arbeidsproces. Productontwikkeling van apps, websites, CRM tools. Kennisoverdracht ICT, acquisitie en borgen van inkomsten. Nauw overleg met de gemeente Amersfoort over o.a. subsidie en wet- en regelgeving. Genoemd als één van de meest innovatieve start-ups in de Zorg.

Functie International Datamanagement Projectleider
Bedrijf Roularta Media Group
Periode September 2008 – Maart 2013
Werkzaamheden: Internationaal verantwoordelijk om data management op de kaart te zetten. Dit om één integrale benadering van de klant mogelijk te maken. Voortrekkersrol introductie nieuwe Marketing Database, E-commerce en CRM-omgeving. Ook data governance op orde door bijvoorbeeld nieuwe data rol toewijzing.

Functie Data Management specialist
Bedrijf Dijk Marketing Consultancy
Periode September 2006 – September 2008
Werkzaamheden: Ontwikkeling KLM management dashboard en optimalisatie CRM. Voor Time Warner, keuze Sunopsis of MS SQL Server abo administratie. Ribank: CRM omslag naar klantgerichte organisatie. Algemeen Dagblad (PCM): Interim manager Analyse afdeling en inrichting SPSS analyse omgeving en ontwerp Datawarehouse. Ohra: Interim manager afdeling Database Marketing en ontwerp Datawarehouse. Statistische modellen. Amsterdams MuntKantoor:Start-up van nieuwe DM organisatie en CRM platform.

Functie Projectleider SAP en Directeur ICT
Bedrijf Sammler Huset Group
Periode Januari 2005 – September 2006
Werkzaamheden: SAP implementatie internationaal, inrichten CRM omgeving. Reorganisatie afdeling Business Intelligence. Data governance ingericht.

Functie Manager Database Marketing
Bedrijf Air Miles
Periode Augustus 2001 – Januari 2005
Werkzaamheden: Reorganisatie en herpositionering afdeling. Projectleider nieuwe Air Miles Database en Analysetools. Bewijsvoering Air Miles deelname aan stakeholders. Kwartiermaker data management naar externe stakeholders.

Functie Senior Marketing Analist
Bedrijf Yves Rocher
Periode April 1998 – Augustus 2001
Werkzaamheden: Klantsegmentaties. Ontwikkelen van rapportages en verbeteren CRM proces. Uitvoering event driven campagnes. Implementatie Business Objects. Doelgroepsegmentatie door datamining en scoring.

Functie Quantitative Marketresearcher
Bedrijf MarketResponse en Centrum voor Marketing Analyses
Periode November 1992 – April 1997
Werkzaamheden: Projectleiding marktonderzoek o.a. Belevingsonderzoek

Vergelijkbare leraren

SQL in de buurt? Hier een selectie van leraren die je kunt bekijken. Superprof kan je ook helpen bij het vinden van lessen in Database. Leren is geen probleem meer, Data-analyse toegankelijk voor iedereen! Lessen volgen in Oracle is nog nooit zo makkelijk geweest: je kunt je kennis eindeloos ontwikkelen!

Aartselaar
Data modelleren en relationele databank analyse en gebruik van relationele databanken met SQL
25€
Jan
1e les gratis!

Mijn lessen bestaan vooral uit voorbeelden die ik gebruik om de theorie uit te leggen. Ik hou ervan dat mijn lessen vooral...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Amsterdam, Nederland
Technicus geeft les in wiskunde en computerkunde, 62 jaar, Amsterdam Zuidoost, Diemen
22€
Henk
  • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Ik ga je helpen, ik geef je hints, maar je snapt het alleen als je het zelf doorhebt. Daar werken we naar toe in stappen,...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Haarlem, Nederland
HBO informatica student geeft les in de basis van het programmeren en websiteontwikkeling
25€
Joep
  • (1 beoordeling)
1e les gratis!

Als ik lesgeef ben ik vooral bezig met kijken, observeren en luisteren. In de IT wereld is het vaak zo dat je werkt met...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel Antwoordt in 1 uur
Rotterdam, Nederland
In dagelijkse leven ben ik werkzaam bij een big4. Ik help u graag met voorbereidingen voor middelbare school, HBO en WO vakken.
25€
Henco
1e les gratis!

Mijn lesmethode is gebaseerd op leerprincipes van vak/ leerdoelen van student. In onderling overleg bepalen we samen welke...

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Meerlo, Nederland
Wordt een business intelligence analyst in een handomdraai. Leer omgaan met grote datasets en maak je eigen database en dashboards.
29€
Chiem
1e les gratis!

Ik baseer mijn lessen op problemen die ik of mijn studenten in het dagelijks leven of op het werk tegen komen.

Online les via webcam 1-op-1 lessen Goedgekeurd profiel
Bij de leraar thuis Bij u thuis Online (via webcam)
1 uur 50€ 50€ 40€
5 uur 175€ 175€ 200€
10 uur 350€ 350€ 400€
Helaas is deze leraar onbeschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.