Uitstekend
reviews op

Onze selectie aan gitaarleraren in Gent

Bekijk meer leraren

5.0 /5

Onze gitaar lesgevers hebben een gemiddelde rating van 5.0 over meer dan 3 beoordelingen.

21 €/u

Geweldige tarieven: 100% van onze leraren biedt de eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost 21 euro per uur.

13 u

Zo snel als het licht! Onze gitaardocenten reageren gemiddeld binnen de 13 uur.

Gitaar in Gent leren is nog nooit zo simpel geweest

2. Organiseer je gitaarlessen

Overleg met je gitaar lesgevers en leg hem of haar alles uit over wat je doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je dashboard.

3. Beleef nieuwe ervaringen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie of vind hulp bij het studeren in Gent.

Veelgestelde vragen

💸 Wat is de prijs van een thuisles Gitaar in Gent?

In Gent is de prijs van een privé les gitaar €21.

 

De ervaring van de Gitaar leraar , de locatie van de cursus (via webcam, bij de docent of bij de student thuis) en het lokale vraag en aanbod in combinatie met de herhaling van de lessen en de duur kunnen de kosten van de lesssen beïnvloeden.

 

97% van privé leraren biedt de eerste gratis les aan.

 

Lees meer over de tarieven voor docenten bij jou in de buurt.

👨🏼‍⚖️ Hoeveel bijlesleraren staan ​​tot je beschikking om lessen gitaar te geven in Gent en omgeving?

In Gent en omgeving bieden 9 tutors gitaar lessen aan.

 

Je kan hun vaardigheden bekijken en op basis daarvan bepalen welke privéleraar in Gent, als die akkoord zal gaan om les te geven, het beste zal voldoen aan je verwachtingen.

 

Kies je lessen gitaar uit meer dan 9 geverifieerde profielen.

✒️ Hoe beoordelen cursisten hun docenten Gitaar in Gent?

Uit 3 reviews geven de studenten een gemiddelde review van 5.0 uit 5.

 

Onze klantenservice staat tot uw beschikking om een ​​snelle oplossing te vinden via telefoon of per mail, elke werkdag in het geval van vragen omtrent een privécursus.

 

Meer informatie over de meest gestelde vragen.

🤔 Waarom zou je bijlessen gitaar nemen?

Privé lessen gitaar met een leraar laten je in een korte tijd snel en veel te leren. Maar vergeet niet: échte ontwikkeling en écht leren spelen zoals je favoriete muzikanten, dat is een kwestie van volhouden. Billy Gibbons, Jimmy Page en Edward Van Halen hebben ook veel moeten oefenen!

 

De eerste fases van gitaar leren spelen kunnen lastig zijn, maar wanhoop niet. Even doorzetten en dan trots zijn op je ontwikkeling. Wanneer je begint met gitaarspelen, zal je al snel gemotiveerd raken door je idolen en geïnspireerd raken tijdens het oefenen van je favoriete liedjes. Veel bekende gitaardeuntjes kun je als beginner al proberen en het geeft een enorme rush van adrenaline als je voor het eerst een van je lievelingsriffjes naspeelt. Rock on!

 

Je kiest je leraar op Superprof en je plant in real life of online je lessen gitaar, autonoom en onafhankelijk!

 

Via ons platform kun je contact opnemen met de docent van jouw keuze om thuislessen gitaar te nemen, vol vertrouwen en veilig.

 

Zo verzeker je jezelf ervan dat jij exact de gitarist vindt die jij nodig hebt voor jouw doelen. Wil je rockgitaar leren? Dat kan. Wil je popgitaar leren? Geen probleem. Wil je je juist focussen op een specifiek onderdeel van gitaarspelen, bijvoorbeeld het spelen van powerchords? Je raadt het al, het kan! Op Superprof zoek je zelf naar jouw perfecte docent en stem je alles met hem of haar af, precies zoals jij dat wilt.

 

Met een zoekmachine kan je de parel vinden uit het aanbod van 9 bijlesleraren gitaar in Gent.

 

Start uw zoekopdracht eenvoudig met 1 klik.

💻 Is het op Superprof mogelijk om online lessen gitaar volgen, vanuit huis, bijvoorbeeld via Skype of Zoom?

80% van de docenten biedt ook cursussen les aan via de webcam.

 

En wist je dat online cursussen gitaar meestal goedkoper zijn en gemakkelijker te plannen zijn dan face-to-face lessen?

 

Online bijlessen gitaar bieden bovendien alle mogelijkheden om in korte tijd vooruit te gaan dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

 

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen probleem mee!

 

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

Wil je gitaar in Gent volgen?

Laat je bekoren door een enorme keuze aan getalenteerde leraren!

Bekijk meer leraren Aan de slag

Gitaarlessen in Gent: speel vandaag nog gitaar!

Waarom gitaarlessen volgen?

Muziek is zo oud als de mensheid. Dat blijkt onder andere uit grottekeningen van onze voorouders die meer dan honderdduizend jaar geleden in holen leefden. Op die tekeningen zijn fluiten en muziekbogen te herkennen. De eerste fluiten produceerden waarschijnlijk alleen een signaaltoon en dienden als communicatiemiddel. Later ontstonden er fluiten met meerdere gaatjes die vermoedelijk bestemd waren om muziek te maken. Het lijkt erop dat samen met de evolutie van de mens ook de muziek verder evolueerde.

Of je nu muziek beluistert, speelt of creëert, muziek heeft een ontspannend effect en verlaagt het stressniveau in ons lichaam. Volgens wetenschappelijk onderzoek zorgt muziek studeren bovendien voor meer interactie tussen onze beide hersenhelften waardoor de algemene leercapaciteit verhoogd wordt.

Je bijscholen in de kunst van het gitaarspelen, met bijlessen, een cursus of een goede privéleraar is dus zeker een goed idee. Bovendien heb je in en rond Gent een grote keuze aan uitstekende leerkrachten en privédocenten die gitaarles geven.

Waarom kiezen voor gitaar?

Om gitaar te spelen, moet je veel verschillende dingen tegelijk kunnen. Je leest de muzieknoten, je moet je handen in de juiste positie op de gitaar houden en actief luisteren naar de melodie die je speelt en het tempo aanhouden. Doordat je al deze handelingen tegelijk uitvoert, scherp je je concentratie aan en krijg je een beter coördinatievermogen.

De gitaar is bij uitstek een sociaal instrument. Haal je gitaar tevoorschijn tijdens een feestje met vrienden of rond een kampvuur en de sfeer zit er meteen in. Een melodie die zich goed in het oor nestelt en hup, iedereen zingt mee. Gitaar spelen ontspant niet alleen jezelf maar ook iedereen die naar je luistert. Een gitaar brengt mensen samen.

Krijg je nu al zin in je eerste gitaarles? Zoek dan op Superprof jouw privémuziekleraar in Gent.

Moet ik noten kunnen lezen om gitaar te spelen?

Op een gitaar speel je vaak akkoorden. Dat zijn meerdere noten die je tegelijk speelt door je vingers in een bepaalde positie op een bepaalde snaar te drukken. Er zijn een aantal vaste akkoorden waarvan je de vingerposities van buiten leert. Het voordeel hiervan is dat je niet noodzakelijk noten moet kunnen lezen. Een muziekpartituur voor gitaar vermeldt namelijk ook altijd de akkoorden. Als je de akkoorden leert, kan je spelen. Bovendien geeft een akkoord meteen een mooie klank zodat je ook als beginner voldoening hebt van je gitaarspel.

Wil je graag leren ‘tokkelen’, melodieën spelen zonder akkoorden, dan leer je wel best noten lezen.

De leerkracht gitaar helpt jou kiezen

Bespreek jouw ambities en wensen met je leerkracht uit Gent. Jouw docent gitaar kan jou haarfijn uitleggen of je moet leren notenlezen of andere technieken aanleren om jouw lievelingsliedjes te kunnen spelen. Een proefles is ook een goed idee om te ondervinden welke techniek goed bij jou past. Zo kan de leerkracht je ook laten kennismaken met de verschillende types gitaar zoals de klassieke akoestische gitaar, de elektrische gitaar, basgitaar of de exotischere types zoals een ukelele.

Workshop, cursus of les: de beste manier om gitaarles te nemen

Er zijn veel mogelijkheden om gitaarles te nemen in Gent. Op de muziekacademie volg je het klassieke traject met eerst muziektheorie en notenleer en aansluitend de lessen gitaar met een gitaarleerkracht. Muziekacademies bieden over het algemeen de klassieke solfège aan. Buiten de academies bestaan er nog andere methodes om noten te leren, zoals de Suzuki-methode.

Heb je geen behoefte aan notenleer en wil je graag meteen akkoorden spelen op je gitaar, dan zijn er tal van workshops, avondlessen, muziekboeken en online cursussen ter beschikking. Of zoek een privéleerkracht die jou stap voor stap leert gitaarspelen.

Leer online gitaarspelen!

Wist je dat je ook online goede gitaarlessen kunt volgen? Veel van de privédocenten bij Superprof in Vlaanderen staan ervoor open om online lessen in realtime te geven aan leerlingen en studenten, ook voor gitaarlessen en muzieklessen. Het enige wat je nodig hebt om online gitaarles te volgen is een computer met webcam en een internetverbinding. En een gitaar natuurlijk. In de lijst met gitaarleerkrachten die je krijgt via de zoekterm ‘gitaar Gent’ zie je meteen welke privédocent de mogelijkheid biedt om lessen of cursussen online te volgen.

Elke leerkracht bij Superprof is een expert op het gebied van muziek en kan je overal mee helpen: noten leren lezen, akkoorden spelen, liedjes spelen op het gehoor, lessen aan beginners of lessen aan leerlingen op een niveau voor gevorderden. Zelfs experts vinden bij Superprof de goede privédocent om hun gitaarspel te verfijnen. Dankzij Superprof kun je met een leraar of lerares naar keuze aan de slag waar en wanneer je maar wilt.

Volg gitaarlessen in Gent

Gent is de thuisbasis van het Koninklijk Conservatorium Gent, onderdeel van de School of arts, waar je muziek op hoog niveau kan studeren. Het conservatorium heeft twee campussen in het gezellige Gentse stadscentrum en kan bogen op een uitstekende reputatie in de internationale muziekwereld.

Niet alleen aan het Koninklijk Conservatorium kan je jezelf vervolmaken als gitarist. Je kan naar de muziekacademie gaan of naar een van de gitaarscholen in Gent die gevestigd zijn. Of je zoekt een privéleerkracht die jou leert tokkelen. Met het oog op een carrière als gitarist of gewoon omdat je gitaarspelen leuk vindt, in Gent en omstreken vind je ongetwijfeld een privédocent die jou gitaarles op maat en op jouw tempo geeft.

Vind gitaarlessen in Gent via Superprof

Superprof is al jarenlang het uitgelezen platform in Gent en omstreken voor alle soorten cursussen en lessen, zowel voor leerlingen en studenten die bijles zoeken of een hobby willen leren als voor leraren die graag les willen geven over hun passie en kennis. En dat zowel voor zowel beginners als voor gevorderden.

Op Superprof vind je een gevarieerde verzameling aan goede leraren en leraressen om die jou gitaar leren spelen. Het zijn allemaal vakmensen met veel kennis en een grote passie voor wat ze doen, die het instrument zelf al jaren spelen, ervaring hebben met lesgeven aan muziekscholen, zelf op conservatoria hebben gezeten of zelfs een professionele carrière als gitarist hebben.

Een betere manier om gitaar te leren spelen is er niet! Je gaat naar Superprof, zoekt op ‘gitaarles Gent’ en krijgt meteen een lange lijst met docenten te zien. Vervolgens kan je je zoekopdracht filteren op basis van je voorwaarden om zo de gitaarleerkracht te kiezen die daadwerkelijk bij je past Vind je het moeilijk om uit zoveel goede docenten een keuze maken? Kijk dan zeker nog even naar de recensies en commentaren van andere cursisten. We beloven je, Superprof heeft voor iedere student en leerling de geschikte privédocent!

Wanneer wil jij privéles gitaar volgen?

Een van de vragen die je jezelf moet stellen is op welke dag en hoe vaak je les wilt volgen. Sommige docenten uit Gent kunnen alleen op maandag, dinsdag en woensdag en anderen juist alleen op dinsdag, woensdag en donderdag. Sommige docenten geven voltijds les, andere gitaarleerkrachten bieden misschien alleen in het weekend lessen aan. Hoe dan ook biedt de uitgebreide keuze op Superprof jou alle mogelijkheden.

Hoeveel kosten gitaarlessen?

Een ander belangrijk criterium is het tarief. De docenten en gitaarleerkrachten op Superprof bepalen zelf hun prijs in functie van het vak en het onderwijsniveau. Bij de meeste docenten is de eerste les een proefles en dus gratis. Zo kan je op een eenvoudige en budgetvriendelijke manier de leerkracht zoeken die het beste bij jou past.

Aan de slag!

Liedjes rond het kampvuur, jammen en improviseren of ingetogen tokkelen op je kamer, er zijn veel redenen om gitaar te leren spelen. Heb je geen tijd om naar de academie of avondles in Gent te gaan of wil je nog extra bijlessen naast je gitaarlessen op de muziekacademie? Bereid je je voor op de artistieke toelatingsproef voor de School of arts in Gent? Zoek dan een privéleerkracht die jou persoonlijk tot gitarist opleidt en speel de nummers die jij leuk vindt.

Via Superprof vind je gemakkelijk een leerkracht gitaar in Gent en omstreken die jouw ritme volgt. Bij jou thuis, op jouw tempo.

Scrol door de verschillende gitaarleerkrachten op Superprof, bekijk de profielen en commentaren van andere cursisten, vergelijk en kies. Ben jij de volgende Jimmy Hendrickx?

Wat wil je leren?