Uitstekend
beoordelingen op

Onze selectie van gitaarleraren in Antwerpen

Bekijk meer leraren

5.0 /5

Onze gitaar leraren hebben een gemiddelde rating van 5.0 over meer dan 2 beoordelingen.

27 ‚ā¨/u

Geweldige tarieven: 92% van onze leraren biedt de eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost 27 euro per uur.

3 u

Zo snel als het licht! Onze gitaardocenten reageren gemiddeld binnen de 3 uur.

Gitaar in Antwerpen leren is nog nooit
zo simpel geweest

2. Organiseer je gitaarlessen in Antwerpen

Overleg met je gitaar leraar en leg hem of haar alles uit over wat je doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je dashboard.

3. Beleef nieuwe ervaringen in in Antwerpen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie of vind hulp bij het studeren in Antwerpen.

Veelgestelde vragen

ūüíł Wat kost een cursus Gitaar gemiddeld in Antwerpen en omgeving?

In Antwerpen is de prijs van bijlessen gitaar ‚ā¨27.

 

De ervaring van de Gitaar leraar , de locatie van de cursus (via webcam, bij de docent of bij de student thuis) en de geografische locatie in combinatie met de herhaling van de lessen en de duur kunnen de prijs van de lesssen be√Įnvloeden.

 

Vele docenten bieden de eerste gratis les aan (97% van de leraren).

 

Lees meer over de tarieven voor bijles leraren bij jou in de buurt.

ūüĎ®ūüŹľ‚Äć‚öĖÔłŹ Hoeveel priv√© leraren zijn beschikbaar om priv√©les gitaar te geven in Antwerpen?

In Antwerpen en in aangrenzende gebieden geven 12 bijlesleraren gitaarles aan.

 

Je kan hun curriculum vitae bekijken en op basis daarvan selecteren welke privé leraar in Antwerpen, als die akkoord zal gaan om les te geven, het beste zal voldoen aan je verwachtingen.

 

Kies je thuislessen gitaar uit meer dan 12 verschillende profielen.

‚úíÔłŹ Hoe worden bijles leraren Gitaar uit Antwerpen beoordeeld?

De cursisten geven een gemiddelde score van 5.0 van de vijf op een meting van 2 scores.

 

In het geval van complicaties omtrent een bepaalde cursus, staat onze klantenservice klaar om een ‚Äč‚Äčsnelle oplossing te vinden via telefonisch contact of per e-mail, van maandag tot en met vrijdag.

 

Extra hulp nodig?

ūü§Ē Waarom zou je bijlessen gitaar beginnen?

Lessen gitaar met een bijles leraar maken het mogelijk om in een korte tijd snel en veel te leren. Maar onthoud: échte vooruitgang en écht leren gitaarspelen zoals je idolen, dat is een kwestie van de lange adem. Slash, Keith Richards en Jimi Hendrix hebben het ook niet in één dag geleerd!

 

De eerste fases van het gitaarspelen kunnen lastig zijn, maar wanhoop niet. Even doorzetten en dan trots zijn op je progressie. Wanneer je gitaar begint te spelen, zal je al snel ge√Įnspireerd raken door je helden en ge√Įnspireerd raken tijdens het oefenen van je favoriete nummers. Veel bekende gitaardeuntjes kun je als beginner al proberen en het geeft een enorme rush van adrenaline als je voor het eerst een van je favoriete riffjes naspeelt. Rock on!

 

Je maakt je keuze voor je tutor op Superprof en je organiseert in real life of online je privélessen gitaar, autonoom en onafhankelijk!

 

Er is ook een dashboard beschikbaar om direct te overleggen met je leraar om je lessen gitaar in vol vertrouwen te beginnen.

 

Zo zorg je ervoor dat jij exact de leraar vindt die jij nodig hebt voor jouw wensen. Wil je rockgitaar leren? Dat kan. Wil je popgitaar leren? Geen probleem. Wil je je juist focussen op een specifiek onderdeel van gitaarspelen, bijvoorbeeld tokkelen? inderdaad, het kan! Op Superprof zoek je zelf naar jouw ideale gitaarleraar en stem je alles met hem of haar af, zoals jij dat wilt.

 

Met een zoekmachine kan je de parel vinden uit het aanbod van 12 leraren gitaar in Antwerpen.

 

Start uw zoekopdracht eenvoudig met 1 klik.

ūüíĽ Kun je op afstand via Skype of Zoom priv√©lessen gitaar volgen via Superprof?

80% van de tutors biedt ook cursussen les aan via de webcam.

 

En wist je dat online les gitaar meestal voordeliger zijn en gemakkelijker te organiseren zijn dan face-to-face lessen?

 

Online lessen gitaar bieden bovendien alle handvaten om snel vooruit te gaan dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

 

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen probleem mee!

 

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

Wil je gitaar in Antwerpen leren?

Laat je bekoren door een enorme keuze aan getalenteerde leraren gitaar in Antwerpen!

Bekijk meer leraren Aan de slag

Gitaarlessen in Antwerpen: speel vandaag nog gitaar met een privéleraar!

Waarom gitaarlessen volgen?

Muziek is zo oud als de mensheid. Dat blijkt onder andere uit grottekeningen van onze voorouders die meer dan honderdduizend jaar geleden in holen leefden. Op die tekeningen zijn fluiten en muziekbogen te herkennen. De eerste fluiten produceerden waarschijnlijk alleen een signaaltoon en dienden als communicatiemiddel. Later ontstonden er fluiten met meerdere gaatjes die vermoedelijk bestemd waren om muziek te maken. Het lijkt erop dat samen met de evolutie van de mens ook de muziek verder evolueerde.

Of je nu muziek beluistert, speelt of cre√ęert, muziek heeft een ontspannend effect en verlaagt het stressniveau in ons lichaam. Volgens wetenschappelijk onderzoek zorgt muziek studeren bovendien voor meer interactie tussen onze beide hersenhelften waardoor de algemene leercapaciteit verhoogd wordt.

Je bijscholen in de kunst van het gitaarspelen, met bijlessen, een cursus of een goede privéleraar is dus zeker een goed idee. Bovendien heb je in en rond Antwerpen een grote keuze aan uitstekende leerkrachten en privédocenten die gitaarles geven.

Waarom kiezen voor gitaar?

Om gitaar te spelen, moet je veel verschillende dingen tegelijk kunnen. Je leest de muzieknoten, je moet je handen in de juiste positie op de gitaar houden en actief luisteren naar de melodie die je speelt en het tempo aanhouden. Doordat je al deze handelingen tegelijk uitvoert, scherp je je concentratie aan en krijg je een beter coördinatievermogen.

De gitaar is bij uitstek een sociaal instrument. Haal je gitaar tevoorschijn tijdens een feestje met vrienden of rond een kampvuur en de sfeer zit er meteen in. Een melodie die zich goed in het oor nestelt en hup, iedereen zingt mee. Gitaar spelen ontspant niet alleen jezelf maar ook iedereen die naar je luistert. Een gitaar brengt mensen samen.

Krijg je nu al zin in je eerste gitaarles? Zoek dan op Superprof jouw privémuziekleraar in Antwerpen.

Moet ik noten kunnen lezen om gitaar te spelen?

Op een gitaar speel je vaak akkoorden. Dat zijn meerdere noten die je tegelijk speelt door je vingers in een bepaalde positie op een bepaalde snaar te drukken. Er zijn een aantal vaste akkoorden waarvan je de vingerposities van buiten leert. Het voordeel hiervan is dat je niet noodzakelijk noten moet kunnen lezen. Een muziekpartituur voor gitaar vermeldt namelijk ook altijd de akkoorden. Als je de akkoorden leert, kan je spelen. Bovendien geeft een akkoord meteen een mooie klank zodat je ook als beginner voldoening hebt van je gitaarspel.

Wil je graag leren ‚Äėtokkelen‚Äô, melodie√ęn spelen zonder akkoorden, dan leer je wel best noten lezen.

De leerkracht gitaar helpt jou kiezen

Bespreek jouw ambities en wensen met je leerkracht. Jouw docent gitaar kan jou haarfijn uitleggen of je moet leren notenlezen of andere technieken aanleren om jouw lievelingsliedjes te kunnen spelen. Een proefles is ook een goed idee om te ondervinden welke techniek goed bij jou past. Zo kan de leerkracht je ook laten kennismaken met de verschillende types gitaar zoals de klassieke akoestische gitaar, de elektrische gitaar, basgitaar of de exotischere types zoals een ukelele.

Workshop, cursus of les: de beste manier om gitaarles te nemen

Er zijn veel mogelijkheden om gitaarles te nemen. Op de muziekacademie volg je het klassieke traject met eerst muziektheorie en notenleer en aansluitend de lessen gitaar met een gitaarleerkracht. Muziekacademies bieden over het algemeen de klassieke solfège aan. Buiten de academies bestaan er nog andere methodes om noten te leren, zoals de Suzuki-methode.

Heb je geen behoefte aan notenleer en wil je graag meteen akkoorden spelen op je gitaar, dan zijn er tal van workshops, avondlessen, muziekboeken en online cursussen ter beschikking. Of zoek een privéleerkracht die jou stap voor stap leert gitaarspelen.

Leer online gitaarspelen!

Wist je dat je ook online goede gitaarlessen kunt volgen? Veel van de priv√©docenten bij Superprof in en rond Antwerpen staan ervoor open om online lessen in realtime te geven aan leerlingen en studenten, ook voor gitaarlessen en muzieklessen. Het enige wat je nodig hebt om online gitaarles te volgen is een computer met webcam en een internetverbinding. En een gitaar natuurlijk. In de lijst met gitaarleerkrachten die je krijgt via de zoekterm ‚Äėgitaar Antwerpen‚Äô zie je meteen welke priv√©docent de mogelijkheid biedt om lessen of cursussen online te volgen.

Elke leerkracht bij Superprof is een expert op het gebied van muziek en kan je overal mee helpen: noten leren lezen, akkoorden spelen, liedjes spelen op het gehoor, lessen aan beginners of lessen aan leerlingen op een niveau voor gevorderden. Zelfs experts vinden bij Superprof de goede privédocent om hun gitaarspel te verfijnen. Dankzij Superprof kun je met een leraar of lerares naar keuze aan de slag waar en wanneer je maar wilt.

Volg gitaarlessen in Antwerpen

Antwerpen is de thuisbasis van het Koninklijk Conservatorium waar je muziek, dans en drama op universitair niveau kan studeren. Gitaar maakt deel uit van de vakgroep Tokkelinstrumenten. Wie gitaar volgt aan het Conservatorium Antwerpen krijgt een opleiding met aandacht voor de ontplooiing van een individueel professioneel profiel. Het docentenkorps van de richting gitaar bestaat uit hoogopgeleide professionals die de studenten laten kennismaken met een brede waaier aan specialisaties in de wereld van de gitarist, van klassiek en hedendaags over jazzgitaar tot elektrische gitaar. Vele alumni die als gitarist aan het Antwerpse conservatorium zijn afgestudeerd, scoren in een internationale carrière. Jan De Preter, Toon Callier, An Volders en het Four Aces Guitar Quartet zijn maar enkele illustere voorbeelden.

Waar kan je dus beter gitaarlessen nemen dan in Antwerpen? Ga naar de muziekacademie, richt een bandje op in je garage of kelder of waag je kans aan het conservatorium. Of zoek een privéleerkracht die jou leert tokkelen. Met het oog op een carrière als gitarist of gewoon omdat je gitaarspelen leuk vindt, in Antwerpen en omstreken vind je ongetwijfeld een privédocent die jou gitaarles op maat en op jouw tempo geeft.

Vind gitaarlessen in Antwerpen via Superprof

Superprof is al jarenlang het uitgelezen platform in Antwerpen en omstreken voor alle soorten cursussen en lessen, zowel voor leerlingen en studenten die bijles zoeken of een hobby willen leren als voor leraren die graag les willen geven over hun passie en kennis. En dat zowel voor zowel beginners als voor gevorderden.

Op Superprof vind je een gevarieerde verzameling aan goede leraren en leraressen om die jou gitaar leren spelen. Het zijn allemaal vakmensen met veel kennis en een grote passie voor wat ze doen, die het instrument zelf al jaren spelen, ervaring hebben met lesgeven aan muziekscholen, zelf op conservatoria hebben gezeten of zelfs een professionele carrière als gitarist hebben.

Een betere manier om gitaar te leren spelen is er niet! Je gaat naar Superprof, zoekt op ‚Äėgitaarles Antwerpen‚Äô en krijgt meteen een lange lijst met docenten te zien. Vervolgens kan je je zoekopdracht filteren op basis van je voorwaarden om zo de gitaarleerkracht te kiezen die daadwerkelijk bij je past Vind je het moeilijk om uit zoveel goede docenten een keuze maken? Kijk dan zeker nog even naar de recensies en commentaren van andere cursisten. We beloven je, Superprof heeft voor iedere student en leerling de geschikte priv√©docent!

Wanneer wil jij privéles gitaar volgen?

Een van de vragen die je jezelf moet stellen is op welke dag en hoe vaak je les wilt volgen. Sommige docenten uit Antwerpen kunnen alleen op maandag, dinsdag en woensdag en anderen juist alleen op dinsdag, woensdag en donderdag. Sommige docenten geven voltijds les, andere gitaarleerkrachten bieden misschien alleen in het weekend lessen aan. Hoe dan ook biedt de uitgebreide keuze op Superprof jou alle mogelijkheden.

Hoeveel kosten gitaarlessen?

Een ander belangrijk criterium is het tarief. De docenten en gitaarleerkrachten op Superprof bepalen zelf hun prijs in functie van het vak en het onderwijsniveau. Bij de meeste docenten is de eerste les een proefles en dus gratis. Zo kan je op een eenvoudige en budgetvriendelijke manier de leerkracht zoeken die het beste bij jou past.

Aan de slag!

Liedjes rond het kampvuur, jammen en improviseren of ingetogen tokkelen op je kamer, er zijn veel redenen om gitaar te leren spelen. Heb je geen tijd om naar de academie of avondles te gaan of wil je nog extra bijlessen naast je gitaarlessen op de muziekacademie? Bereid je je voor op de artistieke toelatingsproef voor het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen? Zoek dan een privéleerkracht die jou persoonlijk tot gitarist opleidt en speel de nummers die jij leuk vindt.

Via Superprof vind je gemakkelijk een leerkracht gitaar in Antwerpen en omstreken die jouw ritme volgt. Bij jou thuis, op jouw tempo.

Scrol door de verschillende gitaarleerkrachten op Superprof, bekijk de profielen en commentaren van andere cursisten, vergelijk en kies. Ben jij de volgende Jimmy Hendrickx?

Wat wil je leren?