Uitstekend
reviews op

Onze selectie leraren nederlands nt2

Bekijk meer leraren

4.9 /5

Onze sterleraren met een gemiddelde rating van 4.9 sterren en meer dan 212 beoordelingen.

22 €/u

De beste prijzen: 98% van de leraren bieden hun eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost €22 per uur.

6 u

Zo snel als het licht! Onze leraren antwoorden normaal gesproken binnen de 6 uur.

Nederlands NT2 leren is nog nooit
zo makkelijk geweest

2. Organiseer je lessen

Overleg met je leraar en leg hem of haar alles uit over wat jouw doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

3. Beleef nieuwe ervaringen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie!

Veelgestelde vragen

💰Wat is de gemiddelde prijs voor lessen Nederlands NT2?

De gemiddelde prijs van lessen Nederlands NT2 is €22.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij je thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan

Vind een leraar bij jou in de buurt.

💡 Waarom lessen Nederlands NT2 nemen?

Met de hulp van een Nederlands NT2 kan je goed worden in Nederlands NT2 

Onze privéleraren delen hun expertise zodat je elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtendienst via je dashboard maakt het voor jou mogelijk om direct in contact te komen met de leraren op onze website en met hen te overleggen over jouw lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

💻 Kan je op Superprof ook online bijles Nederlands NT2 volgen, thuis, via webcam?

Talloze leraren bieden ook lessen les aan via webcam.

En wist je dat online cursussen meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

Online lessen bieden bovendien alle mogelijkheden om in een mum van tijd veel vooruitgang te boeken dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen enkel probleem meer!

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

🎓Hoeveel leraren zijn er beschikbaar voor het geven van lessen Nederlands NT2?

Er zijn momenteel 821 leraren beschikbaar bij je in de buurt om Nederlands NT2 lessen te geven.

Je kan de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor jou te vinden.

Vind je ideale leraar uit 821 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Nederlands NT2 beoordeeld?

Gemeten over een aantal van 212 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 4.9 op 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om jou te helpen.

Je kan de gebruikersreviews bekijken via de review-pagina.

Wil je Nederlands NT2 leren?

Laat je bekoren door een enorme keuze aan getalenteerde leraren Nederlands NT2!

Bekijk meer leraren Aan de slag

Privéles Nederlands voor anderstaligen volgen via Superprof. Wacht niet langer!

Waarom bijles Nederlands nemen?

Nederlands is de taal waar we in Vlaanderen mee opgroeien, waar we vrienden mee maken, waarmee we communiceren. De rol van taal in ons dagelijks leven is enorm, terwijl we daar niet altijd bij stil staan. Ben je niet in Vlaanderen geboren, ben je naar hier verhuisd of ben je hier als buitenlandse student dan zijn leesvaardigheid, schrijfvaardigheid en mondelinge taalvaardigheid in Nederlandse taal voor jou niet zo evident.

Nederlands, een moeilijke taal

Nederlands is een van de moeilijkste talen om te leren als vreemde taal. De Nederlandse spelling en grammatica kennen evenveel regels als uitzonderingen. Hier volgt een kleine opsomming van de moeilijkheden van de Nederlandse taal voor anderstaligen.

Woordvolgorde in het Nederlands

De volgorde waarin je de werkwoorden zet in een Nederlandse zin is complex en kan veranderen. In het Engels en het Frans bijvoorbeeld hebben werkwoorden een vaste plaats, ongeacht wat je zegt en welke andere woorden je in de zin gebruikt.

Je zegt bijvoorbeeld Il est heureux en Il chante parce-qu’il est heureux. Il en est heureux blijven in beide zinnen in dezelfde volgorde staan. Maar in het Nederlands zeg je Hij is blij en Hij zingt omdat hij blij is. Hij en is verwisselen van plaats.

Als jouw moedertaal Frans of Engels is, dan raak je van de Nederlandse woordvolgorde dus helemaal in de war. Volg je echter bijlessen Nederlands met een privéleerkracht dan gaat jouw Nederlandse taalvaardigheid met sprongen vooruit.

Lidwoorden in het Nederlands

Ook de lidwoorden de en het zijn voor anderstaligen een struikelblok, die moet je gewoon van buiten leren. Er is nauwelijks een regel die aangeeft of een woord vrouwelijk of mannelijk is, en bovendien is de het lidwoord voor de mannelijke én de vrouwelijke woorden. Kennis van de lidwoorden in het Nederlands komt niet alleen bij het spreken maar zeker ook in de schriftelijke taalvaardigheid van pas.

De moeilijke uitspraak van het Nederlands

Het alfabet telt vijf klinkers maar het Nederlands heeft daarnaast nog een aantal tweeklanken die ook als klinker gebruikt worden. Au, ou, ui, ei, ij, …zijn geen gemakkelijke klanken voor een anderstalige om correct uit te spreken. Wil jij als anderstalige goed verstaanbaar zijn in de supermarkt of op je werk dan neem je best een paar bijlessen in spreekvaardigheid met een goede bijlesleraar Nederlands.

Invloed van andere talen op het Nederlands

Nederlands is niet alleen de officiële taal in Vlaanderen. Ook in Nederland, Suriname, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten wordt de taal gesproken. Die landen voegen vanuit hun eigen cultuur en geschiedenis vaak ook weer nieuwe woorden toe aan het Nederlands. En zo wordt er dus in verschillende landen op verschillende manieren Nederlands gesproken, wat het nog moeilijker maakt om de taal te leren.

Nederlands leren als vreemde taal

Of je nu school loopt op de basisschool of de middelbare school in Vlaanderen of vanuit het buitenland naar hier komt voor een baan, het is belangrijk om het Nederlands goed onder de knie te hebben.

Als leerling in de basisschool of het secundair onderwijs sta je er misschien niet meteen bij stil, maar je krijgt alle vakken op school in het Nederlands. De vraagstukken bij wiskunde en fysica, de theorielessen bij automechanica, de begrippen die je moet leren voor geschiedenis en aardrijkskunde…, ze zijn allemaal in het Nederlands. Als jij moeite hebt om Nederlandse zinnen te begrijpen, dan heb je het ook moeilijker met de andere vakken op school. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook: verbeter je je kennis van het Nederlands, dan zullen ook de resultaten van je andere vakken beter worden.

Bouw je als anderstalige in Vlaanderen een carrière uit, dan wil je natuurlijk met je collega’s op de werkvloer kunnen praten. Meer nog: een goede kennis van het Nederlands kan een vereiste zijn om de veiligheid op de werkvloer te garanderen. Denk maar aan de Nederlandse bedieningshandleiding van productiemachines, het is maar best dat je die goed begrijpt.

Genoeg redenen dus om bijlessen te nemen, huiswerkbegeleiding of studiebegeleiding en je kennis en taalvaardigheid van het Nederlands te verbeteren.

Opleiding, cursus of bijlessen: de beste manier om Nederlands te leren

In Vlaanderen is Nederlands een hoofdvak op de basisschool en in het middelbaar. Het is logisch dat je de taal van het land waar je woont goed onder de knie moet hebben. Maar misschien begrijp jij de uitleg van je leerkracht Nederlands niet altijd. Spreek je thuis een andere taal dan Nederlands, dan worstel je met de verschillen tussen de beide talen. Werk je in Vlaanderen als expat of bouw je hier een internationale carrière uit, dan moet je het Nederlands goed onder de knie krijgen.

Je kan je kennis van het Nederlands op allerlei manieren bijspijkeren. Door veel te lezen, door extra avondlessen te volgen. Ook online vind je cursussen Nederlands. Of zoek een privéleerkracht die jou bijles, huiswerkbegeleiding of studiebegeleiding Nederlands op maat geeft. Volledig afgestemd op jouw noden en jouw tempo.

Volg online lessen Nederlands

Als je liever niet aan de slag wilt op een fysieke locatie met je leraar dan kun je er ook voor kiezen om je cursus of les Nederlands online te volgen. Veel van onze privédocenten Nederlands staan ervoor open om online lessen te geven aan leerlingen en studenten.

Het enige wat je nodig hebt om online je les Nederlands te volgen is een computer en een internetverbinding. In de lijst met leraren en leraressen Nederlands die je krijgt via de zoekterm ‘Nederlands Vlaanderen’ zie je meteen welke privédocent in Vlaanderen de mogelijkheid biedt om lessen of cursussen online te volgen.

Vind bijles Nederlands in Vlaanderen via Superprof

Superprof is al jarenlang het uitgelezen platform in Vlaanderen voor alle soorten cursussen en lessen, zowel voor leerlingen en studenten die bijles zoeken of een hobby willen leren als voor leraren die graag les willen geven over hun passie en kennis. En dat zowel voor zowel beginners als voor gevorderden.

Op Superprof vind je een gevarieerde verzameling aan leraren en leraressen uit Vlaanderen om jou bijlessen of studiebegeleiding Nederlands te geven. Het zijn allemaal vakmensen met veel kennis van de Nederlandse taal en een grote passie voor wat ze doen.

Een betere manier om bijlessen Nederlands te volgen is er niet! Je gaat naar Superprof, zoekt op ‘Nederlands Vlaanderen’ en krijgt meteen een lange lijst met docenten te zien. Vervolgens kan je je zoekopdracht filteren op basis van je voorwaarden om zo de bijlesleerkracht te kiezen die daadwerkelijk bij je past Vind je het moeilijk om uit zoveel goede privédocenten een keuze maken? Kijk dan zeker nog even naar de recensies en commentaren van andere cursisten. We beloven je, Superprof heeft voor iedere student en leerling de geschikte docent!

Superprof heeft voor jouw de beste leerkracht Nederlands

Je bent zeker niet de eerste persoon die via Superprof een docent Nederlands zoekt die jou helpt om spreekvaardigheid en schrijfvaardigheid in het Nederlands te verwerven met studiebegeleiding. Je zal ook zeker niet de laatste zijn. Nederlands is nu eenmaal een onderdeel van het leven in Vlaanderen en op Superprof bieden we jou het ideale platform om je alle onderdelen van die taal, van lezen, luisteren, spreken en schrijven, eigen te maken.

Als je een perfecte bijlesdocent hebt gevonden, neem dan snel contact op, bespreek de prijs met de leerkracht en boek je eerste les. De eerste les is meestal gratis! Je kunt eenvoudig contact maken en/of een eerste les boeken door op ‘Boek een les’ te klikken in de advertentie van de docent. Stuur de docent een bericht en laat weten wat jij precies nodig hebt. De privéleerkracht neemt zo snel mogelijk contact op met jou om jouw wensen te bespreken.

Zoek je bijlessen voor een ander vak. Voor biologie, Frans, Engels of economie? Superprof heeft voor jou de geschikte bijlesdocent!

Aan de slag!

Heeft jouw zoon of dochter nood aan bijlessen Nederlands, extra oefeningen of wat meer uitleg over de grammatica? Wil jij jezelf voorbereiden op het examen Nederlands met huiswerkbegeleiding of voel je dat een betere kennis van Nederlands en studiebegeleiding je zou helpen bij je andere schoolvakken? Wil je je kennis van het Nederlands verbeteren om je carrièrekansen in Vlaanderen een boost te geven? Nederlandse bijles is een goede manier om jouw doel te bereiken.

Via Superprof vind je gemakkelijk een privéleraar Nederlands in Vlaanderen die jou de juiste cursus of bijles op maat geeft. Leer op je eigen tempo en maak oefeningen die voor jou nuttig zijn. En dat allemaal bij jou thuis aan jouw bureau.

Scrol door de verschillende docenten Nederlands op Superprof, bekijk de profielen en commentaren van andere cursisten, vergelijk en kies. Zo ben je binnen de kortste keren klaar voor je examen Nederlands of voor een leuke baan!

Wat wil je leren?