Uitstekend
reviews op

Onze selectie leraren schilderen

Bekijk meer leraren

5.0 /5

Onze sterleraren met een gemiddelde rating van 5.0 sterren en meer dan 44 beoordelingen.

22 €/u

De beste prijzen: 99% van de leraren bieden hun eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost €22 per uur.

5 u

Zo snel als het licht! Onze leraren antwoorden normaal gesproken binnen de 5 uur.

Schilderen leren is nog nooit
zo makkelijk geweest

2. Organiseer je lessen

Overleg met je leraar en leg hem of haar alles uit over wat jouw doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

3. Beleef nieuwe ervaringen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie!

Veelgestelde vragen

💰Wat is de gemiddelde prijs voor lessen Schilderen?

De gemiddelde prijs van lessen Schilderen is €22.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij je thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan

Vind een leraar bij jou in de buurt.

💡 Waarom lessen Schilderen nemen?

Met de hulp van een Schilderen kan je goed worden in Schilderen 

Onze privéleraren delen hun expertise zodat je elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtendienst via je dashboard maakt het voor jou mogelijk om direct in contact te komen met de leraren op onze website en met hen te overleggen over jouw lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

💻 Kan je op Superprof ook online bijles Schilderen volgen, thuis, via webcam?

Talloze leraren bieden ook lessen les aan via webcam.

En wist je dat online cursussen meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

Online lessen bieden bovendien alle mogelijkheden om in een mum van tijd veel vooruitgang te boeken dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen enkel probleem meer!

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

🎓Hoeveel leraren zijn er beschikbaar voor het geven van lessen Schilderen?

Er zijn momenteel 237 leraren beschikbaar bij je in de buurt om Schilderen lessen te geven.

Je kan de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor jou te vinden.

Vind je ideale leraar uit 237 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Schilderen beoordeeld?

Gemeten over een aantal van 44 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 5.0 op 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om jou te helpen.

Je kan de gebruikersreviews bekijken via de review-pagina.

Wil je Schilderen leren?

Laat je bekoren door een enorme keuze aan getalenteerde leraren Schilderen!

Bekijk meer leraren Aan de slag

Lessen Schilderen volgen met persoonlijke begeleiding van een privéleraar: een misschien wel onvervangbare hulp!

Het leven kan soms stressvol zijn, daarom is het belangrijk dat iedereen zich kan ontspannen. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan. Yoga, muziek, dans en kunst hebben een bewezen rustgevend effect op mensen. Geen wonder dus dat mensen schilderen en tekenen als ontspanning. Niet vreemd dus dat veel mensen zich opgeven voor verschillende teken- en schilderlessen.

Leer schilderen!

Net als hoe lichamelijke beweging goed is voor het lichaam, zijn creatieve hobby’s zoals tekenen en schilderen goed om de geest sterk te houden. Dit kan ook de kwaliteit van het leven verbeteren.

Met een druk op de knop kun je alle workshops schilderen en tekenen online en dicht bij je woonwijk vinden. Deze workshops stellen mensen met liefde voor kunst om te leren over schilderen en tekenen. Tijdens elke workshop worden er verschillende dingen behandeld. Zo kun je bij een workshop schilderen leren over de verschillende verven waar je mee kunt schilderen. Als cursist leer je bijvoorbeeld schilderen met olieverf. Een workshop wordt gegeven door een leraar kunstenaar. En leer je realistisch schilderen. 

Ben je een beginner? Geen nood de schilder workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Je leert de basis technieken en kleuren om verschillende schilderijen te kunnen schilderen. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om een naaktmodel te kunnen schilderen of tekenen.

Wat te verwachten 

Ben je van plan deel te nemen aan een teken of schilder cursus? Of wil je meer technieken leren kennen? Dan is een teken of schilder cursus net iets voor jou. Bij de meeste cursussen leren de beginners en gevorderden samen de verschillende technieken en op verschillende materialen. De verschillende manieren van schilderen of tekenen en technieken worden je aangeleerd. Bijvoorbeeld initiatief schilderen. Dit is een fantastische manier om jezelf beter te leren kennen. Voordat je begint met schilderen, maak je een verbinding met je ‘ik’. Goed voelen, luisteren en volgen kan hierbij helpen. Ook de aquarel workshop is voor beginners en gevorderden, hier leer je prachtige aquarel schilderijen maken. Fluid art is een populaire schildertechniek, waarbij er gebruik wordt van vloeibare kleurstoffen zoals vloeibare acryl, poedervormige kleuren of inkt. 

De groepen kunnen tijdens de workshop variëren tussen groot en klein. Een kleine groep bestaat uit 2 of 4 personen. Zodra de kosten betaald zijn kan de groep aan de slag. De registratie voor een cursus kan telefonisch, per mail of via de website. Er zijn zelfs online workshops, waarbij de eerste les gratis is. Tegenwoordig kun je ook online leren tekenen en schilderen. Er zijn verschillende websites zoals Superprof die vol kunst leraren zit. Zoek naar de leraar die het best past bij jouw preferenties en begin met je kunst lessen. Ook bij Ria Kooistra paintings kun je kunstlessen volgen. Waarbij de eerste les ook gratis is.

Overweeg je een carrière in beeldende kunst? Schrijf je dan in bij de dichtstbijzijnde academie voor beeldende kunsten. Wie weet kun jij later ook lessen geven! De meeste teken en schilder lessen duur een uur.

Wil je in de natuur leren schilderen geef je dan op voor een schildervakantie. Tijdens deze vakantie ga je naar verschillende landschappen over geheel Antwerpen en kun je die na schilderen.

Verschil tussen schilderen en tekenen 

Wanneer men in de kunst wereld over schilderen praat, gaat het hierbij om de beeldende kunst welke geschilderd wordt door een kunstenaar. Zoals een schilderij op canvas of een muurschilderij. Het verschil tussen schilderen en tekenen is dat schilderen met een vloeistof gedaan wordt gecreëerd.  Er komen ook nog verschillende kleuren en lagen bij kijken. Bij tekenen wordt er gewerkt met lijnen, zodra men klaar is met het kunstwerk is die gelijk af. Het kan soms wel moeilijk zijn om het verschil te merken tussen een schilderij en een tekening. Vooral bij een penseeltekening.

De meeste kunstenaars werken in een atelier, waar ze rustig kunnen werken aan hun schilderij of tekening.

Wat wil je leren?