Italiaanse taallessen op school, online cursussen Italiaans en privélessen Italiaans zijn slechts enkele van de manieren waarop mensen Italiaans als vreemde taal leren.

De Italiaanse taal staat over de hele wereld bekend om zijn schoonheid, maar waarom zou je niet een beetje afwijken van de gebaande paden en je een tijdje meer focussen op de Italiaanse cultuur?

Het leren van een nieuwe taal hoeft niet alleen te gaan over het uiten van begroetingen, het Italiaanse alfabet en talloze Italiaanse luister- en grammatica oefeningen. Bekijk enkele Italiaanse films, geniet van de Italiaanse literatuur en probeer natuurlijk de Italiaanse keuken!

Als leerling van Italiaans als tweede taal, is de manier waarop je de taal leert spreken, terwijl je van basis Italiaans naar conversatie Italiaanse taalvaardigheid gaat en uiteindelijk vloeiend Italiaans wordt, geheel aan jou.

Beginnen met een Italiaans gesprek als basis kan een goed begin zijn als je op zoek bent naar een culturele onderdompeling om meer te weten te komen over Italië en zijn fascinerende verleden terwijl je gaandeweg nieuwe woorden leert kennen.

De Italiaanse cultuur is een van de rijkste en meest actieve ter wereld, dus laten we erin duiken!

Te beginnen met de wereldberoemde keuken van Italië, wat waarschijnlijk de reden is waarom je al een paar Italiaanse woorden en zinnen kent.

De beste leraren Italiaans beschikbaar
Anastasia
5
5 (5 reviews)
Anastasia
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
5
5 (1 reviews)
Iris
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anwar
Anwar
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elvio
5
5 (2 reviews)
Elvio
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
Sophie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessia
Alessia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (1 reviews)
Francesca
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anastasia
5
5 (5 reviews)
Anastasia
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
5
5 (1 reviews)
Iris
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anwar
Anwar
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elvio
5
5 (2 reviews)
Elvio
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
Sophie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessia
Alessia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (1 reviews)
Francesca
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Is Pasta Eigenlijk wel Italiaans van Origine?

‘Moeten we in een Italiaans restaurant eten?’

‘Heb je zin in een pizza?’

Hier zijn twee vragen die in Nederland en de rest van de wereld worden gesteld - het is eerlijk om te zeggen dat de Italiaanse keuken de wereld heeft veroverd.

Voor veel keukens op elk continent zorgt Italiaans eten vaak voor een gezellige en kleurrijke sfeer van een maaltijd.

Wacht niet langer en boek nu je cursus Italiaans. Talloze leerkrachten wachten op je.

Pizza wordt in Nederland veel gegeten
Pizza nodigt uit tot gezelligheid ǀ Visualhunt - atmtx

Pizza wordt vaak gedeeld met vrienden tijdens informele bijeenkomsten en feesten, en de aard ervan zorgt voor een vrolijke sfeer.

Dit is misschien de reden waarom de Italiaanse keuken in de loop van de tijd een onderdeel is geworden van onze eetgewoonten, vooral als we op zoek zijn naar een gezellige maaltijd.

Voor velen van ons (vooral studenten) is pasta een basis ingrediënt voor veel gerechten.

Dit goedkope maar voedzame levensmiddel kan worden geserveerd met verschillende soorten vlees en sauzen, wat betekent dat pasta een grote rol speelt bij het bereiden van onze maaltijden.

Voor veel mensen uit alle delen van de wereld is pasta een van de grote symbolen van de Italiaanse keuken, maar het lijkt erop dat dit geweldige eten niet echt van het Italiaanse schiereiland komt.

Er is een legende die Marco Polo verantwoordelijk houdt voor het importeren van pasta in Italië in de 13e eeuw na zijn reizen naar China!

Dus, zijn de Chinezen de echte uitvinders van dit gerecht?

Helaas voor onze vrienden in het Verre Oosten is het antwoord nee.

Dit is slechts een stedelijke mythe die in het collectieve geheugen van het Italiaanse volk is blijven hangen.

Er zijn in feite aanwijzingen dat de Grieken en Romeinen de eerste makers van pasta waren, omdat ze linten van lasagne grootte kookten die leken op de noedels die we tegenwoordig kennen.

En als dat niet voldoet, is er een graftombe in Rome, die dateert van 300 voor Christus, waarop een muurschildering een pastaroller en -snijder zijn afgebeeld.

De Italiaanse keuken is sterk geïnspireerd door Romeinse gerechten, hoewel niet helemaal.

Hoe Italiaans Eten de Wereld Veroverde

Als we de vier grote keukens van de wereld zouden moeten kiezen, zou er zeker wat discussie ontstaan.

De reden dat het wat discussie kan veroorzaken, is dat smaak een subjectieve kwestie is. Sommige mensen houden van pittig eten, anderen houden van lichtere of zoete smaken.

Toch lijdt het in termen van ‘adoptie’ geen twijfel dat de Italiaanse, Franse, Chinese en Japanse keukens tegenwoordig tot de meest wijdverspreide ter wereld behoren, met restaurants op elk continent. Italië, Frankrijk, China en Japan zijn vier landen die van eten een kunst op zich hebben gemaakt.

En laten we - in mindere mate - het Midden-Oosten, de Spaanse en zelfs Amerikaanse keuken niet vergeten.

Van al deze landen lijkt het er nog steeds op dat Italia in de voorhoede van de kookwereld staat als de meest favoriete.

Het enige wat je hoeft te doen is denken aan de hoeveelheid pasta, pizza en zelfs kaas die er elke dag wordt gegeten.

Dit lijkt misschien een beetje een aanname, maar in januari 2015 zond France TV Info een reportage uit uitgerekend over het lekkere eten dat uit Italië komt.

En hier is het gekke deel:

Wereldwijd worden jaarlijks bijna 14 miljard pastagerechten geconsumeerd en gegeten. 14 miljard!

De Franse media beweren ook dat de beroemde pasta carbonara (een soort spaghetti), die velen van ons proberen te maken met room in plaats van eieren en op een slimme manier met pasta is gemengd, waarschijnlijk het meest regelmatig gekookte recept ter wereld is.

Italiaans les volgen in Antwerpen? Het is maar een optie! Ontdek wat het te bieden heeft en boek vandaag nog je eerste les.

Het maken van pasta is een kunst op zich
Hier kun je allerlei soorten pasta van maken! ǀ Visualhunt - craigregular

Italiaanse Terminologie en Recepten die in Nederland Worden Gebruikt

Als het gaat om het bespreken van gastronomie, muziek, film en kunstgeschiedenis, is Italiaans als romantische taal over de hele wereld aangenomen - en soms realiseren we ons niet eens dat we Italiaanse woorden gebruiken!

Door naar muziek te luisteren en de basismuziektheorie te leren, gebruik je Italiaanse woorden om te beschrijven wat er aan de hand is. Dit kunnen forte, piano, crescendo, adagio, allegro, meno mosso zijn, de lijst gaat maar door.

Je beseft het misschien niet eens, maar je kent wellicht ook Italiaanse schilders als Raphaël, Botticelli, Michelangelo en Leonardo da Vinci.

Je hebt waarschijnlijk ook enkele traditionele Italiaanse recepten geprobeerd die over de hele wereld bekend zijn, zoals lasagne, cannelloni en gelato (ijs).

Je kennis van de Italiaanse cultuur, woordenschat en uitdrukkingen gaat vaak veel verder dan dat.

Italiaans is misschien niet je moedertaal, maar je zou sommige aspecten al onder de knie kunnen hebben voordat je zelfs maar je eerste les hebt gehad!

 • Pizza

Naast pasta zijn pizzagerechten ook een sterk symbool van Italië en zijn taal en cultuur.

Probeer het met je vrienden in een restaurant, bestel het bij de afhaalpizza als je niet wilt koken of eet misschien zelfs een puntje voor een sportevenement: ‘pizza’ is een van de meest gebruikte Italiaanse woorden ter wereld.

Het basisrecept vindt zijn oorsprong in de Italiaanse stad Napels in het zuiden van het land.

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten pizza van verschillende groottes en met verschillende garneringen, maar de oorspronkelijke afmetingen van de bodem waren 35 cm in diameter met een diepte van 2 cm voor de korst.

 • Carpaccio

Laten we eens kijken naar iets lichters.

Wanneer we denken aan het bereiden of bestellen van een carpaccio, denkt men meteen aan iets vers waar we kunnen genieten van de delicatesse van elke plak die we eten met een beetje olijfolie en ‘parmigiano’.

Carpaccio heeft zich over de hele wereld verspreid doordat steeds meer mensen het tot een onderdeel van hun dieet gaan maken. Tegenwoordig staat carpaccio voor dungesneden vlees (of vis) dat op een bord wordt geserveerd.

 • Mozzarella

Ondanks de wereldse successen van Gorgonzola en Parmezaanse kaas, is mozzarella een echte bestseller als het gaat om Italiaanse kazen.

Een klassieke combinatie
Van tomaat, mozzarella en basilicum kun je kleurrijke salade maken ǀ Visualhunt - wuestenigel

Tomaat en mozzarella zijn een perfecte combinatie qua smaak en versheid, wat de reden verklaart waarom het zo'n populaire pizza garnering is.

Voor degenen die regelmatig dit soort kaas eten zonder er veel van af te weten, is het misschien interessant om te weten dat het is gemaakt van buffelmelk.

 • Kalfsvlees Alla Milanese

Dit is weer een typisch Italiaans gerecht.

Kalfsvlees alla Milanese wordt gemaakt van gepaneerde kalfsschnitzels die bedekt zijn met Parmezaanse kaas en bruin worden in een koekenpan.

Dit recept is door veel mensen over de hele wereld overgenomen en aangepast en het ‘alla Milanese’ deel van de naam wordt nu gebruikt om elk gerecht te beschrijven dat op deze manier met Parmezaanse kaas is bereidt.

 • Risotto

Net als kalfsvlees alla Milanese, pizza en pasta, is risotto een perfect Italiaans gerecht dat door velen wordt gebruikt als basis voor hun eigen recepten.

De rijst wordt gebakken in olie of boter voordat hij in bouillon wordt gekookt.

Hierna kun je wat je maar wilt aan het recept toevoegen! Dit kunnen champignons, vlees, vis, kaas of groenten zijn.

 • Lasagne

Als je ooit een reis naar Italië hebt gemaakt, moet je zeker een van de lokale lasagne hebben geproefd.

Lasagne verschijnt, net als pizza en pasta, altijd op de menukaarten van Italiaanse restaurants als een zeer populaire en ongelooflijk symbolisch export product vanuit Italië.

Tegenwoordig kun je gemakkelijk alle soorten lasagne vinden, zoals rundvlees-, kip-, zalm- en groentelasagne.

Lasagne bestaat uit verschillende laagjes
Lasagne kun je maken met vlees of vegetarisch ǀ Visualhunt - Pierre Wolfer

Italiaans leren spreken gaat niet alleen over het beheersen van de Italiaanse werkwoorden in al hun tijden en het leren perfectioneren van je Italiaanse uitspraak - het bereiken van vaardigheid in het Italiaans gaat ook over de cultuur, die ook de geweldige keuken omvat.

Het zal natuurlijk niet voldoende zijn om je in de Italiaanse cultuur te verdiepen, en af ​​en toe een paar woordjes Italiaans te leren en grammatica regels op te zeggen, om vloeiend Italiaans te spreken.

De beste manier om Italiaans te leren is door een proactieve benadering van je leerproces te volgen door:

 • Een online cursus Italiaans te volgen;
 • Een plaatselijke talenschool te bezoeken om een Italiaanse taalcursus te volgen;
 • Op zoek te gaan naar Italiaanse privé bijles;
 • Je aan te melden voor een Italiaanse avondcursus bij jou in de buurt;
 • Italiaans te studeren aan de universiteit;
 • Of zelfs op zoek naar gratis Italiaanse lessen.

Het zijn allemaal dingen die je taal actief houden en je voorzien van de taalvaardigheden die je nodig hebt om vloeiend in het Italiaans te communiceren.

Wist je dat Italiaans spreken een echte aanwinst is in de mode-industrie?

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!