Toen Joseph Pilates Pilates uitvond, wed ik dat hij geen idee had hoe goed het 100 jaar later uitgevoerd zou worden. Maar ik ben er zeker van dat de kennis daarvan hem nog trotser zou maken op zijn toewijding aan fitness en op het uitvinden van zo'n belangrijk en boeiend trainingsprogramma voor het hele lichaam.

Als je Pilates nog nooit hebt geprobeerd, raad ik je aan om het eens te proberen, het heeft een langzame en doelgerichte bewegingsvrijheid die zich richt op versterking, stabiliteit en controle. Het is geweldig voor gewichtsverlies, lichaamsbouw en verbinding tussen geest en lichaam. Er zijn genoeg variaties voor iedereen, ook voor mensen met blessures, rugpijn, stijfheid of extra gewrichtpijn.

Pilates is de oefening die past bij elk niveau van flexibiliteit en coördinatie. Beginners-Pilates nog meer, omdat het je hele lichaam aanmoedigt om samen te werken. Als je geïnteresseerd bent om wat meer actief te worden en denkt dat Pilates nuttig voor je kan zijn, maar je niet wilt haasten, schrijf je dan in voor lessen in de sportschool. Dan kun je Pilates thuis uitproberen, het enige wat je hoeft te doen, is je eigen grenzen kennen zodat je geen blessures in je lichaam veroorzaakt.

Je hoeft geen dure Pilates-dvd te kopen, je kunt Pilates gratis oefenen door online gratis pilateslessen bij te wonen. Het internet staat vol met gratis en fantastische Pilates-video's die je fitnessdoelen kunnen ondersteunen. Je kunt een snelle training of langere trainingen doen, maar welk soort video je ook kiest, je zult de voordelen van pilates beginnen te voelen tijdens de eerste paar lessen.

Om je op weg te helpen, hebben we 10 van de meest populaire lichaamsvideo’s voor pilates voor beginners gevonden. Geniet ervan!

Klik hier voor Yoga Rotterdam

Een vrouw met een bal in de gymzaal.
Gymballen worden vaak gebruikt bij pilates | Bron: Pexels
De beste leraren Yoga beschikbaar
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eve
Eve
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caro
Caro
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eve
Eve
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caro
Caro
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Meest Populaire Pilates-video's op YouTube

 • POP Pilates voor beginners - Total Body Work Out
 • 5 miljoen keer bekeken
 • 17 minuten lang

Deze Pilates-trainingsvideo wordt gehost door Cassey Ho en is een speciale editie voor beginners waarin ze zich concentreert op het doornemen van de echte essentie van Pilates. Ze legt uit hoe je de verschillende oefeningen moet doen, waar de oefeningen voor zijn en hoe het je helpt om verbinding te maken met de belangrijkste principes van Pilates zoals de manier van ademen, je houding en je vorm. Haar trainingsvideo's zijn professioneel gefilmd, zodat je ze kunt volgen en met een eenvoudige omgeving, zodat je je kunt concentreren op wat Cassey doet. Cassey heeft ook wat meer geavanceerde video’s, dus als je van haar manier van lesgeven houdt, kun je met haar meegroeien.

Ik wil deze video bekijken - Bekijk hem hier

 • Afslanktraining voor het lichaam | POP Pilates voor beginners
 • 2 miljoen keer bekeken
 • 17 minuten lang

Deze video, wederom gehost door Cassey Ho, is gericht op gewichtsverlies voor beginners. Ze gaat echt in op je resultaten om gewichtsverlies te maximaliseren. Ze is heel duidelijk dat je niet alleen naar de video moet kijken, maar dat je het op je eigen pilatesmat moet herhalen. Er is geen andere Pilates-uitrusting voor nodig om te beginnen, dus je kan zo met haar beginnen. Ze legt uit hoe je crunches en verschillende oefeningen kunt doen die je kunnen helpen bij het afvallen. Ze laat ook zien wat je tijdens het sporten niet met je flow moet doen. Cassey is toegewijd aan de Pilates-principes en begeleidt je, soms op best grappige manieren, bij het verbeteren van de flexibiliteit, het versterken van de onderrug, de kracht van de buikspier, en je vorm om de beste resultaten te behalen.

Ik wil deze video bekijken - Bekijk hem hier

 • Winsor Pilates 20 minuten training
 • 1 miljoen keer bekeken
 • 23 minuten lang

Dit is een ouderwetse pilatesvideo, maar soms hebben de oudere oefeningsvideo's enkele van de beste inhoud omdat ze niet worden beïnvloed door de populaire cultuur. Deze video toont 5 beoefenaars die pilateshoudingen doen, geleid door een zeer professionele, vriendelijke leraar. De instructeur is een expert op het gebied van lichaams- en ademhalingstechnieken, ze vertelt heel goed wat je zou moeten doen met je Pilates-lichaam, wat de oefening voor je zal doen, fouten om op te letten, waar je je aandacht op moet richten en hoe je dat moet doen. Ze geeft les met een traditionele aanpak en legt echt alles uit wat er speelt. Ik denk dat dit een van de beste video's is om van te leren. Er is ook een beoefenaar die eventuele aanpassingen laat zien voor het geval dat het je om welke reden dan ook niet lukt de volledige oefening te doen.

Klik hier voor Yoga Amsterdam 

Een vrouw in pilateshouding.
Je hele lichaam onder controle hebben voelt geweldig | Bron: Pexels

Ik wil deze video bekijken - Bekijk hem hier

 • Pilates-training met focus op het achterwerk - versie met alleen muziek zonder instructies
 • 5 miljoen keer bekeken
 • 45 minuten lang

Deze video is gemaakt door GymRa, dit is een vetverbrandende video, perfect als je gewoon mee wilt doen en niet alles wilt horen over de Pilates-filosofie of redenen voor het uitvoeren van bewegingen en correcties. Je krijgt 45 minuten pure pilates, waarbij je niets anders hoeft te doen dan meegaan. Ze plaatsen tekst op het scherm om de volgende oefening aan te kondigen en voegt ondertitels toe om je te begeleiden. Dit is een geweldige training voor het hele lichaam, en als je regelmatig oefent, zal het je helpen bij het krijgen van slanke buikspieren, je taille slank maken, vet verbranden, efficiënt de spieren op je armen verbeteren, billen vormen, slankere benen en een algemeen volledig lichaam creëren. Dit is een uitstekende video als je al een paar keer pilates hebt geoefend en bekend bent met de bewegingen.

Ik wil deze video bekijken - Bekijk hem hier

 • Pilates-training voor beginners
 • 3 miljoen keer bekeken
 • 8 minuten lang

Deze video wordt gehost door Erin Huggins en is een bijna 10 minuten durende basis Pilates-training voor beginners, bedoeld om je op te warmen voordat je aan een meer uitgebreide training begint. Hoewel deze video een warming-up is, dient hij als een goede oppepper, die je de hele dag door kunt gebruiken als je geen tijd hebt voor een langere sessie. Dit is een geweldige video als je niet veel tijd hebt en toch hulp wilt bij het inpassen van een trainingsprogramma in de tijd die je beschikbaar hebt. Maar ook al is het kort, het staat vol met geweldige creatieve tips om je training voor beginners te verbeteren, en kan dus ook worden gebruikt om jezelf voor te bereiden op een langere sessie.

Zoek nu yoga in Edinburgh.

Ik wil deze video bekijken - Bekijk hem hier

Een groepsles pilates.
Pilates wordt vaak als groepsles gegeven | Bron: Pexels
 • Pilates voor het hele lichaam! 20 minuten, benen, billen, buikspieren, thuistraining voor beginners
 • 3 miljoen keer bekeken
 • 21 minuten lang

Deze video wordt gehost door Kait Coats, ze belooft snelle en pijnloze trainingsroutines voor beginnersoefeningen en springt er meteen in met wat on the mat-werk. Ze legt uit wat je zou moeten voelen en hoe je dat moet doen. Ze is zeer instructief over elke beweging en begint langzaam en begint dan te versnellen om wat warmte in het lichaam op te bouwen. Naarmate de video vordert, wordt het uitdagender, met rekoefeningen voor een uitgebalanceerd bewegingsbereik wat geweldig is voor het versterken van het hele lichaam, vooral voor het vormen van de benen, de armen en de corespieren. De coreoefeningen zijn behoorlijk uitdagend.

Ik wil deze video bekijken - Bekijk hem hier

 • Ontspannende rekoefening voor flexibiliteit en stressverlichting - Full Body Yoga Pilates-mix
 • 900 duizend keer bekeken
 • 35 minuten lang

Deze video wordt gehost door Kelly, ze begroet ons met een Pilates-video die gericht is op ontspanning en gericht is op meer flexibiliteit. Kelly bereidt ons op een unieke manier voor om al onze spanningen uit het lichaam te halen. Ze vraagt ​​ons om onszelf de tijd te geven om ons te concentreren en te genieten van de oefening. Ze laat ons ook weten dat alles wat we kunnen doen oké is en dat het belangrijk is om niet door pijn te gaan om te proberen resultaten te behalen. Dit is een charmante video waarin Kelly echt uitkijkt naar je welzijn. Ze gebruikt technieken uit pilates en yogalessen met geweldige stretchhoudingen om thuis een ontspannende en stressverlichtende workout te creëren.

Ik wil deze video bekijken - Bekijk hem hier

 • Pilates voor beginners, buikspieren, core, billen, cardio 30 minuten
 • 700 duizend keer bekeken
 • 28 minuten lang

Deze Pilates-trainingsvideo wordt gehost door Angela. Het is een oude video, maar het is best goed, aangezien ze ons alles vertelt over Pilates en de voordelen die we kunnen verwachten na het oefenen. Het is moeilijk om daarna niet meer te kijken. Ze springt er meteen in om ons te begeleiden bij het liggen in een neutrale bekkenpositie. Ze legt uit dat het schaambeen en heupbeen op één lijn moeten zijn en dat we de onderrug niet moeten buigen. Ze herinnert ons er de hele weg aan hoe je je houding en een goede ademhaling kunt verbeteren, zodat je gemakkelijk van de voordelen van de training kunt profiteren. Angela is een geweldige, bewuste instructeur en heeft een traditionele benadering voor degenen die Pilates liever leren van een zeer ervaren leraar.

Ik wil deze video bekijken - Bekijk hem hier

Een blije vrouw doet pilates.
Het doet je ook mentaal heel goed | Bron: Pexels
 • Pilates voor beginners - Pilates Mat-oefeningen voor beginners
 • 500 duizend keer bekeken
 • 26 minuten lang

Jessica Valant begint deze video met een inleiding in waarom ze van pilates-training houdt en waarom het essentieel is voor haar als docent en trainer. Ze is gepassioneerd om mensen te helpen zich meer bewust te worden van hun eigen lichaam. Ze houdt van het idee dat zodra studenten lichaamsbewustzijn ontwikkelen, ze in staat zullen zijn om te schitteren en echt de controle over hun leven te nemen, niet alleen in thuisfitness, maar in alle onderdelen van hun leven. Het verenigen van lichaam, geest en ziel, dat is een van de belangrijkste principes van Pilates. Jessica's stijl van lesgeven is zeer ondersteunend, leidend en alles wat je nodig hebt om te beginnen, ze vertelt je door de routines, maar herinnert je ook aan waar je je op moet concentreren en wijst op veelvoorkomende fouten en hoe je ze kunt oplossen.

Ik wil deze video bekijken - Bekijk hem hier

 • Pilates voor oudere vrouwen
 • 417 duizend keer bekeken
 • 13 minuten lang

Deze video wordt gehost door Amy Havens, een toegewijde pilatesinstructeur. Ze neemt aan het begin van de video even de tijd om uit te leggen hoe je lichaam aanvoelt als je ouder wordt en hoe je deze sensaties kunt verzachten. Ze legt uit over de juiste ademhaling en hoe je ervoor kunt zorgen dat je in de juiste positie zit en wat je moet doen als je niet op één lijn zit. Mijn favoriete ding over deze video is echter dat het is gemaakt voor oudere vrouwen en dat het een link heeft naar een Pilates voor mannen-video, die helpt om eventuele misvattingen te doorbreken dat Pilates alleen voor vrouwen is.

Ik wil deze video bekijken - Bekijk hem hier

Ik hoop dat je genoten hebt van de lijst en dat ze je hebben geïnspireerd om actief te worden met Pilates- of yogalessen.

Klik hier voor Yoga Groningen

De beste leraren Yoga beschikbaar
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eve
Eve
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caro
Caro
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eve
Eve
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caro
Caro
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go
>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!