Er zijn tal van redenen waarom je misschien reeds Nederlands aan het leren bent, of waarom je overweegt om te beginnen met het leren van deze taal.

Of je nu nieuw bent in het leren van een vreemde taal of je spreekt bijna volledig vloeiend Nederlands, het meest interessante aspect is dat het leren van Nederlands je zal in staat stellen om te communiceren met een groep van ongeveer 20 miljoen moedertaalsprekers overal ter wereld. Dat is een enorme groep van potentiële mensen om mee te praten!

Daarbij zal je ook Nederlands zeer handig vinden om als taal te leren als je van plan bent om naar Nederland af te zakken, of dat nu voor studie, zaken of puur voor het plezier is.

Gelukkig zijn er, als je weet dat Nederlands een taal is die je graag wil leren, veel verschillende leermiddelen beschikbaar voor mensen die Nederlands willen leren. Bijvoorbeeld:

  • Er is een grote variëteit aan websites die lessen bieden om mensen te helpen hun Nederlands te verbeteren;
  • Veel apps om een taal te leren beschikken nu andere over lessen Nederlands in hun aanbod;
  • Er zijn ook manieren om Nederlands offline te leren, of dat nu via een persoonlijke docent of via een groepsles is.

Een andere manier die mensen handig vinden bij het leren van Nederlands is om regelmatig naar podcasts te luisteren die gerelateerd zijn aan het leren van Nederlands of aan het dagelijkse leven in Nederland. Podcasts zijn een geweldige tool om te leren, niet in het minst omdat ze niet veel tijd kosten om naar te luisteren maar ook omdat je er onderweg naar kan luisteren. Dus of je nu thuis naar een eentje wil luisteren, of een bezigheid wil om de tijd op het openbaar vervoer te doden, je kan simpelweg naar een podcast of twee luisteren.

Zoek naar taalcursussen in het Nederlands die je online kan volgen.

Een tulpenveld in Nederland
Als je online Nederlands leert kan je veel te weten komen over het dagelijkse leven in Nederland (Bron: Unsplash.com)
De beste leraren Nederlands NT2 beschikbaar
Nikolas
5
5 (5 reviews)
Nikolas
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofia
5
5 (1 reviews)
Sofia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
5
5 (2 reviews)
Femke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saar
5
5 (4 reviews)
Saar
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dea
5
5 (2 reviews)
Dea
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Renata
5
5 (3 reviews)
Renata
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olesya
5
5 (2 reviews)
Olesya
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Halid
Halid
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nikolas
5
5 (5 reviews)
Nikolas
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sofia
5
5 (1 reviews)
Sofia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
5
5 (2 reviews)
Femke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saar
5
5 (4 reviews)
Saar
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dea
5
5 (2 reviews)
Dea
24€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Renata
5
5 (3 reviews)
Renata
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olesya
5
5 (2 reviews)
Olesya
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Halid
Halid
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Leer Online Nederlands met Deze Podcasts

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw begrip of waardering van de Nederlandse taal kan verbeteren met de hulp van Nederlandstalige podcasts. Hieronder staan er tien die studenten Nederlands nuttig kunnen vinden terwijl ze vorderen in hun reis in het leren van de taal.

DutchPod101.com

Deze podcast wordt algemeen beschouwd als één van de beste podcasts waar je op kan afstemmen als je jouw begrip van de Nederlandse taal wil verbeteren.

Met lessen die beschikbaar zijn voor beginners tot gevorderde sprekers is het ook een geweldig hulpmiddel om te gebruiken, ongeacht je niveau van vaardigheid. De podcasts zijn bedoeld om je te helpen met het uitbreiden van je kennis van het Nederlands en er worden ook hulpmiddelen voorzien als het gaat over het leren van woordenschat en het herhalen van belangrijke onderwerpen die tijdens de lessen werden aangekaart.

Bovendien zijn er elke week gratis lessen beschikbaar, dus je hoeft geen fortuin te spenderen om je vaardigheidsniveau te verbeteren!

One Minute Dutch

Aangeboden door Radio Lingua, is One Minute Dutch een korte reeks van tien podcasts die je de basis van de Nederlandse taal aanleren.

In de loop van de podcasts zou je moeten leren hoe je een verscheidenheid aan woorden en zinnen in het Nederlands moet uitspreken, van:

  • Eenvoudige begroetingen zoals hallo en tot ziens; tot
  • Leren hoe je jezelf voorstelt en telt van één tot tien.

Hoewel deze podcast waarschijnlijk niet veel zal helpen voor iemand die al enige voorgaande ervaring heeft met het leren van het Nederlands, als je daarentegen helemaal nieuw bent in het leren van de taal kan dit een goede manier zijn om jezelf te introduceren tot het leren van enkele veel voorkomende woorden en zinnen, en hopelijk zal het je aanmoedigen om meer te leren over de taal eenmaal je de laatste podcast hebt beluisterd.

Laura speaks Dutch

De laatste Laura Speaks Dutch podcast werd meer dan negen jaar geleden uitgebracht, maar dat betekent niet dat de lessen in de podcast niet meer nuttig zijn voor mensen die de taal leren.

Er zijn in totaal meer dan 50 podcasts die allemaal een brede variëteit aan verschillende onderwerpen omvatten. Bovendien liggen ze ongeveer tussen de 10 à 20 minuten, wat betekent dat het geen grote toewijding qua tijd vergt om dagelijks naar een podcast of twee te luisteren.

Zeg Het In Het Nederlands

Deze podcast is relatief nieuw in vergelijking met sommige anderen in deze lijst, daar deze pas in maart 2018 werd gelanceerd. Zeg Het In Het Nederlands is echter een podcast die zich richt naar studenten die Nederlands leren, waarin het Nederlands iets trager wordt uitgesproken dan je normaal gezien zou horen, om de studenten Nederlands te helpen de podcast volledig te begrijpen.

Ze zijn niet zo lang, gewoonlijk net onder de 20 minuten, wat het een geweldig leermiddel maakt om je Nederlandse luistervaardigheid te oefenen:

  • Terwijl je onderweg bent; of
  • Als je tijd tekort komt.

Je kan ook Nederlands leren en plezier maken met deze online spelletjes voor het leren van Nederlands.

SBS Dutch

SBS heeft een prachtig gamma aan radioprogramma’s in verschillende talen en als onderdeel van hun aanbieding zit het SBS Radio Dutch programma. Het biedt een waaier aan verschillende kortverhalen die in het Nederlands worden voorgelezen, met een duur van 5 tot 15 minuten voor de meeste afleveringen – perfect voor een snelle update van het laatste Nederlandse nieuws, én een goede manier om je luistervaardigheid te oefenen.

Telefoon met earbuds
Nederlandstalige podcasts kunnen een tijdbesparende manier zijn om je niveau in het Nederlands te verhogen. (Bron: Unsplash.com)

Een cursus Nederlands kan je boeken via Superprof. Dit kan gemakkelijk in een paar muisklikken. Waar wacht je nog op?

To Speak Dutch

Deze podcast-reeks door Frank van Rooijen eindigde in 2012, maar de lessen in elke podcast kunnen nog steeds van pas komen voor iedereen die Nederlands leert. Terwijl de podcasts onderwerpen bevatten zoals het leren van nuttige zinnen die je tijdens een reis naar Nederland wil gebruiken of wanneer je met een moedertaalspreker praat, worden ook andere onderwerpen besproken, zoals:

  • Tellen;
  • Vervoeging van werkwoorden; en
  • Vragen en geven van wegbeschrijving, onder andere.

De podcasts kan je vinden op iTunes.

Echt Gebeurd

Misschien een podcast voor de iets meer gevorderde student Nederlands. Echt Gebeurd heeft een reeks van podcasts waarin mensen bijzonder grappige of unieke verhalen vertellen die waargebeurd zijn. Terwijl veel van de podcasts kort en krachtig zijn, met een lengte van ongeveer 10 minuten, zijn er ook andere die iets langer zijn en tegen de 20 minuten aanleunen.

Als je op zoek bent naar een manier om je luistervaardigheid in het Nederlands te oefenen, dan kan deze podcast goed van pas komen, vooral als je weinig tijd hebt.

Dutch News

Dit is een podcast in het Engels die een samenvatting brengt van het laatste nieuws in Nederland. Deze podcasts zijn iets langer dan de anderen in deze lijst, met veel lengtes van meer dan dertig minuten, maar als je op zoek bent naar een middel om op de hoogte te blijven van het Nederlandse nieuws dan is deze podcast zeker het proberen waard.

Here In Holland

Here In Holland is een podcast door Andy Clark over het leven in Nederland. Het is een podcast waarin Engels wordt gesproken, dus terwijl het misschien geen goede podcast is als het gaat over het leren van de Nederlandse taal, is het een nuttig hulpmiddel voor iedereen die wil te weten komen over wat het leven in Nederland zoal inhoudt, zeker als je niet zelf uit Nederland komt.

Actual Fluency

De laatste podcast in de lijst is een beetje anders, daar deze niet specifiek is ontworpen voor Nederlandse moedertaalsprekers of studenten van de taal.

In de plaats daarvan is deze podcast gericht op iedereen die een taal leert en die op de hoogte wil blijven van onderwerpen binnen de wijde wereld van het leren van talen, en ook wie op zoek is naar inspiratie als het gaat over het leren van hun taal naar keuze.

Er zijn meer dan 100 podcasts in de aanbieding die toegankelijk zijn via iTunes, Sticher of de website van Actual Fluency. Dus als je moeite hebt om gemotiveerd te blijven bij het leren van het Nederlands, kan het de moeite waard zijn om een podcast of twee te beluisteren om te zien of je geïnspireerd raakt om je leerreis verder te zetten.

Bekijk enkele lessen Nederlands die je online kan volgen.

Pen en papier
Je kan Nederlands online leren, bijvoorbeeld via een Nederlandstalige podcast of misschien met de hulp van een docent. (Bron: Unsplash.com)

Vind de Voor Jou Beste Manier om Nederlands te Leren

Podcasts kunnen een geweldige manier zijn om Nederlands te leren. Als je bijvoorbeeld een beginner bent, dan is het regelmatig beluisteren van een podcast voor beginners een grote hulp om jou basiswoorden en –zinnen aan te leren, net zoals dat ze je kunnen leren om te tellen in het Nederlands en hoe je werkwoorden kan vervoegen.

Zelfs als je een gemiddelde of gevorderde spreker in het Nederlands bent, is er nog steeds veel dat Nederlandstalige podcasts jou kunnen bieden. Luisteren naar het nieuws op de radio of een podcast in het Nederlands kan namelijk een goede manier zijn om je luistervaardigheid te oefenen en kan je zelfs onderweg misschien een nieuw zelfstandig naamwoord of werkwoord bijbrengen.

Luisteren naar het nieuws
Luisteren naar het nieuws op de radio kan een goede manier zijn om een taal te oefenen. (Bron: Unsplash.com)

Als je natuurlijk ooit vastloopt bij het leren van Nederlands, of wat extra hulp kan gebruiken als het gaat over een bepaald onderwerp van de Nederlandse grammatica of hoe bepaalde woorden uit te spreken, kan je ook overwegen om een persoonlijke docent Nederlands in te huren, via een site zoals Superprof.

Een docent Nederlands kan je de motivatie geven die je nodig hebt om je vaardigheid in het Nederlands verder te zetten en het kan ook een geweldige manier zijn om je spraakvaardigheid in het Nederlands te beoefenen, vooral als je docent een moedertaalspreker is. Dus als je bezorgd bent over hoe je het best de grammatica leert, of bijkomende suggesties wil krijgen over hoe je je Nederlandse woordenschat kan uitbreiden, kan een docent jou helpen om je vaardigheid in het Nederlands naar een hoger niveau te brengen.

Door je postcode in te voeren, zal je kunnen zien welke docenten Nederlands in jouw buurt beschikbaar zijn voor zowel persoonlijke lessen of lessen op afstand.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep