Heb jij interesse in chemie en wil je hier ook wat in bijleren? Woon je in de buurt van Antwerpen en ben je op zoek naar een organisatie waar je terecht kan om chemie te leren? Dan ben je op het juiste adres! 

We hebben het vandaag namelijk over de verschillende organisaties en locaties waar je in de buurt van Antwerpen terecht kan voor extra chemie lessen. 

Voor veel mensen is chemie iets dat niet vaak gebruikt wordt, maar het komt toch in meer dingen voor dan we denken. Chemie is namelijk de studie die zich bezig houdt met de de opbouw van alle stoffen en de reacties tussen deze stoffen.

Je bent je er misschien niet bewust van maar op het moment dat je deze blog bent aan het lezen, vinden er zich duizenden tot miljoenen processen plaats in je eigen lichaam.
Denk hierbij maar aan je ademhaling waar zuurstof wordt omgezet in koolstofdioxide of je maag die je eten verteert. Je kan het ook nog op een veel kleiner niveau bekijken: Je cellen die proteïne omzetten in bouwstenen voor nieuwe cellen. 

Op zoek naar lessen in Oost-Vlaanderen? Het is eveneens mogelijk om daar een cursus chemie te volgen in Gent. Ontdek de verschillende mogelijkheden in volgend artikel van Superprof.

Ben jij geïnteresseerd in chemie of wil je meer weten waarvoor chemie allemaal gebruikt wordt? Dan ben je aan het juiste adres! Wij gaan dieper op wat chemie precies is en waar je in Antwerpen terecht kan om dit vak te studeren! 

Chemie Voorbeelden

Wat is Chemie?

In het vak chemie leer je over de samenstelling van verschillende stoffen op moleculair niveau. Dit betekend dat je gaat kijken waaruit verschillende stoffen zijn opgebouwd en hoe de verschillende moleculen elkaar helpen om tot een bepaalde stof te komen. 

Chemie of scheikunde is de wetenschap die zich dus vooral bezig houdt met opbouw van de stoffen, de chemische veranderingen die deze stoffen ondergaan. Deze wetenschap staat op hetzelfde niveau als biologie en de fysica en worden vaker in dezelfde studies behandelt! 

Bijles chemie Antwerpen. Met dit weet Superprof genoeg waar je naar op zoek bent! Ontdek het snel.

Geschiedenis van chemie

Chemie bestaat al langer dan de mens. De mens is begonnen met het toe eigenen van een bepaald chemisch proces om zich te beschermen. Dit chemisch proces is beter bekend als: Het vuur. Dit is een reactie van stoffen die op een bepaalde temperatuur brandbaar zijn en zich voeden met zuurstof. 

Steeds meer en meer chemische processen werden in het alledaagse leven gebruikt. Bijvoorbeeld toen de mens metaal erts uit gesteente haalden en hier effectieve gebruiksvoorwerpen mee maakten. 

Tegenwoordig wordt chemie voor zoveel verschillende dingen gebruikt dat we er eigenlijk niet zo bij stilstaan. Je denkt misschien dat chemie enkel door wetenschappers gebruikt wordt maar dit is echter niet zo. Denk hierbij maar aan een eenvoudig recept dat je volgt wanneer je een cake of een taart bakt. Hier voeg je verschillende alleenstaande stoffen samen om tot een lekker resultaat te komen. Dit zou je niet denken toch?

Liever in Mechelen om lessen chemie te volgen? Neem een kijkje.

Chemie Lab

Waarom zou je chemie leren? 

Iedereen kan een verschillende reden hebben om chemie te willen leren. Misschien zit je wel op het middelbaar en heb je extra uitleg nodig over verschillende onderwerpen die je in de lessen niet goed begreep. 

Maar er zijn ook veel verschillende volwassenen die graag chemie zouden willen leren om verder te geraken in hun carrière of de mensen die een nieuwe carrière willen uitproberen. 

Chemie is een zeer algemene wetenschap, wanneer je hier kennis in hebt kan je verschillende kanten uit om uiteindelijk een carrière te kiezen. Op het middelbaar leren ze je de beginselen van de chemie aan. Hier is het nog een zeer algemeen concept, maar zodra je verder gaat studeren kan je ervoor kiezen om je te verdiepen in de chemie. Hier gaan ze verder op de basischemie die je al kent en bespreek je steeds meer complexe zaken die zich in de chemische wereld voordoen. 

Er zijn ook veel verschillende jobs waarvoor je een voordeel hebt als je een chemische achtergrond hebt. Zo kan je bijvoorbeeld een cosmetisch chemist worden, deze mensen zorgen voor de samenstellingen van verschillende soorten cosmetica zoals make up, parfums, crèmes en verzorgingsmiddelen. Maar je kan er ook de hele andere kant mee op: In de medische sector zijn chemisten nodig om nieuwe medicatie proberen te ontwikkelen. 

Eveneens in Aalst is het mogelijk om lessen chemie te volgen.

Je ziet dus dat je met chemie een hele hoop kan doen. En als het je een beetje ligt kan het ook heel interessant zijn om hierin verder te gaan. Ben je zelf benieuwd waar je overal in Antwerpen terecht kan om je chemische vaardigheden verder te ontwikkelen? Lees dan maar snel verder, hier gaan we nu namelijk verder op in. 

Chemie leren in Antwerpen

Waar chemie leren in Antwerpen

Hebben we je helemaal kunnen overtuigen dat chemie het vak voor jou is? Woon je in de buurt van Antwerpen? Dan kan je best even verder lezen, we gaan hier verder in op de mogelijkheden waar je zelf chemielessen kan volgen in Antwerpen! 

Woon je ergens anders in Vlaanderen, bijvoorbeeld Brugge? Dan lees je hier waar je in Brugge terecht kan voor chemie lessen! 

Middelbare Scholen 

In België hebben de meeste middelbare scholen een studierichting die zich vooral focust op de verschillende wetenschappen die er zijn. Je krijgt bij deze richtingen dus meer uren chemie per week dan de andere niet wetenschappelijke studierichtingen. 

Universiteit Antwerpen

Heb je al een basis chemie en wil je hier op verder bouwen? Dan kan je altijd terecht bij de Universiteit Antwerpen voor een bachelor in de chemie. Hierbij staat het vak Chemie volledig centraal in je studies. Je krijgt hier dan ook verschillende vakken die hiermee te maken hebben. Bijvoorbeeld alle verschillende toepassingen van de chemie, de geschiedenis van de chemie en nog veel meer. 

Wanneer je je bachelor in de chemie behaalt hebt, kan je nog altijd verder in verschillende andere richtingen. Als je volledig voor chemie wilt gaan heb je ook nog de mogelijkheid om een master in de chemie te krijgen. 

Deze chemie is zeer zwaar en theoretisch, dit is dus vooral handig voor de mensen die goed zelfstandig kunnen studeren. 

Hogeschool Antwerpen

Op de hogeschool in Antwerpen kan je ook terecht voor verschillende soorten lessen chemie. Ook dit is een studie die je na je middelbare school kan volgen. Het verschil tussen de Universitaire richting chemie en die van de hogeschool, is vooral dat de hogeschool,in tegenstelling tot de universiteit, meer aandacht besteed aan het praktische gedeelte van het vak. Je gaat in deze studie dus meer aandacht besteden aan labo’s. 

VDAB Antwerpen

Bij de VDAB in Antwerpen kan je terecht voor een studie van 3 jaar. Deze studie chemie zorgt ervoor dat je volledig wordt opgeleid voor een bepaalde job categorie, met deze opleiding heb je als volwassenen meer zekerheid op een baan. Je kan je altijd inschrijven voor een van deze cursussen. Om de cursus effectief te kunnen volgen moet je wel voldoen aan een aantal voorwaarden. 

SIRA

Een andere organisatie die in actief is in het organiseren van verschillende cursussen op chemisch vlak. Deze organisatie is een samenwerking van verschillende bedrijven die naast hun vormgeving binnen hun bedrijf ook nog extra mensen willen aansporen om chemie te leren. 

De verschillende bedrijven organiseren samen cursussen voor jongeren tussen de 18 en de 25 jaar oud. Het doel van het project is om jongeren die geen hogeschool of universiteit aankunnen toch nog op te leiden voor beroepen in de chemische sector en om hun beroepskansen over het algemeen te verhogen. 

Deze opties zijn meer geschikt voor mensen die zich goed kunnen concentreren wanneer ze in een grotere groep zijn. De studenten kunnen op een zelfstandige basis leren en hebben de aandacht van de leerkracht niet continu nodig. Deze opties zijn ook handig voor de mensen die sociale contacten willen leggen tijdens het studeren.

Maar er bestaat ook een groep van mensen die hier eigenlijk niet tussen hoort. Deze groep van mensen heeft over het algemeen meer informatie en tijd nodig tijdens het studeren. Ook hebben ze vaak extra aandacht nodig, maar doordat de leerkracht in een grote groep aandacht aan iedereen moet geven is dit vaak niet mogelijk. 

Ontdek alle mogelijkheden in Vlaanderen om chemie te volgen. Zoveel leraren wachten op je.

Prive lessen Chemie

De beste leraren Chemie beschikbaar
Wassim
4,9
4,9 (12 reviews)
Wassim
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maarten
5
5 (11 reviews)
Maarten
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jana
4,8
4,8 (4 reviews)
Jana
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
5
5 (6 reviews)
Mathias
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jente
5
5 (10 reviews)
Jente
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wassim
4,9
4,9 (12 reviews)
Wassim
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maarten
5
5 (11 reviews)
Maarten
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jana
4,8
4,8 (4 reviews)
Jana
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
5
5 (6 reviews)
Mathias
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eda
Eda
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jente
5
5 (10 reviews)
Jente
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marie
Marie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Privélessen

Voor de mensen die zich beter kunnen concentreren in een kleinere groep of die meer aandacht nodig hebben, bestaan er ook nog altijd privé lessen. 

Privé lessen kunnen een heleboel voordelen met zich meebrengen. Zo heb je bijvoorbeeld 100% van alle aandacht van de leerkracht, de lessen worden volledig op jouw maat gemaakt. De lessen worden op jouw tempo gegeven en wanneer het nodig is zal je leerkracht extra uitleg geven over de onderwerpen die je niet goed begrijpt.

Privélessen chemie zijn ook mogelijk in Leuven. Ontdek alle mogelijke locaties dankzij Superprof waar je in Leuven bijles chemie kan volgen.

Superprof

Op het online platform van superprof vind je privé leerkrachten chemie. De proffen die werken via het platform van superprof hebben allemaal ervaring in het lesgeven. Ze helpen je aan je chemie kennis werken op een manier die bij jou past. 

Liever van thuis uit les volgen? Ontdek met Superprof alle mogelijkheden om een online cursus chemie te volgen!

Aangezien het belangrijk is dat je de leerkracht die je betaald ook leuk vind, bieden de meeste proffen die hun diensten via superprof aanbieden hun eerste les gratis aan. In deze eerste les zullen ze jouw niveau van chemie bepalen en meestal al een lessenplan opstellen.

Het is ook belangrijk dat je op voorhand een bepaald budget hebt dat je aan de privélessen kan uitgeven. Niets is namelijk zo jammer als je vooruitgang onderbreken omdat je eigenlijk de leerkracht niet kan betalen.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de locatie, de meeste proffen die via superprof werken, hebben ervaring met lessen geven via diensten zoals skype en zoom. Op deze manier kan je dus vanuit je eigen huis ( of waar je ook bent ) online toch nog je lessen volgen. Dit is vooral handig voor mensen die een variabel schema hebben en die niet al te veel tijd kunnen verliezen met zich te verplaatsen naar de lessen. 

Op zoek naar een chemie cursus ergens in Vlaanderen? Ontdek in volgende link alle mogelijkheden!

Ben je helemaal overtuigd om zelf lessen chemie te volgen? Vindt dan vandaag nog een privé leraar die jou verder kan helpen met je vragen over chemie! 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!