Wil jij je foto’s tot het volgende niveau tillen, maar weet je niet hoe je dit zou moeten doen? Woon je in de buurt van Antwerpen? Dan hebben we in deze blog de oplossing voor je!

De beste leraren Fotografie beschikbaar
Robbe
5
5 (5 reviews)
Robbe
29€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laurens
Laurens
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Michelle
Michelle
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Basje
Basje
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robin
Robin
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kristof
Kristof
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jaëlle
Jaëlle
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tatjana
Tatjana
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (5 reviews)
Robbe
29€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laurens
Laurens
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Michelle
Michelle
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Basje
Basje
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robin
Robin
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kristof
Kristof
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jaëlle
Jaëlle
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tatjana
Tatjana
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Alles over

Het nemen van foto’s is voor veel mensen een heel eenvoudige zaak: Ze richten de camera van hun telefoon op de persoon of het object dat ze willen fotograferen en proberen een zo mooi mogelijk plaatje te krijgen. Soms hebben ze wel eens geluk en krijgen ze een zeer mooi resultaat, maar vaak is het niet meer dan een gemiddelde foto, met een mindere belichting of een wazig resultaat!

Ontdek in deze blog waar je fotografiecursussen in Gent kan volgen! Waar wacht je nog op?

Wanneer ze de slechte foto zien, zijn er veel mensen die het aan dingen linken zoals de zon die verkeerd stond of de camera van de mobiele telefoon die niet goed genoeg is.

Wanneer ze dan een digitale camera met een effectieve lens kopen denken ze meteen dat de foto’s er een stuk beter zullen uitzien. Als je niet weet hoe je de camera moet gebruiken wordt het al snel duidelijk dat het niet aan de camera ligt.

Als je meer informatie hebt over het nemen van mooie foto’s weet je ook dat je met een mobiele telefoon schitterende foto’s kan maken!

Neem de beste kiekjes na je fotografiecursus in Antwerpen
Wanneer je een fotografie cursus gevolgd hebt kan je ook met je smartphone mooie foto's maken! Bron: Pexels, Credit: Kampus Production

Wil jij betere foto’s nemen, maar heb je geen idee hoe je dit zou kunnen doen? Dan kan je deze blog helpen als gids bij het maken van betere foto’s!

De oplossing waar je misschien nog niet aan hebt gedacht is: Het volgen van een cursus fotografie!

In deze cursussen leer je hoe je camera werkt, hoe je deze instelt en in welke situaties je deze instellingen correct kan aanpassen! Ook leer je vaak hoe je je foto uiteindelijk moet bewerken om het tot het beste resultaat te krijgen.

Kom er in deze blog achter waar je voor een bijles fotografie in Leuven terecht kan.

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van een cursus en woon je in de buurt van Antwerpen? Lees dan maar snel verder! De fotografiecursus die je helpt om je foto vaardigheden naar het volgende niveau te tillen wacht op jou!

Het volgen van fotografiecursussen is een belangrijke stap voor iemand die een echte fotograaf wilt worden!

Fotografie cursussen in de buurt van Antwerpen

We hebben in Antwerpen verschillende locaties en verschillende organisaties die fotografiecursussen voorzien voor fotografen van alle niveaus! Heb jij interesse in het volgen van een cursus? Gebruik deze blog dan als gids bij het vinden van de cursus die het beste bij je past!

Lees hier alles over de opties privécursussen fotografie in Aalst. Superprof wijst je de weg.

The Photo Academy Antwerpen

De organisatie The Photo Academy in Antwerpen is een internationale organisatie die verschillende fotografie cursussen voorziet voor fotografen van elk mogelijk niveau!

De lessen worden gegeven aan kleine groepen van verschillende mensen, normaal telt een les ongeveer 5 mensen, en wordt gegeven door een ervaren leerkracht!

Zo hebben ze een cursuspakket met 4 lessen waar je je als beginner best voor kunt inschrijven.

Je krijgt dan 4 verschillende workshops die gaan over verschillende onderwerpen zoals je camera instellingen, het diafragma en scherptediepte, de sluitertijd en beweging, belichting en scherpstellingen.

Van amateur fotograaf tot een echte expert in fotografie!
Tijdens de fotografie cursussen leer je vaak ook werken met de belichting die je in een studio kan gebruiken! Bron: Pexels, Credit: Alexander Dummer

Per losse workshop betaal je €80 om deel te kunnen nemen. Dit is vooral handig wanneer je ooit al eens een cursus gevolgd hebt of als je zelf al meer informatie hebt over een of meerdere onderwerpen van deze lessen!

Het pakket van de 4 workshops is het beste voor beginners en kost in totaal €272. Wanneer je dus kiest voor het pakket van 4 lessen, krijg je een kleine korting van ongeveer 15%.

Ook hebben ze een cursuspakket van 4 workshops op een hoger niveau! De losse workshops kosten hier ook weer €80, maar wanneer je kiest voor het cursuspakket krijg je ook voor het gevorderde niveau 15% korting en betaald dus ook maar €272 voor de 4 workshops.

Een workshop of bijles fotografie in Mechelen boeken? Waarom niet! Er zijn opties genoeg.

Je kan er ook voor kiezen om een privéles fotografie te nemen. Je kan hier met 1 tot 3 mensen deelnemen aan de les en je betaald €280 voor 3 lesuren!

Voor mensen die liever lessen in het Engels volgen of voor de mensen die contact willen hebben met fotografen die enkel Engels spreken kunnen ook terecht bij de cursussen die in het Engels gegeven worden!

Centrum voor Volwassenenonderwijs Antwerpen

Bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs in Antwerpen kan je terecht voor een opleiding fotografie en beeldbewerking.

Bij deze cursus leer je dingen zoals hoe je je camera moet gebruiken, maar ook hoe je de foto’s na je fotoshoot moet bewerken! Je leert verschillende technieken en bewerkingen die je kan gebruiken om je foto’s tot het mooiste resultaat te brengen!

De organisatie voorziet cursussen voor vier verschillende niveaus. Als beginner kan je je best inschrijven voor het eerste niveau, maar als je ooit al een fotografie cursus gevolgd hebt kan je doormiddel van een niveautest in niveau 2,3 of 4 beginnen.

Dingen die je zoal leert in het eerste niveau zijn:

Het hanteren van je camera, hoe je moet scherpstellen, nachtfotografie, landschap en natuurfotografie!

Je kan foto's heel wat bewerken aan de hand van applicaties
Het bewerken van Foto's is een belangrijk onderdeel van het worden van een goede fotograaf! Bron: Pexels, Credit: Fauxels

Je krijgt in deze cursus ook een basis van de beeldbewerking met apps zoals Adobe Lightroom.

Met elk niveau wordt je kennis meer uitgebreid en zal je een meer volgroeide fotograaf worden.

Het handige aan deze cursussen is dat je na het slagen van de eindproef een erkend certificaat ontvangt zodat je kan aantonen dat je de volledige studie doorlopen hebt!

Octopus Academy

De Octopus Academy organiseert een intensieve basiscursus fotografie in Antwerpen!

In deze cursus krijg je verschillende vormen van theorie die je meteen in de praktijk gaat uittesten. Op deze manier kan je alle informatie die je zult krijgen ook beter verwerken zodat deze beter blijft hangen! Je leert over de essentiële inzichten van de fotografie zoals het belang van licht en hoe je je camera op verschillende situaties moet afstellen!

De prijs van de cursus is €110 euro en je kan gebruik maken van een camera van de organisatie mocht je er geen hebben!

Kan je niet op de geboekte dag? Dan kan je tot 10 dagen voor de dag van de cursus, de cursus kosteloos verzetten of annuleren!

De Rooij Fotografie Antwerpen

Je kan bij De Rooij Fotografie een basiscursus fotografie volgen. Deze cursus is speciaal ontworpen voor mensen die een nieuwe camera hebben gekocht en die graag willen leren hoe ze deze optimaal kunnen gebruiken!

Tijdens de cursus leer je met behulp van cursusmateriaal en verschillende opdrachten om je camera handmatig in te stellen en hoe je op elke situatie verschillende instellingen kan toepassen.

Voor deze eendaagse cursus betaal je €99 inclusief btw. Nadat je de cursus hebt gevolgd krijg je in de volgende 3 maanden nog 6 fotografie opdrachten zodat je alle informatie die je in de les gekregen hebt ook effectief blijft gebruiken!

Sint-Lucas Antwerpen

Bij Sint-Lucas Antwerpen kan je terecht voor een professionele bachelor in de fotografie! In deze cursus wordt de focus vooral gelegd op het ontwikkelen van je eigen visie en hoe je deze visie kunt omzetten in een beeldtaal.

Dit is een goede optie voor jongeren die iets met fotografie willen doen in hun latere leven!

Privélessen

De voorgaande opties zijn vooral geschikt voor mensen die graag in groep lessen volgen of voor mensen die sociaal contact willen terwijl ze een nieuwe vaardigheid aanleren.

Er zijn echter ook heel wat mensen die liever alleen lessen volgen of die veel vragen hebben waardoor een groepsles niet de meest geschikte plaats is om lessen te volgen!

Voor deze mensen bestaan er gelukkig nog altijd privélessen!

Privélessen zijn handig omdat je tijdens deze lessen 100% van de aandacht van je leerkracht zult krijgen. Als je dan een vraag hebt zal de leerkracht er alles aan doen om je te kunnen helpen met het beantwoorden van deze vraag.

Een ander voordeel dat je hebt met privélessen is dat je deze zelf kan inplannen. Je hebt dus niet iedere week een cursus op hetzelfde moment, maar je plant deze in voor wanneer je zelf tijd hebt om de cursus comfortabel te volgen!

Ontdek alle opties om een privécursus fotografie in Brugge te volgen. Neem binnenkort de beste foto's!

Superprof

Je vraagt je nu waarschijnlijk af waar je moet beginnen zoeken naar een privé docent die je kan helpen om je foto’s naar het volgende niveau te tillen!

Een platform waar je snel en eenvoudig een privé leerkracht kan vinden is het online platform van Superprof!

Neem de beste foto's na je privélessen fotografie
Privélessen zullen je helpen om je eigen foto technieken beter onder de knie te krijgen! Bron: Pexels, Credit: Kaique Rocha

Op dit platform bieden verschillende docenten hun diensten aan als privé docent. Alle leerkrachten die hun diensten aanbieden via Superprof, hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van dit vak en zijn niet bang om jou de kneepjes van het vak te leren!

Indien je eens moeilijker kan verplaatsen is er ook geen enkel probleem! De proffen die via Superprof werken kunnen vaak ook de lessen via online diensten zoals Skype of Zoom geven!

De prijs die je per uur betaald verschilt van docent tot docent. Dit komt doordat er docenten zijn die al een hele reputatie hebben opgebouwd!

Over het algemeen liggen de prijzen tussen de €15 en de €40 per uur!

Vindt vandaag nog een privé leerkracht bij jou in de buurt!

Privélessen fotografie in Vlaanderen? Waarom niet denk je zeker! Lees in deze blog waar je dit kan doen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!