Veel mensen denken dat het nemen van een mooie of prachtige foto kinderspel is. Maar wanneer ze dan hun eigen foto’s vergelijken met de foto’s die genomen zijn door een professional zullen ze al snel zeggen dat het waarschijnlijk ligt aan de camera!

Het is waarschijnlijk zo dat de professional een betere camera heeft, maar hij of zij zou ook in staat moeten zijn om een betere foto dan jou te kunnen maken met dezelfde camera!

Lees in deze blog waar je een cursus fotografie in Antwerpen terecht kan voor de beste foto's de nemen!

Dit komt doordat er effectief dingen zijn waar je op moet letten wanneer het aankomt op het nemen van foto’s!

Zo moet de belichting juist zijn, de hoek waarvan je de foto neemt moet anders zijn dan alle anderen. Je hebt een hoop creativiteit nodig en soms moet je zelfs uren wachten voordat je ook maar een kans hebt om de perfecte foto te maken!

Leer alle knopen van een fototoestel via privélessen fotografie
Je camera heeft meer instellingen dan je denkt! Volg een cursus en kom erachter hoe je deze moet gebruiken! Bron: Pexels, Credit: JESHOOTS

De meeste mensen gebruiken hun camera in een automatische modus waarbij een computer alle instellingen bepaald, maar dit zal nooit zo goed zijn als de instellingen die je zelf zult instellen!

Ben jij geïnteresseerd in het beter leren kennen van je camera? Wil je voor eens en voor altijd vaarwel zeggen tegen de automatische modus? Dan kan je best een fotografiecursus volgen!

In deze cursussen leer je werken met alle instellingen van je camera en alle verschillende effecten dit heeft op de foto’s die je neemt!

Lees snel verder en kom erachter waar in Brugge je terecht kan voor het volgen van fotografiecursussen!

De beste leraren Fotografie beschikbaar
Sean
Sean
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jozefien
Jozefien
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laurens
Laurens
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Michelle
Michelle
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Basje
Basje
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Moritz
Moritz
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robin
Robin
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kristof
Kristof
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sean
Sean
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jozefien
Jozefien
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laurens
Laurens
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Michelle
Michelle
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Basje
Basje
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Moritz
Moritz
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robin
Robin
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kristof
Kristof
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Fotografiecursussen in de buurt van Brugge

Wil jij ook een cursus fotografie volgen en woon je in de buurt van Brugge? Dan ben je bij het juiste deel van de blog aangekomen. We gaan het nu namelijk hebben over de cursusmogelijkheden die je in de buurt van Brugge kan vinden.

Kom er in deze blog achter waar je privécursussen fotografie in Leuven kan volgen! Wacht niet langer om de beste foto's te nemen.

SNT Volwassenenonderwijs in Brugge

Heb je pas een DSLR camera aangekocht of ben je van plan om er eentje te kopen? Heb je nog nooit een cursus fotografie gevolgd? Dan kan je vast en zeker terecht bij de cursus Basisfotografie bij SNT in Brugge!

Deze cursus heeft 3 verschillende niveaus waar je je voor kan inschrijven.

Bij het eerste niveau leer je hoe je camera werkt en wat alle verschillende instellingen zijn waarmee je kan werken!

Zo leer je werken met de sluitertijd van de camera, de ISO waarden, je leert hoe je een statief het beste kan gebruiken.

Talloze aspecten van fotografie zijn er
Niet iedereen weet hoe je een statief moet gebruiken! Dit kan je wel helpen bij het maken van mooie foto's! Bron: Pexels, Credit: Zukiman

Wanneer je deze cursus behaalt hebt kan je doorgaan met de volgende 2 niveaus waarin je de foto’s leert bewerken en je leert nog beter werken met je camera!

Deze cursus is dus echt handig voor mensen die zich pas een digitale camera gekocht hebben en die hier graag mee willen leren werken!

Interesse om privélessen fotografie in Mechelen te volgen? Ontdek de mogelijkheden in de volgend blog van Superprof.

Nadat je de drie niveaus van de basiscursus behaalt hebt kan je verschillende cursussen volgen die hierop aansluiten. Zo hebben ze een cursus Fotobewerking A en Fotobewerking B, maar je kan ook een specialisatie cursus volgen!

De Rooij Fotografie

Bij De Rooij Fotografie kan je terecht voor het volgen van een basiscursus fotografie. Deze cursus is speciaal ontworpen voor iedereen die een digitale camera heeft maar die hier nog nooit de manuele instellingen van gebruikt heeft.

Tijdens de cursus krijg je effectief cursusmateriaal en oefeningen waarmee je je camera optimaal leert gebruiken in allerlei soorten situaties!

Deze cursus is een intensieve eendaagse workshop en wordt gegeven door een ervaren fotograaf. De uitleg over hoe je het meeste uit je camera haalt wordt in de cursus op een zo eenvoudige mogelijke manier uitgelegd!

Na elk theoretisch deel krijg je de kans om je nieuwe vaardigheden in de praktijk ook uit te proberen.

Deze organisatie heeft ook een platform waar je na afloop van de cursus ook terecht kan om foto’s te delen met medestudenten. Hier kan je ook terecht voor het delen van tips en het vragen van advies! 

Voor de cursus betaal je €109, dit lijkt veel maar je krijgt er heel wat voor terug!

Deze prijs is namelijk inclusief:

  • koffie, thee en een lunch
  • Je krijgt de slides die worden gebruikt tijdens de lessen in een hand out!
  • Certificaat van deelname
  • 6 opdrachten na afloop van de cursus waar je nog uitgebreid uitleg bij krijgt!

Dit is vooral handig voor mensen die niet veel tijd hebben om een maanden lange cursus te volgen. Hier leer je namelijk in een dag alles wat je over je camera moet weten en kan je het in de volgende weken zelf testen met de opdrachten die je op je eigen tempo kan uitvoeren!

Centrum voor Volwassenenonderwijs SG Brugge

Bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs SG in Brugge kan je terecht voor verschillende fotografiecursussen!

Zo heb je basisfotografie A samen met lightroom, basisfotografie B met fotoanalyse. Voor de gevorderde cursisten zijn er ook een aantal cursussen die ze kunnen volgen. Zo voorziet deze organisatie ook een cursus voor actie foto’s en foto’s van landschappen!

Basisfotografie A is een zeer handige cursus voor mensen die de manuele instellingen van hun digitale camera willen ontdekken en willen leren hoe ze hiermee moeten werken!

Er is dus voor iedereen wat wils! Je kan best op voorhand even vragen of er al een voorkennis nodig is om een bepaalde cursus te volgen!

Een privécursusfotografie in Aalst boeken? Maar nog in de twijfel om de juiste les te vinden? Superprof wijst je de weg.

Na het nemen van een foto kan je het heel wat bewerken!
Fotobewerking is een belangrijk deel van fotografie! In cursussen leer je met verschillende apps werken waarmee je je foto's kan bewerken! Bron: Pexels, Credit: Cytonn Photography

De cursussen bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs SG hebben allemaal een andere prijs. Zo betaal je voor Basisfotografie A en B elk €286, voor de cursus die actiefoto’s behandelt betaal je €148. Voor de cursus waarin je landschappen leert fotograferen betaal je €286! Vanaf een tweede cursus in een schooljaar, betaal je €10 minder voor het volgen van de volgende cursus!

Octopus Academy Brugge

De Octopus Academy is actief in verschillende delen van Vlaanderen! In Brugge kan je er terecht voor een intensieve basiscursus fotografie!

In deze cursus leer je in een dag alles wat je zou moeten weten over je camera en hoe je alle instellingen in verschillende situaties kan gebruiken!

Ook leer je werken met tools voor scherpte en diepte van verschillende objecten in je foto’s

Het is een intensieve cursus doordat de volledige cursus gehouden wordt op een dag! De theorie die je krijgt wordt afgewisseld met praktijkgerichte oefeningen zodat je de theorie beter zult kunnen onthouden!

Nadat je de cursus afgerond hebt kan je ook nog altijd bij de organisatie terecht voor extra vragen die je eventueel zou hebben of voor vragen over de leerstof die je in de cursus behandelt hebt.

Deze cursus is dus vooral handig voor de mensen die graag op een dag alles te weten willen komen over hun camera en hoe ze deze moeten gebruiken.

De mensen die de cursus willen volgen zullen €110 euro moeten betalen.

DKO Brugge

Bij Academie Brugge DKO kunnen enthousiaste fotografen terecht voor een opleiding. Door het voorzien van verschillende opdrachten en het bespreken van de werken van grote fotografen leer je in deze cursus hoe je je camera moet gebruiken en in welke stijlen je kan fotograferen!

Je hebt 3 verschillende trajecten die je kan volgen:

  • Modeltraject: Dit traject heeft 2 ateliers per week
  • Intensief Traject: Bij dit traject krijg je 3 ateliers per week
  • Vertraagd traject: Hier volg je maar 1 atelier per week!

Dit is vooral een studie voor studenten die graag een carrière in de fotografie wereld willen uitoefenen!

Deze opties zijn handig voor mensen die vooral graag in groepen studeren. Tijdens deze cursussen kan je namelijk nieuwe mensen leren kennen terwijl je nieuwe vaardigheden opdoet. Het vergelijken van jouw foto’s die je tijdens de praktijklessen genomen hebt met de resultaten van andere voor dezelfde opdracht kan ook zeer handig zijn! Zo zie je namelijk de verschillen in de interpretatie van de opdracht door verschillende mensen!

Er zijn echter ook heel wat mensen die dit liever niet hebben en die ervoor kiezen om in een zeer kleine groep of zelfs alleen lessen te volgen. Voor deze mensen bestaan er gelukkig nog altijd privélessen!

Privélessen

Voor de mensen die graag op een efficiënte manier lessen willen volgen, kunnen best op zoek gaan naar een privé leerkracht die je kan helpen bij het leren werken met je camera!

Privélessen zijn een handige manier om je fotografie vaardigheden op jouw tempo te verbeteren!

Privélessen hebben namelijk een aantal voordelen die je niet zou hebben bij het volgen van cursussen in groepen.

Zo heb je met een privé docent geen afleiding en krijg je alle aandacht. Dit betekent dus ook dat als je een vraag hebt, je leerkracht alle tijd heeft om deze aan je uit te leggen.

Lees in deze blog welke opties je hebt om een bijles fotografie in Gent te volgen! Neem binnenkort de beste foto's!

Je perfecte foto nemen met een degelijke fototoestel
Volg privélessen fotografie om op een snelle en effectieve manier mooie foto's te leren maken! Bron: Pexels, Credit: Erik Mclean

Dit brengt ons bij het tweede voordeel: De lessen worden op jouw niveau en jouw tempo gegeven. Wanneer je ergens moeite mee hebt zullen de lessen trager verlopen maar de uitleg zal wel altijd op jouw niveau gegeven worden!

Een laatste voordeel dat we nog even willen bespreken is dat je met een privé leerkracht je eigen lessen kan inplannen!

Dit is vooral handig voor de mensen die iedere week een ander werkschema kunnen hebben!

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van een cursus fotografie onder een privé docent? Dan kan je vast en zeker terecht op de website van Superprof!

Superprof

Superprof is een online platform waar je op een snelle en eenvoudige manier een privé docent kan vinden. Het is namelijk een soort van ontmoetingsplaats voor leerlingen die extra lessen willen volgen en voor privé docenten die nog lessen kunnen geven.

De leerkrachten die werken via het platform van Superprof zijn stuk voor stuk ervaren in het vak dat ze geven. Ook zijn ze enthousiast om je alle fijne kneepjes van het vak en de vak-geheimen die erbij horen te vertellen!

Kan je je moeilijk verplaatsen of kan je een keertje niet naar de afgesproken les komen? Niet getreurd! De proffen die via Superprof werken hebben vaak ervaring met het geven van lessen via online diensten zoals Skype of Zoom!

De prijs die je per uur betaald hangt af bij welke leerkracht je gaat! Over het algemeen liggen de prijzen wel ergens tussen de €15 en de €45 per uur!

Vind vandaag nog een privé leerkracht die jou helpt met het maken van betere foto’s! Lees in de volgend blog waar je privélessen fotografie in Vlaanderen kan boeken.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu