Sinds de aanvang van de twintigste eeuw is de ontwikkeling en het zakelijk gebruik van het internet erg nuttige gebleken voor het delen van informatie en ontdekkingen. Vandaag de dag zijn we door deze technologische revolutie in staat om vanuit onze eigen huizen onze honger naar kennis te stillen. Met name door de gemeenschappelijke ontwikkeling van encyclopedieën zoals Wikipedia en het bestaan van platforms zoals YouTube waarop video's gedeeld kunnen mensen hun passies met anderen delen en tevens kennis opdoen. Bij Superprof hechten we echter veel waarde aan wat menselijke interactie aan het leerproces kan toevoegen. Deze waarde verklaart de voortdurende toename in de bijlesmarkt, vooral in Frankrijk waar Superprof is opgericht. Het staat vooraan in deze sector die volgens Consoglobe een omzet van 2 miljard euro vertegenwoordigt. Superprof heeft al meer dan zes jaar ervaring in dit veld! De groeiende populariteit van bijlessen kan komen van een verzwaring van de examens op scholen. Maar als het gaat om het vinden van een bijlesleraar voor onszelf of onze kinderen hebben we liever zelf de touwtjes in handen. Je eigen leerweg bepalen en de tijd nemen om zeker te zijn dat je de juiste beslissing hebt genomen is de eerste stap van een succesvolle bijles ervaring.

Het is van groot belang dat je een bijlesleraar vindt die zich kan aanpassen aan je sterke en zwakke punten. Hij of zij kan dan doelmatige leerstrategieën opstellen die je zullen helpen om het meeste te halen uit wat je leert.

Superprof biedt als deel van een gemeenschap van meer dan anderhalf miljoen bijlesleraren een alternatief voor de traditionele leerbedrijven die de bijlesleraar voor jou kiezen. Bij Superprof geloven we dat de vrijheid om zelf een geschikte bijlesleraar te kiezen zowel de leraar als de leerling stimuleert om succesvol te zijn.

De beste leraren Bijles beschikbaar
Annelien
Annelien
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elise
5
5 (5 reviews)
Elise
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisa
5
5 (5 reviews)
Lisa
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fidan
Fidan
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ozge
Ozge
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natasja
5
5 (3 reviews)
Natasja
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esther
Esther
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tiara
5
5 (1 reviews)
Tiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Annelien
Annelien
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elise
5
5 (5 reviews)
Elise
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lisa
5
5 (5 reviews)
Lisa
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fidan
Fidan
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ozge
Ozge
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natasja
5
5 (3 reviews)
Natasja
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esther
Esther
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tiara
5
5 (1 reviews)
Tiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Een Wereldwijde Bijleswebsite

Alvorens ze de markt opgingen in Spanje, Italië en de VS wilde het Superprof team zich focusseren op de werking van de Franse website. Hun doel was om kwalitatief goede leerondersteuning beschikbaar te maken aan gebruikers in het hele land. Sinds de oprichting van Superprof in Augustus 2013 is dit doel inmiddels bereikt. De levendige Franse start-up is wereldwijd nu in meer dan 30 landen aanwezig. En vergeet niet te lezen waarom onze klanten zo tevreden zijn!

twee handen met de wereldkaart erop geschilderd
Het succes van het Superprof platform komt vanwege de "klant-eerst" filosofie | bron: Visualhunt
Meer dan 250 lesonderwerpen worden aangeboden variërend van traditionele taallessen tot klarinetlessen of voetbalcoaching.

Vind een Bijlesleraar in Nederland

Of je nu een bijlesleraar zoekt voor schoolse vakken of voor muzieklessen, het Superprof platform is zeer eenvoudig in het gebruik. Je kunt op een gemakkelijke wijze de ideale bijlesleraar voor jou vinden ongeacht waar je woont. Je hoeft alleen het gewenste leervak en je stad of postcode op te geven. Het krachtige Superprof algoritme laat je dan meteen een lijst zien met de beschikbare bijlesleraren in jouw omgeving. Superprof bijlesleraren die aan huis komen zijn voorhanden in ruime mate in de grote steden zoals:

 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Groningen
 • Utrecht

Maar ook als je op niet in een van de grote steden woont heeft de Superprof website genoeg leraren beschikbaar die thuis of via webcam lesgeven. Online bijles kan net zo doelmatig zijn als thuisonderwijs. Bijlesleraren en leerlingen delen documenten en huiswerkopdrachten met elkaar alsof zich op dezelfde plaats bevinden.

Superprof is ideaal voor iedere leervorm. Het platform vergroot je markt, of je nu als bijlesleraar liever aan huis les geeft of online wilt gaan.

Iedere aanvraag wordt individueel en op een persoonlijke wijze, rekening houdend afhankelijk van je woonplaats, kennisniveau en doelen. Bijles Amsterdam

Leren met Behulp van Webcam

Het Superprof team begrijpt de hedendaagse uitdagingen en pakt ze aan door technologie toe te passen. Ze geven bijlesleraren die op hun platform inschrijven de gelegenheid om via de webcam les te geven.

Leef je afgelegen of reis je veel? Je zou bijvoorbeeld vanuit Griekenland wiskunde lessen willen volgen in het Engels, of bijvoorbeeld op de Waddeneilanden wonen waar je niet veel keus hebt.

Het kan wat moeilijker zijn om een leraar te vinden als je niet in een grote stad woont, maar door middel van online tutoring kun je onder begeleiding van je ideale bijlesleraar leren waar je maar wilt!

online leren op een tablet
Leer of geef les waar je ook bent met Superprof | bron: Pixabay - fancycrave1
Als een van de online bijlesleraren van Superprof je begeleidt houdt dat in dat je kunt profiteren van kwaliteits-onderwijs via een videochat op je computer of laptop. Het is gemakkelijk om snel met online bijles te beginnen:

 • Kijk kosteloos naar de bijlesleraar pagina's op de Superprof website
 • Kies de bijlesleraar die je wilt hebben
 • Je hoeft geen geld te overhandigen totdat je een leraar vindt die aan je wensen voldoet
 • Het bedrijf neemt geen provisie uit het uurloon die door je leraar is bepaald

Het nemen van online lessen kan nuttig zijn voor iedereen. Ze kosten over het algemeen ook minder omdat de leraar geen reiskosten hoeft te berekenen. De les kwaliteit komt vrijwel even goed over als bij onderwijs bij de leerling of leraar thuis. De leermethode wordt zowel bij één-op-één onderwijs als bij online onderwijs aan de persoonlijke leerstijl en de sterke en zwakke punten van de student aangepast. Dat betekent dat studenten in tegenstelling tot op school op hun eigen tempo kunnen leren. Ze kunnen daardoor zich op hun eigen leerdoelen focusseren. Misschien ben je geneigd te denken dat online bijlessen moeilijker zijn omdat de bijlesleraar zijn eigen hulpmiddelen en huiswerkopgaven niet kan gebruiken. Technologie biedt hier ook hulp. Bijlesleraren kunnen hun documenten via email, Skype of WhatsApp naar de leerling sturen, en de leerling kan zijn werk scannen en voor correctie naar de leraar opsturen. Online leren kan aan bijna iedere omstandigheid worden aangepast:

 • het nemen van een bijlesleraar buitenlandse talen
 • examen en proefwerk voorbereiding
 • opfriscursussen in een bepaald vak zoals natuurkunde of wiskunde

Een Veelzijdige Groep van Bijlesleraren

Superprof biedt bijlesondersteuning aan in meer dan 250 vakken, en dat zijn niet alleen de schoolse. Je kunt ook bijles krijgen in muziek en sport. De veelzijdigheid in deze grootste bijles community van Europa is het sterkste verkoopargument. Wat leren betreft kan de student door de grote diversiteit en de vrije keuze de mogelijkheid om gemakkelijk de ideale bijlesleraar te vinden.

Bijles Geven als Student

Volgens het CBS werken vier van de tien studenten terwijl ze studeren en verdienen daarmee gemiddeld 440 euro per maand. Vaak is dit ongeschoold werk zoals winkel of horeca werk. Het gemiddelde uurloon voor bijles geven is in Nederland ongeveer 18 euro. Met zo'n uurloon kun je met 6 uur bijles per week zo'n bedrag incasseren. In de horeca of bij de supermarkt moet je daarvoor veel langer werken. Een bijlesbaan is dus ook financieel lucratief te noemen.

Handen houden spaarvarkentje vast
Maak een spaarpotje! Verdien geld door bijles te geven | bron: Pixabay - nosheep
Superprof is geweldig voor universiteit en hogeschool studenten die hun kennis willen delen met scholieren en andere studenten, of voor studiebegeleiding. Ook voor de scholier is het kiezen van een student als bijlesleraar nuttig. Ze worden dan onderwezen door iemand die rechtstreeks betrokken is met het schoolsysteem. Zo iemand begrijpt het belang van studievaardigheden en weet hoe je een examen moet benaderen.

Als Bevoegd Docent Bijles Geven

Het is niet ongewoon dat bevoegde docenten naast hun gewone baan bijles geven. Academische begeleiding door een schoolleraar stelt de leerling in staat om te profiteren van professionele kennis naast het feit dat ze hun schoolvakken leren. Je kunt in Nederland gemakkelijk de volgende bijlesleraren vinden:

 • basisschool leraren die jongere kinderen kunnen helpen om een goede greep te krijgen op de basisstof
 • middelbare school leraren die scholieren kunnen helpen met huiswerk en voorbereiding op proefwerken en examens
 • universiteit en hogeschool docenten die een meer gespecialiseerd onderwerp op een hoger niveau kunnen begeleiden.
 • gepensioneerde docenten die studenten kunnen adviseren welke vakken ze het beste kunnen kiezen

Gepassioneerde autodidacten bij Superprof

Autodidacten zoals artiesten en musici kunnen ook op Superprof lesgeven. Ook zij kunnen in de bijlessen voordeel hebben van hun uitgebreide ervaring. Deze bijlesleraren zijn door hun eigen gedrevenheid zover gekomen dat ze een vak tot in de puntjes beheersen. Hun enthousiasme kan studenten motiveren. Door boeiende hands-on lessen kunnen dergelijke bijlesleraren hun studenten inspireren om hun leren op een hoger plan voort te zetten. Normaal gesproken geeft een officieel diploma het niveau van lesgeven aan, maar onderwijs door autodidacten hoeft beslist niet te betekenen dat de kwaliteit eronder gaat lijden. Nog niet overtuigd? Bedenk dat veel autodidacten in hun eigen vakgebied tot op professioneel niveau succesvol zijn geworden. De acteur Fabrice Luchini, de advocaat en president van de VS Abraham Lincoln en de beroemde gitarist Jimi Hendrix waren allen autodidacten. Geen van hen heeft ooit een examen afgelegd in hun vakgebied.

92% van de Bijlesleraren op Superprof bieden hun eerste les gratis aan!

Je hebt hierdoor de gelegenheid om kennis te maken met hun leermethode zonder dat je al vaste afspraken hoeft te maken.

Bijles Ontvangen van Professionals

Er zijn op bijleswebsites zoals Superprof ook veel professionals die hun expertise en een schat aan kennis aanbieden.

Badminton racket en shuttles
Leer van de beste sportprofs!| bron: Pixabay - annca
Of je nu in Amsterdam, Utrecht, Groningen of Rotterdam woont, je zult het volgende kunnen vinden:

 • een expert accountant die bijles kan geven in accounting
 • een grafisch ontwerper die les kan geven in het maken van infographics
 • een advocaat die rechten studenten kan helpen met het voorbereiden voor een examen
 • een gymleraar die één-op-één kan coachen in een bepaalde sport
 • een IT expert die computer onderricht kan geven

De Vrijheid om je Eigen Bijlesleraar te Selecteren

Het Superprof team biedt iedere gebruiker van hun platform een stressvrije en boeiende ervaring aan. Wij erkennen het belang van al onze gebruikers om een snel antwoord te krijgen dat op hun eisen is toegespitst. Vanaf het moment dat je je aanmeldt bij Superprof zul je zo veel mogelijk bijlesleraren mogen aanschrijven om degene te vinden die bij je past. En in het bijzondere geval dat je er geen één vindt hoef je je geen zorgen te maken. Wij zullen er dan alles aan doen om profielen te vinden die aan je wensen voldoen zodat je zo snel mogelijk kunt beginnen met leren. Het maakt allemaal deel uit van onze zorgfilosofie. Bijlesleerlingen hebben altijd het laatste woord wat betreft het kiezen van een bijlesleraar. Hierdoor kunnen ze verzekerd zijn van de juiste ondersteuning.

Onze bijlesleraren geven normaal gesproken binnen 24 uur een reactie op je vragen

Het onderhouden van een levendige overleg tussen bijlesleraren en studenten is een essentieel deel van de Superprof filosofie. Dit kan verklaren waarom 93.7% van onze evaluaties positief zijn!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!