Woon je in de buurt van Antwerpen en heb je interesse in het volgen van een cursus Japans? Dan kan je best even verder lezen, we hebben het vandaag namelijk over de verschillende opties die je in de buurt van Antwerpen hebt om Japans te leren!

Of je nu een fan bent van anime, of dat je graag de Japanse stripverhalen leest of om welke reden dan ook, het leren van japans is een goede uitdaging die je kan aangaan. Japans is namelijk een taal die steeds populairder wordt om te leren. Dit komt deels doordat er steeds meer mensen naar de Japanse tekenseries kijken.

Het leren van de Japanse taal kan voor veel mensen voordelen met zich meebrengen! Zo kan je bijvoorbeeld een hele cultuur ontdekken of je favoriete stripverhalen lezen in de originele uitgaven.

Japans spreken is ook een voordeel wanneer je op vakantie wilt gaan en je je toch wilt kunnen behelpen in de lokale taal.

Op zoek naar een cursus Japans in Vlaanderen? Twijfelt niet langer, Superprof wijst je de weg. Talloze leraren staan bereid om je les te geven.

Veel licht en veel reclame krijg je in de Japanse steden te zien.
Wanneer je op vakantie gaat naar Japan, kan je best een basiskennis hebben van de taal! Bron: Pexels, Credit: Aleksandar

Ben jij geïnteresseerd in het leren van de taal of wil je erachter komen waarom de taal moeilijk voor ons is om te leren? Dan kan je best even verder lezen.

We leggen je namelijk uit waarom het moeilijk is om voor een Nederlands sprekende persoon Japans te leren!

Je kan over heel Vlaanderen verschillende cursussen Japans vinden! Lees hier waar je een cursus Japans in Gent kan volgen!

De beste leraren Japans beschikbaar
Yasushi
Yasushi
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elias
5
5 (2 reviews)
Elias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
5
5 (2 reviews)
Dieter
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lies
5
5 (2 reviews)
Lies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luna
Luna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
5
5 (1 reviews)
Arno
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Takeshi
Takeshi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yasushi
Yasushi
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elias
5
5 (2 reviews)
Elias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
5
5 (2 reviews)
Dieter
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lies
5
5 (2 reviews)
Lies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luna
Luna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
5
5 (1 reviews)
Arno
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Takeshi
Takeshi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Is het Japans moeilijk om te leren?

Zoals we het je eerder al verteld hebben, is het leren van de Japanse taal geen kinderspel. Er zijn een aantal redenen waarom de taal moeilijk is om te leren.

Het schrift

Het eerste waar veel mensen die een cursus Japans volgen moeite mee hebben, is dat de taal verschillende geschriften heeft! Namelijk Het Hiragana, Katakana en Kanji. In totaal zouden er meer dan 50.000 verschillende kanji bestaan. Maar dit is onmogelijk om te leren. Daarom hebben ze het gereduceerd tot een 2136 stuks voor het alledaags gebruik.

De mensen die een zeer hoge opleiding hebben in Japan, zullen er ongeveer 4000 kennen.

Naast de hoeveelheid verschillende tekens, is het ook nog eens zo dat deze niet in de buurt komen van het alfabet dat wij gebruiken.

Mensen die Japans Spreken zullen niet verwachten dat je alle 2136 tekens van buiten kent! Ze zullen het al enorm appreciëren als jij de taal probeert te spreken!

Het is dus vrijwel onmogelijk om zonder de taal te leren, de taal te kunnen lezen. Je kan dus niet op vakantie gaan zonder voorkennis en dan verwachten dat je de borden wel zou kunnen lezen.

Privélessen Japans in Aalst volgen? Kom er in deze blog achter waar je dit kan doen!

Japans tekens. Ingewikkeld!
Het Japanse schrift is moeilijk om te leren lezen, maar nog moeilijker om te leren schrijven! Bron: Pexels, Credit: Egin

De uitspraak

Als je ooit al eens een Japanse serie of film in de originele taal hebt gekeken, weet je waarschijnlijk al dat er een heleboel klanken gebruikt worden die men niet in het Nederlands gebruikt.

Wanneer je deze serie dan probeert te kijken zonder dat je ondertitelingen gebruikt, dan zul je al snel merken dat je er ook geen woorden uit kunt afleiden. Enkel de woorden die van het engels zijn afgeleid zou je misschien nog kunnen herkennen.

Een voorbeeld van zo een woord is “Sports car” dat in het Japans het volgende is “スポーツカー”. En het wordt uitgesproken als Supotsuka.

Dit is echter een uitzondering op de regel, de meeste woorden zul je dus echt niet herkennen. Zoals je al ziet zijn er verschillende dingen die de taal moeilijk maken om te leren! Maar het is toch een handige taal om te leren spreken!

Wil jij de uitdaging aangaan en kan je niet wachten om de taal ook te leren spreken? Dan kan je best even verder lezen.

Op zoek naar privélessen Japans in Leuven? Je vindt er alles over in volgend artikel.

Waar in Antwerpen kan je terecht om Japans te leren?

Hebben we je ervan kunnen overtuigen om ook Japans te leren, maar heb je geen idee waar je hiervoor terecht zou kunnen in de buurt van Antwerpen? Dan heb je geluk. We bespreken in deze blog namelijk enkele opties die je in Antwerpen hebt wanneer het aankomt op het volgen van lessen Japans.

Universiteit Antwerpen

Bij de universiteit in Antwerpen kan je terecht voor het volgen van een jaarcursus Japans. Zo krijg je 1 keer per week een 2 uur lange les voor 30 weken lang!

Dit is een studie op universitair niveau, dit betekent dat er in de lessen zeer veel informatie te verwerken zal zijn! Het is dus belangrijk dat je na de lessen deze informatie nogmaals herhaalt zodat je deze beter kan verwerken. De cursus geeft je een basis van de taal, het schrift en de cultuur die hier bij hoort.

Per uur dat je effectief les zult krijgen, wordt er verwacht dat je ongeveer anderhalf uur zelfstudie doet om deze informatie beter te verwerken.

Groepslessen Japans in een aula met een prof
Je kan meteen je Japans vaardigheden oefenen met je medestudenten wanneer je groepslessen zou volgen! Bron: Pexels, Credit: ICSA

In Antwerpen is dit de enige locatie waar je Japans in een groep zou kunnen studeren. Je hebt echter wel nog een aantal andere opties wanneer het aankomt op het Japans leren spreken.

Benieuwd naar de opties lessen Japans in Mechelen? Ontdek in het volgend artikel er alles over.

Centrum voor Afstandsonderwijs!

Zo kan je bijvoorbeeld terecht bij het Centrum voor Afstandsonderwijs voor beginnerscursus die je van thuis uit kan volgen!

Mocht je vragen hebben over de cursus dan kan je deze altijd via mail of via telefonisch contact aan een van je leerkrachten stellen. Je kan deze cursus afronden in 3 tot 6 maanden en het is een professionele opleiding! Dit betekent dus dat wanneer je de cursus behaalt hier ook een diploma voor krijgt!

Om toegang te krijgen tot deze cursus moet je €299 betalen. Dit lijkt veel maar doordat je een effectief diploma krijgt bij het behalen van deze cursus, kan je dit dus ook aan je toekomstige baas laten weten.

Deze opties zijn vooral handig voor mensen die een echt diploma hiervoor willen of die graag Japans willen leren in een groep. Het nadeel van deze cursussen is dat je hier meestal een langere tijd over moet doen en het dus niet handig is voor mensen die op een kortere tijd de taal onder de knie moeten krijgen.

Voor deze mensen bestaan er gelukkig nog altijd privé leerkrachten.

Privé lessen

Wanneer je een nieuwe vaardigheid op een efficiënte manier onder de knie wilt krijgen zijn privélessen waarschijnlijk de beste optie. Je hebt hier namelijk een aantal voordelen aan die je niet hebt tijdens het volgen van groepslessen.

Zou je je niet meteen kunnen bedenken wat deze voordelen kunnen zijn? Geen enkel probleem, we hebben er namelijk een paar voor je uitgelegd.

Privé lessen plan je zelf in!

De cursussen die je in een groep volgt, zijn meestal wekelijks en worden iedere week op dezelfde dag ingepland. Bij privélessen heb je dit probleem niet. Je kan namelijk in afspraak met je leerkracht je eigen lessen inplannen!

Zo kies je dus of je een intensieve of een minder intensieve week hebt. Dit is dus vooral handig voor mensen die vaak van werkschema veranderen of die niet altijd op dezelfde dagen vrij kunnen hebben!

Met privélessen krijg je alle aandacht!

In tegenstelling tot groepslessen, waar de aandacht tussen alle aanwezigen wordt verdeeld, krijg je bij het volgen van privélessen de volledige aandacht van je leerkracht! Dit komt doordat je de enige leerling bent.

Dit zorgt er dus ook voor dat je ongestoord vragen kan stellen aan je leerkracht en dat je hier een zeer uitgebreid antwoord op kan verwachten.

Je krijgt lessen op maat!

Wanneer je een privé les volgt, zal de docent je huidige niveau van het Japans proberen te bepalen. Zodra dit gedaan is, kan er namelijk een persoonlijk lessenplan opgesteld worden.

Dit lessenplan kan door de loop van de cursus ook nog aangepast worden als je voor kleine struikelblokken komt te staan.

Privélessen in de buurt van Antwerpen

Hebben we je kunnen overtuigen dat privélessen de beste keuze voor jou is? Woon je in Antwerpen? Dan kan je best even verder lezen.

Kom deze blog achter waar je privélessen Japans in Brugge kan volgen! Waar wacht je nog op?

Privélessen Japans van een privéleraar. Een efficiënte manier om snel te leren
Privélessen zijn een goede manier om Japans op een efficiënte manier onder de knie te krijgen! Bron: Pexels, Credit: Mikhail

Apprentus

Apprentus is een online organisatie die dienst doet als platform waar privé docenten hun diensten op kunnen aanbieden. Zo kunnen mensen die graag privélessen zouden willen volgen hun vak intypen en de regio waarin ze de lessen willen volgen ingeven. Als resultaat krijgen ze dan een lijst met alle beschikbare leerkrachten die je dat vak kunnen geven.

Het enige wat jij dan nog zou moeten doen is contact opnemen met een van de leerkrachten!

Superprof

De mensen die op een eenvoudige en snelle manier een privé leerkracht willen vinden, kunnen vast en zeker terecht op het platform van Superprof. Een online cursus Japans kan ook gemakkelijk dankzij het platform. Boek je eerste les in een paar muisklikken.

Hierop vind je namelijk verschillende leerkrachten die jou kunnen helpen om je Japanse vaardigheden een stuk omhoog te tillen. De leerkrachten die hun diensten aanbieden via dit platform, hebben stuk voor stuk ervaring in het vak dat ze geven. Ze willen daarom ook hun kennis op een enthousiaste manier met jou delen. Wanneer je eens niet naar de afgesproken locatie kan komen, kan je je leerkracht altijd vragen of je je lessen ook bij jou thuis kan volgen! Indien dit niet mogelijk is, kan je ook nog altijd gebruik maken van diensten zoals Skype en Zoom om de les toch nog te kunnen volgen!

Dit is vooral handig voor mensen die niet zo makkelijk toegang hebben tot het openbaar vervoer. De prijs die je per uur zal moeten betalen hangt af van docent tot docent! Maar over het algemeen betaal je voor een privé les Japans ergens tussen de €10 en de €35.

Vind vandaag nog de prof die perfect bij jou past via het online platform van Superprof. Begin vandaag dus nog met een cursus Japans in Vlaanderen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!