Japanse lessen worden steeds populairder. Dit heeft verschillende redenen. Woon jij in de buurt van Leuven en heb je ook interesse in het leren van deze taal? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres.

We hebben het namelijk over de stijging van de populariteit van de taal en waar in Leuven je overal terecht kan om lessen Japans te nemen.

De vraag naar Japans cursussen wordt met de jaren hoger en hoger, maar er zijn toch ook een heel aantal mensen die na een aantal lessen ermee stoppen. Dit komt doordat het Japans geen taal is die je zomaar even kan leren! 

Ontdek in deze blog waar je Japanse lessen in Antwerpen zou kunnen volgen!

We horen je al vragen Waarom is de taal dan zo moeilijk?”. De taal heeft verschillende onderdelen die het samen een stuk moeilijker maken om deze te leren dan andere talen. Zo heeft het Japans 3 verschillende schriftsystemen en meer dan 50.000 verschillende tekens! Voor het dagelijkse gebruik moet je er echter “maar” een 2136 kennen.

Zelfs de hoogst opgeleide mensen van Japan kennen ze niet allemaal. De mensen met een hoge opleiding kennen er meestal rond 4000 tekens.

Japans leren kan voor koppijn zorgen
Japans is een zeer moeilijke taal om te leren! Je zult het Nederlands even moeten vergeten om de taal onder de knie te krijgen! Bron: Pexels, Credit: Andrea

Dit is dus al een van de redenen waarom de taal zo moeilijk is. Een andere reden wat Japans zo moeilijk maakt is de uitspraak en de klanken die ze gebruiken. Deze komen niet eens in de buurt met van de klanken die wij in het Nederlands gebruiken.

Nu je weet waarom het Japans zo moeilijk is, is het ook wel handig dat we je vertellen waarom je een cursus Japans zou kunnen volgen.

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van een cursus Japans, of heb je nog iets meer informatie nodig? Lees dan even verder!

Op zoek naar een Japanse les in Vlaanderen? Twijfelt niet langer, Superprof wijst je de weg. Talloze leraren staan bereid om je les te geven.

De beste leraren Japans beschikbaar
Yasushi
Yasushi
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elias
5
5 (2 reviews)
Elias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
5
5 (2 reviews)
Dieter
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lies
5
5 (2 reviews)
Lies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luna
Luna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
5
5 (1 reviews)
Arno
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Takeshi
Takeshi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Yasushi
Yasushi
39€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elias
5
5 (2 reviews)
Elias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dieter
5
5 (2 reviews)
Dieter
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lies
5
5 (2 reviews)
Lies
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luna
Luna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
5
5 (1 reviews)
Arno
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Takeshi
Takeshi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Japans Leren

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om Japans cursussen te volgen. Wij hebben er voor jou een paar uitgeschreven.

In totaal spreken er meer dan 127 miljoen mensen Japans over de hele wereld! Het is dus een zeer populaire taal om te leren.

Meer kans op een Job

Wanneer je de taal beheerst kan je dit op je CV zetten en zo je toekomstige werkgever laten weten dat jij de taal kan spreken.

Lees hier waar je een cursus Japans in Gent kan volgen!

Ook opent dit een heel nieuw aanbod van verschillende jobs, waarbij het een vereiste is dat je Japans spreekt.

Het is handig op vakantie

Voor de mensen die graag een keer naar Japan op vakantie gaan of die er op uitwisseling willen gaan, is het volgen van een basiscursus Japans zeer sterk aangeraden.

Op deze manier kan je je in de lokale taal behelpen en je kan verschillende dingen, zoals straatnamen, perfect lezen!

Word ondergedompeld in de Japanse cultuur, zoals deze vrouw bij het nemen van fotos
Een basiscursus Japans is aangeraden als je op vakantie wilt gaan in Japan! Bron: Pexels, Credit: DSD

Er zijn nog een aantal andere redenen waarom je Japans zou kunnen leren, maar dit zijn de meest voorkomende. Ben jij ook overtuigd om een aantal Japanse lessen te nemen, maar weet je niet welke soort cursussen je in Leuven ter beschikking hebt?

Lees dan snel verder!

Lessen Japans

Voordat je op zoek gaat naar de cursus die het beste bij je past gaan we het eerst hebben over de bepaalde cursussen die je kan volgen.

Voordat je je inschrijft is het belangrijk dat je een aantal vragen voor jezelf beantwoord:

  • Heb ik veel of weinig tijd om Japans te leren?
  • Kan ik me goed concentreren wanneer er anderen zijn?
  • Heb ik iedere week hetzelfde werkschema?

Wanneer je deze vragen hebt beantwoord kan je op zoek gaan naar een cursus die goed bij je past.

Er zijn verschillende soorten lessen die je zou kunnen volgen: groepslessen en privélessen. Om erachter te komen welke lessen het beste voor jou zouden zijn hebben we een aantal voordelen van beide soorten op gelijst.

Cursussen Japans in Aalst volgen? Kom er in onze blog achter waar je deze kan volgen!

Voordelen van Groepslessen

Groepslessen zijn een goede manier om uit het huis te komen. Zo heb je een doel om na je werk nog naar een andere locatie te gaan en iets te doen waar je interesse in hebt.

Maar wanneer het aankomt op de voordelen van een groepsles kunnen we je er nog een aantal geven!

Bij groepslessen ontmoet je nieuwe mensen! Aangezien je niet de enige in de groep bent, zul je waarschijnlijk nieuwe mensen leren kennen die dezelfde interesse hebben: het Japans.

Het is dus perfect voor mensen die nieuwe mensen willen leren kennen wanneer ze iets nieuws, zoals een nieuwe taal, leren.

Benieuwd naar de mogelijkheden lessen Japans in Mechelen? Ontdek in het volgend artikel er meer over.

Volg lessen Japans met andere studenten. Een ontspannend manier
Wanneer je groepslessen japans in Leuven volgt, kan je je taal meteen oefenen met de nieuwe vrienden die je in de lessen hebt leren kennen! Bron: Pexels, Credit: Keira

Een ander voordeel aan groepslessen is dat je na de les ook nog een kleine studiegroep kan maken om de uitspraak van de taal met elkaar te oefenen en om samen oefeningen te maken over de theorie die jullie in de vorige les gekregen hebben.

Groepslessen zijn ook handig voor mensen die een vast werkschema hebben. De lessen worden meestal wekelijks ingepland, het enige dat jij nog moet doen is nagaan of jij op de juiste momenten vrij kan hebben.

Zoals je ziet zijn er verschillende voordelen die je hebt aan het volgen van Japanse groepslessen. We vertellen je later in deze blog waar in Leuven je overal terecht kan voor het volgen van groepslessen Japans.

Voordelen van Privélessen

Privélessen hebben een aantal voordelen die je niet zou kunnen hebben wanneer je groepslessen zou volgen.

Wanneer je privélessen volgt, plan je je eigen lessen in en kan je op afspraak kiezen hoe lang deze lessen duren. Zo kan je zelf kiezen hoe intensief jouw leertraject is om de taal onder de knie te krijgen!

Dit is vooral handig voor mensen die binnen enkele maanden de taal moeten opnemen voor bijvoorbeeld hun werk of omdat ze gaan verhuizen.

Een ander voordeel dat je aan privélessen zult hebben is dat de lessen volledig op jouw niveau zullen worden aangepast. In een van de eerste lessen zal je leerkracht namelijk je  niveau willen bepalen om zijn lessenplan hieraan aan te passen.

Dit is vooral handig voor de mensen die ooit al eens lessen Japans gehad hebben!

Het laatste voordeel van privélessen dat we zullen bespreken is dat je alle aandacht krijgt. Dit betekent dat je tijdens de lessen je vragen ongestoord kan stellen en de leerkracht alle vragen die je hebt uitgebreid kan beantwoorden.

Lees in deze blog waar je privélessen Japans in Brugge kan volgen!

Meestal volg je namelijk geen officieel plan, en je kan altijd extra uren bijboeken. Dit is niet mogelijk bij groepslessen en daarom kunnen leerkrachten soms niet verder uitwijden op een bepaalde vraag!

Japanse groepslessen in Leuven

Heb je ervoor gekozen om groepslessen Japans te volgen in Leuven, maar heb je geen idee waar je hiervoor terecht kan? Geen enkel probleem, we hebben een aantal opties voor je in petto.

Centrum der levende talen

Bij het Centrum der levende talen in Leuven kan je terecht voor verschillende cursussen Japans! Zo heb je verschillende niveaus voor beginners tot halfgevorderden!

Om erachter te komen in welk niveau je thuishoort, kan je best eerst een niveautest doen.

Als echte beginner hoef je dit niet te doen, je kan je in dit geval gewoon inschrijven voor het eerste niveau. In dit niveau leer je de basis van de taal, zodat je eenvoudige mededelingen over alledaagse situaties kan doen.

Vanaf het derde niveau ga je van beginner naar basisgebruiker, hier leer je steeds meer om je eigen plan te trekken en je leert steeds beter communiceren in het Japans.

Vanaf het vijfde niveau leer je hoe je op een autonome manier een gesprek kan voeren. Het onderwerp van de conversatie wordt dus niet enkel meer je directe omgeving. Hier leer je namelijk conversaties houden over eenvoudige onderwerpen maar ook onderwerpen over de wereld waarin je leeft. Denk hierbij maar aan over je werk, wat er in het nieuws komt etc.

Privélessen Japans in Leuven

Zijn privélessen de beste keuze voor jou en wil je graag privélessen Japans volgen in de buurt van Leuven? Dan kan je best even verder lezen, we hebben het nu namelijk over de verschillende opties die je in de buurt van Leuven hebt om privélessen te volgen.

Colanguage

Het online platform van Colanguage is een handige plek om te beginnen met het zoeken naar privé cursussen Japans. Je vult er namelijk je regio in en het vak dat je graag zou willen leren.

Hierna krijg je een lijst van alle verschillende leerkrachten die in jouw buurt beschikbaar zijn om je Japans te leren.

Je ziet hier ook meestal hoeveel je per uur moet betalen voor de lessen bij een bepaalde leerkracht.

Volg privélessen Japans met vrienden. Een ontspannend manier waarbij jullie elkaar kunnen helpen!
Privélessen zijn een goede manier om de basis van het Japans snel en efficiënt onder de knie te krijgen! Bron: Pexels, Credit: Armin

Apprentus

Het platform van Apprentus werkt ongeveer op dezelfde manier als het platform van Colanguage. Je geeft in wat je graag zou willen leren en waar je dit zou willen doen. Je krijgt hier dan ook alle verschillende leerkrachten die jou kunnen helpen te zien.

Het enige wat je nog moet doen is contact opnemen met de leerkracht die jou het meeste aanstaat.

Superprof

Superprof is een online platform waar je terecht kan voor het eenvoudig vinden van een nieuwe privé docent die je kan helpen met het leren van het Japans. De leerkrachten die hun diensten via Superprof aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring in het vak dat ze je zullen leren! Ze willen de kneepjes van het vak op een enthousiaste manier met jou delen!

De proffen zullen de eerste les gebruiken als een kennismakingsles, hier zullen ze dan proberen om je huidige niveau van het Japans te bepalen. Aan de hand hiervan zullen ze een gepersonaliseerd lessenplan opstellen, om jouw Japans vaardigheden naar het volgende niveau te tillen. Aangezien de eerste les meestal een kennismakingsles is, zal je deze ook gratis krijgen!

Wanneer je een keer niet naar je lessen kan gaan kan je altijd vragen of je leerkracht tot bij jou kan komen. Indien dit niet het geval is kunnen de lessen ook wel eens online via diensten zoals Skype en Zoom gegeven worden.

De prijs die je gemiddeld per uur Japanse les betaald ligt tussen de €10 en de €35!

Begin vandaag dus nog met een cursus Japans in Vlaanderen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!