"Beperk je uitdagingen niet, daag je grenzen uit!" - Anoniem

Meer en meer mensen kiezen ervoor om te leren dansen.

Maar hoe bereid je je voor op je eerste dansles?

Tango schoenen, panty's, spitzen, maillots, rokken, petticoats, shorts, culottes, enzovoort, welke accessoires en danskleding heb je nodig om te leren dansen?

Hier zijn de antwoorden op al je vragen over dansaccessoires.

De beste leraren Dans beschikbaar
Laure
5
5 (1 reviews)
Laure
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Evelien
Evelien
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hind
Hind
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jinthe
Jinthe
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laure
5
5 (1 reviews)
Laure
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vlinders
Vlinders
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Evelien
Evelien
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mathias
Mathias
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hind
Hind
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elisabeth
Elisabeth
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jinthe
Jinthe
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julie
Julie
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Koop de Juiste Danskleding

Leren dansen kost zowel tijd als geld. Maak je echter geen zorgen! Dansen is een activiteit waarvoor niet noodzakelijk veel uitrusting nodig is.

Het is aan elke persoon om precies te beslissen wat ze nodig hebben en hoe gepassioneerd ze echt zijn over dansen.

Hier is echter wat advies om je op weg te helpen bij het kiezen van je danskleding om ervoor te zorgen dat je de juiste kleding koopt.

Dansschoenen zijn je belangrijkste koop
Zorg dat je schoenen lekker zitten als je gaat dansen ǀ Bernard -Verougstraete

Een Top Kiezen

Het is belangrijk om bij het leren dansen comfortabele kleding te dragen, vooral als het gaat om tops. Je moet ook weten dat je tijdens het dansen en sporten warm wordt. In sommige gevallen moet je mogelijk ook meerdere lagen dragen.

Dat is de reden waarom veel dansers ervoor kiezen om een ​​turnpakje te dragen en een top die ze kunnen uitdoen als ze het te warm krijgen. Het moet mooi passen en je in staat stellen om comfortabel te trainen.

Wanneer je in de klas oefent, hoef je je niet al te veel zorgen te maken over danskostuums. Je kunt vaak een hemd of een top dragen waar je comfortabel in kunt bewegen.

De Juiste Broeken Kopen

Het kiezen van de juiste broeken is belangrijk omdat je benen veel moeten kunnen bewegen.

We denken vaak dat losse broeken zoals een joggingbroek perfect zijn om te leren dansen. Als ze echter te los zijn, kunnen ze je bewegingen belemmeren.

Leggings en panty's worden vaak met tops gedragen of je kunt een bodysuit kopen. Ze zullen je bewegingen niet hinderen en je zult er ook niet te warm in worden.

Er zijn specifieke dans panty´s en -broeken die je kunt kopen en die beter geschikt zijn om veel te bewegen. Ze komen met een elastische taille. Afhankelijk van je stijl heb je misschien een panty zonder voet nodig, vooral als je geen schoenen draagt ​​en niet op het parket wilt glijden.

Er zijn verschillende tenues voor verschillende disciplines. Hoewel je waarschijnlijk alleen een tutu draagt ​​als je ballet doet, zijn er veel verschillende dans rokken beschikbaar voor dansers. Je moet in je rok kunnen bewegen, vooral voor disciplines zoals de Argentijnse tango.

Er zijn dansshorts beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen. Zoals we over tops hebben gezegd, moet je ook comfortabele broeken hebben als je danst.

Als je weet wat je kunt verwachten tijdens je eerste dansles, kun je de juiste danskleding kiezen!

Schoenen Kiezen

Sommige mensen dansen liever op blote voeten. Schoenen kunnen echter helpen om je voeten in de juiste positie te houden en je helpen bepaalde blessures te voorkomen. Ongetwijfeld zijn dansschoenen voor een danser het meest belangrijke om te kopen.

Je hebt ook de juiste schoenen nodig voor de stijl van dansen die je doet. Terwijl vrouwen hakken moeten dragen voor de Argentijnse tango, hebben balletdansers ballet spitzen nodig (ook bekend als balletschoenen).

Gezien hoeveel verschillende stijlen er zijn, moet je ervoor zorgen dat je het juiste schoeisel hebt. Terwijl een ballerina zal kiezen voor spitzen, de enige echte balletschoen die je kunt krijgen, als je aan stijldansen doet, heb je dansschoenen nodig.

Je kunt natuurlijk niet tapdansen zonder tapschoenen, maar je kunt ritmische gymnastiek doen zonder schoenen.

Investeer in een Danstas

Of je nu avondlessen, privélessen, groepslessen, een danscursus volgt, je hebt je eigen dansuitrusting nodig. Om al deze uitrusting te vervoeren, heb je de juiste tas nodig.

Danstassen zijn meestal cilindrische schoudertassen met handgrepen aan de bovenkant.

Hoewel deze tas veel voorkomt bij dansers, betekent dit niet dat het de enige soort tas is die je kunt krijgen. De tas is echter erg populair omdat hij erg efficiënt is in het vervoeren van dansbenodigdheden. Je kunt de tas over je schouder dragen of in je handen.

Zorg voor een geschikte tas
Zorg dat je een lichte en handige tas hebt voor je dansbenodigdheden ǀ pxhere.com - Public Domain

Naast de tas moet je zorgvuldig kiezen wat je erin doet.

Om het meeste uit je danslessen te halen, moet je een fles water meenemen, zodat je de hele tijd gehydrateerd kunt blijven. Je kunt ook reservekleding meenemen om aan te trekken als je klaar bent. Dit kan handig zijn om je lichaamstemperatuur te regelen zodra je klaar bent.

Hoe dan ook, een goede tas is een tas die niet zwaar weegt. Je moet er misschien de hele dag mee doorbrengen, omdat je geen tijd hebt om naar huis te gaan voor je dansles. Het moet zowel discreet als praktisch zijn.

Ik raad aan om alleen een tas te kopen voor je dansuitrusting. Dit betekent dat je deze na elke sessie niet hoeft te legen.

Ontdek de voordelen die dansen kan hebben voor lichaam en geest!

Extra Accessoires om te Leren Dansen

Soms zijn er benodigdheden waar je normaal niet aan zou denken. Deze accessoires zijn niet essentieel, maar ze kunnen erg handig zijn.

Het is altijd een goed idee om een ​​paar accessoires in je tas te hebben, omdat je nooit weet wat er gaat gebeuren.

Haaraccessoires

Als je lang haar hebt, kunnen deze essentieel zijn. Het kan heel vervelend zijn om te dansen en constant je haar in je ogen te hebben.

De meeste balletdansers hebben hun haar in een knot. Een eenvoudige paardenstaart kan ook volstaan.

Zorg ervoor dat je veel elastieken en haarspeldjes meeneemt. Je kunt ook netjes kopen die rond een knot gaan, zodat deze op zijn plaats blijft tijdens een dansshow.

Laat je haar niet in de weg zitten bij het dansen
Als je lang haar hebt, kun je het beter opsteken ǀ Pixabay - Ben_Kerckx

Bescherming voor je Voeten

Wanneer je ballet leert en ballet spitzen moet dragen, heb je vaak iets nodig om je voeten te beschermen.

Je kunt schuimen - of siliconen beschermers kopen om je spitzen te beschermen, evenals teenbeschermers van lamswol. Je kunt ook afstandshouders tussen je tenen plaatsen om eeltknobbels te voorkomen.

Mogelijk hebt je het hele jaar door ook vernis en teenstukken nodig. Natuurlijk kunt je deze kopen als en wanneer je ze nodig hebt. Je hoeft niet alles te kopen voor je eerste les. Het is een goed idee om af te wachten en te horen wat je dansleraar daarover te zeggen heeft.

Het hangt er ook vanaf of je de wals, swing, boogie-woogie, breakdance, Pilates, salsa, Afrikaanse dans, merengue, bachata, cha cha doet.

Leermateriaal voor Dansers

Het is niet altijd duidelijk wat je nodig hebt. Soms heb je meer nodig dan alleen wekelijkse lessen om zoveel vooruitgang te boeken als je wilt. Het is misschien de moeite waard om in wat extra leermateriaal te investeren.

Je kunt boeken kopen over de geschiedenis van dans en bepaalde danstechnieken. Sommige boeken kunnen je bepaalde stappen tonen en je enkele goede tips geven. Natuurlijk kun je een leraar niet vervangen door boeken, maar ze kunnen helpen.

Het gebruik van een dvd kan vaak effectiever zijn dan een boek, omdat je precies kunt zien hoe je een bepaalde stap met een dvd kunt leren. Je zou het mis kunnen hebben als je net aan het lezen was hoe het te doen.

Dvd's worden over het algemeen verkocht in termen van de stijl van dans en het niveau (beginner, gemiddeld, expert, enzovoort).

Lees boeken over de dans die jij beoefent
Je kunt veel over danstechnieken in boeken lezen ǀ Visualhunt - BramstonePhotography

Je kunt ook gratis inhoud en betaalde inhoud vinden als aanvulling op je danslessen in bijvoorbeeld Antwerpen.

Platforms zoals YouTube bieden veel video's over hoe je kunt dansen en dansbewegingen kunt leren. Het zou zonde zijn om ze niet te gebruiken.

Al deze leermiddelen kunnen worden gebruikt om je te leren hoe je zelf kunt dansen. Dit is erg handig voor diegenen die om de een of andere reden geen dansles kunnen krijgen.

Wat is de beste leeftijd om te beginnen met dansen? Het is duidelijk dat jongere dansers niet kunnen leren van YouTube, toch?

Vind de beste danslessen bij jou in de buurt.

Waar Kun je Dansbenodigdheden Kopen?

Er zijn tal van manieren om je dansuitrusting te kopen. Je kunt kleding, schoenen, dvd's, enzovoort in zowel winkels als online kopen.

Sportwinkels verkopen vaak ook dansaccessoires. Je kunt bijvoorbeeld dansbenodigdheden vinden op plaatsen zoals Decathlon, waar je een heel gangpad vindt dat is gewijd aan dans en uitvoerende kunsten. Er is echter ook niets dat je tegenhoudt om de andere gangpaden te bekijken.

Er zijn ook speciale danswinkels. Deze winkels zijn waarschijnlijk meer te vinden in grotere steden. Ze hebben een beter assortiment en meer keuze.

Als je niet in de buurt van een van deze winkels woont, vergeet dan niet dat veel van hen een online winkel hebben. Meer en meer van hen gaan online. Het internet is geweldig om veel accessoires te vinden. Je kunt prijzen en producten vergelijken.

Er zijn tal van verschillende dansaccessoires (schoenen, kleding zoals leraren, panty's, tutu's, maillots, enzovoort) online beschikbaar. Er is echter een groot nadeel aan online kopen. Je kunt de kwaliteit van elk item niet zien.

Voor degenen met een beperkt budget, kun je ook tweedehands accessoires vinden. Je kunt alles krijgen wat je nodig hebt zonder de bank te beroven.

Of je nu stijldansen, Latin dans, moderne dans, hiphop, Zumba, buikdansen, paaldansen, tap, modern, flamenco of jazz doet, je bent klaar om te gaan!

Leer meer over dansen in deze complete handleiding voor de beginnende danser!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!