Noem het woord 'karaoke' niet ... het is taboe. We gebruiken bij voorkeur woorden als ‘gezelschapsspel’ of ‘zangspel’. Videospellen hebben het genre van zangspellen gecreëerd zoals we die momenteel kennen.

Wil je liedjes zingen van The Beatles, Elvis Presley, Michael Jackson, Elton John, Adele of Celine Dion?

Je kunt nu elk nummer zingen zonder zangles te volgen of een karaoke-apparaat te kopen. Je hoeft alleen maar karaoke versies van hun nummers te downloaden.

Deze muzikale activiteit ontstond in Japan en werd uitgevonden Kisaburō Takagi, een Japanse platenhandelaar die merkte dat in het begin van de jaren 1960 mensen graag mee zongen met de liedjes die op de jukebox werden gespeeld.

Met dat in gedachten besloot hij een machine te maken die het geluid van het nummer zou afspelen zonder de stemmen van de artiesten. Door dit proces konden mensen een microfoon pakken en zichzelf in de plaats van de zangers plaatsen en hun stem imiteren tijdens het afspelen van de geluidssporen.

Het is een eenvoudig principe: zing mee met een instrumentale versie van een lied. De speler kan zingen terwijl hij de woorden volgt die op het scherm verschijnen en hem vertellen wanneer hij ze moet zingen. Begin vandaag met je gewenste leraar aan zanglessen Gent of eender welk andere stad in Vlaanderen!

Veel mensen willen in het weekend schitteren in de karaokebar. Daarom doen ze er goed aan om thuis al eens te oefenen. Maar hoe ga je te werk?

Gelukkig is er een ruim aanbod van apps, programma's en websites die je hierbij kunnen helpen. In dit artikel bieden we je een overzicht van de beste opties hiervoor.

Enkele tips om te stralen in karaoke zijn:

 • Thuis oefenen: zing het gekozen lied zo vaak mogelijk. Dit kan met behulp van een app of website. Je kan jezelf filmen of opnemen om je prestatie te beoordelen, of voor de spiegel zingen.
 • Doe stemoefeningen: bij zingen is het heel belangrijk dat je de juiste ademhalingstechnieken gebruikt en je stem klaar maakt voor het grote werk. Als je niet zeker bent hoe je hier aan begint, kan je gerust op zoek gaan naar een stemcoach die je zeker en vast verder zal helpen.
 • Ken het lied: niets is zo vervelend als het vergeten van de teksten. Je moet het lied dus goed uit je hoofd kennen. Dit kan alleen maar door het te oefenen. Zorg er voor dat je de tekst niet alleen kent, maar ook begrijpt, zo kan je nog meer emotie in je performance leggen.
 • Kies een bekend nummer: om het publiek mee te krijgen kan je altijd kiezen voor een bekend nummer. Dan gaan gegarandeerd alle stoelen aan de kant en zorgt jouw optreden voor een leuke sfeer.
 • Zoek een partner: als je last hebt van plankenkoorts is het misschien een goed idee om op zoek te gaan naar een zangpartner. Dit neemt voor jou beiden al een groot deel van de stress weg. Als de stress is verdwenen, kan de performance enkel beter worden!
 • Alles geven: Probeer niet enkel aandacht te geven aan het zingen, maar ook aan de uitstraling van je lichaam en jouw lichaamstaal. Probeer interactief te zijn met het publiek en stimuleer ze om een feestje te bouwen.
 • Maak plezier: het is ontzettend belangrijk dat je karaoke niet al te serieus neemt, we doen het tenminste enkel voor het plezier. Dit is de reden waarom slechte maar joviale zangers soms voor meer ambiance zorgen dan een serieuze zanger die elke noot perfect zingt.

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een ​​gratis karaoke liedje te krijgen in het digitale tijdperk. Je hoeft alleen een karaoke-app te downloaden om toegang te krijgen tot achtergrondnummers en je stem te horen.

Meestal moet je een account aanmaken of een abonnement nemen omdat het downloaden van karaoke nummers vaak een prijs heeft. Maak je echter geen zorgen! Er zijn ook tal van gratis versies.

Dus waar wacht je op? Je kunt nu karaoke video's met de teksten downloaden!

Vind zanglessen online met een privéleraar.

De beste leraren Zang beschikbaar
Hanne
4,7
4,7 (7 reviews)
Hanne
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Diaba
Diaba
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sana
5
5 (9 reviews)
Sana
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bente
5
5 (3 reviews)
Bente
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (3 reviews)
Laura
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zias
5
5 (3 reviews)
Zias
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noa
Noa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charlotte
Charlotte
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hanne
4,7
4,7 (7 reviews)
Hanne
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Diaba
Diaba
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sana
5
5 (9 reviews)
Sana
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bente
5
5 (3 reviews)
Bente
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (3 reviews)
Laura
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zias
5
5 (3 reviews)
Zias
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noa
Noa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charlotte
Charlotte
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Beste Sites voor het Downloaden van Karaoke Nummers

Laten we onze computers in karaoke-apparatuur veranderen!

Met de groeiende populariteit van karaoke in het laatste decennium of zo, zijn er overal tal van karaoke sites op het internet opgedoken.

Om zuiver te zingen moet je zanglessen nemen
Zing je als een chagrijnige kat? ǀ Visualhunt

Hier is onze selectie van enkele van de beste sites voor het downloaden van karaoke video's. (Je moet ook enkele van de beste karaoke-apps bekijken).

Karaoke Versie

Karaoke Versie is een site gewijd aan het downloaden, spelen en zingen van liedjes alsof je op het podium staat.

Om toegang te krijgen tot de meeste beschikbare nummers, moet je ervoor betalen. Er zijn echter ook enkele nummers die gratis beschikbaar zijn. Deze gratis nummers zijn meestal volksliedjes, kerstliedjes of nummers die op een andere manier zonder copyright zijn.

In deze enorme catalogus met karaokeliedjes zul je vast en zeker vinden wat je zoekt.

Naast karaokenummers zijn er ook achtergrondnummers voor andere instrumenten en je kunt ook naar nummers zoeken per decennium als je een favoriet tijdperk hebt. Er zijn playbacks beschikbaar voor instrumenten als gitaar, drums, basgitaar en piano.

Er zijn naast liedjes in het Nederlands ook liedjes in andere talen beschikbaar als je leert zingen én tegelijkertijd een vreemde taal leert.

Er zijn ook veel verschillende genres beschikbaar. Van blues en jazz, Latijnse of Afrikaanse muziek tot rock, gospel en popmuziek. Je kunt ook de toonsoort van de nummers wijzigen om ze toegankelijker te maken voor je stem.

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om in de toonsoort C te zingen! Je kunt verwachten om voor de meeste van deze bestanden een paar euro te betalen.

De site biedt tevens een optie om een unieke karaokevideo te maken. Wil je optreden tijdens een huwelijk, verjaardag, vrijgezellenfeest of eender welke gebeurtenis? Dan kan je op een groot scherm jouw gepersonaliseerde karaokevideo delen!

Je kan je eigen tekst aan het gekozen nummer toevoegen en daarna je video downloaden. Deze gepersonaliseerde karaoke-ervaring zal vast en zeker veel emoties los maken en is de perfecte originele manier om het feest uniek te maken.

Karaoke Party door RedKaraoke

Dit is een van 's werelds populairste sites voor karaoke versies van nummers. Je kunt de site ook als een spel gebruiken (vergelijkbaar met de SingStar-serie) en het opnemen tegen je vrienden. Je krijgt een score op basis van hoeveel tonen je raakt en hoe veraf je was door de tonen die je hebt gemist. Waarom daag je je vrienden niet uit voor een zangwedstrijd?

Er is ook een app waarmee je de app voor zowel Android als iPhone kunt downloaden. De app kan ook verbinding maken met Smart televisies met behulp van systemen zoals Chromecast, Apple TV, Amazon Fire TV, evenals verbinding maken met apparaten via Bluetooth.

Er zijn ook ongeveer vijf miljoen gebruikers, dus zelfs als je geen zin hebt om een ​​vriend uit te dagen, kun je altijd een zangwedstrijd houden met een complete vreemdeling!

Er zijn ook letterlijk tonnen verschillende nummers in de stijl van een grote verscheidenheid aan verschillende artiesten.

Karaoke zingen is een goede oefening
Iedereen is een topper in een karaoke bar ǀ Visualhunt - &y

Het maakt niet uit welk nummer je wilt zingen, je kunt het hier vinden. Er zijn nummers die oorspronkelijk werden uitgevoerd door artiesten zoals:

 • Bob Marley
 • The Beatles
 • Amy Winehouse
 • Alanis Morissette
 • Norah Jones
 • Queen
 • The Rolling Stones
 • The Fugees

Het is ook vrij eenvoudig om de nummers te vinden.

Karaoke-4-Free

Zoals je zou verwachten, kun je instrumentale versies van nummers downloaden of afspelen, zodat je mee kunt zingen. Er is een enorm scala aan verschillende nummers beschikbaar. Je kunt zelfs je eigen karaoke video's maken.

Hoewel het woord 'gratis' in de naam voorkomt, moet je voor sommige nummers betalen. Typ gewoon de naam van de artiest die je zoekt in de zoekbalk en je zult vele resultaten ontvangen.

Omdat er geen app beschikbaar is, moet je helaas het meeste uit deze video's halen met behulp van je computer of een webbrowser.

Geen fan van het gebruik van websites om je karaoke video's te krijgen? Maak je geen zorgen! Er is een andere manier.

Apps voor het Downloaden van Karaoke Video's

Natuurlijk zijn er veel verschillende smartphone-apps beschikbaar voor het downloaden van karaoke-versies van je favoriete nummers.

Karaoke wedstrijd
Niet zeker van je zingen?ǀ Visualhunt -kopretinka

Sing! Karaoke

Deze app is ontwikkeld door Smule en stelt elke gebruiker in staat mee te zingen met zijn favoriete nummers tijdens het opnemen van video en het toepassen van een aantal verschillende audio-effecten. Dit betekent dat je stem digitaal wordt verbeterd, net zoals wanneer je je in een opnamestudio zou bevinden.

De app is ook een spel dat je muzikale vaardigheden en mogelijkheden test. Bovendien kun je je uitvoeringen delen op sociale media.

Het is een bruisende, globale gemeenschap van muziekliefhebbers waarop miljoenen mensen wereldwijd elke dag samenkomen om hun passie voor muziek te delen, nieuwe vrienden te maken, elkaar aan te moedigen en gewoon om plezier te maken.

Als je graag muziek hoort, al neuriënd wakker wordt, een stevig potje luchtgitaar kan spelen, niet stopt met zingen onder de douche of ervan droomt om in een band te spelen, schrijf je dan zeker in. Wie weet vind je misschien een harmonieuze dubbelganger. Iedereen is welkom en ervaring is helemaal niet nodig.

Sing! Karaoke heeft enorm veel verschillende liedjes beschikbaar om mee te zingen.

KaraFun

Je kunt Karafun in een paar woorden uitleggen. Duizenden karaokeliedjes. Verschillende apps. Een abonnement. Met slechts één account heeft elke muziekliefhebber toegang tot een digitale bibliotheek met meer dan 27.000 verschillende titels.

De app kan op vrijwel elk besturingssysteem worden geïnstalleerd - Windows, iOS, Android - en vereist alleen een multimediaspeler of eenvoudige mp3-speler. Je kan het tevens weergeven op meerdere schermen.

KaraFun biedt je meer dan 39000 karaokeliedjes in hoge kwaliteit en opgenomen in professionele studio's. Je kan tevens de toonaard en het tempo van elk liedje in de cataloog aanpassen of zelf achtergrondzang toevoegen.

Zelfs wanneer er geen internet beschikbaar is, zorgt de app ervoor dat je je favoriete liedjes offline kan zingen!

Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar:

 • Een avondpas van 48 uur voor € 4,99;
 • Een maandelijks abonnement voor € 7,99;
 • Een pro 7-dagen abonnement voor € 39;
 • En een onbeperkt pro-abonnement voor € 99.

Yokee

Met deze gratis app kun je meezingen met YouTube, je stem of nummer opnemen en delen via internet. Het voordeel van het gebruik van YouTube video's is dat je liedjes in bijna elke taal overal ter wereld kunt zingen.

Met Yokee kun je ook je stem optimaliseren met echo- en nagalm effecten. Neem een video op terwijl je alles geeft en je favoriete lied zingt. Als de video klaar is, kun je deze rechtstreeks delen op Facebook! De makers van de app werken momenteel ook aan filters voor je video's.

Hoewel het op zaterdagavond kan beginnen als gewoon een beetje plezier, wie weet waar je gezang je naartoe brengt? Misschien overweeg je zelfs om zangles te volgen in Den Haag met een privé zangcoach op Superprof.

Stel je voor dat je een beroemde zanger zou worden!

The Voice Karaoke

Genaamd naar het ontzettend populaire TV-programma is dit nog een app waarmee je karaoke kan zingen op miljoenen liedjes. Zing alleen of in duet met zangers over de hele wereld.

Perfectioneer je opnames met audio- en video-effecten van hoge kwaliteit. Deel nadien je creaties met de enorme gemeenschap van muziekliefhebbers.

Singa

Deze app heeft meer dan 80.000 Engelse, Spaanse, Italiaanse, Zweedse en Finse nummers en zal elk feest tot leven brengen, je helpen Europese muziek te ontdekken en je vrienden uitdagen! Je hoeft je alleen maar aan te melden, tegen je concurrenten te zingen en de resultaten te delen.

Je krijgt onmiddellijke toegang tot karaoke liedjes van hoge kwaliteit, van evergreens tot de recentste hits. De app is beschikbaar op alle mobiele platforms, op het web en op Apple TV of Android TV.

Gedeeltelijk sociaal netwerk, gedeeltelijk muzikaal spel. Singa is een interessante optie. Bovendien is het gratis!

Programma's voor het Downloaden van Karaoke Video's

Er zijn tientallen verschillende karaoke programma's die het bekijken waard zijn. Vooral degenen die gratis zijn.

Karaoke-apps kun je naar jouw wens instellen
Karaoke-apps zijn net alsof je een klein mengpaneel is je zak hebt ǀ Pixabay

We hebben een onvolledige lijst samengesteld van enkele van de beste karaokeprogramma's die er zijn, inclusief een aantal die gratis zijn en waarvoor je dus niet hoeft te betalen.

Kanto Karaoke

Dit programma zou voor bijna iedereen moeten werken: professionele muzikanten en zangers en amateurs gebruiken het gewoon voor de lol. Het kan je computer veranderen in een opnamestudio met een mengpaneel. Het is een professioneel programma waarmee je je stem kunt opnemen via multimediabestanden zoals liedjes of karaoke video's.

Je kunt ook een afspeellijst samenstellen met 'fade outs' en de functie Karaoke Recorder gebruiken waarmee je je stem in werkelijke tijd over de muziek kunt opnemen. Dit gratis programma bevat ook een bestand converter die perfect is voor het omzetten van Midi-bestanden naar mp3's.

Kanto Karaoke ondersteunt alle multimedia indelingen, zoals Mp3, Mid, Kar, Kfn, Mp3 + Cdg, en video's (Avi, Wmv, Mp4, enzovoort).

Er zijn verschillende opties: je kan een gratis versie downloaden met beperkte functies, of voor de standaard versie kiezen. De duurste optie is de professionele versie, maar je krijgt wel een enorm scala aan mogelijkheden en opties.

Het is mogelijk dat je wat moet wennen aan de uitgebreide mogelijkheden van dit programma, maar de website bevat tal van handige stap-voor-stapgidsen die je zeker op weg zullen helpen naar professionele karaokeresultaten!

Siglos Karaoke Player

Het maken van karaoke-bestanden in meerdere indelingen (CD+G, CD, mp3, Midi) is nog nooit zo eenvoudig geweest. Dit programma is een essentiële opnametool.

Het kan ook nuttig zijn voor je zangoefening, omdat de gebruiker de ‘opnamefunctie’ kan gebruiken om te controleren hoe goed ze zingen en luisteren naar fouten. Het is de eerste stap om een ​​perfect oor te krijgen.

Het is een geavanceerde karaokespeler met tal van opties voor de weergave van teksten en achtergronden. Daarnaaast beheert de speler ook de volgorde van de nummers en wanneer zangers aan de beurt komen.

Wanneer een zanger dan uiteindelijk aan de beurt komt, wordt hij zelfs automatisch op het scherm aangekondigd door de software. Het is tevens mogelijk om een uniek aangepast ontwerp te maken voor terugkerende zangers.

Op de site kan je een gids vinden die je vertelt welk product het beste past bij jouw karaokebehoeften, net als de prijzen van deze geweldige software.

Karaokay

Dit is echt een eenvoudig te gebruiken karaoke speler. Je kunt snel en gemakkelijk bestanden zoeken en downloaden en vervolgens beginnen met zingen. Er is echter geen videofunctie, wat een belangrijk nadeel is van de app. De app is echter volledig gratis te downloaden!

Klik hier voor meer informatie over het online leren van muziektheorie en om online zangles te volgen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep