Woon je in de buurt van Antwerpen en heb je interesse in het leren programmeren in de programmeer taal Java. Dan kun je deze blog als gids gebruiken bij het zoeken naar de cursus die perfect bij je past.

Java is een van de top 5 programmeer talen in de wereld. Het wordt dus ook nog veel gebruikt door verschillende bedrijven. Echter zijn er niet veel mensen die hier goed in kunnen programmeren.

Wanneer je een cursus in java programmeren volgt, heb je meer kans op het krijgen van een baan als programmeur.

Indien je deze programmeer vaardigheden onder de knie hebt zul je ook veel minder moeite hebben om aan een baan te komen. Er zijn namelijk verschillende bedrijven die veel vraag hebben naar programmeurs om programma's te ontwikkelen en nieuwe software te implementeren in de systemen van deze bedrijven.

Ook kun je als zelfstandige programmeur beginnen en programma's maken voor verschillende bedrijven die gepersonaliseerde software nodig hebben en die efficiënter willen werken.

Heb jij interesse in het volgen van een Java cursus, maar weet je niet waar je in Antwerpen hiervoor terecht kunt, dan kun je best even verder lezen! We hebben het er namelijk over in het volgende deel van onze blog.

Java programmeren op computer
Wanneer je in Java kunt programmeren kun je een eigen bedrijf opstarten!
Bron: Unsplash, Credit: James
De beste leraren Programmeren beschikbaar
Robin
4,8
4,8 (4 reviews)
Robin
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
4,8
4,8 (5 reviews)
Arno
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lorenzo
4,9
4,9 (9 reviews)
Lorenzo
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lukas
Lukas
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
5
5 (2 reviews)
Wannes
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
4,8
4,8 (5 reviews)
Nick
36€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Toon
5
5 (4 reviews)
Toon
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robin
4,8
4,8 (4 reviews)
Robin
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
4,8
4,8 (5 reviews)
Arno
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lorenzo
4,9
4,9 (9 reviews)
Lorenzo
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lukas
Lukas
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
5
5 (2 reviews)
Wannes
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
4,8
4,8 (5 reviews)
Nick
36€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Toon
5
5 (4 reviews)
Toon
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Antwerpen kun je een cursus Java volgen?

Wil je zelf een Java cursus volgen en woon je in de buurt van Antwerpen? Dan ben je bij het juiste deel van de blog aangekomen. We gaan het namelijk hebben over de verschillende organisaties waarbij je in Antwerpen terecht kunt voor het volgen van een Java Cursus.

Syntra AB - Java Developer

De mensen die in de buurt van Antwerpen graag code willen leren schrijven kunnen terecht bij de organisatie Syntra-AB. Bij deze organisatie heb je een 2 jaar lange opleiding waarbij je alles over programmeren in Java kunt leren.

De opleiding wordt in 2 jaar opgedeeld. Het eerste jaar is vooral voor mensen die nog nooit geprogrammeerd hebben. Hier zul je namelijk 11 verschillende lessen krijgen waarin je de basis van het programmeren onder de knie zult krijgen. Na verloop van tijd zullen deze lessen overgaan in het leren van objectgericht programmeren.

Op het einde van het eerste jaar zul je hier ook een groepswerk krijgen waarbij je samen met mensen van je lessen zelf een programma zult moeten schrijven.

Het tweede jaar is het jaar waar je de gevorderde technieken van Java gaat leren. Zo zul je Java framework leren, en je zult enkele lessen python krijgen zodat je de veiligheid van je java programma's volledig zelf kunt garanderen.

Op het einde van dit jaar moet je een eindproef Java Developer maken en zul je dit moeten verdedigen voor een jury.

Het enige wat je nodig hebt voor om deel te nemen aan deze cursus is een diploma in het hoger secundair onderwijs. Indien je dit niet hebt kun je ook een motivatie brief schrijven om te laten zien dat je de studie effectief zou willen volgen. De prijs die je moet betalen om de volledige studie te kunnen volgen is 815 euro!

Interesse om lessen Java in Gent te volgen? Het behoort eveneens tot de opties.

Programma in Java
Tijdens de Java cursussen krijg je verschillende tips om op een efficiënte manier code te leren schrijven.
Bron: Unsplash, Credit: Pankaj

VDAB - Java Enterprise

In Antwerpen heb je ook nog de mogelijkheid om een cursus Java te volgen bij de organisatie VDAB. Tijdens de cursus Enterprise Java ontwikkelaar leer je over verschillende dingen zo zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

  •  JavaScript
  • UML en Design
  • JPA met Hibernate
  • HTML en CSS
  • Logica van het programmeren
  • Object gericht programmeren

Als extra wordt er aan deze cursus ook nog een training van je softskills toegevoegd, zo zullen ze je sollicitatie training en communicatie training geven.

De duurtijd van de opleiding zal individueel bepaald worden, maar zal een maximale duur hebben van 8 maanden. Indien je deze opleiding wilt volgen kun wordt er van je verwacht dat je in het midden van de opleiding al begint met solliciteren voor een nieuwe baan. Indien je ingeschreven staat als werkzoekende kun je de opleiding volledig gratis volgen bij deze organisatie.

Toch liever een Java cursus in Aalst en omstreken volgen? Talloze staan bereid om je les te geven.

Eduvision - Java Enterprise Edition EE

Een andere organisatie waarbij je in Antwerpen terecht kunt voor het volgen van verschillende cursussen over Java programmeren is Eduvision.

Hier heb je bijvoorbeeld de intensieve opleiding Java Enterprise Edition EE waarbij je 11 dagen lang een cursus kunt volgen om Java Enterprise volledig onder de knie te krijgen.

De begin modules van deze opleiding behandelen de beginselen van het programmeren. Deze principes die je tijdens deze lessen leert zijn toepasbaar op verschillende andere programmeer talen.

Na deze modules zul je ook logica en wiskundige functies leren implementeren in de java code. Wanneer je de volledige basis onder de knie hebt zul je ook de basis van het object gericht programmeren leren. Indien je dit goed onder de knie hebt zul je verder gaan met een verdieping van deze principes. Na dit deel kun je vrijwel alles van het programmeren.

In de laatste lessen leer je de specifieke modules van het werken met Java Enterprise.

Deze intensieve cursus is enkel voor mensen die er echt een carrière van willen maken. Het kost namelijk 5499 euro exclusief BTW kosten. Indien je deze prijs betaald zul je deel kunnen nemen aan de klassikale 11 dagen op.

Liever in West-Vlaanderen les volgen? Je hebt ook de optie om een privécursus Java in Brugge te volgen.

Programmeur met verschillende schermen
Indien je meerdere schermen hebt tijdens het programmeren kun je efficiënter werken.
Bron: Unsplash, Credit: Max

Verbeter Java Vaardigheden met bijlessen Java

Studeer je aan een hogeschool in Antwerpen en leer je hier ook programmeren in Java? Heb je moeite met dit vak en wil je er graag enkele bijlessen voor volgen? Dan kun je terecht bij verschillende organisaties zoals bijvoorbeeld het BijlesHuis.

Hier vind je verschillende leerkrachten die je in je vrije tijd kunnen helpen om je Java vaardigheden te verbeteren. De prijs die je voor de bijlessen betaald hangt af van de soort bijlessen die je nodig hebt.

  • Junior bijlessen: De lesgevers van de junior bijlessen zijn zelf nog studenten die in de laatste jaren van hun opleiding zitten. Deze lessen zijn vooral voor mensen die met kleine problemen bij java zitten. Hiervoor betaal je ergens tussen de 25 en 31 euro per uur.
  • Senior bijlessen: Deze bijles leraren hebben al enkele jaren ervaring in het werken met Java en ze hebben een Diploma in een relevant onderwerp. Voor deze bijlessen betaal je ergens tussen de 31 en 41 euro per uur.
  • Pro bijlessen: Indien je echt met veel problemen bij het Java programmeren zit en je nog moeite hebt met de basis, dan kun je bijlessen nemen bij de Pro bijles leraren. Ze hebben al jaren ervaring in het geven van bijlessen en hebben een diploma in dit vak. Hiervoor betaal je 42 euro per uur.

Zoals je kunt zien zijn er in Antwerpen verschillende mogelijkheden om cursussen java te volgen. Echter zijn de meeste mogelijkheden les volgen in groep. Dit is handig voor de mensen die graag in groep les volgen of die graag nieuwe mensen willen leren kennen. Er zijn echter ook een aantal mensen die graag een op een lessen zouden willen volgen. Voor deze mensen zijn is er echter ook een oplossing: privélessen!

Java privéles in Mechelen volgen? Dit kan gerust aan de hand van Superprof.

Privé java lessen via Superprof

De mensen die in Antwerpen graag een aantal privélessen Java wilt volgen of indien je een privé cursus java zou willen volgen, kun je altijd terecht op het online platform van Superprof.

Hier kun je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een privé leraar vinden die je een Java cursus kan komen geven. Op het platform geef je de regio in Antwerpen in waar je de lessen zou willen volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een overzicht te zien van alle verschillende leerkrachten die er in jouw buurt les kunnen komen geven. Het enige wat je hierna nog zou moeten doen is een van de leerkrachten contacteren om een eerste les in te plannen.

De eerste les die je via Superprof volgt wordt in de meeste gevallen gratis gegeven. Dit komt doordat de les gebruikt zal worden als kennismaking les waarbij de leraar erachter komt op welk niveau jouw Java programmeer vaardigheden liggen. Zodra deze les voorbij is kan de privé leraar een gepersonaliseerd lesplan opstellen. Zo zul je op een zeer efficiënte manier je java programmeer vaardigheden verbeteren.

Wacht niet langer indien je interesse om een privé cursus Java in Leuven te volgen. Boek vandaag nog je les.

Privé programmeer les
Wanneer je privélessen java volgt, zul je op een zeer snelle manier leren programmeren.
Bron: Unsplash, Credit: Mika

De prijs die je per uur moet betalen bij een privé prof van Superprof hangt af van leraar tot leraar. De leerkrachten bepalen namelijk zelf hoeveel ze per uur vragen. Je kunt daarom voor een leraar kiezen die perfect binnen je eigen budget ligt.

Je kunt er ook zeker van zijn dat de lessen die je via Superprof krijgt van hoge kwaliteit zijn. Zo hebben de leerkrachten stuk voor stuk ervaring in het geven van Java cursussen. Je kunt er dus bijna zeker van zijn dat je programmeer vaardigheden naar het volgende niveau getild kunnen worden.

Wanneer je privé lessen via Superprof volgt heb je ook nog een aantal voordelen die je niet zou hebben indien je lessen bij andere organisatie zou volgen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de privé lessen volledig zelf in te plannen waardoor mensen die een afwisselend werkschema hebben toch nog aan hun programmeer vaardigheden kunnen werken. Een ander voordeel dat je hebt is dat je zelf kunt bepalen over welke onderwerpen de lessen gaan. Indien je meer moeite hebt met bepaalde onderwerpen zul je hier ook meer aandacht aan kunnen geven. Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste Java cursus in via Superprof.

Je kan gemakkelijk de mogelijkheden Java lessen in Vlaanderen terugvinden dankzij Superprof. Kom er alles over te weten op onze blog.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!