Woon je in de buurt van Gent en heb je interesse om te leren programmeren in Java? Dan is dit de perfecte blog voor jou! Je kunt deze blog namelijk als gids gebruiken bij het zoeken naar een cursus programmeren in Java die perfect bij je past. Lees snel verder en kom er alles over te weten.

Tegenwoordig is Java een van de meest populaire programmeertalen die er bestaan. Er zijn dus veel mensen die applicaties in deze programmeertaal ontwikkelen, maar er zijn ook veel bedrijven die graag een persoonlijke applicatie ontwikkeld willen hebben in deze taal.

Door de modernisering van de bedrijfswereld, zijn bijna alle organisaties een digitale weg op aan het gaan. Het is vanzelfsprekend dat deze bedrijven specifieke applicaties nodig hebben voor hun bedrijf om de interne processen sneller en efficiënter te laten verlopen.

Programmeren in Java is zeer populair. Hierdoor zijn er veel bronnen die je kunt raadplegen indien je ergens mee vast zit.

Wanneer je de vaardigheden van het programmeren in Java onder de knie hebt, heb je dus meer kans om te gaan werken bij een van deze bedrijven. Je zult vaak de nieuwe software moeten implementeren en je zult ervoor moeten zorgen dat alle werknemers deze software eenvoudig kunnen gebruiken.

Je hebt echter ook de mogelijkheid om een zelfstandig java programmeur te worden, hiermee kun je programma's ontwikkelen voor grote bedrijven en deze dan personaliseren aan de nood van deze bedrijven. Op deze manier heb je de mogelijkheid om verschillende klanten tegelijk te hebben.

Heb je interesse om een cursus java te volgen in de buurt van Gent? Lees dan verder en kom er in deze blog alles over te weten!

Leren programmeren met boeken
Wanneer je leert programmeren met Java zullen er ook een aantal handboeken zijn die je kunt gebruiken.
Bron: Unsplash, Credit: Emile
De beste leraren Programmeren beschikbaar
Robin
4,8
4,8 (4 reviews)
Robin
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
4,8
4,8 (5 reviews)
Arno
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lorenzo
4,9
4,9 (9 reviews)
Lorenzo
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lukas
Lukas
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
5
5 (2 reviews)
Wannes
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
4,8
4,8 (5 reviews)
Nick
36€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Toon
5
5 (4 reviews)
Toon
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robin
4,8
4,8 (4 reviews)
Robin
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arno
4,8
4,8 (5 reviews)
Arno
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lorenzo
4,9
4,9 (9 reviews)
Lorenzo
14€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arthur
Arthur
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lukas
Lukas
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wannes
5
5 (2 reviews)
Wannes
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
4,8
4,8 (5 reviews)
Nick
36€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Toon
5
5 (4 reviews)
Toon
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Gent kun je lessen java volgen?

Wil je graag zelf leren programmeren in Java en woon je in de buurt van Gent? Heb je echter geen idee waar je hiervoor overal terecht zou kunnen? Dan ben je bij het juiste deel van de blog, we gaan het namelijk hebben over de verschillende organisaties waarbij je terecht kunt om lessen java te kunnen volgen.

In Antwerpen een cursus Java volgen? Wacht niet langer en boek vandaag je privéleraar.

Centrum voor volwassenenonderwijs Groeipunt

De mensen die in de buurt van Gent wonen en die graag willen leren programmeren in Java kunnen terecht bij de organisatie centrum voor volwassenen onderwijs Groeipunt. Hier worden er namelijk verschillende cursussen java georganiseerd voor volwassenen die hun programmeer vaardigheden willen verbeteren.

De java opleiding heeft 11 verschillende cursussen die je in volgorde kunt volgen. De eerste cursussen zijn voorzien voor mensen die nog nooit geprogrammeerd hebben en die graag willen starten met programmeren. Hier leren ze de basis van het programmeren en leren ze al enkele technieken die toepasbaar zijn op verschillende programmeer talen. Er is ook een hele Java module waarin je de specifieke programmeer vaardigheden voor de java programmeer taal leert. Hier leer je werken met concepten zoals:

 • klasse
 • objecten
 • methoden
 • Eigenschappen

Dit zijn enkele voorbeelden van de concepten die gebruikt worden bij het objectgericht programmeren in Java.

Om deel te nemen aan deze opleiding zul je op zijn minst een basiskennis moeten hebben van je computer en het internet. Dit komt doordat je veel verschillende informatie zult moeten gaan opzoeken en dat je programma's moet kunnen openen en sluiten. De lessen zullen worden gegeven door echte vakexperts waardoor je er zeker van kunt zijn dat je java programmeer vaardigheden naar het volgende niveau getild kunnen worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden om les Java in Aalst en omstreken te volgen? Waar wacht je nog op?

Programmeer Diploma
Wanneer je een opleiding volgt om te leren programmeren in Java, zul je uiteindelijk ook een Diploma ontvangen.
Bron: Unsplash, Credit: Illyes

Universiteit van Gent

Mensen die graag in java willen leren programmeren kunnen bij de universiteit terecht voor het volgen van enkele cursussen java. Zo heb je bijvoorbeeld de module java voor beginners waarbij je de beginselen van het programmeren zult leren.

Tijdens deze opleiding zul je leren programmeren in de BlueJ programmeer omgeving. Dit zal je namelijk helpen om op een overzichtelijke manier aan het programmeren in java te beginnen. Deze cursus is eigenlijk voorzien voor leerkrachten die graag meer kennis van java willen krijgen, maar iedereen zou er in principe deel aan kunnen nemen. De onderwerpen die in deze opleiding behandelt zullen worden zijn onder andere:

 • Standaard structuren zoals "if", "While" en "for" loops
 • Objecten en klassen en objectgericht programmeren
 • Tabellen en lijsten
 • "for Each" loops
 • object oriëntatie

De theorie die je tijdens de lessen volgt zul je meteen ook kunnen inoefenen in de programmeer oefeningen die hierbij gegeven zullen worden. Ook zul je uiteindelijk zelf dingen moeten programmeren.

Liever privéles Java in Brugge volgen? Talloze leraren staan bereid om je les te geven.

De opleiding zal over twee dagen gegeven worden en zal iedere dag van 9 tot 16 uur ingepland worden. Om aan de cursus deel te nemen zul je een bepaalde voorkennis moeten hebben, zo zul je begrippen moeten kennen zoals:

 • Variabelen
 • Functies
 • Procedures
 • selectie
 • lussen
 • tabellen

Indien je nog geen idee hebt wat deze begrippen betekenen zul je eerst ergens anders een programmeer cursus voor java op basis niveau moeten volgen. De cursus zal in groepen van maximum 12 deelnemers gegeven worden. Om deel te nemen aan de opleiding zul je in totaal 120 euro moeten betalen, dit is echter de prijs zonder het handboek. Het handboek wordt aangeboden aan 60 euro, maar het aanschaffen hiervan is niet verplicht.

Telefoon met Java code
Programmeurs bekijken vaak hun code op een telefoon wanneer ze onderweg zijn.
Bron: Unsplash, Credit: Caspar

Hogent hogeschool

De mensen die in de buurt van Gent graag een diploma willen behalen en hierbij willen leren programmeren in java hebben de mogelijkheid om dit te doen via de hogeschool HoGent. Hier heb je namelijk een graduaat opleiding programmeren waarbij je verschillende dingen zult leren. De graduaat opleiding is een zeer praktijk gerichte opleiding die zich ook richt op het voorbereiden op bepaalde beroepen.

Indien je daar interesse in hebt kan je ook gerust privéles Java in Leuven volgen. Ontdek er snel meer over.

Je zult bij deze opleiding beginnen met het leren van de basis principes van het programmeren. Dit is vooral handig voor mensen die nog nooit geprogrammeerd hebben. Nadat je de basis onder de knie hebt, zul je leren om deze op een zelfstandige manier te kunnen toepassen. Dit door de oefeningen uit te voeren die er tijdens de lessen gegeven worden, maar ook door cases uit het echte leven op te lossen en door een stage te volgen waarbij je deze vaardigheden nodig zou hebben. Nadat je de cursus volledig afgewerkt hebt zul je een specialist zijn in het ontwikkelen van web applicaties.

Je hebt verschillende mogelijkheden om de cursus te volgen. Zo kun je er voor kiezen om lessen te volgen in het dagonderwijs, maar je hebt ook de mogelijkheid om de lessen in het avond onderwijs te volgen. Indien je ervoor kiest om de lessen in het dag onderwijs te volgen zul je de opleiding in ongeveer 2 jaar kunnen afronden. De mensen die ervoor kiezen om de opleiding in het avondonderwijs te volgen zullen de opleiding in 4 jaar kunnen afronden.

Om aan de cursus deel te nemen heb je geen bepaalde voorkennis nodig. Het is altijd wel handig om te kunnen werken met computers en deze basis vaardigheden onder de knie te hebben. Het programmeren zelf begint echter van nul voor iedereen die deelneemt aan deze opleiding.

Je kunt je inschrijven voor deze opleiding met de studiepunten die je van de overheid krijgt. Indien je zelf geen leerkrediet meer hebt kun je deze opleiding ook nog volgen, hiervoor moet je dan wel 979,60 euro voor betalen.

Zoals je ziet zijn er in Gent verschillende mogelijkheden om Java cursussen te volgen. De cursussen waar we het tot nu toe over gehad hebben worden over het algemeen in groep gegeven. Voor de meeste mensen is dit een voordeel aangezien ze op deze manier ook nieuwe mensen kunnen leren kennen terwijl ze aan hun vaardigheden werken. Echter zijn er ook heel wat mensen die zich niet zo goed kunnen concentreren in een groepsles en die liever een op een lessen Java zouden volgen. Voor de laatste groep hebben we ook een oplossing gevonden: privé programmeer lessen!

Javales in Mechelen is gerust een optie indien je daar interesse in hebt. Raadpleeg nu de leraren die in de buurt les geven.

Programmeur typt op computer
Wanneer je leert programmeren in Java kun je best een eigen laptop meenemen naar de les.
Bron: Unsplash, Credit: Glenn

Privé les java in Gent

Woon je in de buurt van Gent en ben je op zoek naar privé programmeer lessen voor Java, maar heb je geen idee waar je hiervoor terecht kunt? Dan kun je best eens een kijkje nemen op het online platform van Superprof!

Via het online platform van Superprof vind je namelijk op een zeer snelle en eenvoudige manier een privé leraar die je kan leren programmeren in Java in jouw buurt. Op het platform geef je de regio waar je de lessen in Gent wilt volgen in. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien van alle verschillende privé leerkrachten die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je lessen programmeren in java te geven. Het enige wat je hierna nog zou moeten doen is een privé leraar contacteren om een eerste les in te plannen.

De eerste privé les programmeren zal in de meeste gevallen gratis gegeven worden. Het is namelijk zo dat de leerkracht deze les zal gebruiken als een kennismakingsles. Op deze manier komt hij of zij er namelijk achter wat je precies wilt leren en op welk niveau jouw java programmeer vaardigheden liggen.

Na de kennismakingsles zal de privé leraar een gepersonaliseerd lesplan kunnen opstellen waarmee jij op zo een efficiënt mogelijke manier zult leren programmeren in Java. Je kunt er ook vrijwel zeker van zijn dat je programmeer vaardigheden in java naar het volgende niveau getild zullen worden. De leerkrachten van superprof hebben namelijk stuk voor stuk ervaring in het geven van deze lessen en willen graag hun passie met jou delen.

Wanneer je privé lessen via Superprof volgt heb je ook een aantal verschillende voordelen die je niet zou hebben wanneer je groepslessen zou volgen. Zo heb je bijvoorbeeld 100% van de aandacht van je leerkracht tijdens de lessen. Ook zullen de lessen volledig op jouw tempo doorgaan. Dit betekent dat als je ergens zeer vlot mee bent, je hier minder tijd aan kunt besteden en dat je niet op andere mensen hoeft te wachten. Een ander voordeel is dat je de mogelijkheid hebt om de lessen volledig zelf in te plannen. Wacht dus niet langer en plan vandaag nog je eerste privé les Java in Vlaanderen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!