De klanken van het Spaans of de manier waarop Spaanse mensen spreken klinkt voor de meeste mensen als muziek in de oren. Veel mensen hebben ook een droom om zelf de taal te kunnen spreken, maar hoe begin je hieraan? 

Woon je in de buurt van Antwerpen en was dit jouw vraag? Dan ben je aan het juiste adres! In deze blog laten we je namelijk weten waar je overal in Antwerpen terecht kan voor Spaanse lessen

Doordat de Spaanse taal zo populair is in België, en meer specifiek in Vlaanderen, dit komt vooral omdat veel mensen in Spanje op vakantie gaan, zijn er ook veel verschillende plaatsen in Antwerpen waar je terecht kan om deze mooie taal te leren. 

Ben jij een van die ijverige mensen die graag Spaans zou willen leren spreken maar heb je geen idee waar je de zoektocht naar je eerste lessen Spaans moet starten? 

Lees dan maar snel verder! We gaan vandaag dieper in op de verschillende plaatsen en organisaties waar je terecht kan, zodat je voordat je het weet vloeiend Spaans kunt spreken. 

De beste leraren Spaans beschikbaar
Carolina
5
5 (15 reviews)
Carolina
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (7 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ingeborg
4,7
4,7 (5 reviews)
Ingeborg
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
4,9
4,9 (7 reviews)
Zoë
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aurelia
5
5 (2 reviews)
Aurelia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saar
5
5 (2 reviews)
Saar
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sandra
5
5 (3 reviews)
Sandra
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
5
5 (15 reviews)
Carolina
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (7 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ingeborg
4,7
4,7 (5 reviews)
Ingeborg
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
4,9
4,9 (7 reviews)
Zoë
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aurelia
5
5 (2 reviews)
Aurelia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saar
5
5 (2 reviews)
Saar
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sandra
5
5 (3 reviews)
Sandra
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Over Spaanse lessen 

Als je al meer interesse hebt gehad in de Spaanse taal weet je dat er meerdere versies van het Spaans zijn. Dit komt doordat ze verschillende woorden en intonaties gebruiken. Het is dus belangrijk dat op voorhand weet welke variant van de Spaanse taal je graag zou willen leren. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een professional te worden in elke variant! Niemand houdt je hiervoor tegen.

Waarom is de variant belangrijk? 

Welke variant je aanleert is belangrijk voor de locatie die je graag zou willen bezoeken. Bijvoorbeeld: Ben je van plan om naar Mallorca te reizen en enkel hier te verblijven, dan kan je best kiezen om de Catalaanse variant van het Spaans aan te leren. Dit komt doordat ze op Mallorca meestal Catalaans spreken. 

Verschillen tussen varianten Spaans
Catalaans is verschillend dan Spaans. Let erop!

Wat zijn de verschillen?

je vraagt je misschien af waarom je een bepaalde variant van het Spaans beter kan leren dan de andere. Dit komt doordat de mensen die de ene variant spreken niet altijd de mensen die de andere variant spreken verstaan.  Ze gebruiken namelijk andere grammatica en woordenschat.

Denk hierbij maar aan een extreme versie: Iemand die in een klein dorpje in Antwerpen woont en enkel het dialect van die regio spreekt gaat een gesprek aan met iemand uit West-Vlaanderen die enkel een West Vlaams dialect spreekt. Doe dit maal 4 en dan heb je ongeveer de situatie tussen iemand die vloeiend Catalaans spreekt en iemand die Castiliaans spreekt. 

Woon je in de buurt van Brugge en wil je toch Spaans leren spreken? Dan hebben we ook voor jou de perfecte blogpost lees hem snel!  

Verschillende opties om Spaans te leren

Je hebt eindelijk besloten om toch je Spaans wat op te krikken, maar je weet niet goed waar je terecht kan om deze vaardigheden te leren? We vertellen je in het volgende deel waar je allemaal terecht kan om jou Spaanse lessen te beginnen. 

Voordat je begint aan je Spaanse lessen is het belangrijk dat je weet op welk niveau je Spaans zich op dit moment bevindt. Je kan dit doen aan de hand van een test om er eenvoudig achter te komen. 

Hoe verloopt zo een les Spaans nu eigenlijk?

Hoe een les precies verloopt hangt vooral af van de plaats waar je de lessen volgt en of je in een klas met meerdere mensen zit of niet.

Over het algemeen worden de lessen Spaans opgedeeld in verschillende niveaus. Meestal worden deze in 4 grote niveaus ingedeeld. Deze Niveaus worden gebaseerd op het Europees referentiekader. 

Mechelen is helemaal niet zo ver! Toch varieert het sterk in het aanbod leren Spaans. Ontdek het nu.

Niveau Spaans
Stap per stap groeien in Spaans

Niveau 1 - (Eerste aanraking) 

Dit niveau is voor veel mensen de eerste aanraking met het Spaans. Je kan je in alledaagse situaties behelpen. Gemakkelijke vragen stellen en hier ook antwoorden op kunnen geven is het hoofddoel van dit niveau. Wanneer je deze fase hebt doorlopen kan je eenvoudige zinnen gebruiken om te communiceren. Dit is vooral handig voor de mensen die eens naar Spanje op vakantie willen gaan en die hierbij zich toch willen behelpen in de lokale taal. Je kan best op dit niveau intreden als je nog geen woord Spaans kan spreken. 

Niveau 2 

In dit niveau ga verdiep je je in de woordenschat en de grammatica. Hierdoor worden je uitspraak en je spelling een stuk beter. Met dit niveau leer je om meer zelfstandig omgaan in het Spaans. Met dit niveau kom je in de meeste plaatsen al een stuk vooruit wanneer er enkel Spaans gesproken zou worden. Je zal misschien eerst moeten vragen of de andere partij in je gesprek een stuk trager wilt spreken zodat je alles goed kan verstaan, maar over het algemeen zou dit wel moeten lukken. Dit niveau is geschikt voor de mensen die al over de meest alledaagse onderwerpen, traag een eenvoudige conversatie kunnen voeren. 

Niveau 3 

In dit niveau zijn er twee hoofdcategorieën namelijk: Taal en Cultuur. In dit niveau leer je meer over de cultuur van de landen waar Spaans wordt gesproken. In deze categorieën worden alle vaardigheden verder versterkt en uitgebreid. Er wordt dus zowel aandacht gegeven aan Spreken en luisteren, maar ook aan schrijven en Lezen. 

Wanneer je dit niveau met succes behaalt kan je volledig op zelfstandige basis communiceren in het Spaans. Je babbelt ondertussen bijna vloeiend Spaans het wordt al moeilijker om je te onderscheiden van iemand die Spaans als moedertaal heeft. Meedoen aan een conversatie in het Spaans is na dit niveau echt kinderspel. 

Niveau 4 

Dit niveau gaat verder op de categorieën van Niveau 3 en ook hier komen weer alle vaardigheden aan bod. Na het behalen van dit niveau kan je je volledig zelfstandig behelpen in eender welke situatie. Je probeert in dit niveau je uitspraak zo goed mogelijk te krijgen zodat je niet meer te onderscheiden bent van iemand die zijn of haar hele leven al Spaans spreekt. 

Antwerpen skyline
Spaanse lessen volgen in Antwerpen kan op verschillende locaties.

Waar kan je terecht voor Spaanse lessen in Antwerpen? 

Wanneer je op zoek gaat naar plaatsen waar je terecht kan voor lessen Spaans in Antwerpen kom je er al snel achter dat je dit op veel verschillende plaatsen terecht kunt. 

Op zoek naar lessen Spaans in andere steden als Gent? Superprof helpt je verder mee.

Centrum voor volwassenenonderwijs

Ben je volwassen en wil je graag met andere volwassenen, die dezelfde passie als jou hebben, Spaans leren? Dan kan je vast en zeker terecht bij het Centrum voor volwassenenonderwijs in Antwerpen. Deze organisatie heeft over heel België verschillende vestigingen waar je terecht kan voor heel wat verschillende cursussen. Gelukkig voor ons dus ook verschillende Cursussen Spaans. Ze organiseren verschillende cursussen voor de verschillende niveaus, maar ook op veel verschillende momenten. Zo kan je je bijvoorbeeld inschrijven voor een cursus overdag en al dit niet goed uitkomt zijn er nog voldoende cursussen die ‘s avonds worden georganiseerd. Dit is vooral handig voor de mensen die overdag moeten werken maar toch graag nog de cursus Spaans willen volgen. 

LBC

Dit is ook een organisatie voor volwassenenonderwijs die over heel Antwerpen verschillende cursussen Spaans organiseert. Je kan hier als voor volwassene terecht voor verschillende cursussen die georganiseerd worden op allerlei verschillende momenten. Van tijdens de middag tot ergens in de namiddag of in de late avond. 

Universiteit Antwerpen

Wil je er zeker van zijn dat je Spaans leert op een hoger niveau? Dan kan je altijd terecht bij de cursussen die de universiteit van Antwerpen aanbiedt. Het onderdeel Linguapolis biedt een groot gamma aan van verschillende talen waar je uit kan kiezen. Spaans is hier een van! 

Ze organiseren verschillende types taalcursussen: Volledig op de campus, Volledig gemengd, of gemengd ( zowel online als op de campus ). Het type waarbij je enkel online lessen krijgt is vooral handig voor mensen die zich niet makkelijk kunnen verplaatsen en dus ook niet tot aan de campus zelf zouden geraken. Het type waarbij je enkel les krijgt op de campus is dan weer meer geschikt voor mensen die beste in een klas leerstof opnemen.

Je kan in Leuven ook gemakkelijk privélessen volgen indien Antwerpen wat te ver voor je ligt. Ontdek de opties.

Privélessen 

Sommige mensen leren beter wanneer ze alle aandacht voor zichzelf kunnen krijgen. Dit is meestal niet mogelijk in een klas waar meerdere mensen zitten. Hier wordt de aandacht onderverdeeld onder alle verschillende leerlingen in de klas. 

Voor veel mensen zijn privélessen hiervoor dan de oplossing. Je krijgt ineens 100% van de aandacht van je leerkracht. Ook zijn de lessen van een privé docent volledig op maat van jou gemaakt. Indien je een snelle leerling bent vorder je al sneller in de lessen indien het allemaal wat trager verloopt past de leerkracht zich aan jou aan en gaat dieper in op onderwerpen waar je moeite mee hebt

iPhone met spaanse tekst (Hola)
Er bestaan allerlei manieren om Spaanse lessen te volgen

Superprof

Superprof is het platform waar jij terecht kan om online een privé leerkracht voor prive les Spaans te vinden. De docenten die je op het platform kan vinden hebben allemaal een achtergrond en kennis van de vakken die ze geven. 

De meeste leerkrachten geven hun eerste lessen gratis via Superprof, dit doen ze zodat je een eerste kennismaking kan hebben en om je niveau aan Spaans te bepalen. In de eerste lessen merk je ook meteen of je een goede relatie met de leerkracht kan opbouwen. 

Aalst behoort ook als mogelijkheid om lessen Spaans te volgen. Ontdek hierbij de opties.

Je moet ook natuurlijk op voorhand bepalen of je de leerkracht kan betalen. Niets is zo jammer om je voortgang te moeten stoppen omdat je het eigenlijk niet kon betalen. Voor de meeste mensen is het dus belangrijk om een budget op te stellen, en een prijs met de professor overeen te komen. Zo heb je het meeste kans om je Spaanse vaardigheden te laten groeien! 

Ook is er geen enkel probleem als je je niet kan verplaatsen naar de leerkracht, de meeste proffen die via Superprof lesgeven hebben ervaring met lesgeven via diensten zoals Zoom, Skype, Teams, etc. Je hoeft dus niet eens je huis uit voor je Spaanse lessen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu