Ben je verliefd op de klanken van de Spaanse muziek of hou je gewoon van het land en wil je er vaker op vakantie gaan? Om mee te kunnen zingen met de liedjes of om jezelf te kunnen behelpen in Spanje moet je de taal kunnen spreken. Nu is er nog maar een vraag, hoe begin je er in hemelsnaam aan? 

Als je in de buurt van Gent woont en je jezelf deze vraag stelde, dan ben je op de juiste plek belandt ! In dit artikel laten we je weten waar je overal, in de buurt van Gent, terecht zou kunnen om Spaans te leren! Breder op zoek? Ontdek alle mogelijkheden doorheen Vlaanderen.

Door het enorme toerisme van de Belgen die naar Spanje gaan voor hun vakanties zijn er veel verschillende locaties in gent waar je terecht kan om de fijne kneepjes van het Spaans te leren. 

Ben jij dus al volledig overtuigd dat je Spaans zou willen leren, maar je hebt eigenlijk geen idee waar je deze zoektocht moet beginnen? 

Dan kan je best snel verder lezen, in dit artikel gaan we dieper in op de verschillende locaties en geven we meer informatie over de verschillende organisaties waar je terecht kan in Gent om je prive les Spaans te starten! 

Spaanse vlag
Wacht niet langer en start nu je lessen Spaans!
De beste leraren Spaans beschikbaar
Carolina
5
5 (15 reviews)
Carolina
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (7 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ingeborg
4,7
4,7 (5 reviews)
Ingeborg
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
4,9
4,9 (7 reviews)
Zoë
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aurelia
5
5 (2 reviews)
Aurelia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saar
5
5 (2 reviews)
Saar
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sandra
5
5 (3 reviews)
Sandra
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
5
5 (15 reviews)
Carolina
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Georgette
4,9
4,9 (7 reviews)
Georgette
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ingeborg
4,7
4,7 (5 reviews)
Ingeborg
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Zoë
4,9
4,9 (7 reviews)
Zoë
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
5
5 (5 reviews)
Sophie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aurelia
5
5 (2 reviews)
Aurelia
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Saar
5
5 (2 reviews)
Saar
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sandra
5
5 (3 reviews)
Sandra
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Over Spaanse Lessen

Zoals bij elke taal bestaan er meerdere varianten van de taal. Deze kunnen soms sterk van elkaar verschillen! Helaas voor ons is Spaans hier geen uitzondering van. Op de verschillende plaatsen waar ze Spaans spreken gebruiken ze andere woorden, intonaties en zinsconstructies. Een van de belangrijkste keuzes die je dus gaat moeten maken is welke variant van het Spaans je graag zou willen leren. Is Gent niet echt in de buurt van bij jou? Ontdek de opties in Leuven.

Welke variant is belangrijk voor jou? 

De variant die je gaat leren is belangrijk voor de locaties die je graag zou willen bezoeken. Bijvoorbeeld op Mallorca spreken ze meestal de Catalaanse variant van het Spaans. Dus als je van plan bent om enkel hier naartoe te reizen dan kan je beste deze variant kiezen om te leren.

De verschillen tussen de varianten?

De meeste mensen vragen zich af wat het eigenlijk uitmaakt welke variant ze leren. Hoewel het beide Spaans is, gebruikt men bij de ene variant andere woorden, intonaties en een andere woordenschat. Dus als je het Catalaans beheerst garandeert dit dus niet dat iemand die Castiliaans spreekt, jou kan verstaan

Een voorbeeld waardoor het makkelijker wordt om het te begrijpen is het volgende: Iemand die in een klein dorpje in West-Vlaanderen woont en enkel het dialect van daar spreekt, niet begrepen wordt door iemand uit Limburg die enkel algemeen Nederlands spreekt. 

Verschillende keuzes om Spaans te leren

Heb je eindelijk besloten om te beginnen aan Spaans of om je Spaanse niveau toch wat bij te schroeven, maar je weet nog niet goed waar je terecht kan om je vaardigheden verder te ontwikkelen? In het volgende deel van deze blog laten we je weten waar je in Gent terecht kan voor Spaanse lessen en hoe deze nu precies verlopen. 

Voordat je echter aan je zoektocht naar Spaanse lessen begint is het belangrijk dat je weet welk niveau Spaans je op dit moment bevindt. Hier kan je eenvoudig achter komen door een initiële test te doen. Deze testen kan je online terugvinden! 

Aalst behoort ook als mogelijkheid om lessen Spaans te volgen. Ontdek hierbij de opties.

Hoe verloopt een les Spaans?

Niemand kan je vertellen hoe een les er precies aan toe zal gaan, dit hangt namelijk zeer sterk af van de locatie waar je Spaans volgt en of je privé lessen hebt of niet. 

In België worden de lessen Spaans verdeeld in verschillende niveaus. Over het algemeen worden deze in 4 grote niveaus onderverdeeld. Deze niveaus worden sterk gebaseerd op het Europees referentiekader. Het kan ook zijn dat een bepaalde organisatie zelf nog een verdere onderverdeling maakt in deze niveaus.

Niveau Spaans
Een les Spaans verloopt in verschillende stappen

Niveau 1 

Het eerste niveau is voor de mensen die nog geen woord Spaans kennen. Hier wordt de basis woordenschat en grammatica aangeleerd. Je kan je in alledaagse situaties behelpen met de meest eenvoudige woordenschat. Gemakkelijke vragen stellen en hierop kunnen antwoorden is een van de hoofddoelen van dit niveau. Wanneer je dit niveau succesvol aflegt kan je zeer eenvoudige conversaties aangaan om te communiceren. Dit niveau is voor de mensen op vakantie gaan in Spanje en bijvoorbeeld de weg willen vragen aan een van de lokale bewoners! 

Niveau 2 

Dit niveau focust zich ook weer op de grammatica en de woordenschat. Je basis wordt hier uitgebreid naar hoger niveau. In de lessen van dit niveau leer je om op een zelfstandige basis om te kunnen gaan in het Spaans. Je kan je hierdoor behelpen in een situatie waar enkel Spaans gesproken wordt! De andere partij zal waarschijnlijk een stukje langzamer moeten praten, maar je kan ze wel al verstaan. Dit niveau is geschikt voor mensen die al een begin hebben van de woordenschat en die de taal beter willen spreken. 

Niveau 3 

Dit niveau wordt meestal verdeeld in verschillende categorieën. De twee voornaamste categorieën die de andere overkoepelen zijn: Taal en Cultuur. De Taal en de Cultuur van verschillende plaatsen waar ze Spaans spreken wordt hier aangeleerd. Het hoofddoel van dit niveau is het verder ontwikkelen van je verschillende vaardigheden in het Spaans. De focus ligt dus zowel op spreken en schrijven als op lezen en luisteren.

Dit is het niveau dat je wilt behalen wanneer je zonder moeite in het Spaans wilt communiceren. Met dit niveau kan je op zelfstandige basis deelnemen aan eender welk Spaans gesprek en je mannetje ( of Vrouwtje ) staan!  

Niveau 4 

Je spreekt al bijna vloeiend Spaans maar je wilt je vaardigheden toch nog een beetje meer verfijnen? Dan is Niveau 4 geschikt voor jou. In dit niveau behandel je nog steeds dezelfde onderwerpen als in het vorige niveau maar de focus ligt dan vooral op je uitspraak. Het wordt steeds moeilijker om je te kunnen onderscheiden van iemand die al zijn of haar hele leven Spaans spreekt

Spaans leren in Gent
Je kan op tal van locaties Spaans leren in Gent

Waar zijn Spaanse lessen in Gent te vinden?

Als je op zoek gaat naar Spaanse lessen in de buurt van gent, kom je er vast wel achter dat je een heel groot aanbod hebt van verschillende locaties en soorten lessen. Heb je geen idee waar je eigenlijk zou moeten beginnen? Geen probleem, wij gaan even dieper in op alle mogelijkheden die jij hebt om in ( of in de buurt van ) gent aan Spaanse lessen mee te doen. 

Indien je niet echt in de buurt van Gent woont maar je toch nog Spaanse lessen zou willen volgen kan je een van onze andere blog artikelen lezen! Bijvoorbeeld: Waar kan je Spaans leren in Antwerpen?

Centrum voor Volwassenenonderwijs Gent

De volwassenen die graag samen met andere volwassenen in een klas zitten, kunnen terecht bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs in gent. De organisatie Centrum voor volwassenenonderwijs heeft op veel verschillende plaatsen in België vestigingen waar je terecht kan voor allerlei soorten cursussen. 

In dit centrum worden de niveaus van het Spaans verder onderverdeeld in 5 verschillende niveaus. Je kan dus, voordat je je inschrijft, best even contact opnemen met de organisatie om er achter te komen in welke groep of bij welk niveau jij zelf thuishoort. Tijdens de informatiedagen die worden georganiseerd door het centrum voor volwassenenonderwijs krijg je meer informatie over de verschillende lesmomenten en de mogelijkheden. Zo kan je ervoor kiezen om ‘s avonds lessen te krijgen, maar je kan je ook inschrijven voor de lessen tijdens de middag. 

Universiteit Gent 

Wil je een echte uitdaging aangaan of ben je een student die zich met leeftijdsgenoten wilt inschrijven om Spaanse te leren? Dan kan je altijd terecht bij een van de cursussen die worden georganiseerd door de Universiteit van gent. 

Woon je in de buurt van Brugge en wil je toch Spaans leren spreken? Dan hebben we ook voor jou de perfecte blogpost lees hem snel!  

De universiteit organiseert verschillende lesmomenten op verschillende locaties en verschillende manieren van lesgeven. Voordat je aan een cursus begint, kan je ook altijd een oriëntatietest doen, deze wordt ook door de universiteit georganiseerd. Je hebt een aantal opties wanneer het aankomt op les volgen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om online de lessen Spaans te volgen maar ook om effectief op de campus zelf les te krijgen. 

Deze manieren zijn meer voor de mensen die goed kunnen studeren en opletten wanneer er meerdere mensen in een klas zitten. Ze zijn vaak zelfstandig en hebben niet al te veel hulp nodig bij het studeren. 

Indien je echter niet tot deze personen hoort en je meer aandacht nodig hebt of gewoon niet kan studeren of je je aandacht er niet goed bij kan houden wanneer er andere mensen bij zijn, is dit niet de ideale oplossing. Voor deze mensen kan het vaak handig zijn om privélessen te nemen! 

Superprof

Voor de mensen die dus meer aandacht nodig hebben of die gewoonweg op zichzelf willen studeren en alle aandacht van de leerkracht hier toch bij willen hebben kan het dus een goed idee zijn om een privé docent te zoeken. 

Lees in een andere blog meer uitgebreide informatie waar je lessen Spaans kan volgen in Mechelen! 

Hier komt Superprof in het verhaal! Op het platform van Superprof kan je online prive leerkrachten vinden voor verschillende soorten vakken. En gelukkig voor jou hebben we een groot aanbod aan privé leerkrachten die Spaans geven! 

Aangezien iedereen weet dat de manier waarop er les gegeven wordt goed bij je moet passen, bieden de meeste docenten een gratis eerste les aan. Dit doen ze om kennis met jou te maken, maar ook om je niveau van Spaans te bepalen en een lessen-plan op te stellen. De lessen worden dus volledig op jouw maat gemaakt en daardoor kan je veel sneller betere resultaten boeken. 

Je moet op voorhand wel een budget bepalen. Je kan bijvoorbeeld een heel fijne leerkracht hebben die net iets te veel per uur vraagt, en je moet dan midden in je cursus ineens de samenwerking stopzetten omdat het toch te duur voor je wordt. De meeste docenten begrijpen dit en zijn flexibel om over hun prijs per uur te onderhandelen! 

Ben je niet vaak thuis of heb je zelf geen manier om van en naar een afspraak te gaan? Geen probleem, de leerkrachten die via Superprof werken zijn gewend om met diensten zoals: Skype, Zoom en Teams te werken. Je hoeft dus nooit je eigen huis te verlaten!! 

Vind vandaag nog een privé-leraar Spaans bij jou in de buurt via Superprof!  

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu