Ben jij een echte tennisfanaat en wil je graag meer weten over de beste tennissers in de tennisgeschiedenis in België? Dan is dit de perfecte blog voor jou. We gaan het namelijk hebben over de beste tennisspelers in onze geschiedenis.

Tennis is naast het voetballen een van de meest gespeelde sporten in België. Zo zijn er toernooien in België waar er jaarlijks 33 duizend spelers aan deelnemen. Buiten de mensen die deelnemen aan deze competities, zijn er ook heel wat mensen die als hobby tennislessen volgen en enkel vriendschappelijke wedstrijden spelen.

In Vlaanderen zijn er verschillende jeugd tennistoernooien waar kinderen kennis kunnen maken met de competitie.

Wil je erachter komen welke de beste tennissers in de Belgische geschiedenis waren? Of heb je interesse om zelf tennis te leren spelen? Dan kom je er alles over te weten in het volgende deel van onze blog.

Tennissers spelen dubbel spel
Er zijn ook veel professionele spelers die alleen maar dubbel wedstrijden spelen.
Bron: Unsplash, Credit: Julian Schiemann
De beste leraren Tennis beschikbaar
Robbe
5
5 (2 reviews)
Robbe
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estelle
Estelle
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Murielle
Murielle
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Senne
5
5 (2 reviews)
Senne
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Soentjens
Soentjens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floor
Floor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Robbe
5
5 (2 reviews)
Robbe
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Estelle
Estelle
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Murielle
Murielle
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Senne
5
5 (2 reviews)
Senne
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Aaron
Aaron
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Soentjens
Soentjens
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floor
Floor
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Beste vrouwelijke spelers van België

Door de jaren heen zijn er veel verschillende vrouwelijke tennissers geweest die een serieuze carrière gehad hebben. Wil je meer te weten komen over de beste tennissers aller tijden? Dan kun je best even verder lezen.

Els Callens

Els Callens, geboren op 20 augustus in 1970 is een vrouwelijke tennisspeler die haar professionele carrière begon op 20 jarige leeftijd in 1990. Haar professionele tennisloopbaan eindigde in oktober 2005 op het WTA toernooi in Hasselt. Hier werd ze in de tweede ronde uitgeschakeld. In haar carrière heeft ze meer dan 1,5 miljoen dollar in prijzen geld gewonnen. Van de 667 professionele single wedstrijden heeft ze er 358 gewonnen en 309 verloren. De hoogste positie die ze gehaald heeft op de WTA, Women's tennis Association, was in het jaar 1996 en rang nummer 51. Els Callens heeft ook aan een aantal Grandslam toernooien deelgenomen. Van de 5 toernooien heeft ze 4 keer de kwartfinale behaald en een keer de halve finale. Op de olympische spelen in 2000 behaalde ze ook nog een bronzen medaille.

Alison Van Uytvanck

Allison van Uytvanck is een Belgische tennisspeler die in maart van 1994 geboren werd in Vilvoorde België. Ze speelde in 2012 al 4 partijen in de FED CUP. Alison won tot 2022 al meer dan 3,8 miljoen dollar in prijzengeld. De hoogste positie die ze behaalde in de WTA ranglijst was 37e op 13 augustus in 2018. Uit de 606 carrière wedstrijden die ze gespeeld heeft, heeft ze er al 359 gewonnen en slechts 247 verloren. Ook zij heeft deelgenomen aan de olympische spelen en werd er helaas in de 3e ronde in 2020 uitgespeeld.

Sabine Appelmans

De tennisspeler Sabine Appelmans, geboren op 22 april in 1972 is een van de beste Belgische tennis speelsters in onze geschiedenis. Zo nam ze maar liefst 3 keer deel aan de olympische spelen! Ze begon haar professionele carrière in 1989 en beëindigde deze in januari van 2001. In haar professionele carrière heeft ze maar liefst 583 enkel wedstrijden gespeeld, hiervan won ze er 346 van en verloor ze slechts 237 enkel wedstrijden. Sabine heeft ook wel wat prijzengeld kunnen veroveren over de jaren heen. Zo heeft ze meer dan 2 miljoen dollar aan prijzengeld gewonnen. Op 24 november in 1997 behaalde Sabine de hoogste positie in de ranglijst die ze in haar carrière behaalde. Op deze dag werd ze 16e in de WTA rangschikking.

Wil je weten welke de beste Belgische spelers van dit moment zijn? Dan kun je erachter komen door onze blog te lezen!

Tennisser in toernooi
Je hebt verschillende soorten tennis ondergrond. Klei, Gras en hardcourt.
Bron: Unsplash, Credit: Jim Sung

Yanina Wickmayer

Een andere belangrijke Belgische tennis speelster is Yanina Wickmayer, op 20 oktober 1989 geboren in lier. Ze nam de sport op vanaf 9 jaar en maakte in 2004 haar profdebuut. niet veel later stond ze al in de top 500 van het vrouwentennis klassement, dit deed ze in 2006. In haar carrière speelde ze al meer dan 760 enkel wedstrijden waarvan ze er 457 won en 315 verloor. Ook nam ze deel aan verschillende grote toernooien waarbij ze enorm veel prijzengeld wist te veroveren. ze heeft namelijk al meer dan 5,2 miljoen dollar verdient met tennis prijzengeld. De beste prestatie die ze gehaald heeft is een halve finale op de US open Grandslam in 2009. Voor de rest deed ze ook nog mee aan verschillende FED cups en aan de olympische spelen in 2012.

Kim Clijsters

Kim Clijsters is een van de beste tennissers van de Belgische tennis geschiedenis. Ze werd op 8 juni 1983 geboren in het Limburgse Bilzen en maakte haar profdebuut in 1997. Tijdens haar carrière verdiende Kim meer dan 24,5 miljoen dollar aan prijzengeld. Zo speelde ze in haar enkel spel ongeveer 655 wedstrijden en won er hier maar liefst 523 van. De hoogste positie die ze ooit behaalde was rangnummer 1, deze positie behaalde ze op 11 augustus in 2003. In 2002, 2003 en 2010 won ze de WTA final. Ook heeft ze verschillende andere Grandslam toernooien gewonnen. Zo won ze de US open in 2005, 2009 en 2010, maar ook de Australian open in 2011. Kim Clijsters was zo een goede tennis speler dat ze in 2017 zelfs tot de tennis hall of fame toegelaten werd.

Beste mannelijke spelers van België

We hebben het zojuist gehad over de beste vrouwelijke tennis spelers in de Belgische geschiedenis. Het is daarom nu tijd om het ook even over de beste mannelijke tennisspelers in de Belgische geschiednis te hebben.

Paul De Borman

Een van de grootste spelers in het Belgisch tennis was Paul de Borman. Borman had een zeer sterke forehand waar hij maar liefst 9 keer de Belgische landstitel mee kon bemachtigen. Ook op internationale toernooien was hij een zeer sterke speler, zo bereikte hij in 1904 de halve finale van het Wimbledon toernooi. Hij was zo een belangrijke tennis speler in onze Belgische geschiedenis dat in 1920, de beker van het Belgische jeugd kampioenschap, "beker de Borman" genoemd werd.

Verder benieuwd welke tennistoernooien in België plaatsvinden? Wees aanwezig voor de volgende toernooi!

Tennisser voert opslag uit
De meest gebruikte vorm van opslaan in een tenniswedstrijd is de bovenhandse opslag.
Bron: Unsplash, Credit: Moises Alex

Dick Norman

Dick Norman werd Geboren in Waregem in België op 1 maart 1971 en maakte op 20 jarige leeftijd in 1991 zijn profdebuut in het Belgische tennis. In 2013 ging de professionele tennisspeler al op pensioen. In zijn professionele carrière heeft hij meer dan 2 miljoen aan prijzengeld kunnen verzamelen. De beste positie die hij behaalde was 10e en behaalde dit voor het dubbelspel in 2010. Dick Norman was een tennisspeler die het dubbelspel verkoos over het enkel spel. Hier heeft hij dan ook de beste resultaten in gehaald. Zo raakte hij in 2009 tot in de finale van de Roland Garros, en 2 keer de halve finale van Wimbledon.

Xavier Malisse

Xavier Malisse, ook wel gekend als The X-man, starte zijn professionele tenniscarrière in 1998. De Belgische tennisspeler behaalde de titel van maar liefst 3 verschillende ATP toernooien. De Delray Beach in 2005 en 2007 en de madras in 2007. In zijn carrière nam hij voor zowel het enkel als het dubbelspel deel aan de olympische spelen in 2004, maar hier werd hij er in de eerste ronde al uitgeschakeld. In de loop van zijn professionele tennis carrière verdiende hij meer dan 5,6 miljoen aan prijzengeld. De hoogste positie die Xavier bereikte was 19e in het ATP klassement. In 2013 stopte hij zijn professionele tennis carrière.

David Goffin

David Goffin is een van de meest belangrijke tennissers die Xavier Malisse opvolgde. Zo won hij 5 ATP toernooien in het enkel spel en 1 in het dubbel spel. David maakte zijn profdebuut op 19 jarige leeftijd in 2009 en maakte een indruk op veel Belgische tennis fanaten. Over de jaren heen won hij meer dan 15,5 miljoen dollar aan prijzengeld. David klom ook zeer hoog in de ranglijst van de ATP en behaalde de 7e positie in 2017. In 2016 nam Goffin deel aan de olympische spelen, maar werd hij er in de 3e ronde uitgespeeld. In andere toernooien zoals de Grandslam Wimbledon of Roland Garros behaalde hij verschillende keren de kwartfinales. In 2014 kreeg David ook de titel "Comeback Player of the Year". Deze titel kreeg hij doordat hij na een polsbreuk in september van 2013, toch nog zeer hoog in de ranglijst kwam te staan!

Zoals je kunt zien hebben we heel wat verschillende tennis spelers gehad in België die op wereld niveau gespeeld hebben. Deze spelers zijn echter allemaal in de normale reeksen in België begonnen en hebben door veel te trainen dit niveau kunnen behalen. Heb jij zelf ook interesse om je tennis vaardigheden te verbeteren? Dan kun je best even verder lezen!

Hoe zit de tennisinfrastructuur in België precies in elkaar? Krijg antwoord op deze vraag aan de hand van volgende blog.

Tennisser wint punt
Je kunt in Vlaanderen aan verschillende tennis wedstrijden deelnemen.
Bron: Unsplash, Credit: Chino

Privé tennislessen volgen via Superprof

Heb je interesse in het verbeteren van je eigen tennisvaardigheden, maar wil je dit niet in groepslessen doen? Dan kun je best eens een kijkje nemen op het online platform van Superprof. Hier kun je namelijk op een snelle en eenvoudige manier een privé tennis coach vinden die je kan helpen om je tennis vaardigheden te verbeteren.

Je geeft op het online platform de regio waar je de lessen wilt volgen in en je laat weten op welk niveau je deze lessen graag zou willen volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een lijst te zien van alle mogelijke tennis coaches die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je deze tennis lessen te komen geven. Het enige wat je hierna nog zou moeten doen is een leerkracht contacteren om een eerste les in te plannen.

Deze eerste les zal in de meeste gevallen gratis gegeven worden zodat de coach erachter kan komen waar je precies moeite mee hebt en aan welke vaardigheden je precies zou willen werken. Je kunt er bijna zeker van zijn dat de coaches je zullen helpen om je tennis vaardigheden naar het volgende niveau te tillen. Ze hebben namelijk stuk voor stuk ervaring in het geven van privélessen tennis. Wacht dus niet langer en begin vandaag nog met het inplannen van je eerste privé tennisles.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!