"Geestelijk leven is leven in het heden. Yoga brengt ons in het huidige moment door ons meer bewust te zijn van lichaamshouding, bewegingen en ademhaling" - Bks Lyengar

Als we aan yoga denken, denken we in eerste instantie aan zonnegroeten, sereniteit en een hele reeks vreemde houdingen, maar we vergeten de essentiële elementen.We zien video's op internet en we denken dat het er te moeilijk of juist te vredig uitziet, dat we die staat nooit kunnen bereiken en dat het niet eens de moeite waard is om het te proberen.

Yoga is een complete training voor lichaam en geest
Yoga is meer dan alleen rustig mediteren | Pixabay - laurajuarez

Maar dit zou een ernstige vergissing zijn! Omdat een deel van het succes in yoga te danken is aan de hulp van bepaalde goede accessoires, te beginnen met de yogamat, die betere houdingen mogelijk maakt en deze stabiliseert. Met 300 miljoen beoefenaars in de wereld is yoga een echte discipline die aandacht verdient, omdat het veel verder gaat dan een trend die wordt geassocieerd met een bepaalde manier van leven.

Sommigen investeren in een yoga blok, waardoor je met name beter ondersteund wordt en in feite beter in balans kan worden tijdens je yoga lessen.

Yoga accessoires kunnen onze beste bondgenoten zijn, maar ze zijn natuurlijk niet gratis! Dus hoeveel kosten yoga benodigdheden precies?

Weet je hoeveel geld Nederlanders per jaar aan Yoga uitgeven?

De beste leraren Yoga beschikbaar
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
Melissa
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eve
Eve
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
Melissa
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eve
Eve
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Richt Je op Je Verwachtingen in Yoga

Yoga doen is niet zo saai als je zou denken, in feite is het juist het tegenovergestelde! Deze sportbeoefening, die niet alleen bestaat uit een reeks asana's (houdingen), meditatie of rekoefeningen uitgevoerd op een yogamat, blijkt een complexere en rijkere activiteit te zijn dan je zou denken.

Kijk maar naar het geschatte aantal van één miljoen yoga beoefenaars in Nederland, aangezien het een relevant bewijs is dat deze trendy discipline steeds populairder wordt. Door deze veelzijdige discipline zien velen het als een manier om samen te komen, om een ​​nauwere relatie op te bouwen tussen lichaam en geest, of om gewoon sportief bezig te zijn.

Als yoga routinematig wordt beoefend, yoga kan voor iedereen nuttig zijn, is investeren in benodigdheden een slimme eerste stap. Maar de vragen rijzen nog steeds wanneer je weet hoe en waarom je accessoires moet kopen. Het antwoord ligt eigenlijk in onszelf!

Voordat je investeert, of een yogamat, een draagriem, yoga kleding en alle accessoires vindt die nodig worden geacht voor de juiste beoefening van yoga, is het inderdaad absoluut noodzakelijk om je eigen capaciteiten te kennen; je niveau en je doelstellingen en verwachtingen, op een concrete manier te ontwikkelen. Dan is het tijd om je yoga spullen aan te schaffen en ze op de juiste manier toe te passen!

Zorg goed voor je de hygiëne van je yoga mat
Yoga matten zijn er in allerlei kleuren, maten en prijsklassen | Pixabay - Ben_Kerckx

Als deze stap voorbij is, is ook de kwestie van het budget belangrijk: welke prijs ben je bereid om voor een ​​schuimrubberen yogamat of kurken yogamat, handdoek, yoga blok of yoga broek voor mannen te betalen? Er zijn nu yoga accessoires in alle maten, in allerlei materialen en met verschillende prijzen, dus dit onderdeel zal niet erg ingewikkeld zijn. Het doel blijft echter het om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Stel Zelf een Budget Vast Voor je Yoga Accessoires

"Door middel van yoga kan iedereen zijn innerlijke wezen met wetenschappelijke precisie verkennen om de aard, structuur en werking ervan te begrijpen." - Chaitanya

En ja, spullen zijn een belangrijk onderwerp op zich, maar dit moet binnen de door elke beoefenaar gekozen prijsklasse, budget en toewijding blijven om in je yoga beoefening te investeren. Beginners willen misschien wachten voordat ze alle yoga accessoires gaan kopen. Het is het beste om met de belangrijkste, een yogamat, te beginnen en er dan later meer aan te schaffen.

Omdat de yoga markt momenteel enorm groeit, zijn er een groot aantal yoga accessoires te koop. Dus nu is het aan jou om te weten welke het meest overeenkomen met je verwachtingen en vervolgens keuzes te maken tussen materialen en prijs.

Budget is en blijft een overkoepelend vraagstuk. Hoe belangrijk is de kwaliteit van mijn materiaal inderdaad om vooruit te komen als een kleine yogini? Ben ik:

 • Een beginner die met yoga wil beginnen en een eerste les wil proberen?
 • Een beginner die gewoon ademhalingsoefeningen wil doen en zijn/haar ruggengraat wil strekken?
 • Iemand voor wie yoga houdingen slechts een synoniem zijn voor een goede warming-up?
 • Een echte yogi die al een meditatiekussen, een wierookhouder en een massagetafel heeft?
 • Een te veel betaalde werknemer die een dosis antistress, buikademhaling en ontlasting van het lage deel van de wervelkolom nodig heeft?
 • Een gemiddeld persoon die gewoon wil verbeteren in zijn of haar beoefening van yoga, en misschien op zoek gaat naar nieuwe disciplines zoals kundalini yoga, iyengar yoga, kin mudra, hot yoga, ashtanga yoga, pilates yoga of prenatale yoga?
Yoga matten kun je in allerlei prijsklassen vinden
Als je begint met yoga kun je beste eerst een yoga mat kopen | Pixabay - StockSnap

Al deze vragen zijn belangrijk, want onthoud dat je waarschijnlijk al betaalt voor elke les die je yoga leraar je geeft. Een bij aanvang vastgesteld budget, dat we soms wel eens vergeten!

Het kopen van een yogamat kan echter variëren van € 10,- tot meer dan € 100,- voor de duurste. Deze yogamatten uit de hoogste prijsklasse hebben alle kenmerken die je je in een yogamat maar kunt wensen, te beginnen met een antislip kant, of een hygiënischer materiaal dan schuim.

Wat voor soorten yogamatten zijn er?

 • De milieuvriendelijke yogamat, de zogeheten ecologische yogamat;
 • Een yogamat die geschikt is voor alle yoga stijlen, bijvoorbeeld de Liforme yogamat;
 • Een dikke yogamat met een zachte ondergrond, geschikt voor mensen met gevoelige gewrichten;
 • Een yogamat die lang meegaat en duurzaam is bestaat uit de betere kwaliteit pvc: bijvoorbeeld de PROlite - Manduka yogamat;
 • Een lichte travel yogamat, die je gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen;
 • Een yogamat die goed omgaat met vocht. Let daarbij op dat een natuur rubberen mat sneller slijt als een gemaakt van pvc;
 • Yogamatten die geschikt zijn voor allergische mensen;
 • Een yogamat geschikt voor dynamische yoga.

Zoals je ziet valt er heel veel te kiezen. Het is handig om je te laten adviseren door een deskundige.

Hetzelfde principe is ook van toepassing op een yogablok, bedoeld om je verder te helpen in je houdingen. Je hoeft ondertussen minder dan € 3,- uit te geven, als je het incidenteel of in wezen als een beginner gebruikt.

Afgezien daarvan is het een feit dat sommige accessoires nog steeds een noodzaak zijn (vooral de yogamat), en we moeten weten hoe we onderscheid kunnen maken tussen de vele opties die nu online of in de schappen van yoga winkels te vinden zijn.

De Verschillende Soorten Yoga Accessoires

Zoals je misschien hebt gezien, zijn er heel veel soorten yoga accessoires beschikbaar, met een breed scala aan prijzen en materialen. Van de duurste tot de goedkoopste opties, het gaat erom dat je waar voor je geld krijgt.

Hoewel een yoga riem € 6,- kan kosten, kan deze in een professionele winkel evenveel of meer resistent zijn dan een riem van € 30,-. In dit geval wordt het noodzakelijk om te weten hoe je aandachtig en waakzaam kunt zijn ten aanzien van de materialen, de garanties of de fabricage van het product in kwestie.

Vaak is een goedkope tijdelijke oplossing of kleine truc handig om het zelf te maken (als het materiaal het toelaat natuurlijk). Beginnend met yoga kleding, je witte rekbare tanktop die in je kast hangt kan een perfecte yoga top worden!

Hetzelfde principe voor yoga blokken, die je volledig kunt vervangen door een minikrukje of boeken die je thuis hebt staan ​​(wel laag bij de grond en erg stabiel, pas op voor vallen!). Hiervoor zou het natuurlijk alleen werken voor thuis yoga, het zou moeilijk zijn om een ​​krukje mee te nemen naar je yoga les in je tas!

Al deze kleine trucs kunnen verder worden onderzocht door de vele yoga blogs te bekijken die online bestaan. Je kunt er antwoorden vinden op allerlei vragen: de voordelen van yoga, hoe je je mat kiest, reflexologie, de beste houdingen om af te vallen, enzovoort. Een goudmijn voor liefhebbers!

We kunnen vooruitgang boeken in yoga zonder een fortuin uit te geven, en dit is een belangrijk en bemoedigend feit om te weten!

Desalniettemin kan het vaak eenvoudiger zijn om gewoon materiaal te kopen en mee te nemen naar de les, en de voorgestelde opties komen nu overeen met alle niveaus, alle soorten yoga lessen en alle wensen.

Er is niet langer één assortiment, maar een wereld aan yoga opties, van biologisch katoen tot gerecycled bamboe, een wasbare yogamat ... En ja, yoga is ook een industrie!

Yoga oefeningen op de mat
Yoga blokken kunnen een ectra dimensie geven aan je oefeningen | Pixabay - Shushipu

Vervang je Yoga Benodigdheden

Yoga is een bedrijfstak en creëert dus steeds nieuwe yoga accessoires voor ons, zoals elke zichzelf respecterende bedrijfstak. Dus hoewel je oude yogamat misschien heel goed was, is er nu een nieuwe wasbare yogamat van antislipmateriaal waarvan wordt beloofd dat je yoga ervaring radicaal zal veranderen!

Je betaalt een hoge prijs voor deze nieuwigheden, maar op zichzelf niet echt nodig, tenzij je per se wil. Als je dit voorbeeld aanhoudt, is het soms nodig om je yogamat te vernieuwen als deze te vuil, gescheurd of in slechte algemene staat is. Het is hier dat het budget, soms minimaal, maar bestaand, wordt toegevoegd aan je yoga praktijk.

Bij het kopen of verwisselen van yoga accessoires kijken we opnieuw naar kwaliteit. Moet je direct kiezen voor een duurder product waarvan de kwaliteit gewaarborgd is, of de goedkopere opties verkennen, die niet de garantie hebben zo lang mee te gaan?

Nogmaals, dit staat ter discussie en iedereen zal zijn eigen antwoord vinden in relatie tot zijn/haar verwachtingen en de manier waarop hij/zij ervoor kiest om yoga te beoefenen; solo of in groepslessen, om stress te bestrijden of om te sporten, regelmatig of af en toe.

Yoga is zeker een praktijk die voor velen van ons gemeengoed is geworden en waarvan het aantal beoefenaars nog steeds enorm stijgt.

Positieve waarden, gekoppeld aan een gezonde levensstijl en geassocieerd met efficiëntere en goedkope accessoires...misschien is het moment om aan yoga te beginnen en een zonnegroet te proberen!

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep