Artikel leraar

Een online les organiseren

Om toegang te krijgen tot de videotool is het noodzakelijk dat de les geboekt en betaald is via het platform. Deze service blijft echter ook beschikbaar als de les face-to-face is ingepland. Vanaf het moment dat de leerling je lesvoorstel heeft aanvaard, verschijnt deze in de rubriek "lessen" met het "webcam" icoontje.



Toegang tot de camera wordt 10 minuten voor aanvang van de les beschikbaar gesteld via je berichtendienst vanaf je mobiel of computer.

Start je online les

  • 1. Ga naar je berichtendienst

  • 2. Ga naar “lessen” en klik op “Deelnemen”


  • 3. Vul je voornaam voor de sessie in. Je hebt de mogelijkheid om je geluid te testen, je geluid of video op mute te zetten en indien nodig een achtergrondafbeelding aan je video toe te voegen.

  • Geef toegang tot je microfoon en camera.



  • Om je les in de beste omstandigheden te laten plaatsvinden, raden wij je:
    Om reeds aan de sessie deel te nemen nog voor aanvang van de les zelf, om zowel je geluid als de kwaliteit van het beeld en je verbinding te testen.
    In geval van technische problemen (camera's, browsers...), aarzel dan niet om het volgende artikel te raadplegen: Technische problemen met online les


    Tijdens de les

  • Je hebt de mogelijkheid om je scherm met je leerling te delen.

  • Je hebt de mogelijkheid om met je leerling te communiceren door op het pictogram onderaan de centrale werkbalk te klikken

  • Je kunt je lessessie ook opnemen met toestemming van je leerling.


  • Als je verbinding wordt verbroken, kun je opnieuw deelnemen aan je les door vanuit je berichtendienst opnieuw op "deelnemen" te klikken.



    Aan het einde van de les

  • Je wordt 10 minuten voor het einde van de geboekte lestijd op de hoogte gesteld van het einde van de sessie.

  • Aangezien je les bij de boeking is betaald, kun je met een gerust hart ophangen. Het bedrag van deze les wordt 24 uur nadat de les is voltooid aan je saldo toegevoegd: ontvang mijn betalingen


  • Te laat? Geen paniek, je hebt aan het eind van de sessie 30 minuten extra om je les af te maken. Na deze extra tijd wordt de video automatisch afgesloten. We nodigen je daarom uit om een nieuwe sessie in te plannen