Uitstekend
reviews op

Onze selectie leraren statistiek

Bekijk meer leraren

4.9 /5

Onze sterleraren met een gemiddelde rating van 4.9 sterren en meer dan 158 beoordelingen.

20 €/u

De beste prijzen: 99% van de leraren bieden hun eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost €20 per uur.

6 u

Zo snel als het licht! Onze leraren antwoorden normaal gesproken binnen de 6 uur.

Statistiek leren is nog nooit
zo makkelijk geweest

2. Organiseer je lessen

Overleg met je leraar en leg hem of haar alles uit over wat jouw doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

3. Beleef nieuwe ervaringen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie!

Veelgestelde vragen

💰Wat is de gemiddelde prijs voor lessen Statistiek?

De gemiddelde prijs van lessen Statistiek is €20.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij je thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan

Vind een leraar bij jou in de buurt.

💡 Waarom lessen Statistiek nemen?

Met de hulp van een Statistiek kan je goed worden in Statistiek 

Onze privéleraren delen hun expertise zodat je elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtendienst via je dashboard maakt het voor jou mogelijk om direct in contact te komen met de leraren op onze website en met hen te overleggen over jouw lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

💻 Kan je op Superprof ook online bijles Statistiek volgen, thuis, via webcam?

Talloze leraren bieden ook lessen les aan via webcam.

En wist je dat online cursussen meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

Online lessen bieden bovendien alle mogelijkheden om in een mum van tijd veel vooruitgang te boeken dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen enkel probleem meer!

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

🎓Hoeveel leraren zijn er beschikbaar voor het geven van lessen Statistiek?

Er zijn momenteel 873 leraren beschikbaar bij je in de buurt om Statistiek lessen te geven.

Je kan de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor jou te vinden.

Vind je ideale leraar uit 873 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Statistiek beoordeeld?

Gemeten over een aantal van 158 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 4.9 op 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om jou te helpen.

Je kan de gebruikersreviews bekijken via de review-pagina.

Wil je statistiek leren?

Laat je bekoren door een enorme keuze aan getalenteerde leraren statistiek!

Bekijk meer leraren Aan de slag

Cursus statistiek volgen met persoonlijke begeleiding van een privéleraar. Wacht niet langer!

Waarom bijlessen statistiek nemen?

Statistiek is de tak van de wetenschap die gegevens verzamelt, controleert, rangschikt en bestudeert en vervolgens uit dat proces conclusies trekt. Klinkt eenvoudig, niet? Toch ligt menig student en leerling in Vlaanderen wakker van het examen statistiek. Statistiek heeft, niet helemaal terecht, de naam een verschrikkelijk moeilijke wetenschappelijke discipline te zijn waarvoor bijna niemand slaagt. Ok, je moet voorkennis van wiskunde hebben om statistiek te leren, maar het is niet omdat je op de basisschool en de middelbare school slecht was in wiskunde dat je automatisch ook slecht bent in statistiek. Voel je je toch onzeker bij de leerstof neem dan bijlessen. Met de juiste methode en studiebegeleiding op maat krijg ook jij statistiek onder de knie.

Hier zijn enkele tips om je motivatie voor statistiek te verhogen.

Statistiek is makkelijk

Het vak statistiek heeft een bijna legendarische status onder studenten en leerlingen. Er doen zoveel horrorverhalen de ronde over het examen statistiek dat je al bang bent voor het vak nog voor je met je studie aan de hogeschool of universiteit begint. Laat die angst los. Vertrouw op jezelf en geef het vak een eerlijke kans. Je zal merken dat statistiek eenvoudiger is dan je dacht.

Zoek een studiemethode die bij jou past, zoals bijlessen

Jouw brein werkt anders dan dat van je buur. Dus heb jij baat bij een andere studiemethode of studiebegeleiding dan je buur. Er bestaan verschillende studieboeken statistiek die de leerstof op verschillende manieren uitleggen. Zoek het studieboek dat jij wél begrijpt. Of zoek een privéleerkracht die jou bijles, huiswerkbegeleiding en studiebegeleiding op maat geeft. Er bestaan ook methodes die je het vak aanleren op een speelse manier. Statistiek hoeft niet een saaie wetenschap met alleen maar cijfers te zijn. Met de juiste persoonlijke begeleiding wordt statistiek een leuk vak!

Laat het rekenen over aan een computer

Men beweert dat wie slecht is in rekenen ook slecht is in statistiek. Dat is niet waar. Het pure rekenwerk in de statistiek kan je namelijk overlaten aan een computer. In die computer zitten allemaal formules waar jij als student of leerling de gegevens in stopt die je verzameld hebt. Vervolgens rolt er uit de computer een getal dat jij weer moet vergelijken met een ander getal. Dat is statistiek. Jij moet dus wel leren welke formules je moet gebruiken. Maar rekenen? Dat hoeft niet. Neem gerust bijlessen om alles te leren over de formules van statistiek.

Statistiek is overal

Je ziet het niet meteen maar statistiek komt echt wel vaak voor in het dagelijks leven. Als jij simpelweg je inkomsten en uitgaven bijhoudt in een huishoudboekje, dan is dat statistiek. Gooi je met de dobbelstenen tijdens Monopoly, dan kan je berekenen hoeveel kans je hebt om hoge ogen te gooien. Kansberekening wordt trouwens gebruikt om poker te spelen (en te winnen). En wanneer je een brandverzekering afsluit, zit achter de premie ook een kansberekening: hoe groot of klein de kans is dat er bij jou brand uitbreekt.

Oefening baart kunst, ook bij de lessen statistiek

We trappen een open deur in, maar het klopt wel: maak veel oefeningen. Het is met statistiek precies zoals met het leren van een vreemde taal of wiskunde. Je wordt er alleen beter in als je oefent, oefent, oefent.

Opleiding, cursus of bijlessen: de beste manier om statistiek te studeren

Volg jij een opleiding met statistiek in het vakkenpakket aan de hogeschool of universiteit en voel je je onzeker voor het examen? Begrijp je de uitleg van de prof statistiek niet? Wil je meer oefeningen maken om beter te worden in statistiek? De studiebegeleiding van jouw school biedt ongetwijfeld bijlessen of examentraining statistiek aan. Ook online vind je heel wat cursussen en oefeningen waarmee je zelf aan de slag kan. Wil je liever begeleiding op maat, zoek dan een docent die jou thuis privéles, huiswerkbegeleiding of studiebegeleiding op maat geeft.

Volg online bijlessen statistiek

Als je liever niet aan de slag wilt op een fysieke locatie met je leraar dan kun je er ook voor kiezen om je cursus of les statistiek online te volgen. Veel van onze docenten statistiek in Vlaanderen staan ervoor open om online lessen te geven aan leerlingen en studenten. Het enige wat je nodig hebt om online je lessen statistiek te volgen is een computer en een internetverbinding. In de lijst met docenten statistiek die je krijgt via de zoekterm ‘statistiek Vlaanderen’ zie je meteen welke leraar de mogelijkheid biedt om lessen of cursussen online te volgen.

Vind bijlessen statistiek in Vlaanderen via Superprof

Superprof is al jarenlang het uitgelezen platform in Vlaanderen voor alle soorten cursussen en lessen, zowel voor leerlingen en studenten die bijles zoeken of een hobby willen leren als voor leraren die graag les willen geven over hun passie en kennis. En dat zowel voor zowel beginners als voor gevorderden.

Op Superprof vind je een gevarieerde verzameling aan leraren en leraressen die jou bijlessen en studiebegeleiding statistiek kunnen geven. Het zijn allemaal vakmensen met veel kennis en een grote passie voor wat ze doen, wetenschappers met een degelijke opleiding in wiskunde en statistiek die jou graag uitleggen hoe al die formules in elkaar zitten.

Een betere manier om bijlessen statistiek te nemen is er niet! Je gaat naar Superprof, zoekt op ‘statistiek Vlaanderen’ en krijgt meteen een lange lijst met alle mogelijke statistiek leraren te zien. Vervolgens kan je je zoekopdracht filteren op basis van je voorwaarden om zo de privé leerkracht te kiezen die daadwerkelijk bij je past Vind je het moeilijk om uit zoveel goede docenten een keuze maken? Kijk dan zeker nog even naar de recensies en commentaren van andere cursisten. We beloven je, Superprof heeft voor iedere student en leerling de geschikte leerkracht statistiek!

Wanneer wil jij privéles statistiek volgen?

Een van de vragen die je jezelf moet stellen is op welke dag en hoe vaak je les wilt volgen. Sommige docenten in Vlaanderen kunnen alleen op maandag, dinsdag en woensdag en anderen juist alleen op dinsdag, woensdag en donderdag. Sommige docenten geven voltijds les, andere docenten bieden misschien alleen in het weekend lessen aan. Hoe dan ook biedt de uitgebreide keuze op Superprof jou alle mogelijkheden.

Hoeveel kosten bijlessen statistiek?

Een ander belangrijk criterium is het tarief. De docenten en bijlesleerkrachten op Superprof bepalen zelf hun prijs in functie van het vak en het onderwijsniveau. Bij de meeste docenten is de eerste les gratis. Zo kan je op een eenvoudige en budgetvriendelijke manier de leerkracht zoeken die het beste bij jou past.

Zoek je bijlessen voor een ander vak. Voor biologie, Frans, Engels of economie? Superprof heeft voor jou de geschikte leraar!

Aan de slag!

Vind jij het vak statistiek moeilijk en krijg je nachtmerries van het examen, dan zijn bijlessen, huiswerkbegeleiding of examentraining nuttig. Wil je meer oefeningen dan de het schoolhandboek aanbiedt? Of zoek je een andere studiemethode die beter bij je past?

Via Superprof vind je gemakkelijk een docent statistiek die jou de juiste methode aanreikt of bijles en huiswerkbegeleiding op maat geeft. Leer op je eigen tempo en maak oefeningen die voor jou nuttig zijn. En dat allemaal bij jou thuis aan jouw bureau.

Scrol door de verschillende docenten statistiek op Superprof, bekijk de profielen en commentaren van andere cursisten, vergelijk en kies. Zo ben jij met een goede examentraining binnen de kortste keren klaar voor je examen statistiek!

Wat wil je leren?