Uitstekend
reviews op

Onze selectie aan privéleraren tekenen

Bekijk meer leraren

4.9 /5

Onze sterleraren met een gemiddelde rating van 4.9 sterren en meer dan 82 beoordelingen.

20 €/u

De beste prijzen: 100% van de leraren bieden hun eerste les gratis aan en de gemiddelde les kost €20 per uur.

5 u

Zo snel als het licht! Onze lesgevers tekenen antwoorden normaal gesproken binnen de 5 uur.

Leren tekenen is nog nooit
zo makkelijk geweest

2. Organiseer je lessen

Overleg met je leraar en leg hem of haar alles uit over wat jouw doelen zijn en wat je wilt leren. Plan en regel je lessen makkelijk en veilig vanuit je Dashboard.

3. Beleef nieuwe ervaringen

De Student Pass geeft je onbeperkt toegang tot alle leraren, tutors, coaches en begeleiders gedurende 1 maand. Ontdek je nieuwe passie!

Veelgestelde vragen

💰Wat is de gemiddelde prijs voor lessen Tekenen?

De gemiddelde prijs van lessen Tekenen is €20.

De prijs van je lessen hangt af van een aantal factoren

  • De ervaring van je leraar
  • De locatie van de lessen: bij je thuis, bij de leraar of online
  • De duur en regelmaat van je lessen

97% van de leraren biedt de eerste les gratis aan

Vind een leraar bij jou in de buurt.

💡 Waarom lessen Tekenen nemen?

Met de hulp van een Tekenen kan je goed worden in Tekenen 

Onze privéleraren delen hun expertise zodat je elk onderwerp eigen kan maken.

Een berichtendienst via je dashboard maakt het voor jou mogelijk om direct in contact te komen met de leraren op onze website en met hen te overleggen over jouw lessen.

Vind vandaag nog je ideale leraar.

💻 Kan je op Superprof ook online bijles Tekenen volgen, thuis, via webcam?

Talloze leraren bieden ook lessen les aan via webcam.

En wist je dat online cursussen meestal voordeliger zijn en meer flexibiliteit bieden dan face-to-face lessen?

Online lessen bieden bovendien alle mogelijkheden om in een mum van tijd veel vooruitgang te boeken dankzij moderne interfaces, apps en technische handigheidjes.

En het allerbelangrijkste: geografische beperkingen zijn geen enkel probleem meer!

Klik hier om de online mogelijkheden te verkennen

🎓Hoeveel leraren zijn er beschikbaar voor het geven van lessen Tekenen?

Er zijn momenteel 446 leraren beschikbaar bij je in de buurt om Tekenen lessen te geven.

Je kan de verschillende lerarenprofielen bekijken om de ideale match voor jou te vinden.

Vind je ideale leraar uit 446 profielen.

✒️ Hoe worden onze leraren Tekenen beoordeeld?

Gemeten over een aantal van 82 leraren hebben onze studenten hun leraren een gemiddeld cijfer gegeven van 4.9 op 5.

Als je vragen hebt of ergens tegenaan loopt, staat onze klantenservice klaar om jou te helpen.

Je kan de gebruikersreviews bekijken via de review-pagina.

Wil je leren tekenen?

Laat je bekoren door een enorme keuze aan getalenteerde leraren!

Bekijk meer leraren Aan de slag

Tekenen lessen volgen in je buurt met persoonlijke begeleiding van een privéleraar. Interesse?!

Waarom tekenlessen nemen?

Tekenen met potlood of in pastel, schilderen met olieverf of waterverf, strips en manga’s maken, portretten tekenen, graffiti en grafisch ontwerp… Er zijn tal van mogelijkheden om creatief bezig te zijn als kind of als volwassene.

Ben jij graag bezig met je handen? Zit je vaak te droedelen in een schrift? Maak je graag schetsen? Er schuilt zeker een artiest of beeldend kunstenaar in jou. Worstel je nog met technieken zoals dieptezicht, perspectief, schaduwen aanbrengen, verhoudingen laten kloppen,… dan is tekenles zeker iets voor jou.

Wat heb je nodig om te leren tekenen?

Met een blad papier en een potlood kom je al ver als je wilt leren tekenen. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Wist je dat er schilders en beeldend kunstenaars zijn die nooit een schetsblok kopen? Michael Borremans maakt zijn schetsen bijvoorbeeld altijd op papier dat hij ergens vindt. De gebruikssporen erop inspireren hem tot nieuw werk. Wil je meer doen dan potloodschetsen maken, dan kan je met olieverf, goedkopere acrylverf of waterverf schilderen op canvas. Kunst is persoonlijk en biedt precies daarom oneindig veel mogelijkheden. Tijdens tekenlessen leer je alvast alles over verschillende tekentechnieken en mogelijkheden.

De basistechnieken van tekenen

Wil je goede tekeningen maken, dan leer je best een paar basistechnieken.

Allereerst leer je hoe je naar een voorwerp moet kijken. Cirkels, piramides en vierkanten vormen de basis van iedere tekening. Door lijnen aan de basisvormen toe te voegen maak je van de cirkel of het vierkant al snel een hond of een huis.

Vervolgens leer je hoe je lijnen moet tekenen en welke soorten lijnen er zijn. Nog een stapje verder leer je hoe je in perspectief moet tekenen en hoe je met lichte en donkere schaduwen diepte aanbrengt in een tekening.

Kriebelen je vingers al om eraan te beginnen? Zoek dan snel een tekencursus of een privé tekenleraar om je deze technieken eigen te maken tijdens tekenlessen.

Workshop, cursus of les: de beste manier om te leren tekenen

Wil je strips of manga’s leren tekenen, huizengrote olieverfschilderijen maken of houtskooltekeningen in miniatuur? Een portret van je beste vriend tekenen, of coole graffiti ontwerpen? Alles kan!

Er zijn veel boeken op de markt die je alle mogelijke teken- en schildertechnieken aanleren. Krijg je toch liever uitleg erbij, dan kan je naar de tekenacademie gaan, workshops volgen, avondlessen nemen of online tips zoeken om te leren tekenen. Of zoek een privé leerkracht die jou leert tekenen en schilderen waar en wanneer het voor jou past. Aan huis of op een andere locatie.

Volg online tekenlessen

Als je liever niet aan de slag wilt op een fysieke locatie met je privéleraar dan kun je er ook voor kiezen om je tekencursus of schilderles online te volgen. Veel van onze tekenleerkrachten in Vlaanderen staan ervoor open om online lessen te geven aan leerlingen en studenten. Het enige wat je nodig hebt om online tekenles te volgen is een computer en een internetverbinding. In de lijst met privé tekenleerkrachten die je krijgt via de zoekterm ‘tekenles Vlaanderen’ zie je meteen welke docent de mogelijkheid biedt om lessen of cursussen online te volgen.

Superprof bezorgt jou de beste tekenkracht van Vlaanderen !

Onze docenten geven tekenles aan leerlingen op alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Ook geven zij les aan leerlingen van elke leeftijd, van kinderen tot jongeren en volwassenen. De privéleraren in beeldende kunst bij Superprof hebben verschillende specialisaties, ze geven jou lessen over portrettekenen, schilderen met olieverf, striptekenen, schilderen met waterverf, wat je maar wil. Velen hebben een opleiding beeldende kunst gevolgd en zijn kunstenaars met een professionele carrière.

Aarzel dus niet om via Superprof een privéles tekenen te boeken. Vele tekenleerkrachten bieden zangles aan bij jou aan huis of op een andere locatie. Vaak krijg je de eerste proefles gratis zodat jij kan ondervinden of je tekenen leuk vindt.

Vind tekenlessen in Vlaanderen via Superprof

Superprof is al jarenlang het uitgelezen platform in Vlaanderen voor alle soorten cursussen en lessen, zowel voor leerlingen en studenten die bijles zoeken of een hobby willen leren als voor leraren die graag les willen geven over hun passie en kennis. En dat zowel voor zowel beginners als voor gevorderden.

Op Superprof vind je een gevarieerde verzameling aan leraren en leraressen om die jou leren tekenen en schilderen. Het zijn allemaal vakmensen met veel kennis en een grote passie voor wat ze doen. Een betere manier om tekenlessen te nemen is er niet! Je gaat naar Superprof, zoekt op ‘tekenles Vlaanderen’ en krijgt meteen een lange lijst met privé docenten te zien. Vervolgens kan je je zoekopdracht filteren op basis van je voorwaarden om zo de tekenleerkracht te kiezen die daadwerkelijk bij je past Vind je het moeilijk om uit zoveel goede docenten een keuze maken? Kijk dan zeker nog even naar de recensies en commentaren van andere cursisten. We beloven je, Superprof heeft voor iedere student en leerling de geschikte tekenleerkracht!

Wanneer wil jij tekenles volgen?

Een van de vragen die je jezelf moet stellen is op welke dag en hoe vaak je les wilt volgen. Sommige docenten in Vlaanderen kunnen alleen op maandag, dinsdag en woensdag en anderen juist alleen op dinsdag, woensdag en donderdag. Sommige docenten geven voltijds les, andere tekenleerkrachten bieden misschien alleen in het weekend lessen aan. Hoe dan ook biedt de uitgebreide keuze op Superprof jou alle mogelijkheden.

Hoeveel kosten tekenlessen?

Een ander belangrijk criterium is het tarief. De docenten en tekenleerkrachten op Superprof bepalen zelf hun prijs in functie van het vak en het onderwijsniveau. Bij de meeste docenten is de eerste les gratis. Zo kan je op een eenvoudige en budgetvriendelijke manier de leerkracht zoeken die het beste bij jou past.

Aan de slag!

Heb je geen tijd om naar de academie of avondles te gaan? Krijg je graag persoonlijke begeleiding om jouw artistieke talent tot bloei te brengen? Of zoek je een toffe creatieve bezigheid thuis voor je kinderen? Zoek dan een privé leerkracht voor tekenles volledig afgestemd op jouw behoeften.

Via Superprof vind je gemakkelijk een tekenleerkracht die jou alle geheimen leert over perspectief en dieptezicht.

Scrol door de verschillende tekenleerkrachten op Superprof, bekijk de profielen en commentaren van andere cursisten, vergelijk en kies. En laat je creativiteit de vrije loop!

Wat wil je leren?