Als je op vakantie wilt gaan naar Italië, dan heb je de juiste keuze gemaakt!

Het Italiaanse schiereiland is namelijk een van de beste landen om te bezoeken in Zuid-Europa, of je nu naar Noord-Italië of Zuid-Italië gaat. Met zijn vele monumenten en plekken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zijn de Italiaanse steden rijk aan historische plaatsen en fijne zandstranden!

De Italiaanse laars is daarom de ideale plek om te gaan op een reis als onderdeel van een goedkoop verblijf dat je de kans geeft om de Italiaanse gastronomie te ontdekken en te genieten van de culturele overvloed van de Italiaanse beschaving, waaronder archeologische vindplaatsen en vulkanen!

Superprof zal je begeleiden door dit magische land en helpen de mooiste Italiaanse steden en hun meest beroemde monumenten te ontdekken.

Daarnaast vind je alle informatie die je nodig hebt om je budget voor een reis naar Italië voor te bereiden en om accommodatie te vinden van het Siciliaanse eiland tot de Italiaanse Rivièra en de Amalfikust!

Volg een taalcursus Italiaans vóór je reis naar Italië.

Rome
Het Forum Romanum, hart van het Romeinse rijk | Bron: Pexels

Volg je cursus Italiaans!

De beste leraren Italiaans beschikbaar
Anastasia
5
5 (5 reviews)
Anastasia
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elvio
5
5 (2 reviews)
Elvio
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
5
5 (1 reviews)
Iris
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Antonella
Antonella
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anwar
Anwar
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ýmir már
Ýmir már
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
Sophie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anastasia
5
5 (5 reviews)
Anastasia
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Elvio
5
5 (2 reviews)
Elvio
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
Sara
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
5
5 (1 reviews)
Iris
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Antonella
Antonella
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anwar
Anwar
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ýmir már
Ýmir már
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sophie
Sophie
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Bekendste en Mooiste Italiaanse Steden

Stedentoerisme in Italië is de beste manier om ondergedompeld te worden in de Italiaanse cultuur en de wonderen van dit land te ontdekken. Hier zijn wat voorbeelden van de beroemdste toeristische steden op het Italiaanse schiereiland!

Rome, de Italiaanse Hoofdstad

Een bezoek aan Rome, waar alle wegen naartoe leiden, is een verplicht onderdeel van een reis naar het Italiaanse schiereiland!

De stad Rome wordt de eeuwige stad genoemd vanwege haar zeer rijke geschiedenis die teruggaat tot de eeuwen waarin het Romeinse Rijk aan het hoofd stond van heel Europa en Noord-Afrika. Als gevolg daarvan is de stad bezaaid met archeologische overblijfselen van onschatbare waarde.

Het historisch erfgoed van Rome is gevarieerd, maar de beroemdste monumenten die je absoluut moet zien zijn ongetwijfeld het Colosseum en het Forum Romanum!

Bovendien herbergt Rome de pauselijke stad in zijn hart, met de beroemde Sint-Pietersbasiliek, de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel. Het zou te lang worden om alles op te noemen wat er in de hoofdstad te zien is, dus kom en ontdek zelf de geneugten van een verblijf in Rome, van de Trevifontein tot de Villa Medici!

Siena, een Architectonisch Juweeltje in Toscane

Siena is een must als je door Toscane reist. Met zijn vele gebouwen in gotische architectuur, zoals de Duomo (kathedraal), biedt het een buitengewone middeleeuwse Italiaanse sfeer, vooral als je midden op het Piazza del Campo staat!

Bovendien herbergt het voormalige administratieve hoofdkwartier van de Sienese Republiek nu het Museo Civico, dat vele fresco's bevat, zoals de beroemde Allegorie en Gevolgen van Goed en Slecht Bestuur van Lorenzetti!

Conclusie: Siena heeft een unieke charme die ontdekt moet worden!

Bergamo, de Stad op Twee Verdiepingen

Bergamo, gelegen in de buurt van Italiaanse meren zoals het Comomeer, is een prachtige stad, verdeeld tussen de bovenstad, Città Alta (het historische hart van Bergamo) en een moderner deel, Città Bassa.

Het wordt beschouwd als een van de mooiste steden in Lombardije. Ook kunnen liefhebbers de lokale gastronomie ontdekken terwijl ze genieten van de prachtige architectuur!

Ga aan de slag met Italiaanse les gegeven door een privéleraar.

Castelmazzano, het Verloren Dorp in Italië

Castelmazzano, gelegen in het zuiden van Italië, heeft de bijzonderheid dat het een stad is die volledig omringd is door rotsen!

Zowel overdag als 's nachts is een bezoek aan dit verborgen juweeltje zeer exotisch. De nachtelijke verlichting zorgt voor extra sfeer.

Een speciale vermelding verdient de Volo dell Angelo (De Engelvlucht), een kabel waarmee je het dorp Pietrapertosa kunt bereiken met een snelheid van meer dan 110 km/u boven de leegte, een ervaring die je moet meemaken!

Venetië, de Stad van de Geliefden

De stad op het water is een van de beroemdste steden van Italië en niet voor niets!

Hier is alles wat er te zien en te bezoeken is in het serene Venetië:

 • Maak een gondelvaart op het Canal Grande,
 • Bezoek het Dogenpaleis,
 • Ontdek het San Marcoplein,
 • Ga over de Brug der Zuchten,
 • Neem deel aan het carnaval van Venetië.

Een verplichte stop voor toeristen die de Italiaanse geschiedenis willen ontdekken, maar ook voor romantici die op huwelijksreis naar Italië gaan!

De Bekendste en Mooiste Plekken om te Bezoeken in Italie

Er zijn veel monumenten te bezoeken op het Italiaanse schiereiland!

De Duomo van Milaan, een Heilige Plaats

In de hoofdstad van de Italiaanse mode-industrie staat een van de mooiste architectonische stukken van het hele schiereiland: de Milanese kathedraal, ook wel bekend als de Duomo van Milaan!

Dit zeer spectaculaire religieuze bouwwerk verwijst rechtstreeks naar de gotiek en getuigt van het rijke historische en artistieke erfgoed van het Milanese volk.

Naar boven klimmen biedt een uitzonderlijk panoramisch uitzicht over de stad. Niet te missen!

Milaanse architectuur
Milaan is een niet te missen stad, zeker als je van mode houdt! | Bron: Pexels

De Euïnes van Pompeii, Overblijfselen van een Eeuwenoude Geschiedenis.

In 79 na Christus werd de stad Pompeii bedolven onder de lava van de Vesuvius, de naburige vulkaan. Sindsdien zijn de ruïnes van de stad overgebleven, als stille getuigen van het oude verleden van deze plaats in de buurt van de baai van Napels!

Een waar historisch wonder, het zou jammer zijn het bezoek te missen van deze wereldberoemde overblijfselen, waarvan de geschiedenis ons nog steeds zo fascineert!

Het Romeinse Forum, Glorie van het Keizerrijk

Midden in de Italiaanse hoofdstad, tussen bussen en smalle straatjes, staan de overblijfselen van het Romeinse forum, het voormalige Romeinse openbare plein waar de belangrijkste tempels en bestuursgebouwen stonden.

Gelegen tussen de heuvels van het Capitool en de Berg Palatijn, heeft het forum zijn stempel op Rome gedrukt en het is nu mogelijk de ruïnes te bezoeken met onder anderen:

 • De tempel van Vespasianus,
 • de tempel van Concord,
 • De tempel van Saturnus,
 • De Boog van Septimius,
 • Julia's Basiliek,
 • De tempel van de Dioscuri,
 • De tempel van Antonine en Faustina,
 • de Boog van Titus,
 • De Boog van Augustus.

Met andere woorden, je zult een hele middag nodig hebben om alles te bezoeken en je onder te dompelen in de oude geschiedenis van Rome!

Volg je Italiaanse les online.

De Toren van Pisa, een Scheef Wonder

Het is niet nodig de beroemde scheve toren te presenteren die de stad Pisa beroemd heeft gemaakt!

Hij werd gebouwd in de 12e eeuw en diende als klokkentoren voor de aangrenzende kathedraal, Cattedrale di Santa Maria Assunta. De toren staat natuurlijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het uitzicht vanaf de top is ongelooflijk!

Verrassend genoeg lijkt de toren zich sinds 2013 te hebben rechtgezet (4 cm in 2018) na eeuwen van verzakkingen!

Het Colosseum, Symbool van de Grootsheid van Rome

Dit emblematische monument van de Eeuwige Stad is het beroemdste amfitheater van Italië!

Gebouwd onder de keizers Vespasianus en Titus, en nu is het Colosseum het grootste gebouw uit de Romeinse oudheid en het meest bezochte monument van de hoofdstad.

Binnen is het mogelijk de oude tribunes en kelders van de arena te ontdekken, die nu in een zeer vervallen staat verkeren. Enkele delen ontbreken, maar met een beetje fantasie kun je de grootsheid van dit slagveld en vermaaksruimte voor de Romeinen voor je zien!

Italiaanse architectuur
Deze oude klok in Turijn, beeldschoon toch! | Bron: Pexels

Volg een Italiaanse cursus online!

Hoeveel Kost het om te Reizen in Italie?

Je vraagt zich misschien af of het veel geld zal kosten om naar Italië te reizen. Superprof geeft je alle tips om te weten hoe te budgetteren en voor te bereiden op een reis naar Italië.

Accommodaties op het Italiaanse schiereiland

Net als in Vlaanderen zijn er in Italië vele soorten accommodaties beschikbaar voor elk budget!

Het deel van het budget dat bestemd is voor je accommodaties is vaak de grootste uitgave die je kunt doen als je naar het buitenland reist, dus tijd besteden aan vergelijken en zoeken naar het beste hostel of hotel zal absoluut de moeite waard zijn. De ideale keuze is een combinatie van praktische, goedkope en comfortabele accommodaties.

Voor krappe budgetten lijken jeugdherbergen een goede optie, net als couchsurfen, gratis bij de plaatselijke bevolking gaan wonen. Als je iets meer geld hebt, kun je met hotels of Airbnb Italië op een comfortabelere manier bezoeken. De gemiddelde prijs van een hotelkamer is 80 euro per nacht, een prijs die garant moet staan voor een aangenamere ervaring tijdens je verblijf!

Een Bezoek aan Italië en zijn Duizenden Restaurants

Een van de leukste dingen van een vakantie in het buitenland is natuurlijk het proeven van de plaatselijke keuken. In dit opzicht is de Italiaanse keuken een goed voorbeeld: Italiaanse gerechten behoren tot de beroemdste ter wereld!

In restaurants zijn de prijzen in wezen iets goedkoper dan in Vlaanderen: ongeveer 25 euro voor een driegangenmenu. Pas echter op met het water en het brood die extra kosten!

Als je voedsel koopt in supermarkten, zal je merken dat de Italiaanse prijzen lager zijn dan die in Vlaanderen.

Uiteraard zullen de prijzen in grote steden als Rome, Napels, Florence of Bologna hoger liggen dan in meer afgelegen regio's, zoals Sicilië, Calabrië of Puglia. Je zult echter kunnen blijven genieten van een lekker glas Chianti zonder jezelf financieel te ruïneren, waar je ook bent.

Tips om Je Budget te Beheren voor een Verblijf in Italië

Als je een beperkt budget hebt, moet je elke uitgave berekenen om niet in de problemen te komen met je bank!

Wat accommodaties betreft, kun je je geld besparen door te kiezen voor couchsurfing. Ook voor reizen is het openbaar vervoer de ideale oplossing om een faillissement te vermijden: een metrokaartje kost minder dan 2 euro, veel goedkoper dan een taxi.

Koffieliefhebbers hoeven niet moeilijk te doen om geld te besparen, want espresso's en cappuccino's zijn vaak de helft goedkoper dan in Vlaanderen. Hetzelfde geldt voor wijnliefhebbers: als onderdeel van de Italiaanse traditie wordt een glas wijn vaak geleverd met een gratis hapje.

Tot slot adviseren wij je om elke dag een bedrag vast te stellen: zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan! Geen druk dus, ook al moet je weten dat Italië geen duur land is als je weet waar je op moet letten.

Rome
Je raakt nooit uitgekeken op dit land! | Bron: Pexels

Ga aan de slag met Italiaanse les!

Tips en Tricks: Slapen en Overnachten in Italie

Je hoeft geen Jeff Bezos te zijn om je huisvesting in Italië te kunnen veroorloven!

Er zijn verschillende soorten accommodatie beschikbaar voor kleine budgetten. De eerste daarvan is kamperen, de meest economische manier, zelfs in Vlaanderen. Dit geldt uiteraard vooral op het platteland van Italië, meer nog dan in de grote steden. De prijzen zijn zeer redelijk: tussen 10 en 20 euro per dag in het hoogseizoen, en tussen 10 en 15 euro voor een kampeerplaats.

Een andere, originelere en volledig gratis oplossing is couch-surfing, waarbij je bij de plaatselijke bevolking kunt logeren in ruil voor kleine diensten, geschenken of zelfs helemaal niets. Je moet de persoon naar wie je gaat wel vertrouwen!

Tot slot zijn er Italiaanse jeugdherbergen, de Ostelli per la Gioventù, die kamers aanbieden tegen onklopbare prijzen: tussen 20 en 30 euro per nacht!

Accommodatie voor een middenklasse budget

Als je wat extra geld te besteden hebt, gebruik het dan door te overnachten op de betere accommodaties en maak je verblijf een beetje comfortabeler.

Ten eerste kun je via Airbnb een appartement huren voor een korte periode. Dit is een relatief goedkope oplossing, hoewel het afhangt van de locatie en de grootte van de woning.

Hotels, de ouderwetse manier van overnachten, vertegenwoordigen nog steeds het type accommodatie dat het meest door reizigers wordt gebruikt. Er zijn twee soorten: pensions (van 1 tot 3 sterren) en albergo (4 en 5 sterren). De eerste bieden eerlijke prijzen tussen gemiddeld 35 euro (eenpersoonskamer) en 60 euro (tweepersoonskamer).

Om je weg te vinden in al deze hotels, kun je terecht op gebruiksvriendelijke applicaties zoals Alberghi in Italia of Hotels web.it.

Voor Wie zich wil Uitsloven

Met een groot budget of comfortabele financiën, hoef je niet op de kosten te letten. Verblijf in de meest prestigieuze hotels op het Italiaanse schiereiland en haal het beste uit je reis!

Absoluut comfort kan worden gekocht voor 300 tot 500 euro per nacht in de mooiste hotels met sublieme decoraties en een rijke geschiedenis.

Op dezelfde manier openen de grootste Airbnb hun deuren voor je voor gemiddeld 50 euro per nacht voor één persoon en tot 120 euro voor 4 personen.

Heb je zin om naar Italië te gaan? Vertrouw op Superprof om je ontdekkingsreis van het schiereiland voor te bereiden! Om goed voorbereid te zijn, kun je ook online Italiaans leren via Superprof!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!